Naptár

2009. szeptember
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Junior Eurovízió 2009: Három dal – egy éjszaka

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8a6PYn3uw8Q[/youtube]Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: oikotimes.com
Videón: a grúz győztes

Tegnap este igazi „nagyüzem” volt a Junior Eurovízió háza táján: három ország választotta ki képviselőjét a novemberi versenyre. Megtalálták a tavalyi győztes Grúzia, az idén különösen nagyszámú érdeklőt elkönyvelő Belgium, és a mostanában szépen szereplő Macedónia VJK indulóját is. Most nézzük meg sorba, kik is ők!

Grúzia a tavalyi méhecskék utánidén már hercegnőket küld – a Princesses együttes Lurji Prinveli című száma nyerte meg a nemzeti döntőt. A hat [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PJpMvUDrqiA[/youtube]kislány erősen rácáfol a gyerekzenészekről alkotott előítéletekre, hiszen még egy vonós hangszer is előkerül a színpadot díszítő madár mellé.

Belgium közel ezer jelentkező közül a nagyon fiatal Laura Omloop-ot ítélte a legjobbnak a pályázok közül. Dala, a Zo Verliefd lassú
balladának indul, de egyszer csak tempót vált, a dalnak talán előnyére, talán hátrányára. Ő Oliver utódja lesz, aki a tavalyi versenyen képviselte a flamandokat, sajnos a várt sikert nélkülözve.

Macedónia fiatal tehetségei közül tegnap este 12-en csilloghattak a Skopje-i megmérettetésen, ahol szoros versenyben ugyan, de az abszolút favorit [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e_AvI_mbXEg[/youtube]Sara Markovska nyerte el a jogot, hogy minél több 12 pont reményében Kijevbe utazhasson. Az ukrán fővárosban Za ljubovta című számát fogja előadni, és talán kilép a két éve ötödik helyre szavazott makedón versenyzők közül.

1 comment to Junior Eurovízió 2009: Három dal – egy éjszaka