Naptár

2009. október
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2010: Magyarország nélkül

hun-redonyTudósító: Klész Imre
Forrás: MTV – old.eschungary.hu

Ma kaptuk meg a hivatalos értesítést az MTV sajtóirodájától, ami az elmúlt hetek Magyar Televízióról megjelent cikkei után nem volt meglepetés. Hónapok óta megy a huzavona a köztelevízió finanszírozásával kapcsolatban. Mivel a már elvont pénzek és a további források megszüntetésére utaló hírek miatt veszélybe került az intézmény működése, költségcsökkentő intézkedéseket foganatosított a másfél éve elnök nélkül működő televízió ügyvezetője.

Nagy felháborodást keltett több műsor megszüntetése, rangos sporteseményének jogainak kiárusításának lehetősége, így nem lepődhetett meg senki sem azon, hogy épp az Eurovízió maradna ki a megszorító intézkedések, a megszüntetendő műsorok közül. Az ügyvezető elnök szerint sorozatos politikai döntések miatt alakult ki a jelenlegi helyzet. A régóta elavult médiatörvény megreformálása szintén a politikusok számlájára írható. Mint ismert, 2006-ban sem indult Magyarország a versenyen, ami azt jelentheti, hogy választási évben nincs Eurovízió, csak forráselvonás.

104 hozzászólás Eurovízió 2010: Magyarország nélkül

 • Máté94

  de nem csak a Magyar Televízió a tagja az EBU-nak hanem a Magyar Rádió is.Így is nehéz lenne megoldani?Ha hülyeséget kérdeztem akkor elnézést érte :’D.

 • VICESC

  Máté! Ha ez így van, akkor tök jó az ötleted, hogy felhoztad! Mondjuk az MR2-nek már nagy a hallgatottsága, ott simán lehetne egy rádiós versenyt rendezni, és a nyertest kiküldeni 😀

 • Földi sugárzású tévéadón élőben kell közvetíteni a versenyt.

 • Johhnnhy

  Open Stage Székelylend vag Insect Bogarak képviselje Romániát! Ha már nem indul Magyarország, a magyarok özönljék el a szomszédos országokat a jelentkezésnél.
  Mindenképpen ajánlom:
  http://www.youtube.com/watch?v=rZZxdDQubTs
  http://insectbogarak.com/

  open-stage.ro

 • VICESC

  MIRE VÁGYSZ?

  Új NOX dal! Már a Universal Music elküldte a rádióknak! Na, mire vágysz?

 • VICESC

  Lassan kezdődik, de nem olyan fergetegesen táncolós, inkább puhapop, a legutóbbiakhoz képest kevésbbé modern formában és több népies elemmel. (Én jobbra vágytam…)

  Ti mire vágytok?

 • zolitt

  VICESC te ezt hol hallottad? mert én kerestem majd mindenhol, de sehol sem találtam!

 • VICESC

  Nem tudom, mikor lesz hallható nagyközönség számára 🙂 minden esetre a rádióknak már elküldték a dalt…

 • aqua

  Tényleg a Duna TV-nél lenne érdemes kopogtatni,márcsak azért is,mert az EBU honlapján mint -Jóváhagyott résztvevő-(Approved participants) szerepel….vagyis az EBU kritériumainak megfelel a csatorna.(RTLklub-al és TV2-vel ellentétben)A válogatást pedig nyílttá tehetnék,hogy be lehessen telefonálni, sms-ezni.Ezzel is pénzt nyernének…..Tudom hogy ezek már elhangzottak, de ha minnél többen írunk a Duna TV-nek talán meg is mozdulnak….csak 1 pici promó kell a dolognak….. Akik közösségi oldalakon fentvannak kitehetnék az üzentőtáblákra/falakra is,hogy ezzel is mégtöbb levélírót szerezzünk…..
  A Duna TV közönségszolgálatára ( info@dunatv.hu ) lehet ezügyben írni……..

  Csakhogy minden 1 helyen legyen:)

 • aqua

  ugyanúgy,mint a Duna TV, az AH (Antenna Hungária)is jóváhagyott részvevőként szerepel az EBU honlapján…Tud erről az „AH”-ról valaki valamit?

