Naptár

2009. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Spanyolországban áll a bál: a köztévé elnökét számon kérte a nemzeti kongresszus

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vwIQiJXqL_o[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

A Nemzeti Kongresszus Felügyelőbizottsága bekérette a spanyol közmédium, az RTVE elnökét, Luis Fernandezt, hogy adjon magyarázatot a kialakult helyzetre az Eurovízió idei spanyol vonatkozásának ügyében, beleértve a költségeket is. Az idei részvételi díj 285302 euró volt, a bevétel pedig 265000 euróra jött ki, így veszteséges volt a részvétel. A pénzügyekre vonatkozó kérdéseket Carmen Riolobos Regadera szenátor tette fel. Lehet hogy ez egy ősbemutató, az EBU és a résztvevő köztelevíziók eddig kínosan ügyeltek arra, hogy semmilyen konkrét költségvetési adat ne kerüljön nyilvánosságra.

– Ha a TVE eurovíziós szerepléséről beszélünk, akkor beszélhetünk Chiquilicuatre komolytalankodásáról 2008-ban és egy másik tákolmányról, ami egyértelmű bukást hozott 2009-ben. Egyértelmű bukásról beszélhetünk, mert minket ért az a megtiszteltetés, hogy másodikok lehetünk, hátulról. Az Eurovízió egy jó ok egy kiadós veszekedésre a viharos viszony miatt, ami hol imádatban, hol gyűlölet képében jelenik meg a TVE és az EBU között minden évben. Idén minden le volt írva, de különösen sokan beszéltek arról, hogy az eredmény egy büntetés a többi európai tévétől a TVE számára az együttműködés hiánya miatt, és még az EBU pénzbüntetésére is számíthatunk. Mi (azaz a PP, spanyol párt) meg akarjuk tudni, mennyibe került a delegáció moszkvai részvétele, mennyi az a díj, amit a spanyol tévé fizetett az EBU-nak, és mennyi volt a reklámokból és az SMS-ekből származó bevétel. Különösen a TVE spanyol Eurovízió fesztiváljának díjára vagyunk kíváncsiak – kérte számon a dolgokat a szenátor.

– Gratulálunk Sorayának és táncosainak a kiváló produkcióért, amit a döntő estéjén láthattunk. Nagyon örültünk volna, ha megnyerte volna a versenyt, de ez végül nem lett valóság. Ennek ellenére gratulálok neki. Spanyolországban ő és táncosai nyerték meg a moszkvai kiutazás jogát, melynek műsorát  több mint 8 millió néző, azaz a közönség 55,8%-a nézett este 11 órától, amikor Soraya volt a színpadon. A spanyol részvétel költsége az idei Eurovízión összesen 285302 euró (egy kis matek: 285302×285=81311070 – a szerk.). Ez tartalmazza az EBU jogdíjait az Eurovízióra, ami 224205 eurót tesz ki. A díj hozzájárulás a közös büdzséhez, amibe minden résztvevő ország befizette a saját részét, és amit kiegészített a házigazda televízió, jelen esetben az orosz Egyes Csatorna – válaszolta Luis Fernandez.

Spanyolország legutóbbi eurovíziós szereplései után azt gondolják az emberek, hogy egyhelyben toporog az Eurovízió ügye, minden évben ugyanaz történik, és Spanyolország nem fog meghatározó szerepet játszani a jövőben a versenyen. A rajongók megkérdezték a TVE-t, hogy vissza fognak-e lépni legalább egy évre a versenytől, amiért Soraya utolsó előtti lett az idei versenyen, és a zsűri szerint pedig utolsó? A válaszról egyelőre nem érkezett hír.

38 hozzászólás Spanyolországban áll a bál: a köztévé elnökét számon kérte a nemzeti kongresszus

  • Matilda54

    Szerintem ha valami normális előadót valami normális számal küldenének ki akkor valami normális helyezést érnének el! Ez igy normális.

