Naptár

2009. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2009: az első elődöntő továbbjutói

eurovisionrussTudósító: Klész Imre
Forrás: EBU

Véget ért a 2009-es Eurovíziós Dalfesztivál első fordulója, vagyis az első elődöntő. Nagyrészt bejött a papírforma, talán Montenegró és Svájc az, aki megérdemelte volna még a tovább jutást. A továbbjutó országok:
Svédország, rajtszáma a döntőben: 4
Örményország, rajtszáma a döntőben: 9
Törökország, rajtszáma a döntőben: 18
Izrael, rajtszáma a döntőben: 2
romaniaIzland, rajtszáma a döntőben: 7
Románia, rajtszáma a döntőben: 22
Finnország, rajtszáma a döntőben: 24
Portugália, rajtszáma a döntőben: 6
Málta, rajtszáma a döntőben: 14
Bosznia-Hercegovina, rajtszáma a döntőben: 12

Most elkezdődik a továbbjutott országok sajtótájékoztatója (ki is húzta a Regina 00.44-kor magyar idő szerint), itt az országok egyenként fogják kihúzni rajtszámukat a szombati döntőre. Az adatok hamarosan frissülnek!

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ újra!
Látni akarom megint az első elődöntőt!
Első elődöntő Octoshape plugin nélkül az MTV videótárából
A döntő aktuális rajtsorrendje

106 hozzászólás Eurovízió 2009: az első elődöntő továbbjutói

  • Patrik

    Az Eurobandből én csak a srácot láttam. Sztem a csaj tuti nem volt ott, direkt figyeltem.

    A portugál elvarászolt világban élő/ elvont jánynak nem kellett volna bejutni. Helyette inkább Montenegrónak. :'(

  • Roli

    Összeségében nem volt egy erős elődöntő, de a papirforma szinte teljesen igazolódott! Zolinak jobb lett volna ebben a gyenge elődöntőbe kerülnie, de reméljük a második elődöntőből is tovább jut.Nekem ebből az elődöntőből Izland és Svédország volt a nyerő, a Chiara -nekem- elég gyenge volt, a bosnyák dal pedig egészen a refrénig nagyon jó, aztán nekem nem tetszik… Románia pedig nem a legjobb, de egy ilyen szürke dal, ami valami miatt mégis tetszik az embereknek mindig van a versenyen! Izrael pedig lehetett volna a 6.ország aki egyből döntős, mert ez teljesen egyértelmű volt, hogy finalisták lesznek.

  • Zolecs

    Hát a második elődöntő nálam sokkal gyengébb!
    Viszont Izlandnak nagyon örültem.
    Meg persze Waldos People-nak is!

  • Bálint

    Sztem igazságos az eredmény, én egyedül Andorrát és Montenegrót sajnálom. Tudom, tudom… Susanne elég gyengén énekelt, de a próbákon sztem egész jó volt. Andrea meg teljesen jó volt, biztos nem sokkal maradt le a döntőről. A zsűri sztem Svédországot juttatta tovább.

  • Serinon

    http://www.youtube.com/watch?v=pMIflNLc5YE&feature=channel_page
    5:20-nál látszik, hogy Regina nincs az izlandiakkal.

  • tacom

    Észrevettétek, hogy Málta kivételével ezek az országok jutottak be tavaly is a döntőbe?…

  • Bálint the 2nd

    Ezt látni kell, besz.rás 🙂
    http://www.youtube.com/watch?v=smUY4Mx0bpA

  • :DDDD azt hiszem, ezt nevezik élvezhető verziónak :DD

  • Zsolti86

    Csak nekem tűnt fel, hogy el volt csúszva a kép a hangtól? Vagy ez csak felénk volt így??:) A török számnál lehetett legjobban látni, hogy „félretapsoltak” a táncosok. A Eurovision.tv-n visszanéztem, ott nem vettem észre. Gundel kommentárját is elfelejtették a késleltetéshez igazítani, hamarabb mondta a továbbjutó országokat, mint hogy az megjelent volna a képernyőn. Remélem csütörtökre javítják, mert elég zavaró volt.

  • Zsolti86

    Ahha, az mtv videótárban is el van csúszva.

  • Igen, sajnos mindenki tévéjében ez volt a helyzet…

  • tacom

    Errefelé is el volt csúszva. Szegény GTG-nak alig volt ideje kommentálni bármit is, olyan rövid szünetek voltak. A műsor hajszálra 2 órás volt.
    Láttátok, hogy Chiara feje úgy mozgott egyszer, mint a fülesbagolynak? Tök érdekes volt. Vajon gyakorolta?
    A Regina énekese meg kiköpött Harsányi Levente.

