Naptár

2010. június
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

William Camilleri válasza a rossz eredményre

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: oikotimes.com, timesofmalta.com

William Camilleri az egyik leghíresebb máltai szerző. Igazi lokálpatrióta, így úgy érzi, tenne kell valamit, hiszen hazája sorozatosan kudarcot vall az Eurovíziós Dalfesztiválon. Miközben véli, idei indulójuk amatőr, minősíthetetlen produkciót nyújtott, előállt néhány javaslattal, melyekkel jövőre talán a kis szigetország is képes lehet megállni a helyét, még a döntőben is.

A javaslatok:
1.) A dal legyen kiváló!
Nyilván minden Eurovízión induló művész „kiválónak” érzi számát, hiszen ha nem annak hinné, inkább el sem indulna. Hogy konkrétabbak legyünk, egy eredeti slágerre van szükség, nem pedig az unalmas, már a könyökünkön kijövő tucatszerzeményekre – így William.

2.) Találjuk meg a dalhoz minden szempontból illő, tehetséges előadót!
Az énekes nem attól fogja eladni a számot, hogy középszerű öltözetben, madárral a háttérben áll ki a színpadra. A kulcs egy színvonalas szerepléshez: karizma és igazán jó hang. A szövegeket pedig ugyan nem mindenki érti, de aki igen, azt jobban meg lehetne fogni valami újszerűvel, nem pedig a már lerágott csontként ugyan, de majdnem
minden slágerben szereplő, szerelmi témával.

William ezek mellett kitért arra is, hogy a diszapóra megtörhetetlennek tűnő falán igenis át lehet hatolni, és a rengeteg máltai tehetség között több is akad, aki erre képes. Végezetül hozzátette, hogy nagyon sok múlik a zeneszerzőn, ezért jövőre nagy valószínűséggel ő is komponál egy dalt az ottani válogatóra.

21 hozzászólás William Camilleri válasza a rossz eredményre

  • Bálint005

    Pedig szerintem jó volt az idei máltai dal.

  • ubulthebest

    Hát szerintem is jó szám volt. Sajnálom, h nem jutott tovább. És nem hiszem hogy Thea hangjával akármi baj is lenne,( csak nem 100%-ig illett hozzá ez a szám.)

  • Zsolti

    Számomra a dalszerzőt minősíti, ha így támadja az énekest. Szerintem a kudarc inkább a dalnak tulajdonítható. De egyébként sem szép, hogy ilyeneket mond.

  • Gabiii

    Az idei máltai jó? Ne már…a dal olyan tucatszám volt hogy az már fájt az előadónak van hangja de unalmas az előadás meg **** volt….

  • Jillian

    1. Ha az idei dal végén nem szerencsétlenkedik ott az a madár, és nem teszi egy ízléstelen giccsé az egészet, akkor lazán továbbjutott volna.
    2. Málta szinte minden éven egy szép hangú énekest indít, aki egy gyönyörű, érzelmes balladát ad elő. Igaza van ideje lenne már váltani. …

  • Robek

    szinte minden évbe-e-e-en?? Talán 2008-ban a Vodka érzelmes ballada volt, vagy a Vertigo 2007-ben, esetleg Fabrizio 2006-ban? No és a hamis kuncogás 2004-ben sem mondható balladának. Ira Losco, Lyn vagy a többiek? Csak Thea és Chiara balladáztak. 🙂

  • Dorka

    Most nem azért, de az előadó tehetségének meg a díszletelemeknek mi köze van egymáshoz? :D… sztem Theával nem volt semmi baj (a hangja baromi jó, és a színpadi jelenlétével sem volt különösebb gond), csak nem egy ilyen tucatballadát kellett volna énekelnie.

  • Örülök, h ti is ezt mondjátok, szerintem is jó volt a szám. Jó volt a hangja, jó volt az előadás, és nekem a sirály is bejött.
    Azt hittem ez csak egy magyar betegség, h nem ismerünk semmi mást, csak a győzelmet. Azt hittem, az csak egy magyar betegség, ha valaki nem nyer, abba bele kell rúgni. Ezek szerint Málta sem külömb.
    Én üzenném Camilleri úrnak, h a máltai szám sem volt rosszabb, mint a svéd, vagy a lett szám. És nagy bánatomra, azok sem jutottak tovább. Minden csak szemlélet kérdése.

  • Erzsi

    Egyetlen rokonszenves van a fickó véleményében: nem ken mindent a blokkszavazásra. És azzal is egyetértek, hogy nagyon sok múlik a zeneszerzőn. Ja, 80%. Szerintem. Karizma és igazán jó hang? Szerinte melyik hiányzott Thea Garrett-ből? Miért kell ennyire szemétládának lenni? Ha annyira tudja, mi a frankó, miért csak jövőre mutatja meg? Idén nem ért rá megírni a győztes máltai dalt? Ami nem az ezerszer lerágott szerelemről szól, hanem a világbékéről?

