Szlovénia: Quartissimo – Love symphony

sloveniaTudósító: Klész Imre
Forrás: RTVSlo – oikotimes.com
A győztes dal: Quartissimo – Love symphony

Szlovéniának bejön a klasszikus dalok modern átirata, tavaly előtt egy operaénekes nyert, idén pedig egy vonósnégyes. A Quartissimo – “Love symphony” című dala fogja képviselni Szlovéniát az 54. Eurovízión, ami egyébként egy újabb Andrej Babic szerzemény. Omar Naber (ESC 2005) 3. lett, Karmen Stavec (ESC 2003) pedig a 7.

A végeredmény:

Quartissimo – Love symphony; 12 + 7 = 19
Samuel Lucas – Vse bi zate dal; 10 + 3 = 13
Omar Naber – I still carry on; 8 + 8 = 16
Aliya & Rudi – Zadnji dan; 7
Ne Me Jugat & Slavko Ivancic – Kaj me briga; 6
Lea Sirk – Znamenje iz sanj; 5
Karmen Stavec – A zi zelis; 4
Nuska Drascek – Kako lepo; 3
Bjonde – Blonde power; 2
Eva Cerne – Vse; 1

18 Comments

Nem nagy durranás ez a szám,volt nála sokkal jobb is.2perc után mutatja meg magát az énekesnő mi durva,jó hogy nem már az utolsó másodpercbe,nagyon kevés benne az ének.
Princess vonósokhoz tudnám hasonlítani a műt egy kis énekkel fűszerezve,nem nagy találmány.

Szerintem biztos döntős ez a dal! A helyszínen ülve és látva az egyik legjobb produkció volt! Kevés a szöveg? És a Secret Garden dalában talán több van? 🙂 Nyerni tudtak azzal a két soros szöveggel. Alenka Gotar ott ült előttem , amikor kiderült, hogy a Love S. című dal nyert: felugrott és lerohant a színpad elé 🙂 Vajh, miért? 🙂

De gáz istenem. 1 perc után kezd el énekelni és kb 2:20on valahánynál jelenik meg. Nagy bukás lesz a szlovéneknek sztem, hisz mindenki tudja hogy már a hangszerek playbackelnek. És alig énekel a nő :S sztem kizárt hgoy döntős lesz :S

Ha ez a dal döntős lesz az csak a jószomszédoknak lesz köszönhető. ennyire megúszós dalt még nem is hallottam.

Hm az észt nemzeti döntős dalok közt szintén van egy hasonló stílusú dal ami sokkal jobb mint a szlovén.Ha az észteknél Sandra Nurmsalu (Urban Symphony) – Randajad nyer akkor az elődöntőn két hasonló dal fog versenyezni.Tök izgalmas-nah bejött ez a stílus is-én az észteknél drukkolok az Urba Symphonynak:)hogy megnyerjék a döntőt majd.

Hát nem egy szövegcentrikus dal. Sok “húzdrácigány” – kevés ének és így tovább! Nem tudom, hogy engedhették ezt a dalt oda, alig énekelnek benne. Azért ez még mindig egy dalfesztivál, ha csak a nevében, de akkor is!

Comments are closed.