  • zolitt

    már nem azért… de Soraya igenis egy normális előadó!!! jó előadással!!!! én nagyon csodálkoztam, hogy ilyen nagyon hátul végzett szegény!

    amúgy a nevezési díj minden országban ugyanannyi volt? mert nem hiszem, vagyis hát nem tudom, (!nem is tudhatom!) De Magyarországnak nem hiszem h. bejött volna 63.898.425 Ft ………… vagy most hogy is van ez? nem igazán értem! de mindegy is nem az én feladatom megcsinálni az MTV költségvetését! csak nagyon tudom remélni hogy nem veszteséges túlságosan!!!! Sőt… ha még profit is lenne rajta, akkor annyira nem kellene aggódni 2010 miatt!!! DE NAGYON NAGYON REMÉLEM JÖVŐRE IS FOG NEVEZNI AZ MTV!!!

  • Viola

    sztem is jó volt Soraya, de erős volt a mezőny …pech

  • tilla77

    szerintem meg soraya-nak nem ott volt a végén a helye, hanem az első 6-ban. szerintem nagyon jó volt, de valszeg a tv-nézők nem felejtették el a tavalyi évet…sajnálom, mert annál sokkal jobb volt, mint amit a helyezés mutat

  • Matilda54

    Gyerekek! Én nem akkoartam ,beletapsni a lelketekbe! De a Soraya dala inkább ,olyan rádios dal mintsem eurovisos…

  • zolitt

    miért? Arash-ék dala nem rádiós? 😛 már a környéken a helyi rádiók játsszák őket!!! 😀 és mégis 3. helyen végeztek! de ezen nem veszünk össze! ;D volt nem egy rosszabb aminek Soraya mögött lett volna a helye! nah, de ez van! e mán így marad! 😀 😀 😀

  • SzZ94

    Hát,én személy szerint nem szeretem Soraya-t, semmi extra nincs a hangjában, a dalában, de hát nem vagyunk egyformák 🙂

  • Zoey

    Soraya is világhírű, rádiók játsszák a dalait. Igen, Arashék dala is csak simán rádiós, ezért nem érthető számomra, ők miért végeztek olyan elől. Nem jobb sokkal ennél a dalnál.

  • Matilda54

    Zolitt! Mi csunyán félre értetük egymást! Én ugy értetem a rádios dalt, hogy olyan a dalama mint amikor az ember bekapcsolya a rádiot és ott is ilyen dalamú dalok vanak! Nem ugy, hogy játszáke a rádioban vagy sem!

  • Matilda54

    Tejesen igazatok van viszont abban, hogy Arash-ék nem érdemeltek meg ilyen jó helyet!

  • Gabesz

    egyszerüen az történt hogy szintemindenki aki az ilyen dalokat szereti azerbajdzsánra zavazott ennyi… ezért nem igazságos teljesen az eurovízió. Gondoljatok bele ha nincs 2007ben Szerbia akkor akik rá szavaztak valószinűleg ránk szavaztak volna

  • Matilda54

    Gabesz Drága! Nemcsak az eurovisio hanem a világ is az! Ha nem lett volna szerbia 2007 és mondjuk mi nyerjük meg akkor viszont lehet hogy az oroszok nem Dima Bilant küldik, ha nem őt küldik nem nyerheti meg, ha nem nyeri meg akkor nem moszkva ad neki idén otthont (és nagy valószinüségel nincs ilyen magas színvonalu müsor) ha nem moszkva ad neki müsort akor lehet hogy nem Rybak a norvég versenyző, ha nem ő az akkor valoszinüleg nem norvégia nyer, ha nem norvégia nyer akkor nem osloban lesz 2010-ben! És igy tovább de a szerbek ott voltak és megnyerték! De vajon mi lett volna ha nem……?

  • Zsolti86

    „Magyarországnak nem hiszem h. bejött volna 63.898.425 Ft” Szerintem a kiadás és a bevétel csak Spanyolországra vonatkozik. Sorayaról meg annyit, hogy lemezen, klipen jó a dal, nekem élőben csalódás volt. Ő is és a vokál is hamiskás volt. Engem zavart a kicsit erőlködő előadásmód, de aztán láttam egy-két spanyol dalt itt, ebből a jobb oldali top 20-ból, és rájöttem, hogy náluk népszokás az „izomból” énekelés :).

