Naptár

2009. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Norvégia 387 ponttal győzött!

norveg_nyertTudósító: Klész Imre
Forrás: EBU

Hihetetlenül magas, 387 ponttal győzött Norvégia, a második helyezett Izland „csak” 218 pontot kapott, a harmadik helyezett Azerbajdzsán pedig 207-et. A papír jó nagy formája bevált, Magyarország is Norvégiát díjazta 12 ponttal. Magyarország pontjai:
Norvégia 12, Azerbajdzsán 10, Ukrajna 8, Izland 7, Észtország 6, Törökország 5, Görögország 4, Dánia 3, Albánia 2, Nagy-Britannia 1.

Részletes ponttáblázat

első elődöntő második elődöntő döntő

norveg_nyert2Norvégia elszippantotta a többi versenyzőtől a pontokat, így hihetetlenül alacsony pontokat kapott már a második és harmadik helyezett is, ezekért a pozíciókért éles csata folyt. Lássuk a 2009-es Eurovízió végeredményét:

1. Norvégia 387
2. Izland 218
3. Azerbajdzsán 207
4. Törökország 177
5. Nagy-Britannia 173
6. Észtország 129
7. Görögország 120
8. Franciaország 107
9. Bosznia-Hercegovina 106
10. Örményország 92
11. Oroszország 91
12. Ukrajna 76
13. Dánia 74
14. Moldova 69
15. Portugália 57
16. Izrael 53
17. Albánia 48
18. Horvátország 45
19. Románia 40
20. Németország 35
21. Svédország 33
22. Málta 31
23. Litvánia 23
24. Spanyolország 23
25. Finnország 22

314 hozzászólás Norvégia 387 ponttal győzött!

  • Dorka

    nem is tudom, melyik cikkhez, de írtam én is, hogy párhetes Melodifestivalen-szerű cucc jó lenne CsAF-időpontban… helyszín megvan, ha meg pár ismertebb előadó is neveze jó dalt, akkor lenne annyi néző simán, mint CsAF-nál, és az még az m1 nézettségének is jüt tenne, ha ezt a lerágott csont CsAF-ot ennyi ideig megérte széthúzni…

  • Gyerekek, ezzel nálunk van egy kis gond. A Melodifestivalen azért kiüthetetlen Svédországban, mert 50 röpke év alatt volt ideje a népnek fullosan rácuppanni, a legfontosabb tévés eseménnyé vált (asszem). Ha Magyarországon úgy tűnne, hogy egy ilyen műsor kezdi kinőni magát, mert gyűjtené a nézőket (tehát heteken keresztül tömegeket szegezhetne a képernyők elé), az RTL pillanatokon belül beindítana egy olyan ‘hiperszupermega’ műsort, hogy az mtv következő héten le is húzhatná a rolót. Szerintem Svédországban ez az 50 éves múlt miatt nem lehetséges, nálunk igen. Ehhez az kellett volna, hogy a 70-es évekbeli Táncdalfesztiválok ne érjenek véget.

  • Habár az országjárás pl. sportcsarnokokból nagy húzóerő lenne. De ehhez sok jó magyar dal kell. A Melodifestivalenről idén kb. a mezőny felét nyugodt szívvel ki lehetett volna küldeni Moszkvába, itthon egyszerűen képtelenség lenne ennyi erős dalt összekaparni, legalábbis az első években.

  • Ó, és nem utolsó sorban 1-2 jobb helyezés sem ártana az Eurovízión. Pl. nem tudom, hogy áll a szlovákok szája a többhetes válogató után. Tényleg, kíváncsi lennék, milyen lesz ott a hozzáállás következő évben, tojnak az egészre, vagy lesz egy kis azért is megmutatjuk?

  • Optimista

    Csak most olvastam a kommenteket (vizsgára készülés helyett .. .:)). A végeredményt illetően, szerintem OK, hogy a norvég srác nyert (bár aránytalanul sok pontot kapott), viszont én még legalább 2-3 dalt simán el tudtam volna képzelni a dobogó tetején. Vannak alul és felülértékelt dalok, ezt is el kell fogadni. Leginkább a törökökön lepődtem meg, de ők is csak azért kerültek oda, mert Francia-és Németországban minden sarkon török emigráns kebabárusok vannak …
    A szavazást illetően, mindenképpen igazságosabb volt, és egyik blokkban sem volt olyan erős egymásraszavazás. Aki szerint a korábbi igazságosabb volt, az festi magát. Ha két évvel ezelőtt is ez a rendszer van már, tutkó nem a Molitva nyer és Magdi is előrébb végez. Sokkal előrébb…
    A franciákat és a briteket egy csomóan nem szeretik, mégis ott végeztek ahol …

    A színvonal tényleg nagyobb volt, és az, hogy világszinten ismert nevek (pl. Kaas vagy Webber) is megjelentek mindenképp valami változást jelez.

