Spanyolország: Nemzeti döntő Március 7-én

spainTudósító: Klész Imre
Forrás: EUROVISION-SPAIN.com – tve.es

A spanyol TVE köztelevízió bejelentette nemzeti kiválasztó műsorainak időpontjait az 54. Eurovíziós Dalfesztiválra. Február 14, 21 és 28-án lesznek az elődöntők, Március 7-én pedig a döntő. A zsűri és a televoting 50-50%-os megoszlása eredményezi a győztest, illetve a továbbjutókat. Elődöntőnként 3 versenyző jut tovább, és az egyik elődöntő 4. helyezettje lesz a 10. résztvevő a nagy döntőn.

A dalok kiválasztása befejeződött, interneten keresztül 10 kategóriában a legjobbak, vagyis összesen 50 dal került fel a nagy táblára, ezekből a 20 legtöbb pontot kapott dal közvetlenül elődöntőbe jutott. A maradék 30-at meghallgatta a zsűri, és múlt szombaton már ki is választották azt a 10 dalt, ami szintén bekerül a nyilvános, televíziós selejtezők egyikébe.

Közvetlenül a döntőbe jutott:

(PR – pop/rock, B – ballada, L – latin, I – indie, E – elektronikus, M – metál)

Soraya “La noche es para mí” PR
Noelia Cano “Cruza los dedos” PR
El Secreto de Álex “Por esta vez” PR    Roel “Y ahora dices” PR
Normativa Vigente “Alejandría – the new generation” PR
Julia Bermejo “Ya no estás” PR
Vicente Casal “Tú me complementas” B
Virginia “True love” B
Elektronikboy     “Mon petit oiseau” E
Atalis     “Retrato frontal” E
Solydo     “Tú” E
Melody y Los Vivancos “Amante de la luna” L
Santa Fé “You got me hot” Lelretorno
Jorge González “Si yo vengo a enamorarte” L
La La Love You “Dame un beso” I
Biquini “Una chica normal” I
Yulia Valentayn “Uh la la” I
Calipop “Burbuja” I
Diqesi “Subiré” I
Mirela     “Nada es comparable a ti” R&B

A meghallgatáson tovább jutottak listája
La Red de San Luis “Gracias, Madre Tierra” B
Leather Boys “We’re livin’ in a bar” M
Remembrances “Espejismo” M
Salva Ortega     “Lujuria” L
Dulce     “Bésame” L
Ángeles Vela “Vístete de rimavera” R&B
Carlos Ferrer “El patito” (egyéb kategória)
Gran Baobab “Despedida de soltero” (egyéb kategória)
Isi “Ahora no” (egyéb kategória)
Beatriz “¿Dónde te metes?” (egyéb kategória)

36 Comments

én alapbol nem szeretem de ha jó a dal ám legyen végülis külföldi kiscsajok szavazataiban bizhatunk igy:D

A Magyar Televízió pályázatára több mint 100 dal érkezett

Budapest, 2009.02.03. – Többórás válogatás után megszületett a Magyar Televízió döntése: az idén Mark képviselheti Magyarországot a moszkvai Eurovíziós Dalversenyen. Az öttagú szakmai zsűrinek az elmúlt három hét alatt beérkezett százöt dalból kellett kiválasztania azt, amelyik várhatóan megállja a helyét a rangos megmérettetésen. A dalt a Fonogram gálán hallgathatják meg élőben az m1 nézői.

Még Nagy-Britanniából és Németországból is érkezett dal a Magyar Televízió január közepén meghirdetett felhívására, a beküldött százöt számból február 3-án, kedden elismert szakemberekből álló zsűri választotta ki az MTV versenydalát.

Szulák Andrea, a zsűri egyik tagja, aki elsőként képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalversenyen, elmondta: Mark Vigyen a szél című száma rendkívül dinamikus, fiatalos, az előadó fiatal kora ellenére elért eredményei pedig garantálják, hogy biztosan helyt tud állni a nemzetközi porondon is. A dal szerzője a svéd Figge Boström, akinek nevéhez olyan együttesek slágerei fűződnek, mint a Westlife, az Ace of Base, Emilia vagy épp az Alcazar.

