Magyarország: 105 pályamű közül Mark dala lett a legjobb FRISS videóval!

magyarzsuriTudósító: Klész Imre
Forrás: MTV Sajtóiroda

105 pályamű érkezett a Magyar Televízióhoz, a Fonogram gálán lesz a bemutató.

Többórás válogatás után megszületett a Magyar Televízió döntése: az idén Mark képviselheti Magyarországot a moszkvai Eurovíziós Dalversenyen. Az öttagú szakmai zsűrinek az elmúlt három hét alatt beérkezett százöt dalból kellett kiválasztania azt, amelyik várhatóan megállja a helyét a rangos megmérettetésen. A dalt a Fonogram gálán hallgathatják meg élőben az m1 nézői.

Még Nagy-Britanniából és Németországból is érkezett dal a Magyar Televízió január közepén meghirdetett felhívására, a beküldött százöt számból február 3-án, kedden elismert szakemberekből álló zsűri választotta ki az MTV versenydalát.

Szulák Andrea, a zsűri egyik tagja, aki elsőként képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalversenyen, elmondta: Mark Vigyen a szél című száma rendkívül dinamikus, fiatalos, az előadó fiatal kora ellenére elért eredményei pedig garantálják, hogy biztosan helyt tud állni a nemzetközi porondon is. A dal szerzője a svéd Figge Boström, akinek nevéhez olyan együttesek slágerei fűződnek, mint a Westlife, az Ace of Base, Emilia vagy épp az Alcazar.

Az egész napon át tartó zsűrizés folyamatáról Lengyel Zsolt rendező nyilatkozott: a válogatás során az volt a fő szempontunk, hogy a magyar versenydal megfeleljen a mai európai zenei ízlésnek és a speciális eurovíziós trendeknek, továbbá alkalmas legyen arra, hogy erős színpadi produkcióként jó helyezést érjen el Moszkvában.

Mark 1989-ben született Németországban. Operaénekesnő édesanyja kiskorától tanította énekelni Markot. Négy évig zongorázni, majd fuvolázni tanult. Mark 2004-ben költözött Magyarországra, és hamarosan be is robbant a hazai zenei életbe az S.O.S. Szerelem! című film betétdalával. Négy kislemeze mellett két nagylemeze jelent meg eddig, a 2007-es Ments meg szerelem! és a 2008-as Nem elég című album. 2007-ben a Viva Comet gálán ő lett az év új előadója, 2008-ban pedig a Fonogram gálán már mint az év felfedezettjét és az év hazai popalbumának előadóját ünnepelhették rajongói.

Lengyel Zsolt azt is elmondta, hogy az ő feladata lesz a magyar versenyző felkészítése a moszkvai fesztiválra, beleértve a dal megfelelő színpadi megjelenítését is. „Nagy munka áll még előttünk, hamarosan meg is kezdjük a felkészülést, hiszen már most látszik, hogy erős mezőny lesz” – tette hozzá az ismert televíziós szakember, aki már a február 11-i Fonogram gálán is közreműködik a produkció megvalósításában.

Több ország ugyanis már bejelentette indulóját: a britek magát Andrew Lloyd Webbert kérték fel a dal megírására, a franciák egyik legjobb előadójukat, Patricia Kaast küldik, a dánok pedig egy Ronan Keating-szerzeménnyel indulnak.

A zsűri tagjai:

Szulák Andrea, előadóművész, az MTV műsorvezetője:

1990-től a Neoton Família énekesnője, majd dolgozott a Rapülők zenekarral is. 1993-ban elsőként képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Árva reggel című dalával. Többször az Év énekesnőjének választották, musicalek és zenés darabok kedvelt színésznője. 2007-ben a Magyar Televízió Társulat című produkciójának zsűritagja volt, majd a Szulák és Más című műsorban invitált beszélgetésre egy-egy érdekes téma kapcsán népszerű előadókat, művészeket, ismert közéleti személyiségeket.

