Norvégia 387 ponttal győzött!

norveg_nyertTudósító: Klész Imre
Forrás: EBU

Hihetetlenül magas, 387 ponttal győzött Norvégia, a második helyezett Izland „csak” 218 pontot kapott, a harmadik helyezett Azerbajdzsán pedig 207-et. A papír jó nagy formája bevált, Magyarország is Norvégiát díjazta 12 ponttal. Magyarország pontjai:
Norvégia 12, Azerbajdzsán 10, Ukrajna 8, Izland 7, Észtország 6, Törökország 5, Görögország 4, Dánia 3, Albánia 2, Nagy-Britannia 1.

Részletes ponttáblázat

első elődöntő második elődöntő döntő

norveg_nyert2Norvégia elszippantotta a többi versenyzőtől a pontokat, így hihetetlenül alacsony pontokat kapott már a második és harmadik helyezett is, ezekért a pozíciókért éles csata folyt. Lássuk a 2009-es Eurovízió végeredményét:

1. Norvégia 387
2. Izland 218
3. Azerbajdzsán 207
4. Törökország 177
5. Nagy-Britannia 173
6. Észtország 129
7. Görögország 120
8. Franciaország 107
9. Bosznia-Hercegovina 106
10. Örményország 92
11. Oroszország 91
12. Ukrajna 76
13. Dánia 74
14. Moldova 69
15. Portugália 57
16. Izrael 53
17. Albánia 48
18. Horvátország 45
19. Románia 40
20. Németország 35
21. Svédország 33
22. Málta 31
23. Litvánia 23
24. Spanyolország 23
25. Finnország 22

Comments

314 hozzászólás a(z) “Norvégia 387 ponttal győzött!” bejegyzéshez

 1. gabi avatar

  Zoli nem volt hamis de tényleg csak a hangerejével volt gond.
  hangerő-Rúzsa Magdi

 2. Dorka avatar
  Dorka

  Ha már mki írja, hogy kit küldene jövőre…
  -Társulatból majdnem mindenki mehetne, legalábbis tuti nem énekelnének hamisan(Feke Pali, Tóth Attila, Fejes Szandra, Torma Emese… vannak páran=D)
  -Tóth Vera
  -Folkfree (ők népzenét kevernek elektroniks és hip-hop-zenével, nekem tetszik)
  -Pál Tamás
  -Serbán Attila
  -Balogh Imi (a megasztáros… sztem az a dal sem volt rossz, amit Eurovízióra küldött-a zene.hu-s válogatásban lehetett meghallgatni)
  -Puskás Peti (már ha élőben tudja hozni nagyjából a stúdióminőséget)
  -Kentaur
  -Mester Tamás
  -Miller Zoli (de nem azokkal a semmilyen dalokkal, amik a szólólemezén vannak)
  -Operettszínházasok(legalábbis itt sem lenne panasz az intonációra=D: Dolhai, Polyák Lilla, MÁZs, Bereczki stb.)

  de persze vmi jó kis ütős dallal ;). szóval tényleg jó lenne, ha a tehetségesebb dalszerzők nem az utolsó pillanatban, a pályázat kiírásakor eszmélnének rá, hogy jééé, lehet dalt írni az Eurovízióra, és akkor beadnak egy összecsapott vmit…

 3. Zsolti86 avatar
  Zsolti86

  Idén történt valami, úgy érzem, csomó ismerős nézte a versenyt, azok is akiket eddig nem izgatott annyira. Mondják, hogy nekem ez, nekem az tetszett. Az rtl meg a tv2 sem erőltette meg nagyon magát, biztos sokan nézték. Az MTV-nek ki kell használnia a növekvő népszerűséget… Ha nem akarja beáldozni a Csináljuk a fesztivált c. fantasztikus „énekeljen a fél popszakma playback-ben 1000 éves dalokat” koncepciójú műsorát, mi lenne, ha az adásoknak csak egy részletében szentelne egy kis figyelmet a dolognak? Pl. Minden adás közepén lenne mondjuk 2 dal, ami közül az egyik továbbjut. Aztán lassan nőne az érdeklődés, és február végén a továbbjutottakból csinálni egy Csináljuk az Eurovíziós Dalfesztivált döntőt… Aztán már csak 1-2 év, és mehet a országjáró Melodifestival magyar változata! 😀