    Ami Zoli dalát illeti, én elvoltam vele, de ott a színpadon valami rosszul sült el, nem lepődtem meg, hogy nem jutottunk tovább. Mindenesetre gratulálok neki, és köszönjük, hogy elvállalta.

    A jövőt illetően, remélem továbbra is részt veszünk, és valamit változtatunk az itthoni gyakorlaton. Az elmúlt pár évben annyi tehetségkutató verseny volt, hogy ha az évek során csak a döntőbe jutott 10-12 ember előrukkolna egy dallal, akkor is lenne vagy 50-60, amiből lehetne válogatni. Zeneszerzők is vannak, ezzel sincs gond.
    A baj az, hogy nincs a műsornak presztizse, pedig pl. az EB mellett ez is lehetne valami ami összehoz minket Európaiakat(és nem négyévente, hanem évente). Más országokban nem kell mondanom, hogy ez ESEMÉNY.
    Idén az MTV láthatóan nagyobb teret adott a műsornak, de nem volt elég. (Illetve a februári kis komédia, sokat rontott a megítélésen). Szerintem a fontos az lenne, hogy egy vagy több, mindenki által kedvelt emberke jobban odaálljon az ügy mellé. Gondolok itt Gundira (műsorvezető)(isten áldja azt az embert, lassan egy életműdíjat adhatnánk neki :)), vagy akár Gesztire, vagy olyasvalakire, akik a tehetségkutatók zsűrijeiben ültek. Akik már mondjuk szeptemberben elkezdik a felhívást, és október-novembertől kezdődhetnek a válogatók. Esetleg a korábbi években kijutók is kampányolhatnának a dolog mellett …
    Ja, és persze mindenképp nyilvános nemzeti válogatót. Az MTV-nél szerényebb költségvetésű (egyéni vélemény) kelet-európai televíziók is rendeznek válogatót. (Nem beszélve az SMS-ekből befolyó összegről …)

    Novodomszky Évit én is szeretem, de jövőre tényleg tegyünk oda valaki mást …

    Ja és még valami, ha belegondolunk ez egy dalverseny, ennyivel nem is kellene TV show, hanem rádión is közvetíthetnék …

  • silvaM

    Ha valaki talál infót arról, hogy nálunk kire voksoltak a nézők ill. a zsűri (ami kikből is állt?)?

  • silvaM

    Ha valaki talál infót arról, hogy nálunk kire voksoltak a nézők ill. a zsűri (ami kikből is állt?), szúrja már be a linket, plíz!!

  • Tita

    „Gondolok itt Gundira (műsorvezető)(isten áldja azt az embert, lassan egy életműdíjat adhatnánk neki :)), „….egyetértek!
    Aki tudja adja át (szerkesztőség pl) : Köszönet Gundel Takács Gábornak az élvezetes műsorvezetésért. Néha akkorákat nevettem! ….Gundi egy kincs, Ő az Eurovízió hangja…nem csak a dalfesztiválé, de régebbi Eurovíziós műsorokban is brillirozott, mint pl a Játék határok nélkűl (ki emlékszik?), aminek hiánya azóta is mély űr a lelkemben:D

  • Optimista

    Tita! Az enyémben is, de még mekkora! 😀

  • Balázs

    Kicsit megkésve, de szeretnék reagálni a döntőre. Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy végre nem tudtam előre, hogy melyik ország körülbelül kire fogja adni a nagy pontjait. Úgy tűnik, hogy ez az új rendszer nagyjából megoldotta a blokkszavazást. Bár vannak országok, ahol úgy látom a zsűri sem tudta függetleníteni magát, de az országok nagy részében jól működött ez az új szavazási módszer. Legalábbis szerintem! 🙂 Ennek nagyon örültem!

