Eurovízió 2009: az első elődöntő továbbjutói

eurovisionrussTudósító: Klész Imre
Forrás: EBU

Véget ért a 2009-es Eurovíziós Dalfesztivál első fordulója, vagyis az első elődöntő. Nagyrészt bejött a papírforma, talán Montenegró és Svájc az, aki megérdemelte volna még a tovább jutást. A továbbjutó országok:
Svédország, rajtszáma a döntőben: 4
Örményország, rajtszáma a döntőben: 9
Törökország, rajtszáma a döntőben: 18
Izrael, rajtszáma a döntőben: 2
romaniaIzland, rajtszáma a döntőben: 7
Románia, rajtszáma a döntőben: 22
Finnország, rajtszáma a döntőben: 24
Portugália, rajtszáma a döntőben: 6
Málta, rajtszáma a döntőben: 14
Bosznia-Hercegovina, rajtszáma a döntőben: 12

Most elkezdődik a továbbjutott országok sajtótájékoztatója (ki is húzta a Regina 00.44-kor magyar idő szerint), itt az országok egyenként fogják kihúzni rajtszámukat a szombati döntőre. Az adatok hamarosan frissülnek!

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ újra!
Látni akarom megint az első elődöntőt!
Első elődöntő Octoshape plugin nélkül az MTV videótárából
A döntő aktuális rajtsorrendje

106 Comments

De a két műsorvezető tényleg katasztrófa!!Miko leppilappit akarom vagy mi volt a neve 2007ben:) ő tök jó volt

Nem is azt írtam, hogy bosnyák dal, Hanem hogy a mostani bosnyák dal hasonlít hozzá… Szövegértés….

Na nekem a műsorvezetők tól sokak voltak, még viszonylag a greenroomos kolléga volt elfogadható.
A portugál és román dal bejutásán meglepődtem, helyette Montenegro érdemelhette volna meg, s bár éreztem, hogy egyik kedvencem, Bulgária nem fog átmenni, örültem volna neki!
Málta nem hozta a maximumot, akárcsak Svédo. sem. Reméljük, a döntőben!!!
Hajrá Zoli, és lányok, fiúk!!! Go HUNGARY!

Én meg azt hittem, hogy csak nálam szar TV, hogy előbb jön a hang. Szerintem, biztos kijavítják. A műsorvezetők valóban gázok voltak, de greenroom-os srác jó volt. Remélem ő marad szombaton is.

Szerintem mindenkinél ilyen volt az M1. De idén először adják le mindkét elődöntőt. Ez már jó. Bár azért a javítás jó lenne csütörtökre.

Azért Seva, mert a színpadon nem működött a dolog. Én is sajnálom őket, mert egyik kedvenc dalom, de be kell látnom, mint szinpadi produkció sokkal gyengébb volt a többinél. (Bár a döntőbe jutottak között is volt olyan, amelyik alulmúlta. Szerintem.)

Andorrát és Montenegrot nagyon sajnáltam,hogy ne jutottak be. Montenegronak sztem a szegényes színpadkép volt a veszte. Svájcnak maga a dala tetszett,de sztem az énekes hangja gyenge volt hozzá.
Eddig nem szerettem,de a elődöntőben hallva megszerettem Bulgária,Örményország és Málta dalát.
Törökország dala nekem benne van a Top 5-ben,de kár hogy a refrénben a háttérénekes hangja jobban hallatszott,mint Hadise-é.Románia,Izland továbbjutásának örültem.

Már nagyon várom a csütörtököt! 🙂

Nekem Petr Elfimov dala tetszett a legjobban. Látványban is betöltötte a szinpadot. Mikor szembesültem azzal, hogy nem jutott tovább és belegondoltam abba, azokra a dalokra, amik viszont továbbjutottak, azon gondolkodtam, tulajdonképpen miről is szól ez a verseny? Szerintem csupa unalmas, idétlen dal jutott tovább és arra már nem is merek gondolni, hogy ezekből valyon ki fogja megnyerni? Siralmas, komolyan mondom. Nincs keserű szályízem, amiért a Zoli nem jutott tovább, hiszen a magam véleménye szerint nem volt olyan a produkció, mint amit vártam, de elnézve a többit, ez nem is baj, hiszen még mindezek ellenére is azt kell, hogy mondjam, az ő dala és tánca nem illett ebbe a semmitmondó közegbe.

Nekem is nagyon tetszett Petr Elfimov dala,én is sajnálom ,hogy nem jutott tovább!Hát nem sok jó dal lesz a döntőbe!
De viszont akit még szerettem volna látni a döntőben az bent van,ő Alexander Rybak,ő is nagyon tehetséges,és a dala is nagyon jó!

Comments are closed.