Naptár

2010. március
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2010: a Magyar Televízió is megosztja velünk a pillanatot

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv – old.eschungary.hu
Kapcsolódó anyag: Nem az MTV közvetíti Magyarországon a májusi versenyt

Mintha ismételné magát a történelem: az oslói Eurovízión Magyarország nem vesz részt, viszont közvetíteni fogja. 1996-ban Delhusa Gjont szerettük volna Oslóba küldeni, de az előselejtezőn nem sikerült továbbjutni. Viszont nem kellett külföldi csatornák után vadászni, mint ahogy idén sem, mert a közvetítő országok névsorában Magyarország is benne van. Nem résztvevő országok közül szokás szerint Ausztrália és Új-Zéland is követni fogja az eseményeket, emellett Koszovó és Kazahsztán is Eurovíziós hetet fog tartani május végén. Egyelőre ismeretlen, milyen körülmények között született meg a közvetítésről szóló döntés a Magyar Televízióban, de azért nagy öröm, hogy megszületett.

A Delegációvezetők találkozóján Ukrajnát kivéve minden ország leadta a jelentkezéshez szükséges dalt. Kicsit furcsa, hogy Ukrajna megígérte, legkésőbb jövő hét hétfőig ők is át fogják adni a minden szabálynak megfelelő dalt. Az EBU referencia csoportjának joga van büntetni vagy kizárni Ukrajnát, amiért nyíltan sértik az Eurovízió szabályait. A jelenlegi helyzetben az irányító testület bírságot szabott ki. „Ez mutatja, hogy tiszteletben tartjuk a szabályokat, ami egyben a legcsekélyebb beavatkozás a házigazda köztelevízió előkészületeibe,” mondta Svante Stockselius, az Eurovíziós dalfesztivál főellenőre, az EBU képviselőjeként.

A mai este folyamán a delegációk ellátogatnak a májusi verseny helyszaníre Telenor Arénába is. Kedden a korábbi hírekkel ellentétben 15:00-kor kezdődik a rajtsorrend sorsolása az EuroClubból, melyet az eurovision.tv élőben fog közvetíteni.

41 hozzászólás Eurovízió 2010: a Magyar Televízió is megosztja velünk a pillanatot