Szlovákia: Kamil Mikulčík & Nela Pocisková – Leť tmou

slovakiaTudósító: Klész Imre
Forrás: STV
A győztes dal: Kamil Mikulčík & Nela Pocisková – Leť tmou

Ma este Szlovákia is döntött, fölényes győzelmet aratott ma este Kamil Mikulčík & Nela Pocisková “Leť tmou” című dala, a szavazatok negyedét kapta.

A részletes eredmény

1. Kamil Mikulčík & Nela Pocisková – Leť tmou 25,27%
2. Tomáš Bezdeda – Každý z nás 15,10%
3. Mukatado – Ja sa mám 14,73%
4. Mária Čírová – Búrka 14,60%
5. Martina Schindlerová – Krídla 5,98%
6. Robo Opatovský – Prší 5,13%
7. Samo Tomeček – To čo chceš 4,00%
8. Janais – Taram ta rej 2,47%
9. Smola a hrušky – Na čom záleží 2,46%
10. Peter Bažík a Andrea Sulovská – Nebudem stáť    2,20%
11. Komajota – 7 nocí 2,11%
12. Michal Chrenko – Proti prúdu 1,59%
13. Robo Šimko & MassRiot – Môj anjel spí 1,54%
14. Andrea Zimányiová – Prines si ten kľúč 1,51%
15. Zachariáš Hubáček – Bolo bolo 0,97%
16. VIP – Hviezdy 0,33%

szlovak09

25 Comments

annyira nem vészes, de ezzel a dallal nem sokra mennek, ha döntőbe akarnak jutni, főleg szlovákul…remélem inkább angolul adják elő Moszkvában.

Biztos velem van a baj,de nem tetszik annyira nem voltak összhangban és nem is illik össze a hangjuk.Két embert hallotam –láttam–énekelni a szinpadod és olyan volt mintha 2 külömböző dalt énekelnének egyszerre azonos zenei alapokon…szinte még a falat is láttam köztük annyira külön voltak egymástól.Igaz nem értem a szöveget és valójában ennek kellet átjönnie….

ez is pocsék számomra már annyi lassú szám van nem igaz hogy nem tudtak úgy választani hogy jobb és gyorsabb legyen hisz tudják milyen dalokkal szállnak szembe Moszkvába.
Hát ez a 3 dal amit most választottak meg az éjjel valami borzasztó remélem egyik sem fog döntőbe kerülni ha igen akkor ott a mezőny végén végezzenek hogy egy nagy leégés legyen számukra a vége

Hosszú idő után térnek vissza, nem kéne ennyire ellenük szurkolni. Jól jönne Szlovákiának egy kis sikerélmény, bár én sem hiszem, hogy ezzel a dallal fogják megszerezni. És hát igen, az összhangon még lenne mit csiszolni. Nekem is az volt az érzésem, hogy annyi közük van egymáshoz, hogy azonos színpadon lépnek fel. A nyelv inkább maradjon. Sokat az angol sem segítene rajta.

Hat egy dal nem votl SVKban oan ami ritkmusos lett volna :S osszes elodonton majdnem elaludtam :S szoval jo h.ok nyertek,mivel nekik volt a legjobb hangjuk,ezzel magasan vertek a mezonyt..de ezzel a szammal nem sokra jutnak.

Mondjuk nekem bejön a dal…az elején a gyertyák Csézyre emlékeztettek…de hát nem hiszem,hogy döntős legyen.Sosem lehet tudni,hogy mi lesz:)

Én azt vettem észre a Szlovák dalokon hogy olyan eröltetettek…lehet hogy a nyelv miatt van.Magyarra szerintem sokkal könnyebb lehet dalt irni

