Eurovízió 2010: Magyarország nélkül

hun-redonyTudósító: Klész Imre
Forrás: MTV – old.eschungary.hu

Ma kaptuk meg a hivatalos értesítést az MTV sajtóirodájától, ami az elmúlt hetek Magyar Televízióról megjelent cikkei után nem volt meglepetés. Hónapok óta megy a huzavona a köztelevízió finanszírozásával kapcsolatban. Mivel a már elvont pénzek és a további források megszüntetésére utaló hírek miatt veszélybe került az intézmény működése, költségcsökkentő intézkedéseket foganatosított a másfél éve elnök nélkül működő televízió ügyvezetője.

Nagy felháborodást keltett több műsor megszüntetése, rangos sporteseményének jogainak kiárusításának lehetősége, így nem lepődhetett meg senki sem azon, hogy épp az Eurovízió maradna ki a megszorító intézkedések, a megszüntetendő műsorok közül. Az ügyvezető elnök szerint sorozatos politikai döntések miatt alakult ki a jelenlegi helyzet. A régóta elavult médiatörvény megreformálása szintén a politikusok számlájára írható. Mint ismert, 2006-ban sem indult Magyarország a versenyen, ami azt jelentheti, hogy választási évben nincs Eurovízió, csak forráselvonás.

104 Comments

értem… de nekem így sztem elvesztené a feelingjét… :S Egyszer van egy évben amikor m1-et néznék de akkor is reklámot?? akkor már csak eurovíziót 🙂 Amúgy Jász- Nagykun- Szolnok megyében lakom, Mezőtúron.

Csengettyű! Boszniának és Moldovának nincs több pénze, de ezekben az országokban a kormány belátja, hogy egy ESC az egy jó reklám is lehet! Talán európa elkezd majd érdeklődni a zene, a kultura, az ország iránt! Ott ez még számit!

Elkeserítő a hír.:(
Mondjuk én már a tavalyi versenynél sem értettem, hogy az MTV miért nem csinált elődöntőt, ami betelefonálós, SMS küldős lett volna. Más országokban ez simán így ment. Pl: Norvégia http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/455736
Simán megoldották, és a majd Egymillió SMS (!)-ből szép kis bevételre is sort tettek (+ reklámbevételek).
Az élőadásban történő reklámokra kishazánkban is van példa. PL: M1-nél a Domino day alatt, illeltve az RTL Klubnál az F1 alatt.
Azért, bízom benne, hogy ha nem is indítunk versenyzőt, attól még a ESC-et közvetíteni fogják. Ne a pézt nézzük, hanem azt, hogy tartozzunk bele abba a 150 millióba, aki idén is nézték Kanadától Új-Zélandig. Végszükség esetén itt az oldal, majd online nézzük vált válhoz (illetve, hogy stílusos legyek, egeret egérhez) vetve, együtt veletek.

Nos!

A tv2-nek már én is írtam levelet, de még választ nem kaptam, bár ők 1000x jobban le tudnák szervezni, mint az mtv. Ez biztos. És amúgy én is még csak kisfelnőtt kategóriába tartozom, de kiállok Patrik mellett. Igaza van. 1x van egy évben, nem kibírnák reklám nélkül, csak erre is azt tudom mondani, hogy EZ MAYGARORSZÁG!

Én azért bízok benne még, hogy az EBU segít a visszlépőkön és talán részt tudunk venni, de ez egy nagyon halvány kis lángocska. :(. Amúgy, szerintem nem mi voltunk az utolsók akik visszalépnek, ha Lettország, Andorra és Írország, Macedónia, Észtország (bár utóbbi 2-t kétlem) az EBu biztos csinálni fog vmit.
És ha tesznek vmit, akkor küldjék megint Csézyt 30.-án jelenik meg az új albuma, ha lesz rajta egy rohadt jó dal, amiben a döntőbe leszünk.

nem tudom, de engem nagyon nem tud meghatni 3-4 reklám! mert attól több nemigen fér bele abba az időbe amikor szabad reklámot adni! ez szerintem egyáltalán nem von le az élvezeti értékéből! mert ez a reklám nem azt jelentené, hogy 5 percenként megszakítják, hanem csak a nagyobb szünetekben! ami 2-3szor van az adásban! ha visszaemlékeztek, a tv2-n is mikor a Megasztár futott, volt olyan, hogy “csak egy reklám” na ez sem zavart engem, 25-30 másodperc, ki lehet bírni… és ha ez kell ahhoz, hogy tudják csinálni, akkor miért ne???
szerintem tényleg nem von le az élvezeti értékéből! na nem azt mondom, hogy állandó jelleggel ez kell… de egy 3 órás műsorba ez a 2-3 megszakítás nem zavaró, de nekik bevételt hoz…