Lengyel Zsolt, rendező:

Televíziós főrendező. Húsz évet töltött a Magyar Televízióban, több grandiózus színpadi produkció fűződik a nevéhez. Közszolgálati és kereskedelmi tévéműsorok születésénél egyaránt bábáskodott, rendezőként illetve főrendezőként irányította a Stúdió ’80, a Legyen Ön is milliomos, vagy a Megasztár műsorokat. A kilencvenes években reklámfilmeket is készített, amelyeket rangos díjakkal ismert el a reklámszakma. Művészeti vezetőként ő irányította az MTV Híradó, A Szólás szabadsága és Az Este című műsorainak legutóbbi arculatváltását.

Szűts László, a MAHASZ elnökségi tagja

Húsz éve dolgozik a magyar zeneiparban, jelenleg a Magyar Hanglemezkiadók szövetségének elnökségi tagja, a Pro Art Szövetség a Szerzői Jogokért szervezet elnöke. 2001 és 2005 között, a zeneipar szerzői jogi ügyek miatt leginkább kritikus időszakában elnökként vezette a MAHASZ-t. Megalapításától tíz évig irányította a Sony Music Hungary lemezkiadót, a teljesség igénye nélkül olyan előadókat köszönhetünk neki, mint a Crystal, Ganxta Zolee, Auth Csilla, de dolgozott Balázs Fecóval és Katona Klárival is.

Gundel Takács Gábor, műsorvezető, előadóművész

Magyarország egyik legkedveltebb tévés személyisége, már a 90-es évek elején az MTV-nél dolgozott.  A TeleSportban töltött évek, az ott tanultak adják az alapot a munkájához a mai napig. Sportriporterként számos világversenyről tudósított, majd hat éven át lehetett részese a Játék Határok Nélkül című EBU-műsorsorozatnak. Nyolc év kereskedelmi televíziózás után tért vissza az MTV-hez, épp az Eurovíziós Dalversennyel, ő tudósította a magyar nézőket Rúzsa Magdi sikeréről. Az Örökös és a Társulat műsorvezetője volt, illetve sportriporterként a Labdarúgó Eb-ről és a pekingi olimpiáról tudósított.

Harsányi Levente, műsorvezető

Az ország aszfaltbetyára, a kezdetektől a Csináljuk a fesztivált! állandó műsorvezetője. Végzett zenész és szövegíró, de volt már sajtószóvivő, popénekes, és szinkronizált filmet is. Az Aszfaltbetyár című tévés produkció után rádiós műsorvezetőként lett igazán ismert, a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán szerzett diplomát. Tavaly ő vezette Novodomszky Évával az Eurovíziós Dalverseny nemzeti döntőjét.

Háttér:

A Magyar Televízió 2009. január 14-én felhívást tett közzé, a pályázatra beérkezett, 2008. október 1-e után bemutatott dalok közül öttagú szakmai zsűri választotta ki azt a dalt, amelyet a Magyar Televízió benevez a moszkvai dalversenyre.

A versenyben résztvevő nemzeti tévétársaságok jelentős része az MTV-hez hasonlóan maga dönti el, ki képviselje őt a dalversenyen. Az idei Eurovíziós Dalversenyen résztvevő 43 ország előadói a tavalyihoz hasonlóan előbb két elődöntőben állnak színpadra. Magyarország előadója, Mark a január végi sorsolás alapján május 14-én, csütörtökön, a második elődöntőben lép fel.

A május 16-i döntőben a két elődöntőben legjobban szereplő húsz dal mellett a házigazda oroszok, és a „Négy Nagy”-nak is nevezett brit, német, spanyol és francia köztévék előadói szerepelnek majd. 2009-ben nemcsak a nézői telefonos voksoknak, hanem a szakmai zsűrinek is fontos szerep jut, hiszen a döntőben fele-fele arányban számítanak majd a nézői és a szakmai szavazatok.

Mark dala győzte meg a zsűrit. Hír az MTV híradóban. Vigyázat, nem azzal a dallal fog indulni, ami a hír végén szól.