  • tilla77

    Nem volt rossz elődöntő. A svéd nálam toplistás, de kicsit csalódott voltam a hangzástól és vokáltól. A román, bosnyák, portugál hármas nemtom hogy került be aq döntőbe. Ami idegesitett, az a két műsorvezető már majdnem szexuális élménye. Amit műveltek, engem nagyon idegesített, szép modell a csaj, na de, hogy állandóan úgy beszélni, hogy ölelem, csókolom, tapogatom…ez műsorvezetőnek való? Vag yilyen az orosz vendégszeretet. Hehe 🙂
    a másik, amikor a kis boritáékok megjelentek, Gundi kb 3 másodperccel előbb mondta a neveket, mint ahogy ők is meglátták az ország nevét és kinyilt volna a boriték. Kicsit gáz volt és kicsit csúszott a hang. Alapjáraton esélyesek jutottak tovább mindenképpen. Hogy a zsűri kit mentett meg, azt nem most fogjuk megtudni, de nem lepődnék meg, ha nem a svéd-portugálból valakit.
    Ma Zolinak nagyon fel kell kötni a gatyót, mert azt számoltam, hogy ha az esélyesek simán továbbjutnak max 1-2 pozició lesz…és a kérdés a zsűri…51%ot adok a döntőre neki, ez még mindig több, mint az 50. De a sok esélyesből valaki tuti nem lesz a döntőben…nézzétek…vááááá- A háttér és fények profik voltak….!

  • Sanya

    Igen Tacom én is észrevettem,hogy Málta kivételével a többiek tavaly is bejutottak a döntőbe.Akik nem jutottak tovább azok tavaly sem kerültek döntőbe.Országra szavaznak nem dalra?Elég érdekes szerintem.

  • Bálint

    Hát a műsorvezetők elég bénák voltak… A csaj még az orosz szövegbe is belesült 🙂
    Az előadások közül a svédekében az tetszett, amikor egyszercsak eltűnt Malena a fehérségben 🙂

  • Sanya

    Jaj igen a műsorvezetők valami borzadalmasak…

  • csaba89

    A 10 dal kozil amelyik megerdemelte,hogy toavbbjusson az:
    Bosznia,Izland,Torokorszag,Romania….a tobbi dal se rossz,de azert Portugalia,Israel es Ormenyororszag eleg kesza!!!!!

  • Kitty

    Svájcot és Montenegrót szivesen láttam volna a döntőben,mondjuk a román helyett, de nekem a török dal se tetszett annyira. A többivel kiegyezek.

  • hmm most tutira egy nagy vitta fog kialakulni megint,de nem értem Magyarországiak sosem csipték a Román dalokat mirt van ez?ott van hadise dala na az béna ,azt mégsem blamáljátok ehhh….
    pedig tudjátok meg h pl a morandi is egy romaniai együtes had ne beszeljek arrol h az itteni diszkókba szórakozohelyeken klubbokban Román sztárok angol számaira rázzuk a dacet et tobbnyire …..pl:
    inna :hot
    david dejay :nasty dreams
    lili sandu lee lee
    deejay layla feat angelica :single lady
    claudia cream :candy
    akccent: stay with me
    black diamond :love in different ways
    giulia feat marius :rain
    fly projct :tasha
    es meg folytathatnám….nem értm miér ez a nagy ellenségeskedés….h a román dal igy nem jó ugy nem jó
    a régioba a román dalokat komázak inkább.
    mi kikkel büszkélketdhetünk tóth lüszivel vagy lalával vagy esetlek kefirel jo volt a magyar popszakma egész a 90-es évek végéig de ezt is elkurtuk nem kicsit nagyon…
    És szerintem a román dal nagyon jol sikerült a tegnapi adáson a semifinálon be is jutot a dőntőbe…..es ha nekem nem hisztek h hazudok nézzetek meg youtubon es olvassátok ell a commenteket mindenki elégedet a dallal és tetszet nekik…tudjátok meg lehet h most ez kifog váltani mindenkiből egy haragot de én mit magyar nem csipem a saját számunkat ez van…nezetek meg a 2nd rehersaljukat es azoknak a komenteit kiröhognek meg h 0poitn from és az ország neve meg hogy it is a joke? haha na de az boritot ki mikor magyarul szidták a saját számunkat ok nem egy szuper szám de nem kell isteniteni hogy húúúú de jo az Adok Zoli szám ha egyszer nem az,mindenki azt irja rola h gay hát meg is értem miért…na mindegy nem akarok én senkivel veszekedni csak most leirtam mit gondolok ……..

  • Hajas Ádám

    A második elődöntő ruhás főpróbája! 🙂 Orosz fordításban:D

    Szlovénia után visszatérünk azokhoz a gazdákhoz, akik adják annak egy rövid magyarázatát, hogy a televoting hogyan működik. Magyarország Zolija következik. Zoli úgy tűnik feketében, hogy kezdődik, azután a felszerelése elszáguldott hogy fedjen fel zöld nadrágokat és egy meglehetősen hangos színes mellényt. Három tánclány öltözött rózsaszín, piros és sárga követésben, amit Zoli olajrétege mozgat a készlet körül. A háttérnek van egy diszkótapintása, és a Dance With szavak én bemutatják.