  • Igen vátozatos a stílusuk, de én nem vagyok Málta-fan, az idei szám nagyon nem fogott meg, sőt, egyszerűen nem tudom hallgatni, mert olyan szinten nem találom benne azt a vonalat, ami megfogna 🙁 bocs … Szerintem a Vodka jó volt, a Vertigo nekem nem tetszett, de Chira 3 produkciója közül is talán csak a 2005-ös Angel volt a jó. A 2004-es On and Off Again sem volt jó. Szal nálam Málta nem egy tuti ország. Az én kedvenceim: Svédország, Szlovákia, Románia, Moldova, meg Németország 😀

  • Zolecs

    Amióta én ESC-et nézek egyszer sem voltam odáig máltáért.
    Most is egy tucatszámot küldtek,vár6ó volt a kiesés,egyszerűen elveszett a sok altató közt,és nem a giccses madár miatt nem jutott tovább mert akkor a belarusok sem jutottak volna tovább./jó mondjuk nekik több szomszédos országuk van 🙂 /
    Így utólag meg kár pocskondiázni a számot is meg az előadót is ennek a faszinak mert a hangja jó volt a csajnak.Mintha a magyarokat látnám most bennük 🙂
    Nem a verseny után kell okoskodni hanem még a dal kiválasztása előtt.De legyen úgy ahogy gondolja.Remélem jövőre valami ütőset küldenek és nem balladákat.
    Még annyi h utoljára 2005-ben tetszett málta…

  • Fairygirl

    Az a madár nem angyal volt? Én azt hittem… 🙁 😀
    Ennek a fickónak lehet, hogy van érzéke a zeneíráshoz, de hogy az énekléshez nem ért, az is biztos. Mi az, hogy amatőr, minősíthetetlen produkció??? Igencsak van hangja Theának! Na majd megnézem, jövőre milyen dalt ír. De abban legalább egyet értünk vele, hogy ő is ugyanazokat a dolgokat találja fontosnak a kiküldött produkcióban, mint amiket mi is szajkózunk itt állandóan az oldalon. 😀 Legyen egyedi a dal és legyen hozzá egy jó énekes.

  • tacom

    Az egészen fiataloknak ajánlom jó szívvel az 1994-es, illetve az 1997-es máltai dalt meghallgatásra-megtekintésre.

    http://www.youtube.com/watch?v=oF0_I5tW8ew
    http://www.youtube.com/watch?v=4BcXmP1-tw4

  • BoBo

    Szerintem az Eurovízión inkább közép kategóriás számok lépnek fel. (1997 vmi. iszonyat szörnyű… mármint a hangja. :D) Az eurovízióra viszont nagyon sok nagyon szép lassú számot küldenek és ez jó, de szerintem az eurovízióra My Number One, Wild Dances, OPA!, Shady Lady, Dancing Lasha Tumbai, Everyway That I Can, Everybody, Unsubstantial Blues, Time to Party, Danca Conmigo, Fly on the Wings of Love, Diva, Love shine a light, Lane Moja, Forogj világ!, Zauvijek Moja féléket kell küldeni.
    TEHÁT! nagyon összefogóan, hogy miről szóljon, elsősorban legyen új (lsd. Dancing Lasha Tumbai), legyen vmennyire szép hangjuk (lsd. Chiara, Glennis Grace, Chanée (2010 Dánia)), Pop „dalocska” legyen (My Number One), a saját hazát vmilyen szinten mutassa be, vagy legalább zenei szinten (lsd. OPA!) és legyen látványos (lsd. Shady Lady, Forogj világ!, My Number One) legyen jó ruhájuk (lsd. Cool Vibes) legyen humoros, szórakoztató (Verka Serduchka, Irlande Douze Points, Congratulations Silvia Night) vonják be a közönséget is (lsd. 1998-ból Németország előadása, Guildo) azért ne hagyjuk el a politikát sem (lsd. We Don’t Wanna Put In) és lepjük meg a zsűrit egy szép vagy épp helyes lánnyal vagy sráccal pl. Sabrina, Péter Sz. Szilvia, Sakis Rouvas, Dima Bilan, Sirusho, Rebeka Dremelj. És nem utolsó sorban kötődjön a színpadhoz is, tehát egy tök lágy színpadhoz, mint 2008-ban én személyszerint nem tettem volna be Missa Miehet Ratsastaat….
    Szerény véleményem ennyi és akkor végre megszületik egy minőségi, új és normális tök jó dal.

    Ui. Azért arra is figyeljünk, hogy sokszor, mint az igényes műsorokban, mint a Megasztár, Britains got talent stb.-ben úgy leszólják(-ták) Susan Boyle-t is hogy milyen ápolatlan a haja, ruhája stb. mégis szép a hangja, zsűri ezt is pontozza, sőt, még azt is, hogy mennyire illik hozzá a dal.

