Naptár

2010. március
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Szerbia: Milan Stanković – Ovo je Balkan

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9J-tF-92iQU[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Tegnap este a híres zeneszerző Goran Bregović három dala közül az „Ovo je Balkan” címűt választotta a közönség Milan Stanković előadásában. Gratulálunk!

99 hozzászólás Szerbia: Milan Stanković – Ovo je Balkan

  • Én jelentkeznék, de tudom, hogy elbuknám. Nekem tetszik a szám, de az nem jelenti azt, hogy döntős lesz. Bár az első elődöntőől szerintem a remény halvány szikrája még él, hogy döntős legyen… Amúgy nemzetközi viszonylatban – kategóriáját tekintve – elégé pozitív kommenteket tudhat maga mögött.

  • Robek

    No, persze, ha nekünk is olyan dia-izénk lenne mint nekik akkor a Dolly Rollnak meg a Csongrádi Katának is pozitív visszhangja lenne! Az előbb végig néztem gyorsan az első elődöntő résztvevőit! Az a pici-kicsi-halovány lila remény meg is halt rögtön! Ki fog rá szavazni? Talán Portugália, vagy Málta , netán Izland. VJKMacedóni és BiH-en kivül még ketten-hárman és kész! Félre értés ne essen nem mondom, hogy rossz a dal, de nem ESC-re való. Az idei mezőnyben egy rossz dal van és az a SLOvén. De győzz meg arról, hogy miért jutna a döntőbe! Kíváncsi vagyok! Lehet,hogy megváltzik a véleményem…

  • Erzsi

    Robi, nagyon magabiztos vagy! Állom a fogadást. (Egy tábla Milkára mindig jó vagy nálam. Ha inkább Nutellát kérsz, szólj, csak ígérd meg, hogy nem együltő helyedben fogod megenni a szemem láttára.) Szóval, szerintem döntős lesz, mert:
    1. Egy 17 fős mezőnyből tizen továbbjutnak. Matematikailag mindenkinek nagyobb az esélye a továbbjutásra, mint a kiesésre.
    2. Neked ez a zene a zenei anyanyelved. Nem találsz benne semmi különlegeset. Egy izlandinak maga a megtestesült egzotikum. Imádni fogják.
    3. Te érted a szöveget és ez valószínűleg újabb rossz pont a dal mellett. Európa nem érti. Csak a zenét értékeli.
    4. A fiú külseje lehet, hogy megosztja a nézősereget, de legalább annyi tinilányt vonz, mint amennyi macsó férfit taszít. És Marko Konnal ellentétben neki van hangja.
    5. Európa tele van szerb vendégmunkással, akik nyomják majd a sms-t ezerrel.
    Nem olyan nehéz 7 dalt maga mögé utasítania az első elődöntőből. Továbbjut.

  • Robek

    Hmmm?
    Érdekes eszmefuttatás! DE! Több helyen sántit 🙂
    1.) Igen, van benne valami, de csak matematika. Logikailag (ismerve a dalokat) lényegtelen.
    2.) Nem a zenei anyanyelvem, csak jól ismerem őket.
    Különlegesen gagyinak találom, de ez az én problémám. Amúgy a maga nemében jó dal csak nem ESC-re való.
    Ha, én izlandi lennék és meghallanám a dalt, beugranék az első gejzírbe! Az egzotikum máshol kezdődik egy izlandinak (szerintem).
    3.) Értem a szöveget, de az engem soha nem érdekel. Akár a hinta-palinta szövegét is énekelhetik tőlem, ha azt jól adják elő.
    4.) A fiú külseje? Az sem érdekel! Ha a pulyka énekelte volna 2008-ban a lengyel lány dalát a lengyel lány hangján, tetszett volna.
    5.) Nézzük meg, hogy mely országokban van szerb dia-izé akik egy csapatban vannak velük?Nos?
    Nos? Nos? Tehát? ENYÉÉÉÉM AZ ÖSSZES CSOKIKAAAAAA! 🙂
    KÖSZIkösziköszi a csokihegyeket!

  • Én nem fogadok 🙂 A számmal semmi bajom, de felőlem mehetne döntőbe, DE nem fog…

  • BoBo

    Szerintem nagyon jó dal. 😀 Nálam döntős és tuti döntős a hangja, meg az előadása miatt, a dal sem olyan rossz, de tuti nem fog nyerni, a poltika miatt (egyébként sem…) zsűri sem fogja értékelni.
    Arra nem gondolt még senki, hogy a továbbjutókat nem csak a Televoting fogja meghatározni? 😀 A zsűrinek mindig az tetszik, ami a közönségnek nem és fordítva.. sajnos 🙁

  • Máté94

    Boszina & Hercegovina és Macedónia úgy +12 pontot dob a szerbeknek.plusz még összeszednek annyi pontot hogy a döntőbe kerüljenek,mert jó szám 😀

  • Robek

    No, jó! Fordítsuk komolyra a szót! Kérem a csoki felajánlásokat!

