Eurovízió 2010: a Magyar Televízió is megosztja velünk a pillanatot

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv – old.eschungary.hu
Kapcsolódó anyag: Nem az MTV közvetíti Magyarországon a májusi versenyt

Mintha ismételné magát a történelem: az oslói Eurovízión Magyarország nem vesz részt, viszont közvetíteni fogja. 1996-ban Delhusa Gjont szerettük volna Oslóba küldeni, de az előselejtezőn nem sikerült továbbjutni. Viszont nem kellett külföldi csatornák után vadászni, mint ahogy idén sem, mert a közvetítő országok névsorában Magyarország is benne van. Nem résztvevő országok közül szokás szerint Ausztrália és Új-Zéland is követni fogja az eseményeket, emellett Koszovó és Kazahsztán is Eurovíziós hetet fog tartani május végén. Egyelőre ismeretlen, milyen körülmények között született meg a közvetítésről szóló döntés a Magyar Televízióban, de azért nagy öröm, hogy megszületett.

A Delegációvezetők találkozóján Ukrajnát kivéve minden ország leadta a jelentkezéshez szükséges dalt. Kicsit furcsa, hogy Ukrajna megígérte, legkésőbb jövő hét hétfőig ők is át fogják adni a minden szabálynak megfelelő dalt. Az EBU referencia csoportjának joga van büntetni vagy kizárni Ukrajnát, amiért nyíltan sértik az Eurovízió szabályait. A jelenlegi helyzetben az irányító testület bírságot szabott ki. “Ez mutatja, hogy tiszteletben tartjuk a szabályokat, ami egyben a legcsekélyebb beavatkozás a házigazda köztelevízió előkészületeibe,” mondta Svante Stockselius, az Eurovíziós dalfesztivál főellenőre, az EBU képviselőjeként.

A mai este folyamán a delegációk ellátogatnak a májusi verseny helyszaníre Telenor Arénába is. Kedden a korábbi hírekkel ellentétben 15:00-kor kezdődik a rajtsorrend sorsolása az EuroClubból, melyet az eurovision.tv élőben fog közvetíteni.

41 Comments

Lehet, hogy az győzte meg őket, hogy többen írtunk nekik? 🙂 Majd kiderül.

A segítségeteket kérem! Palágyi Máté, a Bohemian Betyars hegedűse felkeresett, és ezt írta:
… “Nagyon örülnénk, ha részt vehetnénk az eseményen.”…
… “szerintem majd elkérjük a véleményeteket, hogy melyik dalt adjuk be, és akkor azt jó minőségben felvesszük, mert az eddigiek félprofi stúdióban készültek. Az angol vagy magyar szövegeket szeretik jobban?”…

Esetleg már most jöhetnek a tanácsok!

Hát ez a videó meg együttes vmi katasztrófa :S

ha hamarabb írtunk volna a Telenornak, akkor talán most ott lennénk a versenyzők között :'(

Sanyi, melyik rádióban mondták, és hogyan? Hírblokkban vagy műsorvezető?
Ez nagyon jó hír, nagyon örülök, hogy tévében nézhetem az eseményt, mert mégiscsak más, mint számítógépen. Mindjárt dobok egy köszönetet a királyi tévének!

Nagyon jó, hogy látható lesz a dalok versenye Magyarországon is, de az mégiscsak nagyon elkeserítő hogy nem indítottunk hazai versenyzőt… hol vannak az új “sztárok”???

Comments are closed.