    Bocsi, hogy egy kicsit sokra sikeredett, de egy jó dalhoz szerintem ez kell, vagy még ennél is több! 😀

  • BoBo

    Illetve a politikát annyira nem, ez az utóbbi rossz példa volt, de ne hagyjuk, bízzuk a véletlenre, szerintem nem lettország nyert volna 2002-ben, ha nem avatkoznak közbe…. ja és most Ukrjana sem jutott volna el a 10. helyig, ha nem avatkoznak közbe…

  • BoBo

    Na jó, eljutott volna, a 10. helyig, mert nagyon jó szám, meg nagyon jó a hangja is, de még ehhez a számhoz is az kellett, hogy vitatkozzanak (politikai úton is).

  • Jillian

    Robek, az elmúlt 5 évben 5-ből 3 alkalommal balladával indultak, és ebből Chiara Angel-e volt egyedül átütő siker, ráadásul ebből kettő idén és tavaly volt, és már tavaly is a vártnál rosszabbul szerepelt. Ezért sztem helytálló a balladázásom. De igazad van, előtte pár évig valóban mással próbálkoztak.
    A másik meg, hogy az utóbbi években hányszor nem a legjobbnak kikiáltott dal nyert, hanem az, aki már hónapokkal előtte remek reklámkampányt indított magának. Azok, akik már hónapokkal előtte úgy vannak beharangozva, hogy „az idei év várható győztese”. Amit végül addig mondanak, ameddig azt a szavazók el nem hiszik, ameddig a televíziós csatornák nagy része ezt be nem mondja a produkció elhangzása előtt, a neten a közvélemény-kutatásokban ki nem magaslanak. Félreértés ne essék, az utóbbi pár év győzteseinek számai mind jók voltak, de egyik sem volt annyira átütően jó, hogy olyan sokkal kelljen nyernie. Pl. Lena élőben igenis gagyi volt, 5-6 olyan országot is kapásból fel tudok sorolni aki jobb volt. Vagy ott van Alexander Rybak. Jó volt a szám, de annyira nem, hogy rekordokat döntsön a pontszáma stb. És még lehetne sorolni… De az tény, hogy előtte mind1ik nagyon-nagyon jól reklámozta magát és ezért csak dicsérni lehet őket.
    Higyjétek el, a tehetségen kívül ez egyre inkább számít!

  • Robek

    No, jó! Nem az elmúlt 3-5 évre gondoltam! Rybak öcsi nyerésével kapcsolatban pedig csak annyit, hogy szerintem az összes 12 pontot meg kellet volna, hogy kapja!!! 🙂 Dima Bilant pedig kizártam volna a versenyből (azóta már megbékéltem vele). 2005-ben pedig Málta kellett volna hogy nyerjen. 2006-ban pedig BiH. Sajnos, ez már így marad, és sajnos mindenkinek az izlésének nem lehet eleget tenni, tehát marad a nekem ez, nekem meg az , nekem meg az ötödik stb. 2011-ben pedig győzzön a legjobb!!!

  • BoBo

    Szerintem:

    2000 – Dánia
    2001 – Észtország
    2002 – Lettország
    2003 – Törökország
    2004 – Ukrajna
    2005 – Görögország
    2006 – Finnország
    2007 – Ukrajna (kivételes év :D)
    2008 – Ukrajna, Svédország (passz, nekem mind2 nagyon jó!)
    2009 – Ukrajna, Azerbajdzsán, Norvégia (nem tom, vmelyik, de inkább Azerbajdzsán :D.
    2010 – Németország, Franciaország, Törökország
    2011 – Magyarország (már jó lenne :(, csak jó énekes menne, erős karizmatikussággal…)

  • Szerintem pedig:

    2000 – 1. Dánia
    2001 – 1. Görögország
    2002 – 1. Hollandia
    2003 – 1. Oroszország, 2. Lengyelország
    2004 – 1. Ukrajna, 2. Ausztria
    2005 – 1. Szerbia és Montenegró, 2. Magyarország
    2006 – 1. Lengyelország, 2. Svédország, 3. Bosznia-Hercegovina
    2007 – 1. Andorra, 2. Szerbia, 3. Moldova, 4. Macedónia
    2008 – 1. Svájc, 2. Norvégia, 3. Szerbia, 4. Szlovénia
    2009 – 1. Spanyolország, 2. Izland, 3. Azerbajdzsán, 4. Norvégia
    2010 – 1. Szlovákia, 2. Németország, 3. Azerbajdzsán, 4. Franciaország, 5. Fehéroroszország
    2011 – szerintem Portugália, Románia és Azerbajdzsán eséyles, de örülnék Magyarországnak is 😀

  • vagyis 2002-ből Észtország. A hollandot 2003-hoz akartam írni. bocsi