Az ukrán szappanopera folytatódik: 2008 áprilisa óta árulják a To be free-t

Tudósító: Klész Imre
Forrás: escdaily.com – escnation.com – esckaz.com
http://www.myspace.com/alonyakucher
http://www.amazon.de/ToBe-Free/dp/B001SM9OQU/ref=pd_rhf_p_img_1
Frissítve: a második helyezett dal sem megfelelő
Frissítve 2: Alyosha fog énekelni Oslóban, csak nem tudni, mit (2010.03.21. 20:48)

A tegnap este győztes ukrán “To Be Free” című dalt megtalálták az escnation.com szerkesztői az interneten. Ez még önmagában nem szenzáció, csak akkor, ha ez sérti az EBU szabályait. Hiába változtatta meg az énekesnő a művésznevét, az eredetileg Alonya előadói néven futó dal 2008.04.12. óta megvásárolható az amazon.de-n, valamint az énekesnő myspace oldala sem frissült 2009.05.19. óta, ahol szintén megtalálható a “To Be Free” című dal.

Nos – ismerve az idei ukrán nemzeti döntő gyors leszervezését – biztosan fognak találni egy olyan dalt egy nappal a delegációvezetők találkozója előtt, ami megfelel az EBU október 1 szabályának. Az Eurovíziós Dalversenyen csak a verseny időpontját megelőző év október 1. után nyilvánosságra hozott dalokkal lehet szerepelni.

Sokan biztosan emlékeznek még arra, hogy egyes magyar előadók szintén korábban már nyilvánosságra hozott dallal próbálták jégre vinni a magyar zsűrit a tavalyi válogatón, de a verseny nemzetközi rajongói tábora egy éjszaka alatt leleplezte például Zentai Márk dalának szabálytalanságát.

FRISS: az escnation.com szerint a második helyezett dal sem felel meg az október 1 szabálynak, és a honlapon hozzászólók szerint pusztán a hírverés miatt adtak be a jelentkezők olyan dalokat, melyek egyértelműen ütköznek az Eurovízió egyik alapvető szabályával. Az esckaz.com linkgyűjtéséből kiderül, hogy a második helyezett dalát 2009.08.19. óta le lehet tölteni.

FRISS 2: az esckaz.com információi szerint a “To be free” című dal hivatalosan is ki lett zárva a versenyből. Egor Benkendorf NTU elnök bejelentése szerint ha az EBU is egyet ért a dal alkalmatlanságával, akkor Alyoshának más dalt kell javasolnia az Eurovízióra.

101 Comments

Amikor olvastam ezt a hírt, nekem is pont az jutott eszembe, hogy Ukrajna 2010 Magyarországa ilyen szempontból… egyébként kár érte, egész jó dal volt…

Na szerintem az ukránokat az EBU kizárja egy kis időre a versenyből , lehet , hogy csak én állok ehhez pesszimistán , de amit mostanában művelnek az már tényleg egy szappanopera :S

Tavaly mi ugyanezt eljátszottuk. De már nem hiszem hogy tudnának egy dalt találni, 1 napjuk van, és a szavazás, eredményhirdetés, EBU-tól versenyre elfogadás, nem hiszem hogy beleférne, pedig szeretem az ukránokat a dalversenyben.

Szerintem Ukrajnát a második helyezett fogja képviselni vagy marad Vasyl Lazarovich, de én jobban örülnék, ha a második helyezett menne Osloba és nem ez a két nyomi. Bocsi, de engem nem fogott meg egyik dal se. Nálam, ha Ukrajanát Vasyl képviselné kb. a 35. lenne, ha ez a csaj akkor 34. :S.
Ja és szerintem jó a Belorusz szám, szerintem hallgassátok meg 2-3* és tetszeni fog. 😀

Most nevet cseréltem :D. (Továbbra is hbalazs94 vagyok XD). Balázs maradok. (Ez most csak egy zárójeles közérdekű közlemény XD).

Sziasztok! Új hozzászóló vagyok, eddig csak olvastam a kommenteket, és szinte minden nap feljövök az oldalra kb. január óta! 🙂 Klassz, hogy Magyarországon ilyen sokan rajongunk a dalversenyért! 🙂
Személy szerint az én TOP 10-em:
1. Dánia 6. Azerbajdzsán
2. Görögország 7. Albánia
3. Norvégia 8. Törökország
4. Örményország 9. Izland
5. Szlovákia 10. Moldova

Remélem valamelyik nyerni is tud majd májusban Oslo-ban!
Szép napot mindenkinek! 🙂

az escnation-t frissítették kb. 1 órája . Az ukránokat várhatóan a 3. helyezett fogja képviselni … akkor már tényleg röhögnék , hogyha ez is 2009 Október 1 előtt jelent volna meg XD

Most már 99% hogy Matias fogja őket képviselni a Angely ne umiragut c. számmal …. (Wikipédián dőlt betűvel írják )

Láttam már valahol a YouTube-on, meg hallottam is, de így nem tudom elmesélni, annyira én sem emléxem rá, csak tudom ,hogy jó (legalábbis nekem tetszett!) :D. (Majd, ha látok szólok)

Comments are closed.