Rajongunk: A Duna Televízió együttműködik a rajongókkal

[videofile]http://80.249.172.27/video/2010_22/10110023047589.wmv[/videofile]Szerző: Szalma Róbert
Forrás: ESC Hungary közlemény

A múlt héten az ESC Hungary budapesti képviselője látogatást tett a Duna Televízió székházában, az Eurovízió jegyében. Mivel ebben az évben egy másik televíziós társaság került a nagy hagyományokkal rendelkező verseny közelébe, így kötelességünknek éreztük személyesen felvenni a kapcsolatot a Duna képviselőivel. A Magyar Televízióval már sikerült kiépítenünk a jó kapcsolatot, viszont az új helyzetben új utakat kell kijárnunk. Szerencsére nagyon barátságos fogadtatásban részesültünk.

A több mint egy órás megbeszélésen sok minden elhangzott, többek között a nyereménytotó gondolata is, ami azóta már nem csak gondolat, hanem megvalósult terv, amelynek első nyertesét már ki is hirdették. Biztatunk mindenkit, hogy továbbra is látogassátok ne csak az ESC Hungary-t, hanem a Duna TV honlapját. Az éterben sugárzott műsorait is érdemes nézni nemcsak ebben az egy-két hétben, hanem egész évben.

A személyes találkozó alkalmával elhangzottak és megerősítésre kerültek azok a számunkra lényeges információk, melyek a hazai és nemzetközi Eurovíziós rajongótáboroknak nagyon fontosak. Többek között a 2011-es nevezés, melyet egy nemzeti döntő, vagy akár több fordulós válogató fog megelőzni. Természetesen ezek mind tervek, és reméljük, hogy meg is valósulnak már a következő évben. Bárki, aki úgy érzi, hogy tanácsai, ötletei jól használhatóak lennének, ne várakozzon, írjon a Duna TV-nek vagy akár az ESC Hungary-nak, akár most, akár a közel jövőben.  Ötletek jöhetnek a nemzeti döntővel, dallal, stílussal, színpadképpel és bármivel kapcsolatban, ami Magyarország indulását a 2011-es versenyen minél sikeresebbé tehetné. A Duna Televízió szerkesztői teljességgel nyitottak és kíváncsiak a véleményünkre, tanácsainkra.

Ígéretet kaptunk többek között arra is, hogy a hazai híreket első kézből fogjuk megkapni, melyet a partner oldalainkon keresztül rövid határidőn belül eljuttatunk a külföldi rajongókhoz is, hogy Magyarország ne maradjon ki az Eurovízió vérkeringéséből.

A látogatásunk a Duna Televízió székházában a stúdiók megtekintésével zárult. Megnézhettük többek között a Híradó, a Kívánságkosár, és a bluebox stúdiót is. Sajnos Jeszenszky Zsolttal nem találkoztunk, de a kameratermet, ahonnan a műsort kommentálja, azt igen. Reméljük, hogy az együttműködésünk hosszú távú lesz, és sok mindenben tudjuk majd egymás munkáját segíteni.

Comments

60 hozzászólás a(z) “Rajongunk: A Duna Televízió együttműködik a rajongókkal” bejegyzéshez

 1. Adam94 avatar
  Adam94

  Nagyon jó ez az új összeállítás, főleg amikor Ovi mondja magyarul: „Ember mit csinálsz?!”

 2. tanonc avatar

  Dunatv! Ivett!!!

  Ugyan arra szavaztam, h jó a weboldal, de lécci csináljátok már meg, hogy működjön is az online közvetítés. Se kedden, se csütörtökön nem volt jó. A többi adás alatt ment, csak pont a fesztivál alatt nem.

  Köszi Ivett

 3. dunatv.hu/eurovizio avatar

  Szisztok!

  Ez nem rajtunk múlt.. Ugynais sajnos nem kaptuk meg a jogokat Oslótól arra, hogy a neten is adhassuk élőben!

  Se az elődöntőket, se a döntőt. Így lesz ez holnap holnap is: tehát a Duna Tévében láthatjátok majd a döntőt de a neten sajna nem… 🙁

  Adás után felrakhatjuk majd ugyan a döntőt is, de csak 30 napra. Erre kaptunk engedélyt.

  műsorújságban keressétek majd vissza (szombati dátum alatt), vasárnap délelőtt fog oda kikerülni

  reméljük, ha mi adjuk, akkor jövőre ez már másképp lesz 🙂

  Üdv.: Ivett

 4. nemes avatar
  nemes

  Igen, Ivettnek szólt 😀

 5. Patrik avatar
  Patrik

  Adam94… te mikor hallasz ilyet?

 6. dunatv.hu/eurovizio avatar

  Szia!

  Elolvastam. De ha többen írjátok meg a helyes tippet nekünk, az se baj, csak jó, hiszen úgyis sorsolással döntünk. A helyesen tippelők között sorsoljuk majd ki a nyereményt.

  Vagy másra gondoltál Nemes?

  Ivett

 7. dunatv.hu/eurovizio - Ivett avatar

  http://www.dunatv.hu/minisites/eurovision/esc_kivansagkosar_blokk.html

  Patrik! ebben a videóban mondja 6.perc 51-nél

  EMBER MIT CSINÁLSZ???!!! 🙂

 8. dunatv.hu/eurovizio avatar

  Nemes, vagy ker.tévés dolog érdekel? Nem értem, mire gondolsz pontosan?

