Naptár

2010. április
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió: Görögország 2010

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Vitathatatlan, hogy az utóbbi évek Eurovízióinak egyik legsikeresebb állama Görögország – nem volt még olyan verseny, ahol ne jutottak volna döntőbe. Azért, hogy ez így is maradjon, Giorgos Alkaios a felelős, aki barátaival együtt képviseli hazáját az 55. Eurovíziós Dalfesztiválon.

Giorgos nemcsak hazájában, hanem nemzetközileg is ismert előadó. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ciprusi, németországi, angliai, ausztrál, amerikai és kanadai koncertjére több, mint 300000-en voltak kíváncsiak. Emellett meghívást kapott számos színvonalas nemzetközi rendezvényre is, Syrmatoplegma című dala pedig az UEFA-kupát is magáénak mondható Galatasaray nevű focicsapat himnusza lett. Fontos tudni róla, hogy az éneklés mellett tehetséges dalszerző is, így OPA című száma is saját munkája.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w7L0joH6nM0[/youtube]Miről szól a dal?
„Hoppá” –  ez magyarul is, és a temperamentumos görögöknél is egy igazán pozitív, életerővel teli szó, így ez a cím jól illik a szám „Carpe Diem” jellegű témájához: ne merengjünk a múlton, a rossz emlékeket tudjuk elfelejteni, éljünk a mának, és lépjünk előre a jövőb

12 hozzászólás Napi Eurovízió: Görögország 2010

  • tanonc

    Nekem nem jött be. Túl görög. 🙁

  • Bürger

    Én nem juttatnám döntőbe! üres mint a tök. Lehet akár milyen népszerű, ha a dal vacak! Csak a külföldi GR-nek köszönhetően fog bejutni a döntőbe!

  • dano89

    Nekem tetszik, pont azért, mert ilyen görögös!

  • Zolcsi

    Szerintem teljesen mindegy mit küldenek a görögök ugyis mindig döntősök lesznek.Ugy különösebben nem egy nagy szám ez,de vannak nála sokkal rosszabbak.egyszóval középmezőny nálam.
    39/17

  • Bálint005

    Valahogy nekem nem jön be. Nem tudom az okát mert szeretema Görög stílust de ez valahogy nincs azon a szinten mint mondjuk Shakis Rouvas vagy Helena Paparizou.

  • Bálint005

    Valahogy nekem nem jön be. Nem tudom az okát mert szeretema Görög stílust de ez valahogy nincs azon a szinten mint mondjuk Shakis Rouvas vagy Helena Paparizou. Nálam nem döntős. 39/30

  • Dombimedve

    Nagyon rossz választás volt, a nemzetdöntön a dalok nagy része jobb lett volna nála…

  • BoBo

    Szerintem pont, hogy nem… Ez volt az egyetlen szám, ami gyors volt a görögöknél, inkább menjen (sztem.) egy pörgős sz@r, mint egy lassú vacak… Nekem nem különösebben az ízlésem, de úgy elmegy, különben is a görögök ált. gyors számokat küldenek és jót, higgyük el, hogy nem ez a szám lesz az elkövetkezendő 10 év legjobb görög száma, de nem is a legrosszabb… (39/16)

  • Dombimedve

    szerintem volt más pörgös is… 🙂

  • BoBo

    Bocs, tényleg volt. 😀 Mindegy, akkor a görögök h.lyén választottak. Nekem ettől függetlenül így is jó. 🙂

  • Szandra

    Egyik kedvencem, hajrá Görögország

  • gery

    Nagyon remélem, hogy ez nem fog ott lenni a döntőbe :-S