  • zolitt

    értem Zsolti! de azt láttam, hogy Spanyolországra vonatkoztak az adatok… de biztos h M.o-nak is kellett valami nevezési díjat fizetnie! és azt akartam volna kihozni az előző írásomból, hogy remélem nem volt túl veszteséges idén az MTV-nek!! mert ha igen akkor elgondolkodtató a jövő évi nevezésük/nevezésünk! de írjatok h. mit gondoltok róla, mert most ez engem megkavart! volt egy ilyen rész a cikkben: „Ez tartalmazza az EBU jogdíjait az Eurovízióra, ami 224205 eurót tesz ki.” most ezek a jogdíjak mire vonatkoznak? ezt kellett minden országnak befizetni? vagy mi ez!?! engem ez kavart be! a válaszokat szívesen venném! xD

  • Matilda54

    Szerintem igen! Jodíjat minden országnak kell fizetnie! Bár ez lehet, hogy függ valamitöl. (elöző évi nézetség ország lélekszáma stb) De remélem, hogy amíg ebben az országban mindenféle hülyeségre van pénz ,adig lesz az eurovisiora is!
    (még mielöt valaki azt vené ki az írásombol, hogy az eurovisio hülyeség előre mondom, a mindenféle hülyeséget nem az eurovisiora értetem!)

  • Zsolti86

    Nevezési díjat kell fizetnie minden országnak, de azért nem gondolnám, hogy ez 80 milla lenne, az rohadt sok. A négy nagy ország a fő támogató, emiatt lehet spanyoléknál ilyen magas az összeg.

  • zolitt

    Értem! én is valami ilyesmit gondoltam! mert 80 milla azért egy Magyarországnak rohadt sok lenne! De az valahogy elkerülte a figyelmemet hogy Spanyolország a Négy Nagy közé tartozik!! Valószínű hogy tényleg ez lehet az oka ennek a nagyon nagy összegnek! Köszi Matilda és Zsolti! 😀

  • Karesz

    Azért az erős túlzás, hogy magas színvonalú volt a moszkvai rendezés… Amit a két műsorvezető nyomott az elődöntőkbe elég gusztustalan és szánalmas volt…:D Amikor a görögök rendezték, szerintem az volt a legjobb…:)

  • Matilda54

    Karesz Moszkva igenis az egyik legszinvonalasabb müsort csinálta! Csak azért nézitek igy le mert Brüszel elenkampányt folytat az oroszok meg a töbi elen amiért nem akarják magukat alávetni az eu akaratának!

  • Ádám

    Nekem a 2007-es és 2008-as tetszett a legjobban!Na az színvonalas volt!

  • Erzsi

    Ízlés dolga, hogy kinek milyen műsor tetszik. Az oroszok bedobtak apait-anyait, hogy lenyűgözzék a világot. A világ egyik felét biztosan hanyatt dobta magát, a másik fele, meg beleborzongott az orosz megalománia és rossz ízlés ilyen mértékű tombolásába. Én igazán nagy rajongója vagyok a versenynek, de valahol a 2. középdöntő közepén egyszer csak elkezdtem magam szégyellni, hogy egy ilyen giccsparádét nézek. Sok-sok jó dal (sokkal jobbak mint a tavalyiak) egy förtelmes tévéműsorban. Na, ez a skizofrénia!

  • Matilda54

    Én még mindig nem értem, hogy mi volt a baj az Oroszokal! Mondjátok meg nekem de öszintén! A szinpad hatalmas volt, a szavazást meg egyenesen az űrből inditoták, a boritékok, meg virtuálisak voltak! Na de most öszintén mi nem tetszet?

  • Zsolesz

    Pont ez! Eltúlozták az egészet! Szerintem tulzás volt a szinpad! Látványos volt nagyon, meg szép, meg minden, de a Belgrádi vagy a Helsinki szinpad szinvonala pont elég lenne ahhoz, hogy a dalokra is jusson idő figyelni, ne pedig csak arra, hogy hu honnan is nézzük az előadót, meg miféle effekteket dobnak még be! 2oo3ban Rigában elkezdett tulságosan a látványfelé mozogni az egész és itt a probléma! A Helsinki és Belgrádi verseny még belefért, de Moszkva tulzásokba esett szerintem! Egyébként a műsort nagyon élveztem, nagyon jó volt! Kivéve az elődöntős műsorvezetőket meg a virtuális boritékokat! De nekem tulzás volt, jobban szeretem én az egyszerűbb dolgokat, amik hagynak valamit a dalverseny feelingből! Ettől függetlenül töretlen rajongó vagyok és várom a 2o1o-es versenyt! Remélem a Norvégok nem megalomániások és visszahozzák a régi ESC-ek hangulatát!

