Naptár

2009. március
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Szerbia: Marko Kon i Milan Nikolić – Cipela

serbiaTudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com
A győztes dal: Marko Kon i Milan Nikolić – Cipela

Az előzetes hírek ellenére Ana Nikolic mégsem indult el a döntőben. A végső győztes Marko Kon i Milan Nikolić „Cipela” című dala lett.

Az összesített végeredmény:
19 Marko Kon i Milan Nikolić „Cipela”
17 OT Bend „Blagoslov za kraj”
15 Etar „Sanjaj me”
12 Oscar & Beauty Queens feat. Dorde Marjanovic „Superstar”
12 Posivitan hoas „Gloria”
11 Ivana Selaktov „Moje odbrane”
10 Dušan Zrnić „Tvoje drugo ime je greh”
07 Danijel and Milica „H8ER”
06 Saška Janković „Naući me”
06 Andrej Ilić „Nemam te”
01 Sonja Bakic „Ništa novo”

59 hozzászólás Szerbia: Marko Kon i Milan Nikolić – Cipela

  • SZEGYEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FUUUUUUUUUUUUUUUUUJ

  • Nyee

    rossz,nekem a 2007-es izraeli jut az eszembe.Remélem nem lesz döntős.

  • Sanya

    Nah idén reméljük,hogy nem lesz Szerbia döntős.Nagyon rossz ez a dal.

  • Dávid

    hehe ez olyan mintha Magyarországot a Magna Cum Laude képviselné azzal a pálánkás dallal…de jó, hogy nem így lett:P
    nem lesz idén döntős Szerbia, ha van igazság.

  • davidovics

    te szent sz.r mi ez a dal ha egyáltalán dalnak lehet nevezni hát remélem nem lesz döntős mert valami pocsék ez a szám!

  • Zsolesz

    Én is remélem hogy nem lesz döntős, én Vajdaságiként szégyellném magam ha az lenne! Mivel az csak blokkszavazás miatt lehetne! De tavaly a Horvátok is továbbjutottak, és hát ez hasonlo tipusu, igaz az jobb volt!!!!

  • Erzsi

    Hé, hova tettétek a humorérzéketeket? Hát nem egy Lane moje vagy Oro, de nem annyira rossz, mint amennyire temetitek. Persze hogy döntős lesz. 19 dalból 10 jut tovább, matematikailag mindenkinek nagyobb az esélye a továbbjutásra, mint a kiesésre. És hány olyan dal van abban a 19-ben, ami egyik fülünkön be-a másikon ki. Ez legalább megkülönböztethető a többitől. Emlékszik valaki első meghallgatás után a dánra, a horvátra, a hollandra stb.?

  • Zsolesz

    Imádom a Dán dalt!!!! Első hallgatás után a kedvencem lett! A többivel egyet értek! De én Magyarországot féltem tőle!!!

  • hben92

    Meglepődtem Szerbián, azt hittem hogy egy jó dalt fognak küldeni, nem tudom hova tenni, most meghallgatom majd a második elődöntő összes dalát és kiderül. Most Szerbia kifog esni a TOP10-ből, hosszú idő után.

  • Alokaa

    de josagos ur isten :D:D borzaszto:D

  • hát…nem is tudom,annyira nem tetszik,de azért az én „határomon” még nem esett le…szerintem tuti döntős,de nem lesz szerintem se benne a TOP 10-ben..

  • hben92

    Szerintem Magyarország biztos döntős, sőt egy szuper táncos színpadi show-wal ott leszünk a döntőbe. és az első 12-en. 🙂

  • kinder

    szerintem nagyon jó, akinek nem tetszi az meg ne hallgassa…. mondjuk én a magyar Ádok Zoltánól hányom el magam, de ez a ti belügyetek hogy kivel szégyenítitek Mo.-t!!! pfff :S

  • Anita

    Ez szörnyű. Ebben az évben a tavalyihoz képest Spanyolország javított,akik meg tavaly jók voltak (pl.: Oroszország,Szerbia,Grúzia,Fehéroroszország(ok az utóbbi tavaly nem jutott be de eddig jó volt))azoknak az idei dalaik csalódást okoztak. 🙁

  • Anita

    A 2. és a 3. helyezett sokkal jobb lett volna. Ana Nikolic dala is jó.

  • Szandra

    röviden és tömören: Szörnyű!

  • Zhombie

    Ez borzasztó, de az szomorú igazán, hogy Szerbia, bármilyen dallal indulhat, akkor is bejut a döntőbe, mert óriási a szavazó bázisa, és vannak olyan bugyuta országok mint Svájc, aki gondolkodás nélkül minden évben Szerbiának itéli a 12 pontot, az ex-jugoszláv államokról nem is beszélve, szerencsére Ausztria az idén sem indul, igy tőlük nem jön a menetrendszerű 12 pont. Szerbiának egyszer sem volt jó dala és mégis mindig előkelő helyezést ér el, az meg külön elképesztő, hogy kétszer lopott számmal (Lane Moje, Molitva) értek el szép sikert és nem zárták ki őket. Kicsit felháborit a szerb lobbi ezen a versenyen.

