Napi Eurovízió: Észtország 2010

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

A Malcolm Lincoln együttes eddig viszonylag ismereten volt saját hazájában is, kivéve az alternatív zenét kedvelők körében. Ezért okozott nagy meglepetést a lassan már hagyományos nemzeti döntőn, az Eesti Laul-on szerzett győzelmük. A “Siren” című dalt az énekes-dalszerző Robin Juhkental évekkel ezelőtt írta, ám csak az Eurovízió jelenthetett elég jó alkalmat, hogy bemutathassa a nagyközönségnek nemcsak hazájában, de nemzetközi szinten is.

Valner Valme, zenekritikus és újságíró, a legnagyobb észt napilap szerkesztője így ír a formációról: “Egy elbűvölő banda, zenéjükben kombinálják a klasszikus és a modern popzene jellemzőit is. Nem riadnak vissza semmilyen eszköztől, ha a hallgatóság elkápráztatásáról van szó: nagy kórus, sok érzelem és igen összetett, leginkább a hasonló fiúbandáknál megszokott arculat jellemzi őket. Stílusuk sem ismer határokat, ha kell, funkot, ha kell, electrot, ha kell, soult játszanak…”

A 2009-ben alakult csapat tagjai a frontemberen, Robinon kívül Madis Kubu és Fretless Rambu, ők leginkább az élő szereplésekben veszenk részt. A “Malcolm Lincoln” elnevezést egy vicces történet ihlette: az ismert kvízshow, a “Who wants to be a millionaire?” (hazánkban: Legyen ön is milliomos!) egyik játékosa meg volt győződve arról, hogy Lincoln elnököt nem Abrahamnak, hanem Malcolmnak hívták… Debütáló albumuk elvileg még áprilisban megjelenik.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KEcNfmuF4YA[/youtube]Miről szól a dal?
Tartalmilag igazából klasszikusan a “mindenki azt beszél bele, amit akar” kategóriába tartozik. Valószínűleg itt sem kell túl fantáziadús témát várnunk, a számban a “szirén” motívuma minden bizonnyal egy korábbi barátnőre utal, akit Robin addig próbált meghódítani, amíg “nyomorult nem lett az élete”. Így hát erőt kér, kitartást, és
reményt, hogy minél hamarabb áteshessen az éjszakán, és ne kelljen többé hallania a szirén lélekölő hangját.

14 Comments

Elsőre alig bírtam végighallgatni,de még most se sokkal jobb a helyzet.Anno bele-bele hallgattam a jelöltekbe is de mind szörnyű volt.Az hogy nem jutnak tovább az 100%.Sokat filóztam hogy ez jobb e vagy az orosz végül az utóbbi mellet döntöttem.
A végleges listámon: 39/38

te atya ég!! ez tényleg sz*r.
Segítsetek. Én vagyok a hülye vagy tényleg aránytalanul nagya feje ennek az ürgének?? :O

Szerintem jobb mint az orosz, sokkal…nekem tetszik, mert szélsőséges, nem az a megszokott pop dal, hanem különleges. Elsőre nekem se tetszett, de elég sokszor meghallgattam az összes dalt, és jónak találom. Nem hiszem hogy döntőbe jut, de nem lesz az utolsók között! 🙂

fujj
én az egész mezőnybe őt utáltam a legjobban
az észtek mikor kiválasztották a jelöltjüket akkor aludtak vagy valami agyi probléma volt náluk
ezek ezzel a szarral akartak nyermi
na ne má?????????
szerintem az idei mezöny legrosszabja!!!!!!!!!

Comments are closed.