Az egész napon át tartó zsűrizés folyamatáról Lengyel Zsolt rendező nyilatkozott: a válogatás során az volt a fő szempontunk, hogy a magyar versenydal megfeleljen a mai európai zenei ízlésnek és a speciális eurovíziós trendeknek, továbbá alkalmas legyen arra, hogy erős színpadi produkcióként jó helyezést érjen el Moszkvában.

Különösebben nincs bajom a döntéssel, egyelőre a dalt kell hallanunk. Ami inkább szöget ütött olvasás közben:
“megfeleljen a mai európai zenei ízlésnek és a speciális eurovíziós trendeknek”.
Érdekes, hogy ő tud ilyen “ízlésről” és “trendről”, kíváncsi lennék, milyenek ezek… (lásd elmúlt évek győztesei)

Az viszont mindenképp dicséretes, hogy több mint 100 pályázat érkezett 3 hét alatt!!! Sztem ez dícséretes dolog, én nem is gondoltam hogy ennyi összejön 3 hét alatt. Gratulálok minden jelentkezőnek, de legfőképp ELISMERÉS JÁR AZ ODAADÓ ESC FUNOKNAK, AKIK IDEJÜKET ÉS ENERGIÁJUKAT NEM KÍMÉLVE KÜLDTÉK AZ E-MAILEK HADÁT A KEDVENC ELŐADÓKNAK ÉS EGYÜTTESEKNEK!!!(köztük én is) GRATULÁLOK FIÚK/LÁNYOK ! és az sem utolsó, hogy Még Nagy-Britanniából és Németországból is érkezett dal a Magyar Televízió január közepén meghirdetett felhívására, a beküldött százöt számból. Van esélyünk és nem felejtettek el minket LEGYÜNK BÜSZKÉK ORSZÁGUNKRA ÉS TETSZÉSTŐL FÜGGETLENÜL TÁMOGASSUK SZÁZ SZÁZALÉKOSAN MAGYARORSZÁG KÉPVISELŐJÉT, HOGY MINÉL SIKERESEBBEN SZEREPELHESSEN MÁRK IS ÉS RAJTA KERESZTÜL MAGYARORSZÁG IS! VAN HELYÜNK AZ ÉL VONALBAN ÉN AZT GONDOLOM! GYERÜNK SZURKOLJUNK, NÉPSZERŰSÍTSÜK ÉS TÁMOGASSUK A MAGYARORSZÁGON IS AZ EUROVIZIÓT!!! HA ENNYI SZÁMOT ÉS PÁLYÁZATOT SIKERÜLT ÖSSZESZEDNI CSAK 3 HÉT ALATT AKKOR MI LESZ MÉG MÁJUSIG, HA ILYEN INTEZIVITÁSSAL REKLÁMOZZUK AZ EUROVÍZIÓS DALVERSENYT !!! MINDENT BELE SOK SIKERT ÉS KITARTÁST KÍVÁNOK MINDANNYIUNKNAK!!!

hát ja ott a Lordi meg a szerb csaj meg a dima bilan mind tök más de azér van eurovíziós trend xD

ritka szar ez a szám….a “””szakmai zsűri””” egy bukott énekesnőből, 2 műsorvezetőből(akiknek közük nincs a zenéhez), egy műsor-rendezőből(szintén semmi köze), és Mahasz vezetőjéből állt…Ez a SZAKMAI zsűri? Gáz…olyan gáz mint a szám….hihetetlen….sztem a 105 szám 90% jobb ennél…döbbenet….
Remélem nem jutunk rovább, tanuljon csak ez a hülye MTV….fujj…

nyugi már!Miért,pl.Gundel tapasztalt,mert 2007-ben,s 2008-ban is kint volt,mint kommentátor,s tapasztalta,hogy milyen zene “kell oda”.Harsányi az elején zenész volt.
A SZÁM NEM GAGYI,CSAK TÖBBSZÖR KELL MEGHALLGATNI,S NEKEM MEGTETSZETT.

AZÉRT IS IRÁNY A DÖNTŐ!!

Ez szerintem nem jut döntőbe….ritka szar…
Eurovízión nem fogják az emberek többször meghallgatni…és lehet énse, mert ez katasztrofiális…

Gundel semmit nem ért az egészhez….mi jobb előadót választottunk volna mint ez az 5 baszatlan…

Comments are closed.