Mark
Uploaded by emrefan

Comments

195 hozzászólás a(z) “Magyarország: 105 pályamű közül Mark dala lett a legjobb FRISS videóval!” bejegyzéshez

 1. Huby avatar
  Huby

  Bocs a másodikért :S

 2. lala81 avatar
  lala81

  Sziasztok. Nem kevés idő volt míg ezt a sok negatív hozzászólást elolvastam.Miért nem örültök hogy indul Magyarország. Sok véleményt hallottam vagyis olvastam el. Márk nekem sem a zívem csücske de szerintem sokan meg csak a kedvencük miatt kampányol hogy miért nem jutott be ő a nemzetközi porondra. Ami Ádok Zolit illeti: nos a szombat esti lázban playback volt élőben lehet nem olyan jól énekel táncol egyszerre és a dal nekem nem is tetszett. de izlések és pofonok…..
  Gyerekek örülni kell és szorítani a siker érdekében és nem legyetek már ilyenek. Mintha óvodában lennénk és a óvónéni ellen lázadna minden gyerek. Pozitív hozzáállás kell!!!!

 3. rocknish avatar
  rocknish

  lala: Nem azzal van bajunk, hogy indulunk, hanem azzal, hogy markkal indulunk. Bár már ez sem biztos. Ádok Zoli jól énekel élőben, nézd meg a Csillag születikes szereplését (Fever) Táncolni meg énekelni egyszerre nem egyszer, az biztos, de nem muszáj végig bugizni a dalt.

 4. bullterrier avatar
  bullterrier

  Annak örülök,hogy M.-ország indul!De ne már egy középszerű dallal!Egyszerűen nem hiszem el,hogy nem volt jobb a 105 közül!Ez a fiú nem rossz,de még nincs beérve,egyelőre ráért volna még kiérdemelni ezt a címet,hiszen annyira fiatal.Kapásból tudok többet,jobbat akik biztos,hogy indultak és megérdemelnék,hogy ott legyenek.Ez ennyire egyszerű!Ja és közben optimista vagyok…

 5. Huby avatar

  Kedves lala81, Valóban, nem az indulással és kimondottan Márk személyével van baj, csak 5 ember ennyi dalt képtelen meghallgatni..ez az egyik..
  ….csak Magyrországon nincsen nemzeti döntő? ejjha…. Én tényleg szeretném ismerni a másik 104 dalt, de legalább a 10 legjobbat..örülök hog ymegyünk..de egyrészt ezzela dallal? másrészt..EZZEL A LOPOTT DALLAL???? :D:D

 6. Hórukk avatar
  Hórukk

  Miért nem fedi fel magát és a dalát az a 86 előadó? Ádok Zoliról, Mudjahid Zoliról a Monyo Projrojektről és a Norna együttes Norna számáról már tudunk.
  A többiek?

 7. ferrki avatar
  ferrki

  Hallotátok?
  visszavonták Mark jelölését!

 8. Huby avatar

  ferrki_ Hol ovastad?

 9. Huby avatar

  Huhúúú Olvastam…

  ” Erről sem a lemezkiadó, sem Mark menedzsentje nem tudott, ezért adhattuk be a versenyre. Az Eurovizió szabályzata szerint a versenydalok korábban nem szerepelhettek nyilvánosan sem színpadon, sem televízióban. Figge Boström jegyzi szerzőként az eredeti felvételt, és Mark “If you wanna party” verzióját is, ezért plágiumról nem lehet szó. – folytatta a tájékoztatást.”

  Na..ez a hivatalos verzió :D:D ez is vicc, de ez is valami..nagyon kíváncsi leszek a folytatásra ezek után ..komolyan….mi van a másik 104-el és azokkala dalokkal…
  Amúgy: Hórukk, szerintem nem biztos hogy mind a másik 85 jelentkezőnek van lehetősége felfedni magát..úgyértem milyen fórumon?

 10. galiba91 avatar
  galiba91

  Én a youtubon találtam pl. a Nornát. De ott láttam Mujahid Zolit is
  Vagy Hórukk, van valami más ötleted?

 11. Serinon avatar
  Serinon

  És mi van, ha tényleg nem tudtak róla? A svéd csávó hülye lenne elmondani nekik, hogy nem felel meg a dal 😀

 12. atti avatar
  atti

  http://www.mujahid.hu you tube nezzetek meg ez igenyes !!!!

 13. Dani avatar
  Dani

  Mintha direkt akarnák lejáratni hazánkat!

 14. Dani avatar
  Dani

  Szóval azzal hogy egyáltalán Márkot és ehhez fogható tehetségtelenségeket semmit mondó üres baromságokat választanak!