 9. nemes avatar
  nemes

  Másra 😀 Akkor idézem:

  Tudjátok, mi az a ProSieben? A PRO7 a német TV2 (az itthoni TV2 a ProSiebenSat1 csoporthoz tartozik), szóval a német TV2-RTL KLUB. Lényeg: ilyet csináljanak Magyarországon! Igen, a nagy kerTV-k is fel tudnák karolni (bocsi DUNA TV, igazából együtt lehet működni, mert hát Németországban most az Eurovízió ügyével a Pro7-DasErste kettős foglalkozik, itthon lehetne egy DunaTV-RTL, vagy DunaTv-Tv2 páros)! Link:
  http://tvtotal.prosieben.de/tvtotal/videos/player/index.html?contentId=70316&initialTab=sendung

  …….

  Szerintem a DUNA TV kezdeményezhetne egy ilyet az RTL-lel vagy a TV2-vel. Ne mondjátok, hogy jajj minek kell bevenni a nagykercsatornákat. Igenis, tudomásul kell venni, hogy ők tényleges hatalom. És ha a DUNA TV együttműködne, az csak használna. Egyik mód pl. hogy a Megasztárral vagy az X-Faktorral szövetkeznek. Vagy mindkettővel. Mondjuk egy olyan lehetne, hogy a végső nemzeti döntőn 3 vagy 5 versenyző közül a két verseny nyertese biztos döntős! Tehát lehetne előre népszerűsíteni az év durranás-műsoraiban. De a két kertévével vagy egyikükkel másképp is lehet kezdeményezni együttműködés, nem szükséges a tehetségkutató…
  …….
  Szóval az MTV-vel ellentétben a DUNA meggyújthatja azt a tüzet, az együttműködés lángját!

  <<< ezekre a kommentekre gondoltam 😀

 10. nemes avatar
  nemes

  Remélem, lehet továbbítani az illetékeseknek! És a belinkelt videó mellett jobb oldalt sorban végig lehet menni a videókon, tanulságos… 😀

 11. nemes avatar
  nemes

  Szóval Ivett, a legutóbbi kérdésedre már nem az a válasz, hogy másra, csak amikor írtam a választ, még nem jelent meg a te kommented 🙂

  Azért remélem, a Duna Televízió nem csak a rajongókkal működik együtt, hanem rövidesen legalább az egyik kertévével 🙂

 12. nemes avatar
  nemes

  is. 😀

 13. Zoey avatar
  Zoey

  Na jó. Remélem ezt nem gondolod komolyan. Ez nem ilyen egyszerű. Kereskedelmi tévé egyébként sem nagyon jöhet szóba az Eurovíziónál. Nem lenne nyerő, a Tv2-nek vagy az egész kéne,vagy semmi. Az egész meg nem lehet, és az EBU tagja sem lehet, ami bonyolítja ezt a versenyt. Valóban népszerűbb lenne az Eurovízió egy kereskedelmi tévén, de szerintem most annak kéne örülni, hogy van egy normális tévé, aki felvállalta a közvetítést, és kész arra, hogy a következő években megrendezze a nemzeti döntőt és magyar versenyzőt delegáljon.

 14. nemes avatar
  nemes

  Szerintem követendő az NDR és a PRO7 együttműködése! Ha nekik sikerült, itthon is sikerülhet egy köztévé-kertévé együttműködés! 🙂

 15. silvamarius avatar
  silvamarius

  Igen Patrik. 🙂 Izgultam egész nap, reméltem senki sem talált el 10-et. Most én is várom a csomagot 🙂 Bár e-mailt még nem kaptam.

 16. Dani avatar
  Dani

  nemes! nem rossz ez a kereskedelmi tv-s ötlet!

  silvamarius! én nem találtam el mindet… nem veszélyeztetlek

 17. Gaspra avatar
  Gaspra

  Én évek óta ha tehetem nézem az Eurovíziót és eddig az MTV-s közvetítéssel is meg voltam elégedve.
  Mégis úgy érzem tavaly Gundel Takács Gábor sokkal felkészültebb volt.
  A műsor színvonala pedig a vendéglátó ország szervezésétől függ.De az is biztos,hogy ez mindig az év legnagyobb nemzetközi „megmozdulása”,ahol tényleg minden különbség nélkül szerepelnek a résztvevők.Minden évben vannak olyan fellépők akik nem mindnekinek tetszenek,de hát az adott országok őket delegálják.
  Mi sem voltunk tavaly túl színvonalasak.Reméljük jövőre mi is képviseltetjük magunkat!

 18. Fairygirl avatar
  Fairygirl

  Rúzsa Magdi volt eddig a legsikeresebb delegáltunk és ha akkor a mostani a pontozási rendszer, még előrébb végzett volna. Őt szerintem nyugodt szívvel kiküldhetnénk újra, mert fantasztikus hangja és kisugárzása van.

 19. Namex avatar

  Fairygirl a Legsikeresebb delegáltunk Bayer Friderika volt 1994-ben 4.ek lettünk 😀

 20. Bálint avatar

  Ma kaptam a Duna Tv-től egy matricát 😀

 21. Zoey avatar
  Zoey

  Milyen matricát? :O Nézettségről nincs még infó?

 22. zolitt avatar
  zolitt

  Én is kaptam! 🙂 Azt se tudtam mi van, látom a borítékon Duna tv… ehh mondom mi ez??? bontom ki, látom a levelet, meg a matricákat (kedvencem a Duna tv), szerintem tök aranyosak voltak! 🙂

 23. Fairygirl avatar
  Fairygirl

  Ja, tényleg, Namex! 😀 Csak ez már olyan régen volt, hogy el is felejtettem. Akkor még sztem nem is néztem az ESC-t. Mondjuk érdekes lenne, ha ennyi idő után kiküldenénk Friderikát, kb, mint ahogy az írek most kiküldték újra Niamh-t. 😀

 24. NameX avatar

  Bálint , én ma kaptam meg a matricákat 😀

 25. ValentineLost avatar
  ValentineLost

  Milyen gyakran csekkolják a Duna TV-nél az eurovíziós email-accountot?