Naptár

2009. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Norvégia 387 ponttal győzött!

norveg_nyertTudósító: Klész Imre
Forrás: EBU

Hihetetlenül magas, 387 ponttal győzött Norvégia, a második helyezett Izland „csak” 218 pontot kapott, a harmadik helyezett Azerbajdzsán pedig 207-et. A papír jó nagy formája bevált, Magyarország is Norvégiát díjazta 12 ponttal. Magyarország pontjai:
Norvégia 12, Azerbajdzsán 10, Ukrajna 8, Izland 7, Észtország 6, Törökország 5, Görögország 4, Dánia 3, Albánia 2, Nagy-Britannia 1.

Részletes ponttáblázat

első elődöntő második elődöntő döntő

norveg_nyert2Norvégia elszippantotta a többi versenyzőtől a pontokat, így hihetetlenül alacsony pontokat kapott már a második és harmadik helyezett is, ezekért a pozíciókért éles csata folyt. Lássuk a 2009-es Eurovízió végeredményét:

1. Norvégia 387
2. Izland 218
3. Azerbajdzsán 207
4. Törökország 177
5. Nagy-Britannia 173
6. Észtország 129
7. Görögország 120
8. Franciaország 107
9. Bosznia-Hercegovina 106
10. Örményország 92
11. Oroszország 91
12. Ukrajna 76
13. Dánia 74
14. Moldova 69
15. Portugália 57
16. Izrael 53
17. Albánia 48
18. Horvátország 45
19. Románia 40
20. Németország 35
21. Svédország 33
22. Málta 31
23. Litvánia 23
24. Spanyolország 23
25. Finnország 22

314 hozzászólás Norvégia 387 ponttal győzött!

  • VICESC

    Figyeljétek ma a Fókuszt!

  • Még régen beszéltétek,hogy az idei Esc dalok közül melyik lesz nagy sláger.Tegnap unalmamban böngésztem a rádiók között,s egy román rádióban,melynek neve Europa FM,hallottam egy dalt….na mit???

    Chiara-What If Whe

  • Erzsi

    Szegény Chiara, valami elégtétel neki is jár.

  • szgeri94

    Kedves Erzsi! Valahogyan én nem tudom sajnálni Chiarát! Miért járna neki elégtétel? Mond meg nekem öszintén!
    Bár ugyan jobb száma volt mint Rybaknak de pár országot kivéve (pl.: Spanyolok v. Ukránok) ez midegyikre igaz!

  • Erzsi

    Geri, nem tudom miért haragszol ennyire Rybakra. Számomra sem az ő dala volt a legjobb, de világosan látom, miért nyert. Olyan dalt írt, amelyik első hallásra lehengerli a közönségét, nem huszadik újrajátszásnál fedezzük fel az értékeit. És ez a fiú egy igazi, színpadra termett egyéniség. Rendkívül muzikális és egyben karizmatikus előadó, aki képes magával ragadni a közönségét. Lehet nem szeretni ezt a fajta zenét és ezt a típusú előadót, de próbáld egy kicsit felülemelkedve, a közönség szemével nézni. Nézd az agyaddal, hogy ezzel a képzavarral éljek. Hidd el nem olyan rossz ez az eredmény, mint amennyire el vagy miatta keseredve. Győztek itt már botrányosabb dolgok is. Elégtétel … Igazad van, senkinek sem jár. Minden előadó megkapta a maga lehetőségét, 3 percig csak őt nézte a világ. De én azt gondolom méltánytalan az a 22. hely. Főleg úgy, hogy még a zsűrinél is elég hátul végzett. Egy zsűrinek mindkét fülére süketnek kell lenni ahhoz, hogy a török vagy az azeri dalt jobbnak találja a máltainál. (Nem vitatom, hogy a rajongóknak jobban tetszenek az előbbiek.)Vagy csak nem értem milyen szempontjai voltak zsűrinek. Én nagyon sajnálom Chiarat. Hibátlan produkciót mutatott be, nagyszerű dalt énekelt és a kutyának sem kellett.

  • szgeri94

    Kedves Erzsébet! 1. Remélem nem bánod, hogy igy szolitalak.
    2. Nem csak Rybak miat vagyok letörve. Chiara legnagyobb baja a színpad kép! Ha az ember (Amiböl sajnos itt az eschungary ahogy látom nincs túl sok) becsukja a szemét élvezi! De ha kinyitya akkor csalodik! Chiara talán jobb hajal, és pár hátértáncosal feldobhata volna! De magának a dalnak és Chiara hangjának eséje van slágerá kinöni magát!

  • Zsolti86

    Ó emberek. Még egy év Osloig!! 🙁 Még szerencse, hogy közben lesz karácsony 😀

  • szgeri94

    Rybaknak hozhatna hangot a Jézuska!

  • Erzsi

    Hát nem tudom Geri, szerintem ennek dal ez volt a legnagyobb erénye: egy ember kiáll a színpadra és énekel. És semmi nem vonja el a figyelmet a lényegről, a dalról. A verseny végül is erről szólna. Egy ilyen elmegy 25 dal között. Belátom, ha mind ilyen lett volna, a műsor közepébe belealszunk. Ez tévéműsor, nem rádió.

