Naptár

2010. május
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió: Svédország

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Anna Bergendahl, Svédország új pophercegnője, az idei Eurovízió svéd résztvevője egy Stockholmhoz közeli kis városban, Nyköpingben született és nevelkedett. A szülei már korán felismerték Anna imádatát a zene iránt, 8 éves korában már meg is vették neki első gitárját. 10 éves korában kezdett dalokat írni. A Super Troupers nevű televíziós show egyik versenyzőjeként a Wild Cherry „Play That Funky Music” című dalának egyedi előadásával szerepelt. Egy másik műsorban, a Swedish Idol című tehetségkutató műsorban Bonnie Raitt „Have A Heart” című dalának előadását a zsűri kimagaslóra értékelte. Ez a produkció később nagy népszerűségre tett szert a svéd letöltési listán.

Az idol után több kiadóval is felvette a kapcsolatot, vagyis igazából a lemezcégek szerették megszerezni maguknak a fiatal tehetséget. Március 13-án majdnem 4 milliós közönség előtt győzte meg a szavazókat arról, hogy Ő a legmegfelelőbb arra, hogy képviselje országát a 2010-es Eurovízión, Olslóban. A dala elérte az első helyezést minden svéd slágerlistán.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5P1neQKN-1k[/youtube]Miről szól a dal?
Szomorkás hangulata van Annának, egyedül sétálgat a folyóparton és talán azon elmélkedik, hogy mennyire rossz az a rohanó világ, ami körülveszi őt. „Nem akarok futni, sem harcolni, sem eltűnni, csak szabad akarok maradni, hogy az legyek, aki vagyok. Nem akarok nyerni, sem veszteni, sem szórakozni, csak emlékezni akarok a nevemre.” Nem hiszem. hogy nem akarna nyerni, hiszen az idei Eurovízió egyik nagy esélyese. Meglátjuk.

14 hozzászólás Napi Eurovízió: Svédország