  • A Duna TV nem földi sugárzású adó, nem teljes jogú EBU tag, nincs meg a megfelelő technikai felszereltsége/lehetősége, és még van egy csomó kritérium, amitől teljes jogú tag LEHETNE. Csak az MTV-nek van jelenleg indulási joga a versenyen…

 • sziasztok hat szomoru vagyok h magyarorszag nem indul:( ez bizonyitja azt h kicsin orszagunkat lassan mar azerbajan is lekorozi financialis hirek szerin moldova kozeliti mar magyaroszag szintjet , romania mar reg elhagyot ott jovore lepnek az erm2-obe es ra 1 evre vagyis oszesen 2 ev mulva euro lesz;)
  na szoval ciki mar magyarorszaggal ugymond egyut logni:( erre akkor jottem mar mikor voltam pragaba es ott roman turistakkal talakosztunk es ott kerdesztek h milyen nemzetisegu hat velunk ugymond finyasul bantak mert oh fejletlen de a romanokkal jol egyesztek sot arrol beszeltek h feljodik az orszag es mijen jol megy nekik sajna kezdjuk csak a szlovakokkal azzal is egyfeszt vitazunk :(ugralunk mindeg ahejet h meghuznank magunkat es a fejlodesre oszpontositanak:( szerintem tok jo h romaniaba neveznek tobben kicsin orszagunbol:)U.i lehet elena megint ringe lep h romaniat kepviselni tudja majd az I’m on fire al :)felkotni a nadragot:)es drukolok nektek akik nevesztek:)sziasztok:)

 • www.buliweb.5mp.eu

  Ez a Szocialisták hagyatéka!!!!!!!
  Még ezt a kis örömöt is elvették a Magyar emberektől nehogy 1 kis időre ki tudjanak kapcsolódni és érezzék hogy ebben a nagy világban érdemes MAGYARNAK lenni!
  Ez szomorú sajna!!!

 • Senki

  Zoli, gondolom jártál már Romániában.
  Na, az valóban fejletlen, főleg a Kárpátokon túli rész, tehát nem a magyar vidék… Mikor hazajöttem onnan, egyszerűen valami csodaszépnek, tisztának és fejlettnek láttam Magyarországot…
  Én meg arra nem lennék büszke, hogy egy másik országba neveznek… Főleg nem arra, hogy Romániába.
  Meg mi az, hogy húzzuk meg magunkat? :O Te nem vagy magadnál? :O Ha a szlovákok folyton pattognak, akkor egy idő után már nem lehet bírni, és muszáj tenni ellenük… Húzzák meg magukat ők.
  Egyébként szerintem meg bárhol is vagy, legyen az Prága, vagy a világ bármely pontja, légy büszke a nemzetre amiből jöttél, és amit képviselsz, mert van rá okod. Sokkal több, mint körülöttünk bárkinek. Nekünk van történelmünk, ősi múltunk, amely kitartást adhat arra, hogy a mai, siralmas helyzetet megváltoztathassuk. 🙂
  A csehek meg nem hiszem, hogy azért néztek ferde szemmel, mert fejletlen lenne Magyarország (mint mondtam, Románia sokkal fejletlenebb) hanem talán azért, mert simán nem csípnek minket, ahogyan a régió többi országa sem… Egyszerűen szúrja a szemüket, hogy hajdan mi voltunk itt a nagyhatalom, és félnek, hogy Trianon előtti területeinket (A Magyar Királyság területeit) (jogosan…) vissza akarjuk venni. (Mondjuk a csehek nem, csak szlovákok, románok, szerbek, ukránok stb) Ezért nem csípnek minket. Ez mondjuk nekem csak még nagyobb büszkeségre ad jogot. 🙂

  Szóval igaz, ma nagyon rossz a helyzet országunkban. Lesz mit megváltoztatni. És ahhoz, hogy mindezt megváltoztassuk, nagy erő kell. De minél erősebbek leszünk, annál jobban fognak emlékezni majd ránk a jövő nemzedékei. 🙂

  Egyébként tényleg elszomorító, hogy nem vettünk részt az Eurovízión… De álljunk optimistán a dolgokhoz. Jövőre majd előállunk egy naaaagyon jó dallal. 🙂 (Valószínűleg nem így lesz, de reménykedni lehet és kell is. xD)

  Zoli és mindenki más is, te meg légy büszke arra, hogy Európa egyik legősibb nyelvét beszélheted és a kontinensen az egyik legrégebben kialakult nemzethez tartozol, még ha dalfesztiválon nem is indultunk… 🙂 Románokhoz meg senki ne akarjon jelentkezni… Ne őket dicsőítsük már. xD