Naptár

2010. május
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2010: A Duna TV több műsora is foglalkozik az Eurovízióval

Tudósító: Klész Imre
Forrás: dunatv.hu

A Duna Televízió fogja idén közvetíteni az Eurovíziós Dalfesztivál mindhárom fordulóját Oslóból. Viszont nem csak ezen a három estén találkozhatunk a versennyel. A három részes Visszaszámlálás című műsort idén már magyarul is láthatják a nézők május 20-án 22:30-tól, május 21-én 21:55-től és május 24-én 15:50-től.

A dunatv.hu-n megjelent cikkben a műsor szerkesztőjétől, Morvai Noémitől tudhatunk meg részleteket az itthoni közvetítésről. Oslóból a Duna Televízió tudósítója, Cser Attila jelentkezik élőben, itthonról pedig Jeszenszky Zsolt lesz a kommentátor. „Nézőink már május 20-tól követhetik az eseményeket: egyrészt műsorainkban, hiszen a Kívánságkosár, a Hattól nyolcig és a Család-Barát naponta élő bejelentkezésekkel, valamint az Eurovízión korábban már sikerrel szerepelt magyar előadókkal várja Önöket, másrészt pedig a május 10-én induló minisite-on (dunatv.hu/eurovizio), ahol érdekes információkat olvashatnak, játszhatnak, valamint ismerkedhetnek a versenyzőkkel. A döntőhöz közeledve pedig a Híradóban és TÉRkép című műsorunkban is beszámolunk majd a friss hírekről”- tájékoztatott a szerkesztő. Arra biztatjuk nézőinket, hogy kérdezzenek a versenyzőktől: az eurovizio@dunatv.hu címre küldött kérdésekre tudósítónk a helyszínen kér majd választ, és természetesen játszhatnak is velünk: az Eurovízió totóban meg lehet majd tippelni, kik jutnak be az elődöntőkből a döntőbe. A helyesen válaszolók között Duna Televíziós ajándéktárgyakat sorsolunk ki, és eurovíziós különlegességekkel is készülünk.
Az idei azeri versenyző, Safura Alizadeh különösen kedves a szívünknek, hiszen a Duna Televízió és az azerbajdzsáni közszolgálati televízió között szoros partnerkapcsolat épült ki az elmúlt években: Cselényi László, a Duna Televízió elnöke nemrég Duna-díjjal tüntette ki Dr. Haszan Haszanovot, Azerbajdzsán leköszönő nagykövetét, és többször volt Magyar-, illetve Azeri-nap is a két televízióban.
A szerkesztő hozzátette: reméli, hogy jövőre a Duna Televízió szervezheti meg az itthoni válogatót, és magyar versenyzőért is izgulhatunk majd. Mint ahogy ő is minden évben értük drukkolt.

A teljes cikk elolvasható itt

17 hozzászólás Eurovízió 2010: A Duna TV több műsora is foglalkozik az Eurovízióval

 • Bálint005

  Picit politika gyanús hogy Magyarország mindig bőségesen ad pontokat az azerieknek,most meg itt van hogy : a Duna Televízió és az azerbajdzsáni közszolgálati televízió között szoros partnerkapcsolat épült ki az elmúlt években
  😀

 • Matheus

  Bálint megelőztél, ugyan ezt akartam írni. 😛
  de nekem nagyon tetszik amit tálal a Duna tv!
  egyébként zaff tudsz nekem segíteni abban, hogy regisztrálni akarok, csak nem tudom mit akar „Please enter the result” című rész

 • Matheus

  vagy valaki segítsen mert szeretnék szavazni én is !!!

 • Waooo… A Duna TV tényleg komolyan gondolkodik. Nekem minden ötlet tetszik, már nagyon várom az ESC hetet. Ez kimondottan jó lesz.

 • Zsolti

  Nocsak, nem lehet mondani, hogy félvárról veszik! Örülök!

