Eurovízió 2009: Magyarország elődöntős eredménye

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mCiZC86t834[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Vége a 2009-es Eurovíziós Dalfesztiválnak, így szabad az út a részletes ponttáblázatokhoz. Magyarország a 15. helyen végzett a második elődöntőben, 16 ponttal. Spanyolországtól 3, Szlovákiától 2, Albániától 3, és Azerbajdzsántól (visszakaptunk valamit tavalyról, de azért adtunk is, részletek hamarosan) 8 ponttal jutalmazta Zoliékat. A második elődöntőről Szerbia csúszott le, habár 10. helyezést értek el, a televoting szerinti 13. helyezett Horvátországot küldte a zsűri a döntőbe. A magyar tévénézők a következő pontokat adták a második elődöntőben:

Azerbajdzsán 12
Norvégia 10
Ukrajna 8
Észtország 7
Görögország 6
Moldova 5
Albánia 4
Dánia 3
Szerbia 2
Horvátország 1

A teljes ponttáblázat itt: http://www.eurovision.tv/page/moscow2009/the-participants/semifinal2

26 Comments

hát én elöbbre gondoltam azéért,ollan 12-13. hely, dehát érdekes..Szlovákiától többet vártam, meghát a többitől is többet 🙂 Legalább a magyarok ízlése rendben van (12p Azerbajdzsánnak)

Lassan megvádolják Magyarországot, hogy politikai szálak füzik az Azeriekhez! Én meglepődtem Norvégián akkor is, mostmár egyértelmű, hogy zsüri nélkül is megnyerte volna! Szóval mi jött ki az egészből? Nem kellett volna visszahozni a zsürit, mert szinte mindig a legjobb nyer, zsürivel vagy anélkül!

jaja.. én azt az időt hoznám vissza mikor csak 1 elődöntő volt és az első 10 helyezett a jövőévibe eleve bennevan… így még Rúzsa Magdinak is jóval nagyon esélye volt csak póruljártunk mert utána vezették be ezt az új dolgot…

Továbbra sem tetszik a Norvég nyaligépnek a száma. Elég bunkóság volt felkapni az öregasszonyt a színpadon. -.-“

Nos.Senki nem hinné,hogy az azeri és a magyar testvéri nép?Pedig igaz..ezt a kérdést tegnap este feltettem magamba és ma rákerestem.Találtam egy érdekes cikket.Akinek van kedve olvassa el és választ kaphat,milyen kötelék fűzi a magyarokat azeriekhez és fordítva.Sőt arra is fény derül,hogy Azerbajdzsánnak milyen kulturális és gazdasági kapcsolatai vannak Magyarországgal.
http://www.azerembassy.hu/files/0401/4.pdf

Zoli előadása remek volt, mindent megtett, a sikerért.
Többször visszanéztem a felvételt, és mindannyiszor azon bosszankodtam, hogy mi, tv nézők, a magyarok színpadi show-jából alig kaptunk valamit.
Nem tűnt fel, hogy a kameramozgás vagy túl távolról mutatta Zoliékat, és a koreográfia javát nem láttuk, vagy csak derékig mutattak épp, akkor viszont a lányok nem látszottak. Már kezdem azt hinni, hogy direkt volt mindez. Én biztos fontolgatnék egy reklamációt az orosz rendezők felé.
A másik, a “balalajkás” népeknek a mi műsorunk túl “amerikás” lehetett, hol vannak még ettől a minőségtől és igénytől?
De továbbra is azt mondom, ha rendesen, korrektül vannak a beállások, és gusztusosan vágott előadást látunk, ott lettünk volna a döntőben! Ez viszont sajnos nem Zoliékon múlott.

Pedig a szlovák dal milyen jó volt!!! Én imádtam! Sajnos szerbiától sem kapott szlováki pontot, pedig itt egy kb 7OOOOes Szlovák kissebbség is él! És azon vagyok ledöbbenve hogy magyarország sem kapott pontot! Pedig én mindent megtettem! Hiába ez már nem az a verseny, ahol diaszpórával el lehet érni bármit is! 😀

Én ahhoz képest vártam többet, hogy escnationon 10-12 pont körül mozgott a Magyarországnak adott pont Szlovákiától. Meg ha igaz az,hogy 5 szavazat érkezett Szlovákiábol,és arról 2-3 biztosan a magyarra, akkor az arány sem ezt mutatná.
33. hely…hát nem a legjobb, de a szerencseszámom. 🙂 Folyamatosan csak előre, és jövőre már döntősök leszünk, remélem 😉

