Napi Eurovízió: Azerbajdzsán

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Azerbajdzsán idei versenydalát – melynek “Drip Drop” a címe – a nagy tehetség, Safura fogja előadni. Európa kedvenc televíziós show műsorában ismét egy svéd szerző dalát fogjuk hallani.

Safura 3 éves korában kezdett el énekelni, hat éves korában már színpadi fellépése is volt. Azóta rengeteg verseny résztvevőjeként tartják számon. ő a győztese a helyi Yene Ulduz című tehetségkutató műsornak, ami a nemzetközileg ismert Pop Idol nevű műsor azerbajdzsáni változata. Zeneiskolai diplomával rendelkezik, ahol annak ellenére, hogy a zongora volt a fő hangszere, mindig arról álmodott, hogy szaxofonon fog játszani. És ha valamit nagyon szeretnél elérni, azt előbb utóbb el is fogod: Safura az egyetlen női híresség az országban, aki tud játszani ezen a hangszeren.

A szüleinek köszönhetően korán elkezdett érdeklődni a divat iránt. A zene iránti tehetségének kibontakozásával párhuzamosan saját tervezésű ruháiban kezdett fellépni, melyben azért még fontos szerepet játszanak a segítő anyai kezek.

Safura nagy rajongója a Twilight saga című könyvnek. Már elolvasta Stephenie Meyer összes könyvét. A modern kori Rómeó és Júlia mozi szereplőinek életét folyamatosan nyomon követi, imádja a vonzó külsejű vámpírt, Edwardot alakító Robert Pattisont.

Mindenesetre amíg vár az első találkozásra Robert Pattisonnal, addig teljes erővel az Eurovízióra koncentrál.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OU4AVBHjXgU[/youtube]Miről szól a dal?
Szegény Safura, úgy tűnik, megcsalja a kedvese. Nem is csoda, hogy csip-cseppek potyognak a refrénben, hiszen még mindig nagyon szereti. Mindenesetre kérdések hadával bombázza szerelmét. Valami gáz van. Hol voltál? Miért késtél? Érezni rajtad a rúzs illatát… Miért csinálod ezt? Mondj valamit! A dal nem duett, nem is kapjuk meg a választ, ezért nem csoda, ha azt mondja ez után, hogy “Nem akarok sírni és hallani sem akarom a neved. Ezek után hihetek még neked örökké?”

40 Comments

Hát-hát,idén azerbajdzsán-nak sikerült nálam az első helyre kerülnie.És nagyon remélem hogy nyerni fog,ha a JESC-et a click-clack nyerte akkor az ESC-et a drip-drop nyerje. 🙂
Dehát mennyi az esélye hogy az nyer akinek drukkolok. 🙁
Mindenesetre én azért szorítok neki.
39/1

Tegnap csináltam az utolsó listámat a döntő előtt, és azon azerbajdzsán 39/29 (nekem nem jön be a dal, kicsit mintha Beyonce utánzás lenne) :S

Jó lett a feliratos videó! A finn ESC közvetítésekre emlékeztet, ott minden versenydalt feliratozni szoktak finnül. Legalábbis láttam már olyan komplett versenyt, ahol végig volt feliratozva minden dal. A legtöbbször a rakastan szót láttam 🙂

kösz zolitt,nagyon jó lett.gondolkoztam h lefordítom,de látom már nem kell és legalább megspóroltál nekem egy kis időt 🙂

Szeretem ezt a számot, nállam top10ben van. Jó hang, jó szám, jó csaj! Már csak arra leszek kiváncsi, hogy milyen koreagráfiával készülnek. Úgy hallottam neves emberkék segítik Safura munkáját. 🙂

Boti lehet,hogy fel van promózva azer idén,én úgy gondolom,hogy Azerbajdzsán megérdemli a győzelmet,jó dal,rádióba hallgatható,a klip pedig kiváló.Baku 2011.

Na ez történik, amikor eltérünk a cikk témájától :DD Boti, Sanyának ez a kamu versenydal a szar, az “indulhatott volna” pedig a youtube videó hozzászólásai között van. Félreértés esete esett meg

Lemaradtam valamirol mindegy.En az azerbajdzsani szamrol mondtam velemenyt,Sanya dumalhat amit akar.Lenyeg az hogy szerintem minden igyekezet ellnere nem lesz eleg a gyozelemre az azer szam.

Boti…ne haragudj de én nem beszéltem veled ilyen hangnembe,vegyél vissza a stílusodból.Én csak a videóról mondtam véleményt.A youtubos videó alatt,szerepelt amit Zaff leírt”Indulhatott Volna” én erre reagáltam.A másik dolog,hogy ehhez a cikkhez valóban semmi köze annak a videónak ami MrSilasian belinkelt,nem hagytam szó nélkül,ez szerintem érthető.Bocs ha durva voltam.Előző hozzászólásom közt olvasható az azeri számról vélemény,hogy jó szám stb..keresd meg a hozzászólások közt.Köszönöm!!!!

Jaj Sanya csak nem doftem meg az icipici erzekeny lelked.Ez mostmar egy bizonyos stilus eddig semleges voltam mostmar ironikus.Lepj tul a hangnememen es GET A LIFE.Ha ennyitol kiakadsz akkor mi lesz veled az igazi eletben?

Boti, tényleg bántó voltál. Miért nem lehet azt mondani, “bocs’ félreértettük egymást, nincs harag”. Miért kell ilyen lekezelőnek lenni? Ez nem irónia, hanem durvaság. Pont azért szeretünk ide járni, mert az “igazi élettel” ellentétben itt egymás méltóságát tiszteletben tartva tudunk egymásnak ellentmondani.

Szaljatok mar le rolam.Annyit mondtam hogy szerintem nem nyero ez a szam.Erre az a Sanyika kiakadt es azota csak lelkiztek itt.Hagyjatok beken.Nem voltam alpari csak nem szeretem az idetlenkedest.Kulonben nem is hozza szoltam hanem velemenyt mondtam egy szamrol.

Comments are closed.