Naptár

2010. április
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió: Szerbia 2010

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Az ország 2007-ben megnyerte a dalfesztivált, és 2008-ban is a legjobbak között volt. Tavaly „Cipela” című daluk a televotingon döntőbe jutott volna, ám a zsűri a horvát dalt jobbnak találta. Remélik, idén más lesz a helyzet és delegált előadójuk Maria Serifovic nyomdokaiba léphet. Ennek érdekében egyik legjobb zeneszerzőjük, Goran Bregović számát küldik a versenyre, melyet egy fiatal és tehetséges énekes, Milan Stanković fog előadni Oslóban.

Milan még csak 22 éves, de máris nagy rajongótáborral rendelkezik – hála egy tehetségkutatónak, amely két éve az ő győzelmével zárult.
Azóta tinilányok ezrei őrülnek meg a fiatal, extrém és egyedi stílusú művészért, így nem csoda, hogy első, „Solo” című albuma 50000
példányban kelt el.

A számot a szarajevói születésű Goran Bregović szerezte, a köztelevízió felkérésére. Számos slágerdal és filmzene elkészítése kötődik a nevéhez, melyek az egész világot meghódították. Telt házas koncerteket adott nemcsak Európában, hanem a tengerentúlon is, így az ő neve is hozhat néhány szavazatot a szerbek vonalára.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4xKeYFkB9Pw[/youtube]Miről szól a dal?
A szám egy bizonyos „Ljubice” nevű hölgyhöz íródott. Milan kéri őt, hogy csókolja és szeresse forróbban. A tüzes hangulat adott a
szövegben, a földrajzi nevek (így a címben szereplő Balkán is) pedig csak még hatásosabbá és változatosabbá teszik a szerzeményt.

11 hozzászólás Napi Eurovízió: Szerbia 2010

  • Zolecs

    Ez nem tetszik.Nem jó.A molitva óta semmi sem tetszik a szerbektől.Ez van.És a gyerek sem a legszimpibbek között van számomra.Jajj félek hogy sikerül bejutniuk a döntőbe,de attól nem kell hogy megnyerik.egyébként sokan mondtátok h nem esc-re való de sztem van ennél a számnál „sokkalnemescrevalóbb”de azt majd később.hopp-hopp ez nálam csak:39/34

  • Bálint005

    Ez egy furcsa dal furcsa elődadóval. Először utáltam de most már megtetszett. A spanyol változat nálam top 10. A szerb a 12. a listámon.

  • dano89

    Nekem se tetszik, a Molitva meg a 2008-as dal is tetszett, de ez a utolsó két év már nem sikerült a legjobban! Szerintem is bejutnak a döntöbe, sok szomszédos vagy közeli országa van, azok rá szavazhatnak (Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Albánia, Horvátország). Én nem juttatnám be!

  • Csaba

    Nekem tetszett a dal,de most annyira megutaltam,hogy nagyon….szeritem dontobe jutnak….de Albania nemfog szavazni ra

  • BeN

    Nekem elsőre se volt rosz, Szerbia biztos döntős, és szerintem döntő 8.-10. hely. Ez egy hamisítatland szerb zene és Goran Bregovic dal!

  • Patrik

    A dal fülbemászó, de istenem, MÉG AZ A FEJ!!!! :S Nem néz tükörbe vagy mi?

  • Vili

    Nekem tetszik és a lemeze is igen jó.Remélem nagyon döntős.(amúgy szerintem nem csúnya)

  • BeN

    Elindult az ESC Nation Poll 2010. Elég érdekes az állas ott is. Jelenleg Belgium a 10., Németország pedig magabiztosan vezet. Horvátország is túl elől van szerintem 4.? Norvégia meg túl hátul 15.? hát.. nem túl valósághű néhány ponton szerintem

  • Misa

    Jó dal ez,a srác meg olyan, amilyen…de jó hangja van. És ez egy dalverseny…a dal is jó a hang is jó. pont.:)

  • BoBo

    Kivétel leszek, nálam ez a dal TOP 10! 😀
    Szerintem bejut a döntőbe, de lehet, hogy még a TOP 15-be is.

  • virike

    én nagyon szeretem milan stankovicot
    szerintem nagyon tehetséges előadó
    igaz az öltözködése és a frizurája nem a megszokott de hát nyitottnak kell lenni az ú dolgokra nem????????
    én így gondolom
    és a dal amit elöadott a saját stílusát tükrözi!!!!
    1 igazi szerb dal!!!!!!!!!