  • Zsolesz

    Szerintem szerbia idén nem jut döntőbe!!! Csak a Horvátokkal meg a Szlovénekkel vagyunk egy elődöntőben a biztos szavazóink közül, de azok most tuti egymásnak adják a 12 pontot, mivel a szlovén énekesnő horvát származásu, a horvát dal pedig sokkal jobb mint a szerb! Svájc és Svédország szerencsére másik elődöntőben van! Ausztria nem vesz részt, Magyarország meg racionálisan fog szavazni! Akiktől még kaphatunk pontot az Hollandia és Franciaország, ők meg remélem most majd inkább a Horvátokat nyomják vagy a Litvánokat! Akiktől még meglepetésre több pontot kaphatunk azok a Moldáv-Ukrán-Orosz háromas, de mivel a rajtszámunk 4es, ezért remélem elfelejtenek szavazásig bennünket! Szóval én Szerbiát olyan 1O-14 helyre tenném, ami mint tudjuk nem elég a továbbjutáshoz, ahhoz legalább 9.nek kell lenni! A Lane Moje meg a Molitva pedig nem lopott szám, ezt mindenki tudja, csak az Albánok abban az időben nagyon pikkeltek a szerbekre és mindent kitaláltak!!! Aztán mikor az ember meghallgatta mit akarnak elhitetni az emberrel, akkor egy jót nevetett! Idén is ez a helyzet a Bosnyák dallal, a szerbek vádolják őket plágiummal, holott a két dalnak köze nincs egymáshoz!!

  • Zhombie

    Itt a Lane Moje eredeti verziója, ez a szám 2 évvel hamarabb született mint a Željko Joksimović féle változat. http://www.youtube.com/watch?v=wujOxo93SjU Mindenki itélje meg, hogy plágiumról van-e szó, de szerintem nyilvánvaló.

    A Molitva esetében, nem arra az albán számra gondolok, van egy iráni vagy libanoni együttes akik kisértetiessen hasonlitó zeneszámot adtak elő 1 évvel a Beovizija elött amin nyert a Molitva. Tehát az a szám is régebben született. Amint megtalálom, igérem felteszem, csak most sehogy se jut eszembe az együttes neve, de hallottam a dalt és mondhatom dettó egyezik.

    Persze ha már a plágiumoknál tartunk, nem csak Szerbia esetében fordult ilyesmi elő. Pl. Chiara Angel cimű dala is rendkivül hasonlit Laura Braningan világ slágerére, vagy talán a llegiresebb eset a Scooch együttes Flying The Flag dala. http://www.youtube.com/watch?v=9_44NDHxzpk

    Az ilyen dalokat ki kellene zárni még a verseny előtt és az országot eltiltani pár évre és akkor megondolják egyesek, hogy játszanak-e a világon legnagyobb könnyűzenei fesztivál jóhirével. Joksimovic, aki a Lane Moje elött, arról volt hires, hogy egy saját száma sincs az albumain, akkor hirtelen elismert zeneszerző lett, hát nem tudom, aki addig nem tudott saját szerzeményekkel előrukkolni, az szerintem utánna se tud, és kétkedve fogadok minden zeneszámot ami Joksimovictól származik, olyankor csak körül kell nézni a török, görög, bolgár, azeri…stb. piacon és meg lesz a dal.

  • Zsolesz

    Valóban, hasonlit a dallam a Lane Mojera, de szerintem manapság nem lehet teljesen újat alkotni, gondolj bele, hogy Magyarországon évente hány szerzemény lát napvilágot, és azt szorozd meg kb 1O OOO-el kb ez a világ évi termése, és én nem hiszem hogy mind teljesen különböző lenne, és ez csak egy év, akkor 5 éven belül szerintem kb a világon születik 1 milliárd dal! Kizárt hogy ne hasonlitson pár! És itt szerintem nem egyértelmü hogy plágium! Szerintem az csak az olyan egyértelmü eseteknél mondható ki mint Márk dala volt! Ezért is nem zárja ki őket az EBU, mivel ezt nem lehet egyértelműen bizonyitani! Én nem védem JOksimovicot, de szerintem nem akkora a hasonlóság, hogy ez egyértelmű legyen! Várom a linket a Moltiváról, épp kiváncsi vagyok!

  • Zsolesz

    A brit dalnál viszont tényleg egyértelmű a dolog, de gondolom ha ezt nem jelzi valaki az EBU-nak, akkor az EBU sem gyanakszik! Valószinűleg akkor zárnak ki dalt, ha az valakinek szemet szúr!

