Oroszország: Anastasia Prihodko – Mamo

russiaTudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com
A győztes dal: Anastasia Prihodko – Mamo
Frissítve: Sokan nem elégedettek az ukrán dallal

Ma este a 2008-as verseny győztese, egyben a 2009-es Eurovízió házigazdája, oroszország választotta ki dalát a májusi nemzetközi versenyre. A televoting során ez a top 3 sorrend alakult ki: 26% Prihodko, 14% Valeriya, 12% Kvatro.
A zsűri a három dal közül kiválasztotta, melyik versenyezhet a nemzetközi mezőnyben, a győztes Anastasia Prihodko lett.

Sokan nem elégedettek az orosz dallal

Forrás: mr1-kossuth.hu – Nemes Gábor

Még csak az előkészületeknél tart, de máris igen izgalmasan alakul az idei Eurovíziós dalfesztivál. Mint köztudott, nálunk sem ment simán a kiválasztás, de még rajtunk is túltesz az idei házigazda Oroszország.

Botránnyal végződött az idei Eurovíziós vetélkedő orosz résztvevőjének kiválogatása. A zsűri 6:5 arányban a legtöbb közönségszavazatot kapott Anasztaszija Prihogykót hozta ki győztesnek a tizenhat induló közül.

A második helyre szorult, és sokak által profibbnak tartott Valerija producere máris arra készül, hogy óvást ad be, és a zsűri több tagja is háborog. Mégpedig azért, mert Prihogyko ukrán, ráadásul ukránul énekli a Mama című dalt, amelynek zenéjét egy grúz szerezte, a szöveget pedig egy észt írta.

Mi köze ennek Oroszországhoz? – kérdezik az orosz zenészek. Anasztaszija producere viszont éppen hogy előnynek tartja a nagy nemzetközi keveredést. Ez azt mutatja, hogy van valamilyen lelki rokonság népeink között – mondotta, és a tavalyi győztes, Dima Bilán is rögtön Anasztaszijának ajándékozta azt a nyakláncot, amelyet egy éve a döntőn viselt.

Az ügynek egyébként van egy rendkívül érdekes előtörténete is. Anasztaszija az ukrán Eurovíziós vetélkedőn is indult, de kizárták a versenyből, mégpedig a többi között azért, mert ott meg orosz nyelven énekelt.

33 Comments

Kicsit késői ez a reagálás, de ma hallottam a 2. helyezett orosz dalt: Valerija – Back to love. Az a bizonyos plágium, amit Nyee említ március 9-én, nálam most esett le. Csajkovszkij: B-moll zongoraverseny. Ezt lehet? Ezt én nem plágiumnak nevezném, annál ez sokkal egyértelműbb. Ez egy zenei idézet, de hát itt eredeti dallal kell indulni. Ez még belefér?

Comments are closed.