Napi Eurovízió: Svédország

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Anna Bergendahl, Svédország új pophercegnője, az idei Eurovízió svéd résztvevője egy Stockholmhoz közeli kis városban, Nyköpingben született és nevelkedett. A szülei már korán felismerték Anna imádatát a zene iránt, 8 éves korában már meg is vették neki első gitárját. 10 éves korában kezdett dalokat írni. A Super Troupers nevű televíziós show egyik versenyzőjeként a Wild Cherry “Play That Funky Music” című dalának egyedi előadásával szerepelt. Egy másik műsorban, a Swedish Idol című tehetségkutató műsorban Bonnie Raitt “Have A Heart” című dalának előadását a zsűri kimagaslóra értékelte. Ez a produkció később nagy népszerűségre tett szert a svéd letöltési listán.

Az idol után több kiadóval is felvette a kapcsolatot, vagyis igazából a lemezcégek szerették megszerezni maguknak a fiatal tehetséget. Március 13-án majdnem 4 milliós közönség előtt győzte meg a szavazókat arról, hogy Ő a legmegfelelőbb arra, hogy képviselje országát a 2010-es Eurovízión, Olslóban. A dala elérte az első helyezést minden svéd slágerlistán.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5P1neQKN-1k[/youtube]Miről szól a dal?
Szomorkás hangulata van Annának, egyedül sétálgat a folyóparton és talán azon elmélkedik, hogy mennyire rossz az a rohanó világ, ami körülveszi őt. “Nem akarok futni, sem harcolni, sem eltűnni, csak szabad akarok maradni, hogy az legyek, aki vagyok. Nem akarok nyerni, sem veszteni, sem szórakozni, csak emlékezni akarok a nevemre.” Nem hiszem. hogy nem akarna nyerni, hiszen az idei Eurovízió egyik nagy esélyese. Meglátjuk.

14 Comments

Szerintem a svédek nyernek.Bár én ennek nem örülnék…
Egy valaki lett volna aki lekörözi az idei kedvencemet és az a manboy lett volna.bocs hogy megint megemlítem ,de lehet azért se csípem annyira Anna-t.Na mindegy ami történt megtörtént.
Nem rossz szám de van nála jobb is(melyiknél nincs 🙂 )
39/15

Én is a Manboynak jobban örültem volna, de ennek már lőttek. Nagyon király lehetett volna. Remélem nem ők nyernek, mert annyira szerintem nem jó szám. Ennek ellenére még befért a Top 15be.
39/15

Nekem se a kedvenc dalom! Nekem a Kom c. szám tetszett (ha jól emlékszem, ez volt a címe), meg a Manboy szintén! 😀 Kár a svédekért, az utóbbi két évben elég jól választottak, de én az Alcazart várom az ESC színpadára! 😀

Igen, igen igen!!! Én is Alcazar fan vagyok. A tavalyi dalok nagyon ott volt, még most is meghallgatom minden nap a Stay the nightot 😀
Ők is ott lennének a szeren 🙂

szerintem a svédek nem a legjobb számot választották. Dehát ez van. Szerintem biztos döntős…

CSodálatos dal, szimaptikus énekesnő. Nekem ugyan a Menboy volt a kedvencem azután a Kom majd Anna, de ez is nagyon jó szám szerintem. 4 ország van, akinek én odaadnám a győzelmet, és Svédország az egyik, bár a Svédek kb. 2006 óta nem tudnak olyan dalt küldeni ami nálam nem top 5 😀 nem tom miért, de nagyon tetszenek a melodifest. dalai. Anna nálam 39/3

Az idei sved szam jo.En azt mondanam top 10-es.Minden evben favoritnak titulaljak oket es megis 2009 21-ik,2008 18-ik lett.Ennek ellenere iden top 10-be varom Svedorszagot.En szeretem a dalaikat de az iden sem fognak nyerni sot tuti hogy nem lesz top 5 a daluk.

Szerintem pedig ez a legjobb szám és nagyon szeretném, hogy ez nyerjen! A láyn pedig nagyon elbüvölö 🙂

Hajrá Anna! Nyerjél csak! A manboy az egy vicc volt, nem akarok bántani senkit, de az a dal egy tucat dal. Akkor már inkább Salem Al Fakir. Nem véletlenól lettek ők az első kettő a melodifestivalen-en. Hajrá

Comments are closed.