Hmm en nagyon drukkoltam nekik… a dal szövege kivalo… es remelhetöleg angolul enekelnek majd… Ha ertenetek a szöveget, nem lennetek ilyen rossz velemennyel… En meg döntöt is josolok nekik! Szerintem CSezy es Katya dalatol meg MArketol meg mindig 1000x jobb… es nagyon is ott az összhang közöttük…es azert nem enekelnek egyszerre…mert ez a dal lenyege… külön valik a dalbol a NÖ es a FERFI jelleme…Mondom erteni kell a szöveget… :))) Nagyon ott van… HAJRA SZLOVAKIA es MAGYARORSZAG! 😀

szerintem nagyon szép szám.remelem bejut a dontobe megerdemlik.meg a sirás is rám jon,mert a szoveget is erteni kell.ha megertitek akkor biztos meg jobban tetszeni fog mindenkinek.es az osszes kozul ok voltak a legjobbak szoval drukkolok:)

Na végre hogy valaki a szovegrol is tesz említést! Evinek és Kikának teljesen igaza van! A szoveg egyszeruen fantasztikus és remélem angolul lesz Moszkvában eloadva! Nem kell félni, a dal biztosan még lesz csiszolva, kicsit átalakítva, de szerintem nem kell nagy változtatás. Egy jó fordítás és kész!

Es amugy remelem akik negativan szoltak hozza a dalhoz, azok nem a szlovakok iranti ellenszenvük miatt tettek… mert hat ez egy DAL verseny!!! 😀 itt nincs helye utalatnak 😀

En ertem a szoveget:))szép!!!!:) nem rossz dal ez:)hangilag tokeletes szoval en scak annyit tudok mondani hogy HAJRA:)) es sztem enekelhetnek szlovakul:P:P nem kell ezt angolul:)

Nem én fordítottam, egy forumon találtam…

Kamil & Nela: Fly forth
(Kamil & Nela: Let’ tmou)

As I feel cold
shadows lurking…
Flames of passion
down there burning…
My empty soul, happens sometimes,
darkness asks for bitter fines.
We have to come out
out of perils and words
Heart provide, do not hide
and fly forth…

I feel it too, also afraid,
my dream trembles through fear made
Moment of lost, moment of fear,
as hope crumbles and falls down here
We have to come out
out of perils and words
Heart provide, do not hide
and fly forth…

We have to come out
out of perils and words
Heart provide, do not hide
and fly forth…

…where to now…?

Right now I’m not sure
failure endure
silence in me whispers:
Do not stay alone!

I feel it too, also afraid,
Do not stay alone!

As it comes near
our forgiveness
clouds of sorrows
clears out this mess.
You won’t lose track, won’t even might
when there is one to hold you tight.
God, let your voice now
guide us throughout the dark
gift of yours
wondrous works
love returns…

Love please…
Love, let your voice now
guide us throughout the dark
gift of yours
wondrous works
stay with us…

Shelter love…

Pfff… Adok Zoli dalanak szöveget miert nem kritizalta senki??? Messze elmarad a szlovakoketol… ehhez csak ennyit… Elöbb mindenkinek a sajat haza táján kellene körülneznie… Meghogy tulsagosan szenvedös… jesszus… 😀

Nekem ez a kedvenc dalom a eurovizió 2009-en

15 legjobb szerintem:

1. Észtország
2. Norvégia
3. Szlovákia
4. Oroszország
5. Örményország
6. Albánia
7. Görögország
8. Finnország
9. Horvátország
10. Ukrajna
11. Törökország
12. Azerbaijan
13. Andorra
14. Izrael
15. Portugália

Magyaroszág meg szerbia nincsenek benne a listában mert magyar vagyok szerbiában különben magyaroszág 13 helyen lenne szerbia meg 15

És remélem eurovizión Szlovákul lesz, mert Albán ének jobb albánul, csak a zene jobb a angolba.

Strajker, de remélem azért fogsz szavazni Magyarországra!!! Én is Szerbiai vagyok, és Zoli biztos kap tőlem pár szavazatot! Az elődöntőben csak rá fogok szavazni, hogy biztos döntős legyen!!! Döntőben, viszont már bonyolultabb a helyzet, akkor több irányba is szavazok! asszem sokba fog nekem kerülni ez az ESC úgyis, hogy nem leszek ott!

Comments are closed.