Naptár

2010. április
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió: Észtország 2010

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

A Malcolm Lincoln együttes eddig viszonylag ismereten volt saját hazájában is, kivéve az alternatív zenét kedvelők körében. Ezért okozott nagy meglepetést a lassan már hagyományos nemzeti döntőn, az Eesti Laul-on szerzett győzelmük. A „Siren” című dalt az énekes-dalszerző Robin Juhkental évekkel ezelőtt írta, ám csak az Eurovízió jelenthetett elég jó alkalmat, hogy bemutathassa a nagyközönségnek nemcsak hazájában, de nemzetközi szinten is.

Valner Valme, zenekritikus és újságíró, a legnagyobb észt napilap szerkesztője így ír a formációról: „Egy elbűvölő banda, zenéjükben kombinálják a klasszikus és a modern popzene jellemzőit is. Nem riadnak vissza semmilyen eszköztől, ha a hallgatóság elkápráztatásáról van szó: nagy kórus, sok érzelem és igen összetett, leginkább a hasonló fiúbandáknál megszokott arculat jellemzi őket. Stílusuk sem ismer határokat, ha kell, funkot, ha kell, electrot, ha kell, soult játszanak…”

A 2009-ben alakult csapat tagjai a frontemberen, Robinon kívül Madis Kubu és Fretless Rambu, ők leginkább az élő szereplésekben veszenk részt. A „Malcolm Lincoln” elnevezést egy vicces történet ihlette: az ismert kvízshow, a „Who wants to be a millionaire?” (hazánkban: Legyen ön is milliomos!) egyik játékosa meg volt győződve arról, hogy Lincoln elnököt nem Abrahamnak, hanem Malcolmnak hívták… Debütáló albumuk elvileg még áprilisban megjelenik.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KEcNfmuF4YA[/youtube]Miről szól a dal?
Tartalmilag igazából klasszikusan a „mindenki azt beszél bele, amit akar” kategóriába tartozik. Valószínűleg itt sem kell túl fantáziadús témát várnunk, a számban a „szirén” motívuma minden bizonnyal egy korábbi barátnőre utal, akit Robin addig próbált meghódítani, amíg „nyomorult nem lett az élete”. Így hát erőt kér, kitartást, és
reményt, hogy minél hamarabb áteshessen az éjszakán, és ne kelljen többé hallania a szirén lélekölő hangját.

14 hozzászólás Napi Eurovízió: Észtország 2010