  • Zsolti86

    Nem értem, mi bajod a hangjával. Nem volt hamis, és nem lehet mondani, hogy rossz hangszíne lenne. Persze nem tűnik ki, de ez nem baj, a fél mezőnyt ki lehetne akkor ejteni. Abszolút rendben van a hangja, a Fairytale-hez mindenképp.

  • szgeri94

    Kedves Erzsébet! Lehet, hogy igazad van! De azért jobb haja lehetet volna!

  • szgeri94

    Hát egy ilyen semmit érő produkcióhoz tényleg elég egy ilyen semmit érő hang!

  • Zsolti86

    Hóó, már a haj is 😀 Szerintem az egyik szempillája is össze volt gubancolódva. És tényleg, ezek miatt meg is érdemli, hogy ennyire hátul végzett…

  • Zsolti86

    „semmit érő hang” A refrénre már elkapcsoltál?

  • szgeri94

    Ó hát látom eljutottunk a sárdobálás (vagyis a te) szintedre!

  • Zsolti86

    Gúnyolódtam, igaz. Ez nem sárdobálás.

  • tilla77

    Chiara és Soria nem azon a helyen végzett, ahol a helyük lett volna. Chiara hangja azt és dalai simán versenybe szálltal bárkiéval. Most ez lett a végeredmény, nyílván arra számitott, amire én, a top 5be kerül. A helye ott lett volna. A dal nem volt alkalmas koreográfiára, hanem egy egyszerű hangra…ami nagyszerű volt, és arra, hogy hátra dőljünk és élvezzük. A közönséget most ez nem ragadta meg. nem feltétlenül produkcióra volt szükség, hiszen az angolok vagy észtek sem táncoltak, hanem énekeltek és zenéltek. Sok éve mondom, küldjünk csajokat, szépeket, vagy olyat, aki énekelni is tud. Nem fogom értékelni az elmúlt 4 évet, mert amíg én ajánlom a lányokat, addig gyakorlatilag az utsó kettőt pasi nyerte. Az elmúlt évek szerintem egyik legjobb versenye volt. Persze voltak olyan helyezések, amin vitázhatunk, de felesleges. A spanyol lány nekem nagyon bejött, nemcsak külsőleg, hanem mindenhogyan, a dal, a produkció és tesség, utsó a zsűrinél, utolsó előtti a végleges szavazásnál. És tessék nézni, egy nehezen élvezhető műfajt, a francia dalt…zsűrinél 5. és a végén 8. Szuper. Innentől kezdve azt mondom, nem kételkedem és nem keresek kifogásokat a végeredménnyel. Nekem tetszett és elégedett vagyok vele. És tesség Patricia is egyedül volt a szinpadon. Az mtv pedig készüljön tudatosan erre a versenyre, mert látva a nagyokat, „kicsiket” biza mindenki felmutat mindig valami újat. Most már mi jövünk…Rybakról meg remélem még hallunk…akár itt, akár máshol…bár örüllnék, ha nem a blikk egyes hasábjain…

  • szgeri94

    Én is szeretnék Rybakról hallani! Pl.: Megbundázták az eurovisiot v. feltörték a rendszert és megváltoztaták
    a végeredményt! Ez jó lenne!

  • Zsolti86

    És a cikk így érne véget: több megerősített értesülés szerint – fura módon -, az eredmény így is megegyezett az érvényes szavazatok által kialakult sorrenddel.

  • szgeri94

    Ha pár normális emberen kivül(mint jó magam) senkinek sincs jó izlése lehet!

  • Zsolti86

    Nincs, Geri… Hát az istennek nincs egynek se! 😀

  • szgeri94

    Azért én bízóm benne, hogy legalább Istenek van!

  • Zsolti86

    Hová lyukadtunk? Istennek van ízlése meg Neked. (De előbbiben is csak bízhatunk!) 😀

  • Kristoffer

    szgeri…ne pattogjál már 14 évesen…menj vmi rajzfilmcsatornát nézni, és fejezd be az okoskodást, mert ha nem tűnt volna fel, mindenki azon röhög, h milyen szánalmas vagy.

    (kikérem magamnak, h vki elvegye a tisztemet a mocskolódásra…ráadásul ilyen szánalmasan amatőr :D)

  • szgeri94

    Kedves KRISTOFFER! Csukd be a szemed és ne olvasd az írásomat ha nem tetszik! Ha pedig szerinted az alkotmányban is rögzitet szólásszabadság gyakorlása mocskolodás akkor álj félre mert már kiöregedtél!

  • Kristoffer

    jajj kicsifiú 🙂 olvassak estimesét? 😀

  • szgeri94

    Ne szégyeld, hogy öreg vagy! 70-en tul is van élet. (bár szerintem te ezt már tapasztaltad! Remélem azért még tegezhetem a bácsit!

  • Kristoffer

    még túl pici vagy hozzá, hogy letegezz! majd jópár év múlva esetleg meggondolom 😉 Nah én megyek…szegénykém, neked biztos nincs jobb dolgod, csak az interneten játszani a menőt! Csak lesz jobb életed is 😉

  • szgeri94

    Remélhetöleg belölem normális felnöt lesz! Nem ugy mint amilyenek itt egyesek…

  • RoxyRocks

    Kedves szgeri94!

    még interneten keresztül is pofátlanság idősebb emberrel veszekedni,inkább tartsd meg a véleményed! én is ezt teszem!!