Naptár

2009. szeptember
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Minden zenész szereti a kávézókat – Marija Šerifović bemutatja kávézóját

marija-kaveTudósító: Szalma Róbert
Forrás: Blic Vojvodina

Mindenki, aki szeret szórakozni, legalább egyszer az életben gondolta már: Ej, de jó lenne egy saját kávézó! Marija Šerifović nemrég váltotta valóra ezt az álmát. A népszerű énekesnő „Burbon Street” néven nyitott kávézót a Beogradska Arenaval szemben (Cím: Španskih boraca 20.). Míg Marija elkészíti a kávét, néhány alkalmazottja megigazítja az asztalokat, feltöltik a hűtőket.

– Mint minden művész, mi zenészek is szeretjük a kávézókat. Azon gondolkodtam: miért ne nyithatnék egy kávézót, hogy lehetővé tegyem az embereknek, hogy évezhessék az italt és a társaságot, ugyanúgy, mint ahogy azt én teszem hasonló helyeken. Végezetül, szerettem volna egy olyan helyet, ahol felszabadult lehetek, és nem kell attól félnem, hogy lefotóznak! – magyarázta az újdonsült vendéglátós. A barátokon és a kollégákon kívül Marija a kávézóban szeretné vendégül látni a rajongóit is!
– A kávézóm ajtaja mindenki előtt nyitva áll. Mindenkinek van helye, aki eljön, és a vendégem szeretne lenni. Szívesen látom a rajongóimat, hiszen ez egy remek lehetőség, hogy közel kerüljenek hozzám, megismerjenek, közösen italozzunk, barátkozzunk, és közös fotókat készítsünk. Hozzánk, ismert emberekhez sokszor nehéz közel kerülni, ezért azok az emberek, akik kedvelnek, ily módon lehetőségük lesz, hogy találkozhassanak velem.
A kávézó belsője leginkább egy brit pubra emlékeztet, mely 40 ülőhellyel rendelkezik, a bárpultnál pedig még legalább 10 vendég tud helyet foglalni. A kávézó előtti kis kerthelyiségben még néhány asztal is elfért.
– A belső tér nem nagy, de ez a jó, mert a légkör így sokkal meghittebb. Szeretném, ha a vendégeim úgy éreznék magukat, mint ha az otthonomba jöttek volna. Van itt egy gitár is, így egy jó bor mellett és jó társasággal néha énekelni is fogunk – mondta az énekesnő. Amennyiben valaki Mariját szeretné meghívni egy italra, az rendeljen neki egy pohár vörös bort.
– Sokáig csak fehér bort ittam, de nemrég átszoktam a vörösre. Javítja a vérképet! – mondja mosolyogva.
Az elmúlt 8 hónapban legtöbb idejét Svédországban töltötte, ahol új albumát készítette a külföldi piacra. Egyre többet szeretne Belgrádban tartózkodni az ő kis kávézójában, havonta legalább 10 napot.
-Jaj az édesanyám sokkot kapott, amikor elmondtam neki, hogy vendéglátós leszek. Nem hitte el, hogy mi jutott az eszembe. Amikor kicsit magához tért, azt mondta nekem: „Okos vagy, tehetséges vagy, hát tessék, de tőlem segítséget ne várj!” Tudom, hogy azt csak úgy mondta, de nem hiszem, hogy nem fog segíteni – mesélte búcsúzóul Marija.

1 comment to Minden zenész szereti a kávézókat – Marija Šerifović bemutatja kávézóját