  • SzZ94

    Nekem úgy rémlik, hogy mintha azt olvastam volna, hogy az országok nevezési díját a gazdasági helyzet alapján határozzák meg. Lehet, hogy hülyeséget írok, de úgy emlékszem, nekünk 52 millió forint.

  • zolitt

    Nekem két, azaz három dolog nem tetszett!
    1: a hatalmas színpad… ez (szerintem) Zoliék kárára is ment! mert nagyon sokat elvitt a koreográfiájukból!!! Pl.: az együtt táncolós részeknél, alig lehetett látni őket a színpadon, mert olyankor távoliakat vágtak be róluk, meg nem lehetett látni azt a részt sem amikor a fejét olyan furán mozgatta! nekem az volt az egyik kedvenc részem belőle! és ezeket mind elvitte a színpad, mert minél többet akartak megmutatni belőle és ez az előadók idejéből vett el! Viszont lehet ezt a színpadot pozitívan is nézni, Európa azért nem gyenge technikát láthatott! mert pl.: azok a lebegő ledfalak azok nagyon tetszettek, és voltak olyan előadók, akik kimondottan jól kitudták ezt használni! Pl az Észtek! ők nagyon jól kihasználták! meg akinek nagyon tetszett még a Bulgáriai színpadkép! nekem nem volt top 10-ben azon az estén, de olyan hatással volt rám, hogy simán beírtam a 10 közé!!!!
    2: a borítékok! nekem nagyon nem tetszett ez a virtuális megoldás! jó, jó, modern meg minden, de nekem nagyobb izgalom mikor széttépik a borítékot, és a műsorvezetők már látják a továbbjutót, és figyeled a szájukat hogy vajon milyen betűvel kezdődik a következő ország aki továbbjut… tudom ez apróság, de nekem ez nagyon hiányzott!
    3: erről nem tudom mennyire tehet Moszkva… az elődöntőkben a műsorvezetők. a csávóka már majdhogynem a színpad közepén elkapta azt nőt.. poénkodjanak, oké, de ez már sok volt kissé… és lehet csak nekem tűnt úgy, aa második elődöntőre már kissé diszkrétebben csinálták a dolgokat! de ez a harmadik már egy mellékes dolog!!!

  • zolitt

    most nézem a viva chart show-t és Arash és Aysel új belépőként a 40. helyen van! de sajna a felkonfban nem szóltak semmit az Eurovízióról…

  • Megalománia: igen, de remélem a következő még nagyobb lesz 😀
    Giccs: lehet, de élvezetes giccs.
    Nekem egyébként a 2007-es rendezés a favorit. Ó, az a döntőnyitány a Lordival!! Imádtam! Akárcsak az Apocalyptica. Felejthetetlen volt. Én bízom egyébként a norvégok ízlésében. Szerintem Moszkvával vége a ledőrületnek, valami újjal fognak előrukkolni.

  • VICESC

    zolitt & MINDENKI! Végre már Magyarországon is lehet érezni az idei Eurovízió hatásait! Ráadásul a VIVA-n, ahol sohase gondoltam volna, de így a jó. De szerintem lesz jobb is a helyzet. Sokkal jobb.

    ALEXANDER RYBAK – FAIRYTALE – A legrangosabb slágerlistákon!

    Billboard European Hot 100 Singles: 3. (Lady Gaga Pokerface-e és a Black Eyed Peas Boom Boom Pow-ja után)

    Billboard Euro Digital Songs: 3.

    Billboard Euro Digital Tracks: 6.

    Ez az Eurovízió!

    Ja, és a Fórumban azért nézegessétek a TÁNCDALFESZTIVÁL topikot! 🙂 És ne várjunk vele, merjünk nagyot álmodni, egy új, modern, igényes és jólpromózott műsor kell! YES, WE CAN!

  • Serinon

    De most mit várnak?? Egy kaptafára készül minden daluk évek óta, az emberek már unják ezt a tipikus spanyol stílust. Már a csapból is ez folyik……Ha egy különlegesebb dalt küldenének más stílusból, mindjárt más lenne a helyzet.

  • Zsolesz

    Hát igen Mirela jobb lett volna idén! Az ő dala gyönyörű volt! Talán top 1Oes!