Napi Eurovízió: Szerbia 2010

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Az ország 2007-ben megnyerte a dalfesztivált, és 2008-ban is a legjobbak között volt. Tavaly “Cipela” című daluk a televotingon döntőbe jutott volna, ám a zsűri a horvát dalt jobbnak találta. Remélik, idén más lesz a helyzet és delegált előadójuk Maria Serifovic nyomdokaiba léphet. Ennek érdekében egyik legjobb zeneszerzőjük, Goran Bregović számát küldik a versenyre, melyet egy fiatal és tehetséges énekes, Milan Stanković fog előadni Oslóban.

Milan még csak 22 éves, de máris nagy rajongótáborral rendelkezik – hála egy tehetségkutatónak, amely két éve az ő győzelmével zárult.
Azóta tinilányok ezrei őrülnek meg a fiatal, extrém és egyedi stílusú művészért, így nem csoda, hogy első, “Solo” című albuma 50000
példányban kelt el.

A számot a szarajevói születésű Goran Bregović szerezte, a köztelevízió felkérésére. Számos slágerdal és filmzene elkészítése kötődik a nevéhez, melyek az egész világot meghódították. Telt házas koncerteket adott nemcsak Európában, hanem a tengerentúlon is, így az ő neve is hozhat néhány szavazatot a szerbek vonalára.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4xKeYFkB9Pw[/youtube]Miről szól a dal?
A szám egy bizonyos “Ljubice” nevű hölgyhöz íródott. Milan kéri őt, hogy csókolja és szeresse forróbban. A tüzes hangulat adott a
szövegben, a földrajzi nevek (így a címben szereplő Balkán is) pedig csak még hatásosabbá és változatosabbá teszik a szerzeményt.

11 Comments

Ez nem tetszik.Nem jó.A molitva óta semmi sem tetszik a szerbektől.Ez van.És a gyerek sem a legszimpibbek között van számomra.Jajj félek hogy sikerül bejutniuk a döntőbe,de attól nem kell hogy megnyerik.egyébként sokan mondtátok h nem esc-re való de sztem van ennél a számnál “sokkalnemescrevalóbb”de azt majd később.hopp-hopp ez nálam csak:39/34

Ez egy furcsa dal furcsa elődadóval. Először utáltam de most már megtetszett. A spanyol változat nálam top 10. A szerb a 12. a listámon.

Nekem se tetszik, a Molitva meg a 2008-as dal is tetszett, de ez a utolsó két év már nem sikerült a legjobban! Szerintem is bejutnak a döntöbe, sok szomszédos vagy közeli országa van, azok rá szavazhatnak (Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Albánia, Horvátország). Én nem juttatnám be!

Nekem tetszett a dal,de most annyira megutaltam,hogy nagyon….szeritem dontobe jutnak….de Albania nemfog szavazni ra

Nekem elsőre se volt rosz, Szerbia biztos döntős, és szerintem döntő 8.-10. hely. Ez egy hamisítatland szerb zene és Goran Bregovic dal!

Elindult az ESC Nation Poll 2010. Elég érdekes az állas ott is. Jelenleg Belgium a 10., Németország pedig magabiztosan vezet. Horvátország is túl elől van szerintem 4.? Norvégia meg túl hátul 15.? hát.. nem túl valósághű néhány ponton szerintem

Jó dal ez,a srác meg olyan, amilyen…de jó hangja van. És ez egy dalverseny…a dal is jó a hang is jó. pont.:)

én nagyon szeretem milan stankovicot
szerintem nagyon tehetséges előadó
igaz az öltözködése és a frizurája nem a megszokott de hát nyitottnak kell lenni az ú dolgokra nem????????
én így gondolom
és a dal amit elöadott a saját stílusát tükrözi!!!!
1 igazi szerb dal!!!!!!!!!

Comments are closed.