Eurovízió 2010: Még nincs eldöntve, melyik televízió közvetíti a versenyt Magyarországon

Tudósító: Klész Imre
Forrás: EBU – old.eschungary.hu

Az Eurovíziós Dalversenyen részt venni és csak közvetíteni is egyaránt izgalmas. Magyarország idén csak a verseny külső szemlélőjeként fog kapcsolódni a műsorhoz, viszont még nincs eldöntve, hogy pontosan melyik adón lesz látható május végén. Az EBU tájékoztatása szerint több tévécsatornával folynak még a tárgyalások szerte a világon, így azok befejeztéig nem lehet megmondani, hogy Magyarországon, vagy más, versenyt átvevő nem résztvevő országban melyik csatornán lesz látható az Eurovízió 2010-es kiadása. Amint befejeződnek a megbeszélések, a verseny központi oldalán, vagyis az eurovision.tv-n közzé lesz téve a versenyt átvevő televíziós csatornák listája.

Előzetesen megkerestük kérdésünkkel a Duna Televíziót, mint a 2009-es azerbajdzsáni nemzeti döntőt közvetítő csatornát, valamint a Story TV-t, mint a Csináljuk a fesztivált című műsor életben tartóját (a 2008-as magyar nemzeti döntő a CSAF stúdiójában volt az m1-en), de még egyik helyről sem kaptunk választ. Tehát türelem, májusra biztosan ki fog derülni minden.

37 Comments

Akkor már csak azt nem értem, hogy hozhatták nyilvánosságra a közvetítő országok nevét, mikor még folynak a tárgyalások. Mert ha folynak a tárgyalások, akkor nincs semmi aláírva, azaz semmi sem biztos…

Ez milyen!

Ha még ők se tudják, miért jelentik be? Azért jó, hogy lesz, de olyan bizonytalan. És már kéne reklámozni is. A StoryTV-t nem hinném, hogy közvetítené, a DUNA se olyan gazdag csatorna, de esélyes, mert kötődik az EBU-hoz. A TV2 meg az RTL ki tudná fizetni. A TV2-t látom esélyesebbnek a kettő közül talán, mert az RTL-en Királynő lesz, és amúgy is most igyekeznek minden alkalmat megragadni a nézettségért. De ha az RTL adná, az se lenne rossz, sőt!

Lássuk, ki nyer! 😀 Győzzön a jobB.

Na ez az… ha még folynak a tárgyalások, szval nem tudnak semmi biztosat, akkor minek jelentik be? Mert ahogy Zsolti mondja, semmi sem biztos, amíg nincs aláírva… hacsak nem azon kuncognak magukban, ahogy a rajongók sustorognak, miután megszellőztettek ilyen infókat…

Igen, ha már választani kellene, akkor mindenképpen Duna TV! A kereskedelmi csatornák (TV2, RTL Klub) nem létezhetnek reklám nélkül, és szerintem egy ilyen műsort élőben közvetíteni reklámmegszakítások nélkül kell! Van olyan oszág, ahol lesz amúgy reklám? Mert már ilyet is hallottam!

Igen, erre pont van lehetőség pl. a 12. és 13. dal között. Szóval reklám nem akadály. Ahogy a sportközvetítésekkor sem. Aztán ott van a főtámogató, a Telenor, és még lehetnek támogatók. Meg ott lehet néha a sarokban is vagy valahol reklám.

Érdekes… mindenestre magyar TV közvetítse, kevés reklámmal (olyan nincs, hogy nincs reklám…) és mindegy, hogy melyik csatorna csak ne a Budapest TV :D. (XD)
Képzeljük el, ahogy Kiszel Tünde jelentkezik élőben, Lexike közvetíti az eseményt, ő a műsorvezető és aki mindig okoskodik Anettka lenne, akit meg meghívnának vendégként Gerencsér Tamás lenne XD XD XD XD XD.

Ja, valamelyik távjóslót meg meghívnák sztárvendégnek, hogy tippelje meg a sorrendet, mi? :D… (legmerészebb rémálmomban se jöjjön ez az eshetőség elő…)

Én a TV2-re szavaznék, már ha megkérdeznének. A Gundel lehetne a műsorvezető és szakértőnek a 2007-es részvevőt, Rúzsa Magdit hívnám meg. Egy részt, mert TV-2, másrészt, mert éppen aktuális lesza Megasztár újabb évadja miatt.

Én arra következtetek hogy jelentkeztek Magyarországról TVk hogy közvetítenék tehát tuti hogy közvetítik csak még megy a harc….ezért jelentették be gondolom hogy közvetítik és ezért nem tudják hogy ki:D…vagy ez vmi idióta vicc lenne??? Azért az EBU nem ilyen

szerintem a dunatévén lesz,nem hinném hogy kereskedelmi csatorna közvetítene ilyet nálunk.
inkább agyonismételt ősrégi filmeket vetítenek.

ISTENEM!!! ha már kérdezősködünk csatornáknál akkor mért ilyen névteleneknél tesszük azt ?? :S TV2, RTL….

OFF :

Köszönjük a szavazást 🙂
Örömmel látom hogy akikre én szavztam, mind bennevannak a top 10-be. (albánia, moldova,belarus), (örményo., hollandia, svédo.)
ja és annak is örülök hogy nem csak én szeretem a hollandokat.

