Naptár

2009. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország: 105 pályamű közül Mark dala lett a legjobb FRISS videóval!

magyarzsuriTudósító: Klész Imre
Forrás: MTV Sajtóiroda

105 pályamű érkezett a Magyar Televízióhoz, a Fonogram gálán lesz a bemutató.

Többórás válogatás után megszületett a Magyar Televízió döntése: az idén Mark képviselheti Magyarországot a moszkvai Eurovíziós Dalversenyen. Az öttagú szakmai zsűrinek az elmúlt három hét alatt beérkezett százöt dalból kellett kiválasztania azt, amelyik várhatóan megállja a helyét a rangos megmérettetésen. A dalt a Fonogram gálán hallgathatják meg élőben az m1 nézői.

Még Nagy-Britanniából és Németországból is érkezett dal a Magyar Televízió január közepén meghirdetett felhívására, a beküldött százöt számból február 3-án, kedden elismert szakemberekből álló zsűri választotta ki az MTV versenydalát.

Szulák Andrea, a zsűri egyik tagja, aki elsőként képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalversenyen, elmondta: Mark Vigyen a szél című száma rendkívül dinamikus, fiatalos, az előadó fiatal kora ellenére elért eredményei pedig garantálják, hogy biztosan helyt tud állni a nemzetközi porondon is. A dal szerzője a svéd Figge Boström, akinek nevéhez olyan együttesek slágerei fűződnek, mint a Westlife, az Ace of Base, Emilia vagy épp az Alcazar.

Az egész napon át tartó zsűrizés folyamatáról Lengyel Zsolt rendező nyilatkozott: a válogatás során az volt a fő szempontunk, hogy a magyar versenydal megfeleljen a mai európai zenei ízlésnek és a speciális eurovíziós trendeknek, továbbá alkalmas legyen arra, hogy erős színpadi produkcióként jó helyezést érjen el Moszkvában.

Mark 1989-ben született Németországban. Operaénekesnő édesanyja kiskorától tanította énekelni Markot. Négy évig zongorázni, majd fuvolázni tanult. Mark 2004-ben költözött Magyarországra, és hamarosan be is robbant a hazai zenei életbe az S.O.S. Szerelem! című film betétdalával. Négy kislemeze mellett két nagylemeze jelent meg eddig, a 2007-es Ments meg szerelem! és a 2008-as Nem elég című album. 2007-ben a Viva Comet gálán ő lett az év új előadója, 2008-ban pedig a Fonogram gálán már mint az év felfedezettjét és az év hazai popalbumának előadóját ünnepelhették rajongói.

Lengyel Zsolt azt is elmondta, hogy az ő feladata lesz a magyar versenyző felkészítése a moszkvai fesztiválra, beleértve a dal megfelelő színpadi megjelenítését is. „Nagy munka áll még előttünk, hamarosan meg is kezdjük a felkészülést, hiszen már most látszik, hogy erős mezőny lesz” – tette hozzá az ismert televíziós szakember, aki már a február 11-i Fonogram gálán is közreműködik a produkció megvalósításában.

Több ország ugyanis már bejelentette indulóját: a britek magát Andrew Lloyd Webbert kérték fel a dal megírására, a franciák egyik legjobb előadójukat, Patricia Kaast küldik, a dánok pedig egy Ronan Keating-szerzeménnyel indulnak.

A zsűri tagjai:

Szulák Andrea, előadóművész, az MTV műsorvezetője:

1990-től a Neoton Família énekesnője, majd dolgozott a Rapülők zenekarral is. 1993-ban elsőként képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Árva reggel című dalával. Többször az Év énekesnőjének választották, musicalek és zenés darabok kedvelt színésznője. 2007-ben a Magyar Televízió Társulat című produkciójának zsűritagja volt, majd a Szulák és Más című műsorban invitált beszélgetésre egy-egy érdekes téma kapcsán népszerű előadókat, művészeket, ismert közéleti személyiségeket.