    Továbbá szerintem a döntő nagyon színvonalas volt, sok jó dal szerepelt, bár szerény véleményem szerint a török és az azeri dal nem illett bele a sorrend elejébe. Nálam a norvég fiú volt az első, a második az izlandi lány, harmadik pedig a brit lány. De közöttük szerintem nem sok különbség volt. Mindhárom megérdemelte volna a győzelmet! A máltai hölgyet nagyon sajnáltam, hogy elég hátulra szorult. De ez csak az én véleményem! 😀

    Gundiról pedig annyit, hogy elég jól vezette a műsort, bár voltak érdekes szavai: „Ukránia”, „Kroácia”, „20 ország szavazik”. 😀 Meg szerintem annyira nem jó, hogy az elődöntőkön és a döntőben is ugyanazt a hivatalos szöveget mondja el minden egyes dal előtt. Lehetne egy kicsit máshogy fogalmazni pl, vagy valami ilyesmi. Bár lehet ez előírás, hogy ezt el kell mondani! Nem tudom! 🙂

    És még egy utolsó: Novodomszky Évát le lehetne cserélni szerintem… Biztosan be tudná jelentkezni valaki jobb képességű hölgy is azokat a pontokat. (Novodomszky jól vezeti a híradót, de itt valahogy sohasem nyújt valami nagyot…)

  • fairygirl

    „I’m in looooove with a fairytaaale…” *dudorászgat magában * Szép jó reggelt mindenkinek! 🙂
    Játék határok nélkül? * ábrándos fej * A kedvencem volt! Azóta is, ha meghallom az EBU dallamát, mindig ez jut róla az eszembe. 🙂
    Hol lehet azt megnézni, hogy a magyar zsűri kinek mennyi pontot adott?

  • Dorka

    A Játék határok nélkült én is imádtam! 🙂 (ja, és Gundit, természetesen, még most is!!!!!)

  • Arigeri

    Valaki le tudná fordítani a norvég dalt magyarra???

  • Zsolti86

    Bocsi, hogy nyers, de kb. ez lenne:

    Évekkel ezelőtt, mikor még fiatalabb voltam,
    Szeretgettem egy lányt, akit ismertem.
    Az enyém volt, odavoltunk egymásért,
    Ez történt, de ez igaz.

    Beleszerettem egy tündérmesébe,
    Akkor is ha fáj,
    Mert nem baj ha elvesztem a fejem,
    Már átkozott vagyok.

    Mindennap harcba kezdtünk,
    Minden éjjel szerelembe estünk.
    Senki nem tehetett szomorúbbá,
    De senki sem emelhetett magasabbra.

    Nem tudom, mit tettem,
    Mikor hirtelen minden darakobra hullt.
    Mostanában nem találom Őt,
    De ha sikerül, elölről kezdjük.

    Beleszerettem egy tündérmesébe,
    Akkor is ha fáj,
    Mert nem baj ha elvesztem a fejem,
    Már átkozott vagyok.

    Ő egy tündérmesébe,
    Akkor is ha fáj,
    Mert nem baj ha elvesztem a fejem,
    Már átkozott vagyok.

  • Zsolti86

    „bár voltak érdekes szavai” szerintem kicsit bonyolultabb egy ilyen műsor kommentálása, mint ahogy mi elképzeljük. Különböző adatokkal, statisztikákkal teli képernyőkre, jegyzetekre kell figyelned, nem beszélve magáról a műsorról, mi történik, és mi fog a következő pillanatban. Fordítani a műsorvezetők mondandóját, hozzá fűzni a plusz információkat, mindezt érthetően és szórakoztatóan, közszolgálati csatornához illő stílusban… és ja, figyelni arra, hogy mit nem mondhatsz. Amúgy nem tudom, de kb. így képzelném el, szóval ez nem lehet olyan egyszerű, néhány nyelvbotlás igazán belefér.

  • Judith Smith

    Nyílt tekintet, kedves arc, természetesség.
    Brilliáns hangszeres tudás, fülbemászó dallam,tiszta hang,egyszerűségében nagyszerű szöveg.
    Ez a fiú maga a zene!
    Jó tudni, hogy még mindig ez kell a sikerhez.

  • Viola

    Judith nagyon igazad van!!
    Sosem látott produkció az Eurovíziós Dalverseny győztesétől:
    http://www.rtlbulvar.hu/video/55748

  • FENTE LEVENTE

    Zenére táncoló lábaim a vad ritmusokat rugdossák.
    Kanyargós utakon kacskaringós járásom egyenesbe hozza ferde életem?
    Magyar orR VÉG pirosodik a hazugsáGOKTÓL?NorvéGOKTÓL tanulhatnánk elvégre győztes lett a nORVÉG dal.
    Nagy zenei szkander volt.Alexander könnyedén nyomta le Európát.Vágott is hozzá vidám jó pofát.Alexander Rybak egy igazi bak a lányok örömére,de kössön kendőt szemére akinek nem tetszik. Gundel Takács Gábornak nem lehetett honvágya Harsányi Levente iránt,az kizárt.Mert szerintem legalábbis én hiszem,hogy nem csal szemem,és messziről hirtelen kapásból s nem másból Alexanderben a hegedűs emberben kinézetre külsőleg,belsőleg nagy adag Harsányi Levente humoros gyerekessége lakozott,Csisztu Zsuzsa nevetéssel.Most kinek okozott szenzációt Fente Levente?Hozzuk össze a kettőt és zárjuk úgy az esztendőt.Remélem mindenki értette gondolataim.
    Melléfogott,eltaposott gondolatom:Benne nyomot hagy majd csontozatom?
    Összehordtam hetet-havat,éveket,de nyár jön majd és áztatják a földeket.További szépeket.((Pletyka-nana.hu,Puk.hu,Velvet.hu))

