Naptár

2010. április
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió: Moldova 2010

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Moldova sok műfajjal próbálkozott az utóbbi évek dalversenyeiben, amik általában elvitték őket egészen a döntőig. A hőn áhított győzelmet azonban még a tavalyi népzene sem hozta meg, így idén a tradíciók helyett egy modern, lendületes europop dallal próbálnak felkúszni a dobogó legfelső fokára. A „Run away” című dalt Olia Tira és a Sunstroke Project fogja előadni – mindketten sikeresek a maguk műfajukban, és a nemzeti döntőből való továbbjutás bizonyítja, hogy együtt is képesek nagyot alakítani. Számukat Anton Ragoza és Sergey Stepanov szerezte, a dalszöveget Alina Galetskaya írta.

Sunstroke Project
A formáció neve magyarul „napszúrás projektet” jelent, hogy ezt mi ihlette, valószínűleg örökké titok marad, de talán nem is ez a legérdekesebb. Stílusát a hegedű és a szaxofon határozza meg, de hogy a két hangszer befogadhatóbbá váljon, divatos elemekkel dúsítják zenéjüket, és imázsukat is erre építették föl. 30 város 40 klubjában léptek fel Európa-szerte sikeresen, pedig még csak két éves a csapat.

Olia Tira
Szüleivel egészen kisgyermekként sokszor költözött a világ különböző pontjaira, még a Távol-Keleten is élt, ám iskolás éveit már szülőhazájában, Moldovában töltötte, ahol hamar nagy népszerűségre tett szert. Még csak 21 éves, de már büszkélkedhet egy kiadott albummal, és nemzetközi dalversenyeken, fesztiválokon való szereplésekkel is. Reggeli show-t vezet az egyik helyi csatornán, arcával gyakran találkozhatunk magazinok címlapján, hangja pedig igen gyakran csendül fel a rádióban, hatalmas rajongótáborának nagy örömére.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ECyeUYsU14E[/youtube]Miről szól a dal?
Mivel egy duóról beszélünk, két fél párbeszédjébe csöppenhetünk a szám hallgatása közben. A dialógus valószínűleg egy szakítás után zajlik, amikor az egykori pár tagjai ezekkel a szavakkal búcsúztatják egymást: „Felejts el, engedj lélegezni, engedj élni és tűnj el a fejemből!” Olia szerint barátja mindent elvesztett, és legjobban tenné, ha
„felhők között, az ég alatt” elrepülne és soha többé nem látnák egymást. Nem hisznek többé egymás hazugságainak, így legjobb lenne feladni minden reményt…

5 hozzászólás Napi Eurovízió: Moldova 2010