Svédország: Anna Bergendahl – This is my life

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NKXPfyvQMo4[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Tegnap este végéhez ért a legnépszerűbb eurovíziós nemzeti döntő, azaz a svéd Melodifestivalen 2010 versenye. A 11 zsűri és az 1,7 millió szavazó többsége Anna Bergendahl dalát ítélte a legjobbnak.

Összesen 363546 szavazat érkezett a “This is my life” című dalra.

A szavazás bejelentése előtti pillanatokban több korábbi eurovíziós versenyző is fellépett, mint például az 1985-ös győztes Bobbysocks, a 2005-ös norvég Wig Wam és az 1996-os harmadik helyezett One More Time.

A verseny részletes eredménye:

No.
Előadó Zsűri
Közönség
Össz
1 Anna Bergendahl 82 132 214
2 Salem Al Fakir 95 88 183
3 Eric Saade 45 110 155
4 Darin 51 66 117
5 Timoteij 51 44 95
6 Andreas Johnson 50 0 50
7 Ola 47 0 47
8 Jessica Andersson 15 22 37
9 Peter Jöback 21 11 32
10 Pernilla Wahlgren 12 0 12

53 Comments

Nincs semmi bajom a dallal, de a Manboy-t kellet volna küldeni. Ha azt nem akkor meg a kom-ot. Mert ezek kiemelkedtek a mezőnyből, és azután jött a this is my life de vele egyszinten voltak még vagy 3-an. Összeségében a melodif. döntőjében anna dala 3-5 helyig kellet volna végezzen nem az elsőn… 🙁

Hozzá teszem hogy azért a csalódottságomban van egy kis öröm is mivel azért inkább anna mint salem al fakir -_-‘.

Én azt nem értem hogy mért szavazhatott szerbia, görögország, norvégia meg még páran!!?? :O

Mindenesetre most már Románia, Horvátország, Örményország a kedvenceim….

Az is megérne egy tanulmányt, hogy a zsűri mennyire lepontozta Eric Saadet. A Manboy a zsűrinél 7. lett, míg a közönségnél a második.
Én úgy tartom (persze ezzel lehet vitatkozni) de egy fesztiválra, fesztiváldal kell. Könnyed, dallamos, jól énekelhető, tömegeknek szóló. És nem művészi, nehéz, alternatív stb. Sajnálom, hogy nem a Manboy győzött 🙁

Szeretem az ilyen előadókat! Látszik hogy élvezi amit csinál és ettöl válik izgalmassá a dolog…a balladák közül kiemelkedik szerintem

Na, így majd egy napot rápihenve, nincs ezzel semmi gond! Meglesz szerintem az a döntő! Csak tudva, hogy voltak jobbak is, bosszantó egy kicsit! De ha “elénk rakják” , hogy ez van, Ő fogja képviselni az országot, akkor azt mondom, egy nagyon korrekt dal!

Gabii és teljesen igazad van! Annyira látszik rajta hogy élvezi! Ez tetszik nekem! 😀 A legjobbakat neki! 🙂

Na igen, nekem is valahogy jobban tetszettek az eddigi svéd ESC dalok. És igen… még egy bealvós dal. Ami ugyan nem rossz, csak szerintem elég nehéz lesz választani a közönségnek a 10-15 hasonló stílusú, felépítésű dalból, így azok járhatnak jobban, amik nem ilyen jellegűek.

Az tény.hogy színvonalas műsort láthattunk szombat este,de a svédek idén sem választottak jól.Volt erősebb produkció ami jobb helyezést érhetett volna el akár az eurovízión,de így csak sereghajtók lesznek idén is.Az öt hétig tartó versenynek elveszett a régi varázsa,tavalyihoz hasonlóan meglepetés lett az eredmény,nekem az volt,mert nem gondoltam volna,hogy egy ilyen vérszegény dalocska fogja megnyerni a melodifestivalent.

hát végülis megértem akkor a zsűriket. gondolkozzunk magyar ésszel xD Ha én lennék egy külföldi nemzeti döntőn zsűri, akkor én is lepontoznám a legjobbakat hogy a mi hazánkbelieknek több esélye legyen…. :S

Nagy meglepetés volt! Én a Keep on walking, a Hollow és az Out of my life közül választottam volna. A lányok közül viszont tényleg ez volt a legjobb. Grat Annának!

Elsősorban az tetszett nekem is, hogy látszik az előadón hogy élvezi az éneklést. A dal már nem annyira jön be, de ez még alakulhat. Talán bekerülhet a döntőbe.

Lehet,hogy Anna élvezi az éneklést,csak az a kérdés,hogy a svédeken kívűl ki fogja élvezni/szeretni ezt a dalt.Én biztos nem.

Comments are closed.