Lengyel Zsolt, rendező:

Televíziós főrendező. Húsz évet töltött a Magyar Televízióban, több grandiózus színpadi produkció fűződik a nevéhez. Közszolgálati és kereskedelmi tévéműsorok születésénél egyaránt bábáskodott, rendezőként illetve főrendezőként irányította a Stúdió ’80, a Legyen Ön is milliomos, vagy a Megasztár műsorokat. A kilencvenes években reklámfilmeket is készített, amelyeket rangos díjakkal ismert el a reklámszakma. Művészeti vezetőként ő irányította az MTV Híradó, A Szólás szabadsága és Az Este című műsorainak legutóbbi arculatváltását.

Szűts László, a MAHASZ elnökségi tagja

Húsz éve dolgozik a magyar zeneiparban, jelenleg a Magyar Hanglemezkiadók szövetségének elnökségi tagja, a Pro Art Szövetség a Szerzői Jogokért szervezet elnöke. 2001 és 2005 között, a zeneipar szerzői jogi ügyek miatt leginkább kritikus időszakában elnökként vezette a MAHASZ-t. Megalapításától tíz évig irányította a Sony Music Hungary lemezkiadót, a teljesség igénye nélkül olyan előadókat köszönhetünk neki, mint a Crystal, Ganxta Zolee, Auth Csilla, de dolgozott Balázs Fecóval és Katona Klárival is.

Gundel Takács Gábor, műsorvezető, előadóművész

Magyarország egyik legkedveltebb tévés személyisége, már a 90-es évek elején az MTV-nél dolgozott.  A TeleSportban töltött évek, az ott tanultak adják az alapot a munkájához a mai napig. Sportriporterként számos világversenyről tudósított, majd hat éven át lehetett részese a Játék Határok Nélkül című EBU-műsorsorozatnak. Nyolc év kereskedelmi televíziózás után tért vissza az MTV-hez, épp az Eurovíziós Dalversennyel, ő tudósította a magyar nézőket Rúzsa Magdi sikeréről. Az Örökös és a Társulat műsorvezetője volt, illetve sportriporterként a Labdarúgó Eb-ről és a pekingi olimpiáról tudósított.

Harsányi Levente, műsorvezető

Az ország aszfaltbetyára, a kezdetektől a Csináljuk a fesztivált! állandó műsorvezetője. Végzett zenész és szövegíró, de volt már sajtószóvivő, popénekes, és szinkronizált filmet is. Az Aszfaltbetyár című tévés produkció után rádiós műsorvezetőként lett igazán ismert, a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán szerzett diplomát. Tavaly ő vezette Novodomszky Évával az Eurovíziós Dalverseny nemzeti döntőjét.

Háttér:

A Magyar Televízió 2009. január 14-én felhívást tett közzé, a pályázatra beérkezett, 2008. október 1-e után bemutatott dalok közül öttagú szakmai zsűri választotta ki azt a dalt, amelyet a Magyar Televízió benevez a moszkvai dalversenyre.

A versenyben résztvevő nemzeti tévétársaságok jelentős része az MTV-hez hasonlóan maga dönti el, ki képviselje őt a dalversenyen. Az idei Eurovíziós Dalversenyen résztvevő 43 ország előadói a tavalyihoz hasonlóan előbb két elődöntőben állnak színpadra. Magyarország előadója, Mark a január végi sorsolás alapján május 14-én, csütörtökön, a második elődöntőben lép fel.

A május 16-i döntőben a két elődöntőben legjobban szereplő húsz dal mellett a házigazda oroszok, és a „Négy Nagy”-nak is nevezett brit, német, spanyol és francia köztévék előadói szerepelnek majd. 2009-ben nemcsak a nézői telefonos voksoknak, hanem a szakmai zsűrinek is fontos szerep jut, hiszen a döntőben fele-fele arányban számítanak majd a nézői és a szakmai szavazatok.

Mark dala győzte meg a zsűrit. Hír az MTV híradóban. Vigyázat, nem azzal a dallal fog indulni, ami a hír végén szól.


Mark
Uploaded by emrefan

195 hozzászólás Magyarország: 105 pályamű közül Mark dala lett a legjobb FRISS videóval!