  • vííí

    sziasztok!tök jó h ilyen ötleteitek vannak, de ha az mtv nem csinál semmit,nem veszi észre h vmi változtatás kell, akkor ez mit sem segít rajtunk h vmi jó eredményt érjünk el! SAJNOS!!:-(

  • Judith Smith

    Viola, kösz a linket.
    Azt hiszem, sokat fogunk még hallani Alexanderről.
    Remélem, sokat fogunk még hallgatni tőle.

  • Gabesz

    Egy kérdés: Valami ézettségi adat mikor lesz az eurovíziórl? országos és nemzetközi?

  • Judith Smith

    Zsoltinak kösz a magyar fordítást!

    Úgy látom te is 86-os születésű vagy!
    Nem véletlen!

  • Zsolti86

    😀 Azért Alexander rímei hangyányival találóbbak. Most látom, hogy el is írtam, az utolsó refrén „Ő egy tündérmese” akart lenni. (hiába, a ctrl+c ctrl+v…)

  • silvaM

    A nézettségről itt vannak infók a kommentekben: http://nezettseg.blog.hu/2009/05/18/valtozatlan_het

  • Kristoffer

    állítólag ez az idei zsűri-végeredmény:

    Jury points/total points

    01 (01) Noorwegen 312/387
    02 (02) IJsland 260/218
    03 (05) Verenigd Koninkrijk 223/173
    04 (08) Frankrijk 164/107
    05 (06) Estland 124/129
    06 (13) Denemarken 120/74
    07 (04) Turkije 114/177
    08 (03) Azerbeidzjan 112/207
    09 (16) Israel 107/53
    10 (07) Griekenland 93/120
    11 (14) Moldavië 93/69
    12 (09) Bosnië & Herzegovina 90/106
    13 (22) Malta 87/31
    14 (20) Duitsland 73/35
    15 (10) Armenië 71/92
    16 (12) Oekraine 68/76
    17 (11) Rusland 67/91
    18 (15) Portugal 64/57
    19 (18) Kroatië 58/45
    20 (23) Litouwen 31/23
    21 (19) Roemenië 31/40
    22 (21) Zweden 27/33
    23 (17) Albanië 26/48
    24 (25) Finland 12/22
    25 (24) Spanje 9/23

  • Kristoffer

    Most már esctoday-en is fennvan, szal nem állítólag 🙂

  • Viola

    Még egy jó kis link: http://www.youtube.com/watch?v=IEQvT1mK1PQ
    Nekem tetszik!!!:D

  • Gabesz

    http://hu.wikipedia.org/wiki/2010-es_Eurov%C3%ADzi%C3%B3s_Dalverseny elég érdekes oldal szerintem megéri tanulmányozni:) pl. Ukrajna miért lehetséges visszalépő?

  • Most is volt valami, hogy nem áll jól a közszolgálati csatorna, lehet, hogy ezért.

  • István

    Kicsit későn, de hagy osszam meg ismét a véleményemet a győztessel kapcsolatban. Várkonyi A. a döntő előtt mosakodott a rossz magyar szereplés miatt. Olyan volt, mint Bicskei B. volt fociszövetségi kapitány, aki minden meccs előtt elmondta, hogy az ellenfél, mondjuk Albánia, milyen erős játékot képvisel, taktikus játékosokból áll, a közönségük is fanatikus, ezért fogunk veszíteni. Nézzük a mostani kifogásokat: 1.A geopolitikai helyzet dönt. Hülyeség, a győztes Norvégiának Azerbajdzsántól Magyarországig mindenki top pontokat adott. „. 2. A külsőség dönt, nem a dalok (mondjuk ezt mi, akik Nárai jelmezekkel, s artista produkcióval machináltunk). Ez is hülyeség, A győztes norvég dal minden ízében, a briliáns hegedűszólóval, s a jó énekléssel együtt a zenéről szólt. Jó lenne, ha az MTV mosakodás helyett el kezdene dolgozni, s jövőre megszerveznék az élő magyar előválogatásokat. Ennek a népnek már eredmények kellenek, nem kifogások.