  • strajker

    Én szerbiában lakok, (Szabadkában), és amikor volt a szerb valasztás a énekre ez nyert 4000 szavazat és 3 zsűri miatt, a második helyezetű ének ( OT Bend – Blagoslov za kraj) 29000 szavazatot kapott, de a zsűri csak 5 pontot adott neki, és igy szóval 3 ember több mint 25000. Harmadik helyezetű ének 9000 szavazatott kapott de az se több a „Szaros Cipő” töl… Hát jo lenne ha utolso helyt kapna szerbia, meglehet jövőre nem lesz zsűri… Željko Joksimović is ebben a zsűriben volt… szerintem a Ana Nikolić vagy a ETAR kellet volna nyerjen… legalabb nem lenne ennyire rossz énekünk, ja és a elődöntőben a „Cipela” 1 pontot kapott a zsűritöl, és amit mások szerettek (Blagoslov za kraj) 12 pontot kapott, döntőbe másik zsűri lett és kapott a „Cipela” 12 pontot a zsűritol TV szavazásbol meg 7 pontot…

  • Demien

    strajker–>Nekem nagyon bejön a Cipela dal..szeretem..az OT Band dala nekem eggyáltalán nem tetszik.. a híreket olvasva és azokat „elemezve” inkább csak azért kaphattak több szavazatot mert most annyira felkapottak a fiúk és nem azért mert annyira kiemelkedő a daluk.Kell neketek egy V.I.P együttes? Minket képviselt már egy jajj,de nagyon népszerű fiú csapat (V.I.P) 12. hely lett belőlle..ha nektek ez jó.Szerintem meg túl értékelték akkor mert abban az időben a csapból is ilyen fiú csapatok tingli-tangli dalocskái folytak.De ha tudod akkor rélgyszíves akkor írd már ide le a magyar szövegét a dalnak..mivel mi ugye nem értjük és talán a szövegben van a hiba…

  • strajker

    Cipela szövege? Felírom… de a cipela nekem se túl rossz hanem a europának…

    Én régi cipőm, fél világot meglatott
    Ahova lépek ott a otthonom,
    Erre és Arra, Kelet és Nyugat,
    Amerre mentem én magamén voltam (LOL igy valahogy lenne)
    Fogdos a pánik, a régi szokás,
    Szívem ötet követné,
    De én a hülye, egy régi csőcselék,
    Pusztúlyon el minden, mék a magamén,
    Nem, Nem, Nem akart éngemet,
    amég pénz nem szedek össze,
    Nem haver, Nem, Nem, Nem, Nem, Nem akart éngemet,
    Amíg nem leszek gazdag
    Telyesen
    Én régi cipőm, fél világot meglatott
    Ahova lépek ott a otthonom,
    Erre és Arra, Kelet és Nyugat,
    Amerre mentem én magamén voltam (LOL igy valahogy lenne)
    Fogdos a pánik, a régi szokás,
    Szívem ötet követné,
    De én a hülye, egy régi csőcselék,
    Pusztúlyon el minden, mék a magamén,
    Nem, Nem, Nem akart éngemet,
    amég pénz nem szedek össze,
    Nem haver, Nem, Nem, Nem, Nem, Nem akart éngemet,
    Amíg nem leszek gazdag
    Nem, Nem, Nem akart éngemet,
    amég pénz nem szedek össze,
    Nem haver, Nem, Nem, Nem, Nem, Nem akart éngemet,
    Amíg nem leszek gazdag
    Telyesen
    Nem, Nem, Nem akart éngemet,
    amég pénz nem szedek össze,
    Nem haver, Nem, Nem, Nem, Nem, Nem akart éngemet,
    Amíg nem leszek gazdag
    Nem, Nem, Nem akart éngemet,
    amég pénz nem szedek össze,
    Nem haver, Nem, Nem, Nem, Nem, Nem akart éngemet,
    Amíg nem leszek gazdag
    Telyesen

    Igy kb, nehéz megérteni mert amit nemtudtam, arra google translatet használtam.

  • Demien

    strajker–>köszi!Van nekem is egy különös zenei izlésem és ez a dal remek..igaz így a szöveg „nyers ” fordítása csak sejteti a mondanivalót.Még egyszer ,köszi!

  • strajker

    nincs mit 🙂 én jobban szerettem ezt a éneket mielott nyert, de hát tán lesz valami… de a többség nem szereti (europaban ahogy látom)

  • Demien

    hol olvasod ezt,hogy nem szeretik európában ezt a dalt,talán a youtube-on?az nem mérvadó ott mindenki szid mindent és mindenkit.az,hogy egy országon belűl meg fikázzák az aktuális indulót ez mindenhol így megy.Más oldalakon Ádok Zolit is szidják és szégyennek nevezik mert ő képviseli Magyarországot és a dalt is igénytelennek tartják..na ehez hozzá kell tenni,hogy ezeknek az embereknek valószínűleg a többsége 12-18 év közötti rapper vagy rocker vagy annyira trendi gyerek,hogy neki ami magyar az *zar

  • Demien

    És még valami..szerintem egy dal akkor érdemli meg igazán a sikert ha az induló ország nyelvén hangzik el és nem a nagy internacional english…Tavaly pl a nagy kedvencem a Colonia nevű eggyütestől a Tako sexy című dala(ez nem Euróvízios) és az eredeti nyelvű változat sokkal jobban tetszett mint az angol verzió.
    eredeti–http://www.youtube.com/watch?v=qTCr1cd89DI
    az angol verzió–http://www.youtube.com/watch?v=lDyfBcVCkZw