 • @Matheus Úgy tudom, egy matek feladványt kell megoldani, az összeadás, szorzás vagy más művelet eredményét kell beírni. Ez is a spam szűrés része… sajnos annyi viagra reklám és vírus kószál a neten, fontos ezeket kiszűrni, különben tönkre menne minden :S

 • zolitt

  Bálint, most szerintem pont nem erre kéne figyelni!!! 😛

  Engem annyira nagyon jó érzéssel tölt el ez a cikk! Itt van, most kapták meg első alkalommal ezt a lehetőséget, hogy ők közvetítsék a versenyt, és mennyi mindent megtesznek érte! Sok műsorukba belefűzik, népszerűsítik,nyereményjátékokat indítanak! (az MTV ha csak 2005-től nézzük, mit tett a népszerűsítésért?)
  Meg ami nagyon nagyon tetszett az a Morvai Noémi záró mondata volt! Az, hogy itthoni válogatót akarnak szervezni,ez mindenképp jó jel a jövő évre nézve! meg hogy ő is figyelemmel kísérte az eddigi versenyeket…

  Nézegettem a Duna tv honlapját, és az eurovízió szóra rákeresve sok érdekes cikket dob ki! pl van egy 2008-as Csézy interjú is, amit még nem láttam!

  Én csak annyit tudok mondani, hogy :
  KÖSZÖNÖM DUNA TV!!! 😀 🙂

 • Matheus

  csatlakozom zolitthoz én magam is.
  Köszi zaff sikerül és már szavaztam is!!! 🙂

 • Ha Azerbajdzsán nyer (ami egyre valószínűbb), akkor talán ők el tudják intézni a Dunának h átvegyék az Eurovíziót jövőre, ha már ilyen jó kapcsolataik vannak 🙂

 • @Matheus: Lyuhhé! Próbáltam kicsit magyarosítani a regisztrációs matekot, hogy ne legyen ebből a későbbiekben probléma 😉

 • BoBo

  Én nagyon örülök ennek, hogy a Duna Tv tesz is azért, hogy jól szórakozzanak a nézők. 🙂 Mellesleg remélem, hogyha jövőre indul Magyarország, akkor nem az M1, hanem a Duna Tv fogja rendzeni. 😀

  OFF: Szerintem most be fog jutni ismét a döntőbe az ukrán dal, általában bejut és most egy jó hangú énekest küldenek, egy nem is olyan rossz számmal.

 • Serinon

  Ez fantasztikus! Végre egy olyan csatorna Magyarországon aki igazán komolyan veszi az ESC-et, már rég vártunk erre a pillanatra azt hiszem. Én is remélem, hogy átvehetik a jogokat és akkor talán egy normális nemzeti döntőt is láthatunk.
  Én pl. örülök, hogy az azeriekkel ilyen jó kapcsolatok állnak fenn, mindenképp hasznos.

 • Gabiii

  Mi baj van azzal ha jóban akarunk lenni 1 országgal? Nem értelek titeket az Azeriekkel amugy is vannak közös gyökereink hát miért ne lehetne velük barátkozni? Máskor meg az a baj hogy nem kapunk politikai szavazatokat hát tessék lehet építeni a kapcsolatokat:) A Duna TV meg tényleg minden elismerést megérdemel így kell kiépíteni egy országban a rajongói tábort. Gratula nekik és köszönjük!

 • ubulthebest

  Ez nem semmmi. Azt gondoltam, hogy a Duna TV nem fogja félvállról venni az Euróvíziót, de azért ez télleg totál jó! Nem hittem volna hogy ennyi műsorba belefűzik az ESC-t és annak külön örülök, hogy a 3 visszaszámláló műsort is leadják. =)
  Szerintem is tök jó, hogy végre van egy ország (Azerbajdzsán) akikkel jóban vagyunk. Szerintem örüljünk neki, ha úgy alakul a helyzet, akkor 2011-ben akár több pontot érhet nekünk 😉 Szerintem ez egy jó dolog és akár több országgal is építhetnénk ki ilyen jó kapcsolatot.
  Ja, és ami nem maradhat le:

  KÖSZÖNÖM DUNA TV!!

 • Patrik

  Ennek az ajándéktárgyas dolognak örülök!! 🙂 Szóljatok ha már lesz ez a játék…

 • Zsolti

  A eurovision.tv-n most ez van a Quick Update Feed alatt:
  7/May at 17:45 – The 2010 Eurovision Song Contest will be broadcast in Hungary by Duna TV. More information at http://cot.ag/dqGaDN (in Hungarian)

 • Sanyi

  Most én is linkelek…
  Aki szeretne egy picit olvasni a magyar-azerbajdzsán történelmi rokonságról annak itt egy cikk: http://fszek.blogspot.com/2010/01/bemutatkozik-azerbajdzsan.html