 4. Dorka avatar
  Dorka

  Ja igen, Zsolti86, tényleg jó lenne, ha többet reklámoznák, és hogy a 2 rivális TV adó nem képes ennyire sem összefogni(mert az RTL Klub még csak-csak meginterjúvoltatta Zolit, de a TV2-től egy műsorrészletet sem láttam ezzel kapcsolatban, tuti, mert „nem a mi kutyánk kölyke”)… és a Viva sem erőltette meg magát, pedig az független mind2 nagytól, mert mind2 csatorna sztárjait meg szokták hívni a műsoraikba… helyette inkább reklámozzák az übergagyi Viva Cometet, mint „Európa legnagyobb szabású díjátadóját” mi van????????? azt ne nevezzük már nagyszabásúnak, ahol ilyen Barbee-szerű sztárocskákat legjobb új előadónak jelölnek(volt 4 száma, ebből 2 hallgatható egyáltalán, és az egyik egyébként is egy feldolgozás…)… és összesen egyszer hívták meg Ádok Zolit az Interaktívba, és az elődöntő napján pont néztem a műsort, egyszer meg nem említették volna, hogy aznap lesz Zoli elődöntője… pedig ha egy icipicit több sajtóvisszhangot kapna, és többen néznék, akkor talán népszerűbb lenne a show, és nagyobb lenne a késztetés dalszerzőknek-előadóknak egyaránt, hogy nevezzenek…

 5. Demien avatar
  Demien

  Zsolti86–>Igazad van a „Csináljuk a Fesztivált” c műsorral kapcsolatban hiszen ez egy kifejezetten olyan műsor ami „szezononként” tematizálodik és tényleg ennek a keretén belűl meglehetne rendezni a hazai ESC versenydal válogatót.Kb 9sz .ezren nézik hetente ami jó és sokkal többen felfigyelnének így talán a nemzetközi versenyre is.Na és arról ne is beszéljünk,hogy sok előadónak félerekellene tennie a büszkeségét és észre kellene vennie,hogy ez a verseny nagyon is komoly dolog és csak nyerni lehet vele hiszen nemzetközi elismerést is hozhat arról nem is beszélve,hogy mennyien nézik világszerte.

 6. Pufi avatar
  Pufi

  Norvég dal nem volt egyik dalnál sem ennyivel jobb,amennyivel nyert…. de az kétségtelen hogy nagyon jó és fülbemászó
  dallama volt. Kíváncsi lettem volna, hegedű nélkül is ilyen fölényesen nyert volna ??? egyáltalán nyert volna ???

 7. Patrik avatar
  Patrik

  Sziasztok. Megtaláltam az egész 2009es Erovíziót egyben. 10.65 GB. MPG fájlformátum .Most töltöm még minőséget nem tudok de biztos jó mert az elődöntők több mint 2 gigák 🙂

 8. Bede avatar
  Bede

  Thunderhammer írta: „Röhögjetek ki, de én Bangó Margitot küldeném…:$ xD”
  Szerintem ezen nincs röhögnivaló! Tetszik az ötlet, ha valaki, akkor ő szívből és lélekből énekel!!!

 9. Millie avatar
  Millie

  Olvasom a kommenteket, látszik, hogy sokunknak szívügyünkké vált ez a Dalverseny.
  De ahogy figyelemmel kísérjük évről-évre, valóban változik a trend, igényesebbek a dalok és az előadások (hogy show is van, az csak hab a tortán).
  Nekem a győztes dal azért tetszett, mert a srác olyan szívből énekli, teljesen odateszi magát és igen, a hegedűszóló is jó benne, dob rajta, de csak azért, mert amúgyis népies maga a dal (illetve modern is, népies is egyszerre). Egy popszámhoz nem lehet hegedűt adni.
  De volt már nekünk hegedűsünk kint, nem is akármilyen, az Edvin Marton, aki más nemzetet segített a győzelemhez – érdekes, még ez sem volt elég ahhoz, hogy akik a kijutásról döntöttek, elgondolkodjanak kicsit (ugyanis az Edvin Marton a Csézyhez is felajánlkozott, de elhajtották).
  Szóval, a norvég dal fülbemászó és slágergyanús, de nekem az észt dal tetszett ezenkívül a legjobban (fantasztikus a maga nemében, az előadás is, a dal is), továbbá a rockos hangzása és dallamossága miatt a dán előadás.
  Mindegyik más volt, mindegyik magas színvonal a maga nemében.
  A tingli-tangli, tuc-tuc nekem nem jött be most sem, a mi dalunk is ilyen volt, de az ezenkívül még az ún. tánccal is el lett rontva (ha már tánc, ezerszer jobban is meg lehetett volna csinálni), legközelebb énekest küldjünk, ha lehet.

