Naptár

2010. április
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió: Portugália 2010

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

2008-ig úgy tűnt, hogy az országon átok ül – hiába vártak sokat például a 2007-ben indult Sabrinától, 11. helyével éppen lecsúszott a fináléba jutók listájáról, ám rá egy évvel megtört a jég: Vânia Fernandes, majd 2009-es képviselőjük, a Flor-de-lis együttes is bejutott a döntőbe. Idén Filipa Azevedo „Há Dias Assim” című dalával versenyzik portugál színekben.

Filipa két éve, 16 évesen nyerte meg a hazájában nívósnak számító tehetségkutatót, a Família Super Star-t. Ettől kezdve további televíziós műsorok törzsvendége lett, és elkészítette első saját albumát is. Fuvolázik, ehhez szükséges tudását a portói zeneművészetin szerezte meg. Tanulmányait Londonban folytatja.

Augusto Madureira szakmájában igazi „veteránnak” számít – húsz éve az egyik legnépszerűbb portugál újságíró. Nagy szerelme a zene, így fordulhatott elő, hogy ő szerezte a „Há Dias Assim” zenéjét és szövegét is.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wNngyFnyaPM[/youtube]Miről szól a dal?
Vannak olyan napok, melyek bizony szomorúan végződnek. Úgy, hogy nincs vidámság a hangunkban, nincs csillag az égen, nincs kit átölelni. Ám ezekre a napokra is van egy nagybetűs Dal, ami arra vár, hogy felcsendülhessen és letörölje a könnyeket az arcokról. Nagyjából erről fog énekelni Filipa az 55. Eurovíziós dalverseny első elődöntőjében, Oslóban.

6 hozzászólás Napi Eurovízió: Portugália 2010

  • Zolcsi

    hát nem is tudom.amikor volt a döntő az oikotimes-es szavazás alapján fényévekkel vezetett catarina pereira-canta por mim száma.már biztosra is vettem h ő lesz a befutó,és nekem baromira bejött az a szám/top10/.aztán jött a csalódás,Filipa megy.hmm.nagyon nem örültem.
    meg különben is akartam már végre nekik is drukkolni de sose jön össze,majd talán jövőre…
    a sorrendem megint átvariáltam szal középmezőny.

  • Bálint005

    Én ált. szeretem a lassú hangulatos dalokat, de az nem nagyon érint meg. Semmi, egyszerűen a 10 mp-től unom a dalt 🙁

    39/36

  • Bálint005

    *de ez nem..

  • Dombimedve

    Szerintem kifejezetten jo a lassu dalok közül idén 🙂

  • BeN

    Hát Portugáliát én nem tudom hova tenni, bár inkább kieső nálam, mint továbbjutó és döntős. Nem hiszem, hogy egyhuzamba 3-szorra is sikerül nekik. Persze, a zsűri az 8-10. helyen benyomhatja. (Tavaly pl.: Nagy-Britannia is 5 helyet javított a zsűrivel)

  • Lina

    Jaja. A Catarina Pereira dalt én is nagyon szeretem,bár sztem a versenyen középmezőnyben végezne.