  • Misa

    Amikor először megláttam…jézusom, ki ez az E.T.
    Aztán meghallgattam 1x,2x, 3x…és hát ez egy jó szám.Bár igaz, hogy engem felpörgetnek a balkáni zenék, 2 éve SzloncsevBrjadban egy éjszakát ilyen zenékre buliztunk végig a L’Azur discoban…a sok hülye európai az átlag discóra táncolt,mi meg a bolgárokkal a helyizene teremben…kibebaszott jó volt…na ez a Milan, vagy hogy hívják ki, is ilyen hangulatot tudott volna ott teremteni.
    A srác külseje érdekes,lehet metroszexuálisnak, buzisnak, gáznak hívni, de nem az érdekes. A lányosra formált fej és a nagyon jó, tiszta, határozott, nem nyafogó és affektáló férfi énekhang kontrasztja fejbevágó.
    Sztem egyértelműen döntős.

  • csabesz

    ez máris hatalmas sláger szerbiában-mindenki énekli mindenféle műsorban ,buliban,ahol csak érik:-).
    elsőre nem nagy szám de harmadjára már vele énekled.Zseniális.

  • nemet kamilla

    imádom MILAN STANKOVICOT

  • Presevo

    Hallottam már jobb dalt is Szerbiától, de nem rossz, és drukkolok neki! 😀 Marija Serifovic se volt éppen előnyös külsejű, mégis nyert anno… 🙂 Nekem azért tetszenek a szerb dalok, mert merik vállalni önmagukat. Szerb szöveg, balkáni ritmusok… Igen, ki mernek állni, és azt mondani, ezek vagyunk mi, ilyenek vagyunk, és ha szerettek bennünket, akkor ilyennek szeressetek! Ha meg nem, akkor hát ne szeressetek 😀 Lehet, h Európa nem fog 2010-ben Beograd, Beograd-ot dúdolni, de mi itt a Balkánon igen, és büszkék leszünk rá!
    Szerintem (nagyon remélem!) továbbjut. Balkan rules!!! 😀

  • Klau

    Sziasztok!Bocsi,hogy megkérdezem,de ugye közvetiteni fogják Magyarországon az Euroviziót???Mivel nem vesz részt 2010ben Magyarország az Eurovizióban!Aki tudja az kérem válaszoljon!Köszönöm!

  • jeffy

    Sziasztok!
    Én Vajdasági vagyok, de ez a szám pocsék… Már a neve is roszúl hangzik! A fickó meg ha nem énekelne, csajnak is elnézném olyan haja van.. 😀
    A Lane moje volt a legjobb és mégis csak második lett, ezek meg ahhoz képest nullák. A Molita sem jobb, nem is értem h nyerehtett. Ott a Night Shift, őket küldeném ki Szerbia színeiben, megmutatnák hogy milyen a jó zene. 🙂
    Ami Magyaroszágot illeti, szóljatok Lukács Lacinak írjon már valami jó dalszöveget, és elvan intézve. A Zoli produkciója elégy gyenge volt. Mondjuk Zsédát szívessebben látnám mondjuk, a hangja meseszép. Győzni csak úgy lehet ha az énekes magában elkápráztatja a nézőket. Nézzétek meg Alexander Rybak-ot, jó szám, jó előadó, és kész a siker! Ilyen egyszerű!

  • jeffy

    Akartok Balkáni jó zenét!
    http://www.youtube.com/watch?v=3SGrQ_40B6E
    Ezt nézzétek meg!

  • Gábor

    Az 1. elődöntő előzetesét nézve nálam is ez volt a legjobb, de:
    az egészet meghallgatva már unalmas volt. A hangja jó, de a dal gyengécske és nálam ennek a szerb nyögve rezegtetős hangnak a túlzott használata elrontja az egész dalt. Stílusa szintén idegesítő. Lehet, hogy nem homoszexuális, de a klippben úgy viselkedik. Ami az eurovíziós dalfesztiválok homoszexuális-találkozó jellegét illeti, felőlem a homoszexuálisok ott találkoznak, ahol akarnak, viszont ha egy kulturális esemény azzá válik, az valamit jelez, amit orvosolni kell. Természetesen nem őket kell elűzni onnan (hacsak nem csinálnak undorító kérkedő felvonulást), hanem a kiváltó okokat megvizsgálni és orvosolni még akkor is, ha ezek mélyebb társadalmi jelenségekben keresendők.

  • Norbert

    Szerintem van olyan jó, mint Maria Serifovic. Érdekes, hogy ő leszbis-fiús, ez meg b_zis-lányos. Ha levenném a hangot, kirúzsoznák a száját, kitömnék a cicijét, jó csaj… 🙂 , legalább ne női frizurája lenne, jó hang, mozgás, meg minden…szerintem a metroszexualitás is mértékkel jó, melyik lánynak tettszik ez?…..