  Valaki említette itt a társulatosokat és fel is sorolt néhányat, de én ajánlanám a Herczeg Flórát is, aki nem szerepelt a felsorolásban. Nemcsak a szép hangja miatt – Sebestyén Mártás -, hanem azért is, mert a Narco Polo énekese, ez az együttes pedig modern népzenét játszik, talán egy ilyen előadást el tudnék képzelni jövőre (vannak benne különleges hangszerek is).
  Sokkal igényesebb zene és nagyobbat szólna, mint a Nox (de persze, a Nox is ezerszer jobb volt, mint az Ádok).

 10. Demien avatar
  Demien

  Petrik–>nem szeretnélek csesztetni,de szerintem ebből baj lesz ha torrent oldalt reklámozol..vagyis letőltési helyet

 11. Millie avatar
  Millie

  Állítólag – olvastam a Youtube-on – az idén 300 dalt neveztek. Kíváncsi lennék rájuk, illetve legalább egy részükre.

 12. Demien avatar
  Demien

  Patrik–bocs a név hiba miatt..elklimpiztem..sorry

 13. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  Edvin Marton nem ajánlkozott fel, hanem utólag elmondta, hogy ha felkérték volna, akkor szivesen ment volna Csézy mellé is!

 14. Demien avatar
  Demien

  Millie—>akkor keresd meg a youtube-on a nezetek honi döntőit ott aztán hallgathatsz bőven ezekből

 15. Millie avatar
  Millie

  Zsolesz: http://axel.hu/cikk/axel.hu/52201

  „Nem kellett Csézyéknek hazánk egyetlen Emmy-díjas hegedűművésze a májusi belgrádi Eurovíziós Dalfesztiválon, ezért Edvin Marton az orosz indulónak húzza majd el a nótáját.”

 16. Demien avatar
  Demien

  Én a magam részéről nem szeretem Edvin Martont kiráz tőlle a hideg is ha meglátom

 17. Millie avatar
  Millie

  Demien: a 300 magyar nevezett dalból?

 18. Zsolti86 avatar
  Zsolti86

  „Egy popszámhoz nem lehet hegedűt adni.” Ugye ezt nem mondod komolyan? Kapcsold be a rádiót…
  Millie, idén valamivel több, mint 100 dalt neveztek, az MTV szerint, ebből néhányat meg lehetett hallgatni a zene.hu netes rádióján.

 19. Millie avatar
  Millie

  Demien: feltehetően nem mindenki van vele így, hiszen megnyerték a belgrádi döntőt.

 20. Demien avatar
  Demien

  Mille–>Ja a magyar dalokra gondoltál..talán az MTV honlapján valahol fentvan kik neveztek és milyen dallal ..a többit meg biztosan megtalálod az előadok honlapján

 21. Demien avatar
  Demien

  Millie–>Na látod a tavalyi nyertes dalt nem szeretem…

 22. Dorka avatar
  Dorka

  Millie, zene.hu-nak el lehetett küldeni a „botrányok” után azoknak a dalokat, akik neveztek… a 300-ból 30-sn, ha beküldték a dalukat/dalaikat… egyébként nem sokat vesztettél vele, a legtöbb vmi iszonyat primitív és röhejes volt… a legjobb Bognár Gyula volt a téli erdőben alvó állatokról szóló dalaival=D

  http://www.youtube.com/watch?v=x7T4FAA8SZA
  ez az egyik, amit megtaláltam a youtube-on a dalok közül, és ez volt az egyik legigényesebb is közülük.

 23. Dorka avatar
  Dorka

  jaj, azt elfelejtettem hozzátenni, hogy egy ideig rendszeresen meg lehetett hallani 2

 24. Dorka avatar
  Dorka

  na, ezt jól elrontottam, megnyomtam véletlenül az entert… tehát rendszeresen meg lehetett hallgatni 20 dalos összeállírásokban a zene.hu rádiójában… most már nem lehet, azt hiszem…

 25. VICESC avatar
  VICESC

  Dorka!

  Basszus ez nagyon jó lett volna Moszkvába!

 26. Millie avatar
  Millie

  Dorka, nem volt annyira rossz ez a Norna, ebből lehetett volna valami jót is csinálni (valamelyest átpofozva, persze).

 27. VICESC avatar
  VICESC

  A youtubevideó amit Dorka küldött, olyan dal mehetne jövőre.

  Vagy KORMORÁN (vagy honfoglalásos-stílusú-REPUBLIK) vagy BALKAN FANATIK.

  Vagy Nox feat. Magdi Rúzsa and (Friderika Bayer) 😀

  VAGY LEGYEN MAGYAR MELODI GRAN PRIX / MELODIFESTIVALEN a lejárt CsAF helyett!!!!!!!!!!!!!!!

  (Robek! Szólj Nov. Évának, intézkedjen 😀 )