Tökre gáz, mert ha senki sem lépne vissza és jönnének a debütálók és még Luxembrug, Ausztria is visszatérne akkor lennénk 48-an szóval eddig úgy nézki ha a cseheken és rajtunk kívűl nem lép vissza senki és a debütálók is résztvesznek és a 2 ország visszatér akkor 46-an lesznek szóval azért újabb rekordott tudnának felállítani de ennek kicsi az esélye!
De Koszovón meglepődtem! Ők még csak nem rég lettek önálló állam, akkor nekik pl. honnan lenne pénz hogy induljanak ráadásul jóval kisebb ország mint ami mi vagyunk! Na ezt nem értem, de azért örülök, hogy több ország is csatlakozik az EBUhoz, tőlünk még egy csatornának kellene és akkor jó lenne az egész!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
Tudom gyerekes gondolat, de remélem így lesz!
Még jó hogy időbe szóltak az mtv-nél hogy nem indulunk, mert tervbe volt hogy kimentem volna de így már biztos nem! Inkább le teszem a jogsit így!!!Reszkessetek, na jó nem annyira nem!!!! HEHEHE (Na ez már gyerekes volt!!!!!)

El kell keserítselek titeket , az mtv nem fogja közvetíteni a versenyt . Szóval kezdhetitek keresgetni hogy hol fogjátok megnézni a Versenyt . Én szerintem a neten fogom megnézni , remélem addigra meg lesz az ADSL és ezt lecseréljük. :S
Majd lesz valami ! Pozitívan kell hozzáállni . Amúgy a Duna TV az meg Tudomásul vett csatorna az EBU oldalán kutattam 😀
http://www.ebu.ch/en/ebu_members/associates/index.php
Legalul van valahol …
Csak nem tudom hogy miért nem aktiv :S
Ha valaki tudja biggyessze már ide 😀 THX 😀

De figyeljetek már ! Ahhoz hogy legalább valamelyik közvetíteni tudja ahhoz be kéne léptetni az EBU-ba és ha páran olvasták a belépési feltételeket ( Lefordítva)
És az is szerepel benne hogy nagyrészt saját készítésű műsorok szerepeljenek . Nos a TV2-nek meg az RTL-nek hol lenne már erre pénzük ? Azért Másolnak le műsorokat mert az pénztárcakímélő .
Már a Duna TV mint az előbbiekben említettem Tudomásul vett csatorna.Szóval szerintem nem a TV2-nek meg az RTL-nek kellene írkálni , hanem a Duna TV-nek . Amúgyis most ha olyan helyzetben lennénk mint 2006-ban Szerbia(& Montenegró) Hogy már megvolt a szám meg minden és az utolsó pillanatban döntöttek arról hogy visszalépnek. Még szép hogy az EBU engedte hogy közvetítsék a döntőt és az elődöntőt és még szavazhassanak is. De ez teljesen már tészta. Szóval nem tudom. Először a Duna TV-nek írkáljatok Mert már egy hajszálnyira van az Aktív tagságtól. Szóval VICESC az RTL a közvetítést sem vállalhatná . És ha a Duna TV még bekerül ez évben ( Amit kétlek) Akkor még Áttudnánk venni az mtv-től a versenyt. Gondolkozzatok azon amit írtam meg amit az előző kommentemben belinkeltem csak nézzetek a Lista aljára vagy írjatok a Dunának mert én is megnézném meg szeretném ha magyar is lenne a versenyen . Csak hát a Magyar Televízió előreláthatólag nem tudná kivitelezni az alábbi okokból amit fent olvastál. Patrik a TV2-nek is hiába írtál mivel ők sem tudnak mit csinálni. És ha jól vagyok informálva és most nem mondok hülyeséget : Kereskedelmi csatorna az Eurovíziós Dalversenyre Nem Küldhet Ki Senkit .
Olvastam itt vagy valahol máshol (nem tudom ) Svédország is úgy jut ki a Junior Dalfesztre hogy a TV4 küld ki résztvevőt . Egyszóval Írjon valaki a Duna TV-nek és giondolkozzunk pozitívan !
Lehet engem támadni.
:D(Ui.: Bocs ha hosszúra sikerült ) 😀

Ezt nem hiszem el!
Pont az MTV-től kell függővé tenni az Eurovíziót? Mekkora hülyeség… Hát hány csatorna van még rajta kívül… Szerintem az RTL Klub biztos leadná. Én meg a tv2-t nem szeretem. De ha meg akarok nézni egy műsort, akkor a csatorna miatt nem fogom kihagyni. Tv az csak! A műsor számít jobban!!

Ööö figyelj már én is addig jutottam el hogy adja le bármelyik TV Csak szerezzenek rá engedélyt ! Engem már különösebben nem érdekel hogy lesz-e magyar versenyző . De míg élek remélek …
De 2007 óta csak egyszer jutottunk tovább az említett évszámon …
Csézy száma elragadó volt meg minden nem volt semmi baj az előadásmóddal , de mégis kiestünk . Erről az évről ne is beszéljünk …
És Tibi van abban valami amit mondasz . De először valakinek a Duna TV-nél kéne megpróbálni mint az imént említettem .
Ők úgyis hamarabb szereznék meg az engedélyt a közvetítésre mint az Azerbajdzsániak . Ők még 2006ban nem voltak 2006ban az Ebu tagjai még is közvetítették . Csak legyen már belőle valami !