  • alexandra

    nagyon jó, a hangja is meg a külseje is bejön…:)

  • berniii.*

    ááhw*.* én nagyon szeretem Milan Stankovicot (L) olyan helyees , jó a hangja és mindig felpörög a színpadon: DD jaa és van egyénisége: DD és nagyon barátságos, meg fóófej, és szereet hülyülnii: DD ahogy aza képeken is látszódik: DD xD Imádom a pofááit xD és ahozképest, hogy nem avgyok oda szerb zenéért ahoz nképest egsz nap ezt hallgatom: DD teháát én nagyon szeretem…csak nemtom hány éves meghogy most barna vagy kék a szemee: DD de nembaaj : PP
    i Love you Milaan♥

  • Petra

    Én is nagyon szeretem 🙂 Nagyon tetszik az egyedisége, és nem mellesleg a külseje is. Hajrá Milan!! (l)

  • Zvoní

    Nekem azért annyira nem tetszik. xD Egyedi, azt meg kell hagyni de a csávó úgy néz ki mint Oláh Ibolya szőkében xD:D Ha csak a fejét nézem olyan mint egy japán csaj:D

  • pele

    Nekem Milan Stankovic zenéje tetszik és aki látta vele az interjút az láthatta hogy értelmes és nem utolsósorban büszke arra honnan jött.Hajrá Milan!

  • pele

    A dalt az egyik leghíresebb szerb dalszövegíró írta, nagyon büszkék rá. Szerintem nem kell bonyolult dal a döntőbe, mivel a mélylélektaniak szinte mindig kiesnek.Melyik dal marad meg a füledben?Hát az a nyerő.

  • Lockheed

    Hmmm, megmondom őszintén összességében tetszik. A srác meleg, ami engem idegesít, főleg a haja és mozgása. a szám viszont nem rossz, igazi balkános. Nekem egyik kedvenc filmem a Macskajaj, akinek az nem tetszik annak gondolom ez a szám se.

  • Róbert

    Aki beszéli a szerb nyelvet az megérti hogy miről van szó szerintem aki nem éri az ne is avatkozzon bele a szerbek ki mernek menni euróvizióra a magyorok csak angolul mert a nyelvüket szégyenlik, ha nem szégyelnék ki mernének menni na de mind egy én magyart is szerbet is beszélem és a szerbel jobban megvagyok barátkozva mint a magyarral!

  • Róbert

    ++ attól h egy énekesnek van egy egyéni stílusa azért szerintem nem kellene elítélni, ő legalább valamit alkotaott az életben de vannak akik csak kritizállni tudják! alkotni nem tudunk de kritizállni igen? Valahogy nem értem, ha művészek lennénk akkor tudnánk kritizálni és nem itt lennénk majd ha valaki valami maradandót alkot akkor szóljon és akkor tudjon kritizálni!!!!! 🙂

    • @Róbert: Nyugi, vannak köztünk is Milan rajongók, nem kell ennyire egyszerűsíteni. Mint ahogy sokan mások, én is megkedveltem ezt a dalt a döntőre és drukkoltam is neki! Az pedig hogy te a szerb nyelvvel jobban meg vagy barátkozva mint a magyarral, az a magánügy, miránk nem tartozik.

  • Róbert

    de engem ez valahogy visszataszít hogy aki nem tud semmit szerbül az kritizál egy SZERB énekest hát már ez asztán szörnyő. Jól van a kinézetéröl senki se tehet nemtudom hallott e valaki a DNS-ről? (tiszteletem a kivételnek)! az öltözködése és haj stílsa pedig pont hozzá illik! (nekem a magyar nyelvel semmi bajom seni nehogy férreértse, csak hát valahogy ez szerintem ciki) a molitva ott sem a zene volt a nagy szám hanem a szöveg jólvan zene is!!! amit Bencsik Tamara nagyon gyönyörűen el is lopott. Ugyanúgy mint Rúzsa Magdi aki a Horvátoktól lopta el az Andjeo gabrielt és most hű magyaroknál mekkora zene! 🙂

    • Itt nemcsak a szerb énekes kapott kemény kritikát, más versenyzőkre konkrétan rámondták, hogy szar. Ez is egy vélemény, el kell fogadni, még ha annyira nem is tetszik a másiknak, mert épp a kedvencéről van szó. Az Eurovízió egy játék, egy szórakoztató műsor, és nem a gyűlölködés és különböző nemzetek sértegetésének a színtere.

  • vicesc

    Én nem tudok szerbül, de a dalt nagyon szeretem, az egyik legnagyobb kedvencem idén, kezdetektől fogva!

  • Attila

    Hello!!!!!!!
    MIilan Stankovic jo es tehetseges!!! Lehet hogy az Eurovision 13 lett de azert Szerbiaban sokan hallgatjak hisz szorakoztato!!!!!!!!!!!!

  • Hani

    Hatalmas volt a döntőben. Imádom ezt a számot. További sok sikert Milan!! 😀