Háát… mondjuk nem csodálom,hogy nem jutottunk be a döntőbe..sajna nem volt olyan jó ez a produkció:S Hát a szomszédok közül nem sokan szeretik Mo-t szval ez vhol várható volt. De még így is jobban szerepeltünk mint tavaly.Ahhoz képest ez előrelépés mindenképpen. Nem tudom elhinni,hogy nem tud a zsűri vki normálisat kiválasztani:@ Vagyis a szám nem lett volna rossz,csak a hangok nem voltak a helyükön,és őszintén szólva én se szavaztam volna Zolira,mert a többiek tényleg jobbak voltak:S De hát ez van,majd jövőre:)

Dakini: nem tudom, miért hiszed, hogy a “balalajkás népek” zenéje bármivel is rosszabb, mint az, ami nyugatról jön. Ízlések és pofonok. Nekem pl. sokkal jobban bejön a balkáni és K-európai zene, mint az “amerikás”, és nem hinném, hogy az minőségibb lenne bármivel is. De ettől még nem szidom.

Nem tudom, ki találta ki, hogy a magyaroktól ki menjen, de egy ilyen számmal nemhogy dalfesztivált, de semmi nem lehet nyerni! És miért nem volt az énekben magyar szöveg?? Ez egy nemzetközi rendezvény volt, 2éve a Molitva-t nem angolul énekelték, nem egy szép nyelv a szerb, de a szám nagyszerű volt. Ádok Zoli ha jól tudom a Megatáncba tünt fel és tűnt el elég hamar…számos olyan magyar előadó van itthon, akik ha nem is megnyerni, mert a norvég fiú szuper volt, de legalább a Rúzsa Magdi szintre eljuttathatta volna a Magyarországot! Nagyon csalódott voltam, amikor megláttam ezt a produkciót…sajnos ez nem táncverseny volt, a lányok és Zoli is nagyon jól táncolt, de ez igen igen kevés volt, nem is tudtam, hogy mikor van a szám refléne…áhh szóval ez borzasztó volt. Remélem az illetékesek jövőre valami jobbal rukkolnak elő, habár ennél csak jobb lehet.

Kedves Boboo!
A szerb nyelv nagyon is szép és dallamos nyelv,nekem nagyon tetszik,és a Molitva valóban egy nagyszerű,csodálatos dal volt-magyarul sehogy sem szolt volna,ehhez kellett a szláv dallamosság!
A balalajkás népeket nem szabad lenézni!Mert ha azt mondják ránk hogy lovas barbárok vagyunk az nekünk sem esik jól!
és az ő produkcióik általában nagyon kidolgozottak és bennük van a balkáni tűz!
A mienkben benne volt valami gagyi amerikai utánéletérzés,de tűz?Látott-hallott valaki ilyet?Még egy nyamvadt petárda sem volt a szinpadon/sem/
Ettöl valóban minden jobb lenne-és ez tényleg nem táncverseny.
Ezenkivűl az az érzésem hogy ez az idei eurovizió magas szinvonalú volt,minden szempontból.

A kameraállásokon én is bosszankodtam, a legjelentősebb részeknél távolodott el a kamera Zoliéktól. Sztem nem normális az aki azt mondja hogy sokkal több jó produkció is volt. Persze volt 2-3 jobb produkció de nem 14!!!

Miért van az, hogy a V4 országok ilyen versenyen nem tudnak osszefogni? Példát kellene vennunk a skandinávoktól, balkáni országoktól, volt FÁK, baltikum…stb. Lassan el kellene kezdeni propagálni ezt a versenyt eroteljesebben, és persze sokat csinál a verseny elotti promo!

Én sem voltam nagyon oda ezért a számért de magyarul sokkal jobban hangzik/hangzott volna/.Ha megnézzük az elmúlt év magyar zenéit én sem tudtam volna választani jót.Ha majd lesz olyan előadótól olyan dal ami megüti ezt a színvonalat akkor majd induljunk.Nem a Zolival van a baj, ő mindent megtett.

a magyarok dala egy nagy szar volt, már elnézést a kifejezésért. Ebben az országban 10.000.000 emberből 9.900.000 Amerikát utánozza, ha nem több… Fikázták A Rúzsa Magdit, de ő legalább elért valamit

Comments are closed.