Naptár

2011. január
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A házigazda NDR határidőnaplója így alakul

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-qnsZgQe1tU[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: escdaily.com
Videón: a 2010-es győztes dal

A 2011-es Eurovízió házigazdája, az Észak-német NDR televízió nyilvánosságra hozta 2011-es eurovíziós naptárát, vagyis a versenyt meghatározó fontosabb dátumok előzetes tervét.

Január 17 – Fabian Stang, Oslo polgármestere átadja az Eurovízió kulcsát Dirk Elbers polgármesternek a düsseldorfi városházán.

Április 4 – Az NDR átadja az aréna munkaterületét í technikusoknak. Elkezdődik a színpad építése, egy hónapig több száz munkás fog dolgozni rajta.

Április 30/Május 1 – az újságírók és a delegációk csoportjának első hulláma ekkor fog megérkezni a városba.

Május 2-14 – Megnyílik a 800 fő befogadására képes EuroClub, melynek a pontos helyszíne még nem ismert.

Május 6-7 – az ötösfogat országainak megérkezése (az 5 nagy EBU befizető ország nem vesz részt selejtezőn, automatikus résztvevője a döntőnek).

Május 9 – elkezdődik a próbák sorozata az első elődöntőre. Még nem lehet tudni, hogy lesznek-e eladó jegyek ezekre a napokra.

Május 9-13 – Germany 12 points címmel az ARD minden nap élő műsorokat fog közvetíteni Düsseldorfból. A sajtóközpont helyszíne még nem ismert.

Május 10 – az első elődöntő napja. A jegyeket akkor kezdik el árusítani az elődöntőkre, miután kisorsolják, hogy melyik ország melyik elődöntőn fog részt venni.

Május 11 – a második elődöntő próbái

Május 12 – a második elődöntő napja

Május 13 – a döntő próbái és a zsűri döntője – ezen a napon pontozza a zsűri a dalokat. A jegyárusítás erre a napra már elkezdődött.

Május 14 – a nagy döntő napja.

8 hozzászólás A házigazda NDR határidőnaplója így alakul

 • Ebben mintha nagy változásokat olvasnék, de remélem félreértelmezem. A próbák is máshogy lesznek, meg máskor szavaz a zsűri, meg május 10-én dől el a rajtsorrend? Nem január 17-én? Lehet, hogy elégé rossz szövegértő vok, de lécci segítsetek 😀

 • A zsűri a döntő dalait a döntő előtt 1 nappal pontozza. Amiért gyorsan elfogynak a jegyek a döntőre, emiatt ezt a napot zsűris döntő néven próbálják népszerűsíteni. Biztos nagy élmény egyébként már arra is bejutni!
  A rajtsorrend sorsolása valóban január 17-én lesz, így talán január 18-tól már árulni fogják a jegyeket az elődöntőkre

 • Zolitt

  Máté, az szerintem csak egy zárójeles plusz infó lehet amire Te gondolsz! De ez a május 13-i zsűri pontozást nem igazán értem én sem! miért nem az élő előadásukat pontozzák? :O

 • Zolitt

  ááhhh nekem ez a 13.i pontozás nagyon nem tetszik!

 • A zsűri már tavaly is így pontozott, bár nem tudom pontosan, hogy mikor vezették be ezt az „egy nappal hamarabb pontozás” módit. Az előszavazásnak technikai okai vannak: nagyon nagy munka a döntő napján minden országban összesíteni a televotingok eredményét, ezért nagy könnyebbség, ha van egy nap előnyük arra, hogy az összes ország zsűrijének pontozását feldolgozhassák. Ráadásul a döntő napján már úgy jelentik be a pontbemondó szóvivők az eredményeket, hogy már azok benne vannak a számítógépes rendszerben és összesítve van 50%-ban a zsűrik szavazásával. Ez pedig azért van, hogy ha az egyik szóvivő elnézi a sorokat amikor beolvassa az eredményeket, ne kelljen újraindítani a szavazási rendszert. Ráadásul a sok ország miatt fel kell gyorsítani a pontosztást, ezért a szóvivők csak a top 3-mat szokták bejelenteni. A junioron kevesebb az ország, így ott ha jól emlékszem a top 5-öt jelentik be a szóvivők. Szumma szummárum, amikor tavaly mondta Svante, hogy minden rendben van a szavazással, kezdődhet a körkapcsolás, akkor már tudta, hogy Lena nyeri a versenyt 🙂

 • INFO

  A zsűri már a ’90-es években ia az előző esti próbán szavazott! Ezért lett ’94-ben Edita Gorniak a 2.! Ugyanis angolul énekelte el a dalt, amit ugye az akkori szabályok értelmében nem lehetett volna!!!! Az élő műsorban pedig anyanyelven (lengyelül) énekelt. Nem is lett volna 2., csak 12. ! Szerintem!

 • Balázs

  AZTA!!!! 😀 Végre valakivel egyetértek, igaza van „INFO”-nak! 😀

 • De amúgy jó dala volt Editának, de Friderikának jobb volt xD