 • Huby

  Bocs a másodikért :S

 • lala81

  Sziasztok. Nem kevés idő volt míg ezt a sok negatív hozzászólást elolvastam.Miért nem örültök hogy indul Magyarország. Sok véleményt hallottam vagyis olvastam el. Márk nekem sem a zívem csücske de szerintem sokan meg csak a kedvencük miatt kampányol hogy miért nem jutott be ő a nemzetközi porondra. Ami Ádok Zolit illeti: nos a szombat esti lázban playback volt élőben lehet nem olyan jól énekel táncol egyszerre és a dal nekem nem is tetszett. de izlések és pofonok…..
  Gyerekek örülni kell és szorítani a siker érdekében és nem legyetek már ilyenek. Mintha óvodában lennénk és a óvónéni ellen lázadna minden gyerek. Pozitív hozzáállás kell!!!!

 • rocknish

  lala: Nem azzal van bajunk, hogy indulunk, hanem azzal, hogy markkal indulunk. Bár már ez sem biztos. Ádok Zoli jól énekel élőben, nézd meg a Csillag születikes szereplését (Fever) Táncolni meg énekelni egyszerre nem egyszer, az biztos, de nem muszáj végig bugizni a dalt.

 • bullterrier

  Annak örülök,hogy M.-ország indul!De ne már egy középszerű dallal!Egyszerűen nem hiszem el,hogy nem volt jobb a 105 közül!Ez a fiú nem rossz,de még nincs beérve,egyelőre ráért volna még kiérdemelni ezt a címet,hiszen annyira fiatal.Kapásból tudok többet,jobbat akik biztos,hogy indultak és megérdemelnék,hogy ott legyenek.Ez ennyire egyszerű!Ja és közben optimista vagyok…

 • Kedves lala81, Valóban, nem az indulással és kimondottan Márk személyével van baj, csak 5 ember ennyi dalt képtelen meghallgatni..ez az egyik..
  ….csak Magyrországon nincsen nemzeti döntő? ejjha…. Én tényleg szeretném ismerni a másik 104 dalt, de legalább a 10 legjobbat..örülök hog ymegyünk..de egyrészt ezzela dallal? másrészt..EZZEL A LOPOTT DALLAL???? :D:D

 • Hórukk

  Miért nem fedi fel magát és a dalát az a 86 előadó? Ádok Zoliról, Mudjahid Zoliról a Monyo Projrojektről és a Norna együttes Norna számáról már tudunk.
  A többiek?

 • ferrki

  Hallotátok?
  visszavonták Mark jelölését!

 • Huhúúú Olvastam…

  ” Erről sem a lemezkiadó, sem Mark menedzsentje nem tudott, ezért adhattuk be a versenyre. Az Eurovizió szabályzata szerint a versenydalok korábban nem szerepelhettek nyilvánosan sem színpadon, sem televízióban. Figge Boström jegyzi szerzőként az eredeti felvételt, és Mark “If you wanna party” verzióját is, ezért plágiumról nem lehet szó. – folytatta a tájékoztatást.”

  Na..ez a hivatalos verzió :D:D ez is vicc, de ez is valami..nagyon kíváncsi leszek a folytatásra ezek után ..komolyan….mi van a másik 104-el és azokkala dalokkal…
  Amúgy: Hórukk, szerintem nem biztos hogy mind a másik 85 jelentkezőnek van lehetősége felfedni magát..úgyértem milyen fórumon?

 • galiba91

  Én a youtubon találtam pl. a Nornát. De ott láttam Mujahid Zolit is
  Vagy Hórukk, van valami más ötleted?

 • Serinon

  És mi van, ha tényleg nem tudtak róla? A svéd csávó hülye lenne elmondani nekik, hogy nem felel meg a dal 😀

 • atti

  http://www.mujahid.hu you tube nezzetek meg ez igenyes !!!!

 • Dani

  Mintha direkt akarnák lejáratni hazánkat!

 • Dani

  Szóval azzal hogy egyáltalán Márkot és ehhez fogható tehetségtelenségeket semmit mondó üres baromságokat választanak!