Eurovízió 2010: ma este Svédországon és Szerbián a sor

Tudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com

Ma este újabb két névvel bővül a 2010-es eurovíziós névsor. A svéd eurovíziós utazó cirkusz, azaz a Melodifestivalen 2010 ezúttal a fővárosból fog jelentkezni, a több fordulós előválogató után most jött el a döntő ideje. Szerbiában pedig felhagytak a Beovizija hagyományaival, kifejezetten az Eurovízióra készült el három dal, melyből a legjobb kiválasztását teljes mértékben a közönségre fogják bízni.

A műsor
20:00-22:00 Svédország – döntő
internetes közvetítés: http://svt.se/melodifestivalen

21:05-22:55 Szerbia – döntő
internetes közvetítés: http://www.rts.rs/admin/download/files/cms/attach?id=85
rtsp://helix.beotel.net/encoder/rts1.rm
http://uzivo.rtrs.tv/arhiva/emitovanje/index_e2.html
internetes rádióközvetítés: http://www.radiobeograd.rs/download/ram/radiobgd.ram
rtsp://helix.beotel.net/encoder/rbgd1.ra

A fellépők listája

Svédország

1. Darin – You’re out of my life
(Henrik Janson, Tony Nilsson)
2. Pernilla Wahlgren – Jag vill om du vågar
(Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist, Daniel Barkman)
3. Andreas Johnson – We can work it out
(Bobby Ljunggren, Marcos Ubeda/Andreas Johnson)
4. Timoteij – Kom
(Niclas Arn, Karl Eurén, Gustav Eurén)
5. Peter Jöback – Hollow
(Anders Hansson, Fredrik Kempe)
6. Ola Svensson – Unstoppable
(Dimitri Stassos, Alexander Kronlund, Hanif Sabzevari, Ola Svensson)
7. Jessica Andersson – I did it for love
(Kristian Wejshag, Lars “Dille” Diedricson)
8. Salem Al Fakir – Keep on walking
(Salem Al Fakir)
9. Anna Bergendahl – This is my life
(Bobby Ljuggren/Kristian Lagerström)
10. Eric Saade – Manboy
(Fredrik Kempe, Peter Boström/Fredrik Kempe)

Szerbia
(a dalcímek még nem ismertek)

1. Emina Jahović
2. Milan Stanković
3. Oliver Katić & Jelena Marković

A nemzeti döntők rövid ismertetése

Svédország
Klasszikus nemzeti döntő, a győztest a zsűri és a televoting szavazásának 50-50%-os figyelembe vételével fogják kiválasztani. 5 regionális zsűri (Stockholm, Gothenburg, Malmö, Luleå és Umeå) és 6 nemzetközi zsűri (Oroszország, Írország, Norvégia, Görögország, Franciaország, Szerbia) fog osztani pontokat az Eurovízió szabályai szerint 1-12 pontig. Az összesen 11 zsűri pontjainak összesítése után hozzárakják a televoting eredményét. A televotingon a 11 zsűri pontjainak ellensúlyozásaként a hagyományos 1-12 pontokat felszorozzák 11-gyel, így a közönségszavazaton 11, 22, 44, 66, 88, 110 és 132
pontot fognak kiosztani.

Szerbia
A híres zeneszerző Goran Bregović írt három dalt (a szövegíró Marina Tucaković), ezeket hárman fogják előadni. Pontosabban négyen, mert a harmadik produkció egy duett lesz. A dalcímek nem ismertek. A műsorban sok vendég is fel fog lépni: Jelena Tomašević (Szerbia 2008), Marija Šerifović (Szerbia 2007), Marko Kon (Szerbia 2009), Zdravko Čolić (Jugoszlávia 1973), Severina (Horvátország 2006) és Regina (Bosznia-Hercegovina 2009).

289 Comments

Remélem nincs ilyen köztünk, nem akarok senkit se bántani, de ez nagyon GAY!!!! ÚRISTEN!!! MI EZ A SZÁM?????? EZ MÁR EGY VICC!!! JÉZUS!!! LEGROSSZABB ESC!!!!

mult évkor Cipela (Cipő) röl enekeltek, most meg ugyan az mint a Cipela, csak hogy taknyos (akar a lanyra mondja h taknyos)

Perszhe a Buranovskiye Babushki nem nyer, ez meg igen…. hihetetlen, nem hiszem el annyira rossz ez a Protekció 🙁 kikéne törölni a zsűrit és kevesebb lassú dal lenne meg ilyen fos az tuti!

Kövezzetek meg,de nem olyan rossz a szerb szám,leszámítva ezt a nyálgombócot,de a hangja jó…csak ne kellene néznem

Jajjj anyám de sz*r a szerb dal…

Amugy ez olyan paródia lenne nem ? vagy nem tom….

Én szeretem a vicces produkciókat min pl 2007 ben a verkát is szerettem de ez ha paródia annak gyenge ha nem paródia hanem egy komolyan gondolt dal, annak is gyenge. Kihullik az elődöntőben. Szinte biztos, hacsak a népzenei motivumok miaat nem szavaz rá moldova vagy portugália. De ahhoz az is kell hogy egy elődöntőben legyenek.

Jó éjszakát mindenkinek, megyek aludni és nálam ez az este így értékelhető:

Szerbia: Nem rossz a dal sem, most így 100* meghallgatva, jó a hangja a “hapsinak” is, de ne kelljen ránézni, az előadás meg nem olyan rossz.

10/6

Svédország: Kellemes dal, jó hang, szép, de semmi extra, tuti döntős, de nem TOP 10, el fog veszni a sok lassú szám között.

10/6

amúgy ha megnézitek a Wikipédián, nem lesz ez egyáltalán olyan rossz esc!!! olyan elődöntők lesznek, ahol kiperegnek simán a [email protected]!!! mert azért elődöntőnként van 8/8 erős dal simán! (legalábbis számomra!) 14 dal aminek nem igazán van ott helye az meg repül!

tavagy imádtam (és még mindig imádom) patricia kass számát. HIába volt lassú, volt benne valami. Remélem a franciák idén is jó dalt küldenek.

Comments are closed.