Lengyelország: Marcin lemondja a 24-i rajongói bulit

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VTThFPoEZA0[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: OGAE Poland – oikotimes.com

Marcin Mrozinski – a tegnapi nap folyamán az oroszországi Szmolenszk közelében a lengyel miniszterelnököt és a hírek szerint 96 fős kíséretét ért repülőgép-szerencsétlenség hírére – megváltoztatja promóciós terveit. Az énekes üzenetében kifejezte szomorúságát és legmélyebb együttérzését a kormányzat és a lengyel nép felé. Az elnök és kísérete az 1940-es tragikus eseményekről szeretett volna megemlékezni azon a helyen, ahol a szovjet titkosrendőrség lemészárolt több ezer lengyel tisztet.

“Úgy  volt, hogy ez egy vidám nap lesz, mert be szerettem volna mutatni dalom új verzióját. Sajnos reggel ért el engem az a hír, ami a szülőföldem történelmének egyik legtragikusabb eseménye lett. A repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette Lengyelország köztársasági elnöke és sok becsületes ember, akik Katyn felé utaztak megemlékezni. Ilyen körülmények között csakis az emlékezés, az együttérzés és a részvétnyilvánítás maradhat számomra.”
Ezzel együtt bejelentette, hogy a jövő hét során lesz nyilvánosságra hozva néhány új verzió versenydalából, illetve hogy ki fogja hagyni az április 24-i amszterdami Eurovision fan party-t. Marcin reméli, hogy ez utóbbi dolgot mindenki meg fogja érteni.

4 Comments

Szerintem is ez abszolút érthető, valóban Lengyelország egyik legnagyobb tragédija történt tegnap.
Holnap egy európai uniós projekttalálkozóra indulunk a sulival Varsóba, hát biztos, hogy nem a legjobb lesz a hangulat.

Engem nagyon meglepett a tragédia miután meghallottam, hogy a Daróczi Dávid, a szóvivő is meghalt persze mint midnenki én ugyan úgy sajnálom ezt és meglehet érteni, és tisztelem azokat akiknek fontosabb az emebri kapcs. mint a verseny.

Comments are closed.