    Jól hangzik szerencsére, nem így van magyarul:D

  • ADAMS

    Kedves Andrea! Te nem vagy magyar, ha így beszélsz és amiket beszélsz! Te lehet, hogy elkúrtad, MI nem:) Azért örülünk, hogy néha benézel és ilyen szellemes dolgokat írsz és ahogyan írod, nyelviskolában tanultál magyarul? Szerintem semmi baj nincs a román számmal, nekem tetszik az is! De idén Magyarország is egy jó fellépéssel készül és indul. Ha tehettem volna, akkor a románra is szavaztam volna , ahogyan ha lehetne szerintem nem vagyok egyedül Zolira is többen szavaznánk. Én bízom, abban hogy jól sikerül az fellépésük és azt tudják majd nyújtani, amit terveztek és ha nem is szavazzák be őket én azt hiszem Zolinak sincs elkeseredni valója, hiszen ahogyan ő is mondta már azzal nyert, hogy ott lehet és olyan emberek között és olyan színpadon,ami ott van!

    Várom a csütörtök estét és hajnalt, hogy milyen számot húz ki Zoli a matrúskababából 😀 Szorítok neki! Hajrá Hungary!

  • Kristoffer

    Andrea, szerintem ne aggódj. A román vendégmunkások minden évben hazaszavaznak, valószínűleg idén is 🙂

  • HADAM

    Hajrá Magyarország! Izgalmas második elődöntőnek nézünk elébe!

  • Suló

    Az a bajom a bosnyák dallal, mintha a Molitva lenne csak férfi előadóval. És emiatt nem fog nyerni mert egyszer ezt a stílust már „ellőtték”.

  • Thunder

    Sziasztok!
    Életemben először csináltam, hogy csak az adásban hallgattam a dalokat, előtte nem…mit ne mondjak…iszonyatos a színvonal, tényleg. Én személy szerint 3-at tudnék kiemelni, Örményországot, Törökországot és Máltát. Az örmény lányok nagyon sokat fejlődtek, szép volt a fellépésük, és amúgy is nagyon jó. Törökországon nagyot dobott, h nagyon rossz dalok voltak előtte. És hát Málta…valaki itt írta, hogy Tóth Lüszi jobban énekelte volna…ugyan már! Én nagyon meglepődtem, hogy Chiara hogy tudta összeszedni magát, de minden hangja tiszta volt.
    És még valami…a két műsorvezető, a 12-nek kinéző Natasha v ki meg az a hajbeültetéses ember…borzasztó volt…-.-”

  • Gabesz

    Az én véleményem: a műsorvezetők borzasztóak voltak,a hang csúszása nagyon zavart amikor a borítékokat nyitották és még meg se fordult de Gundel már mondta hogy ki jutott tovább remélem ki lesz javitva a hiba csütörtökre a műsor olyan sietős volt..nem tom ez volt az érzésem jah és Gundel se volt csúcssformában…de azért jó volt összességében a továbbjutók nem meglepetések Portugáliát a zsűri juttatta tovább bár a Svédektől jóval többet vártam valahogy nem hatott a tvben az a szám lehet megint őket mentették meg?

  • Gabesz

    Ja és ha továbbjutunk azt a fránya 1. helyet elkerülni!!!!

  • Thunder

    Jaaaa, és a legjobb része a shownak a Vörös Hadsereg kórusa volt, egyértelműen..amikor beleénekeltek a ‘You not gonna get us’-ba…isteni xD

  • Kata

    Súló ne haragudj de a Molitva az Szerbiábal ment és nem Boszniábol 😛 (: Hát nemtom ki hogy van vele,de volt egy csomó elég meredek szám..:S Nekem a Svéd volt a legjobb,bár remélem jobban teljesitenek a döntőben.Meglepődtem Israel teljesitményén,nekem egészen tetszik.Ezen kivül még az Izlandi csaj,és a Bosnány hapsi volt elfogadható.És akárki akármit mond nekem a Török szörnyü voolt..:S De még mindig jobb mint az Örmények.Nem értem hogy jutottak el idáig..:O Szégyen…De hát ez saját vélemény..Azér remélem vannak akik 1et értenek…

  • Borsika

    😀 Emberség valaki vegye ki onnan azt a két müsorvezetőt xD Ölelgetik ott egymást,meg bénáznak (x Nagyon poén volt…:) Én mindenkinek örülök am,csak a Arménia(Örményország) volt nagyon nagyon béna…xD Na meg román,portugál.De a Svédek és Israel nagyot alakitott sztem 🙂