Az én top 10-em : http://www.youtube.com/watch?v=2PGki0mbGso

Fura hogy az emberek eléggé lepontozzák ezt a videómat.

Ez most egy elég sokszínű hozzászólás lett. XD

Én hollandiát teljesszívemből gyűlölöm.Kurva szar az a szám már bocs.a tavalyi meg arra viszont no komment O.O

Máté 94, hogy utálhatnád teljes szívedből a holland számot? 😀 Ilyet csak azokra szokás mondani, akiket nagyon utálnak, pl: meghalt az egyik családtagunk vki. által… Szval. az lehet, hogy utálod, de azt azért ne, hogy teljes szívedből :P, de ahogy gondolod. 😀

Máté 94, nem kezdek velet vitatkozni, de például itt sokan mondják mennyire jó szám az idei szlovák dal. Szerintem nem, sőt szerintem hallgathatatlan. DE ha valaki aztmondja azt szereti akkor nem oktatom ki hogy az milyen sz*r meg ilyenek. Az a bizonyos kultúra…

Bálint005, teljesen egyet értek… mármint nem a szlovák dallal kapcsolatban (bár engem sem fogott meg annyira, mint a többséget, és nem látom benne a győztes dalt), hanem azzal kapcsolatban, hogy nincs jó vagy rossz dal, csak különböző ízlések, és tiszteletben kell tartani a másik véleményét (és ha nem tetszik, azt fikázás nélkül is el lehet mondani).

@zolitt: ez csak egy olyan lista, ami akkor jön jól, ha valaki nemzeti döntőt akar nézni. itt jól össze van szedve minden vételi információ az általában Eurovízión résztvevő országokról, ami sokszor hasznos, ha a google nem ad ki megfelelő eredményeket a netes közvetítésekkel kapcsolatban 😉

Bálint005 támogatlak…HHollandiának nyernie kellene idén,már cxsak azért is h a sok angol semmitmondó unalmas szám(nem azért mert angol,de az még unalmasabbá tesz egy unalmas számot)jövőre eltünjön.Megszámoltátok már?:16 azaz CSAK 16 dal szól az anyanyelvén…szomorú

Nyee!

Erről van szó. Lehet hogy a tavalyi és az idei számuk is kissé bugyuta, DE ők legalább jó hangulatban csinálják ezt…nem úgy mint mondjuk M.O.

12 points goes to: The Netherlands!! 😀

Amúgy meg szerintem nagyon jó dal és nagyon szép nyelv. Engem ez a dal (és a tvalayi is) mindig felvidít. + Szeretem az ilyen “hörgős” (nem tom szebben mondani)nyelveket, Mint a holland vagy tavaly Patricia Kaas előadása. Inkább ezek mint pl a tavalyi Román szám. Na az a borzalom.

Bevallom, a második elődöntőből igazán a horvát dal tetszik, de mivel hármat kell bejelölni a nálunk futó szavazáson, a másik kettő Hollandia és Litvánia lett…

Zolitt! Az oikotimes-os cikkben Magyarország mellett az MTV látható, tehát ő közvetíti a versenyt? Vagy még nincs frissítve, és nincs odaírva, hogy valójában melyik adó közvetíti, esetleg még tárgyalnak, és azért nincs feltüntetve?
Csak ennyi kérdésem lenne! :):) Tud már valaki valami konkrétat?:
A szlovák dal viszont engem megfogott, van benne valami érdekes (pl. nép elemek, saját nyelven énekel), ettől nálam top 5ben szerepel! De a top 10-em is napról napra változik,egyiket hallgatom a másik után, és mind egyre jobban tetszik! A holland viszont szerintem se nyerő, bár ez teljesen saját vélemény, nem befolyásoló érvényű!
A fórum meg azért van, hogy megvitassuk, kinek mi a szimpatikus, melyik dalt kedveli, és kész! Nem kell it leírni senkit!

dano89! nekem is ez nem volt tiszta… De kettővel fentebb már Zaffarano válaszolt! (Amit nagyon köszönök neki 🙂 ) Hogy ez annyira nem jelent semmit! Már kíváncsi vagyok mi sül ki ebből az egészből! Én a tv2-re tippelnék! Vagy esetleg a Duna tv-re! A tv2 hiába ker csatorna, de ő közvetíti a focit is amit asszem az MTV-től vett át! nah, de még van 59 napunk!

Hollandiához annyit, hogy ez a verzió enyhén szólva nagyon nem nyerő! még ha ezzel mentek volna.. akkor simán benne vagyok hogy nyerjenek… mert ÍGY EBBEN A FORMÁBAN NAGYON JÓ!!! de ez a Sieneke verzió számomra még a döntőbe is épphogy tartalékos…

Ez egy stúdióverzió: (ez rajta van a telefonomon is)
http://www.youtube.com/watch?v=ShNBrsWAAHU&feature=related

EZ pedig élőben:
http://www.youtube.com/watch?v=yJ-IFM9IomA

És ha meghallgatjátok ezt a kettőt, itt sokkal jobban előjön az a “hörgés” “kaffogás” 🙂 amit ti is emlegettek, ami nekem is nagyon tetszik bárhol is halljam! 😀

Igen, nekem is Marlous verziója volt a kedvencem. De idén sajna nemcsak Hollandia választott rosszul… Gondolok itt elsősorban Svédországra és Spanyolországra.

Comments are closed.