Még nem küldtem senkinek semmit . De szerinted majd a Ker. TV-k közvetítenék ? Dehogyis ! Ott van a TV2 ” anyacsatornái” MTM-SBS . RTL Klub annak meg rengeteg országban van testvércsatornája. És még sorolhatnám. Igazad van hogy nem sugározná , de ha minél többen írnánk nekik …
Egyedül ehhez a csatornához tudnánk nyúlni . Figyelj tilla77 én még reménykedek hogy javul az mtv anyagi helyzete és mégis részt veszünk a versenyen . Csak segíteni kéne nekik valamilyen kivitelezhető formában …
Vagy ha nem fog szerepelni az ország a versenyen , legalább a közvetítést mentené meg az Mtv . Csak nem biztos hogy látták , vagy egyáltalán tudnak az oldal működéséről , meg hogy az országban mindenki megoldást keres azért hogy megtekinthessen valamelyik külföldi csatornán megtudja nézni . Remélem nekem sikerülni fog valamelyik .

Az Eurovíziót élőben, földi sugárzású televíziós csatornán kell közvetíteni. Ez a szabály. A Duna TV nincs benne a földfelszíni sugárzású adók között, a TV2 RTL páros pedig nem EBU tag. A tagfelvételi procedúra eléggé hosszas, legalább 1 évbe telik, míg teljes jogú tag lehet egy csatorna. És nem csak az Eurovízió versenyéről szól a tagság, hanem egy csomó más dologról, kötelezettségről is.

Ha az EBU engedné, hogy ne csak földfelszíni sugárzású csatornán adhassák a versenyt, akkor lenne némi esélye a Dunának, de ezután gyorsan teljes jogú taggá kellene nyilvánítani. Ez a földfelszíni sugárzási hiány miatt nem tudom hogy sikerülhet-e. Bár elindult a digitális földfelszíni sugárzás is, ott a Duna Tv-t is lehet fogni… Talán megfelelő pozícióban lévő emberek sikerrel érvelhetnének az EBU-nál…

Visszatérve az okokra: a mai politika mindent elront. Nem csak a közTV-t, hanem a leghallgatottabb rádiókat is tönkreteszi. Sőt, megszűnteti. Nem lesz november közepétől se Sláger, se Danubius.

Eurovízió terén pedig abban bízok, hogy valaki meggyőzi az RTL-t…

Az MTV a foci vb 800 milliós jogát sem tudja eladni, mert se a tv2-nek, se az rtl klubnak nem kell. gondoljátok, hogy akkor majd az eurovizió kell? Nem vagyok egy pesszimista tipus, de egyre jobban, ami itt ebben az országban történik, az vérlázitó. max úgy működne a dolog, ha egy énekes bevállalná az indulási költségegeket. De a közvetitésnek akkor is díja van. na asszem ez egy felejtős téma. A remény pedig marad hal formában.

Észtország, Írország, Örményország, Ukrajna, Ciprus, Horvátország, Lettország…… Ezek mind részt vesznek a versenyen! Pedig majdnem mindnél voltak olyan hírek hogy gondok vannak… Hát, gratula nekik! Készüljenek gőzerővel!!!!

Írtam az RTL-nek és a Dunának is…kíváncsi vagyok. Mondjuk szerintem jó ötlet lenne, hogy amit az ORTT beszed az új rádióktól díjat (mert az ugyebár hűdesok), azt lehetne a közvetítésre is költeni. Hajrá Magyarország, Hajrá Rádiók!!!

Kedves Mindenki:)
Elnézést kell kérnem tőletek,hogy rég nem adtam életjelet magamról,természetesen minden nap többször is meglátogattam az oldalt,csak nem volt időm hozzászólásokat írni.
Engem is elkeserített a hír,de sajnos ez van,el kell fogadjuk.
Ha most Magyarország részt venne,akkor pályáznánk,küldenénk be dalt.De sajnos csak Romániához tudjuk majd valahogy eljuttatni a dalunkat(ha a TVR kiír egy pályázatot).Megvan a dalunk is,megtalálható a Youtube-on,de egyenlőre csak “karaoke” verzióban.
http://www.youtube.com/watch?v=YTXnoHlDN5Q
Majd írjátok meg a véleményeteket a dalról,a zenét én szereztem,a dalszöveget ketten írtuk a dal énekesnőjével:)

Szia Sipos94!
Mindenképp gratulálok és drukkolok neked. Fantasztikus lenne, ha egy fórumozó rajongótársunk tehetsége bontakozhatna ki az Eurovízión. Így önmagában a zenét hallva nem tudok véleményt mondani, gondolom az ének ad majd neki egy ívet, és válik úgy kerek egésszé. De ez csak az én zenei képzelőerőmet minősíti. Szóval hajrá!

Comments are closed.