Naptár

2009. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország: Tompos Kátya – Magányos csónak

tompos-katayaTudósító: Klész Imre
Forrás: mtv.hu – valamiamerika2.hu
A győztes dal: Tompos Kátya – Magányos Csónak
FRISSÍTVE: a hír bejelentése az MTV Híradójában

Tompos Kátya – Magányos csónak című dalával – képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalversenyen – tudta meg a hirado.hu. Az MTV tudomásul vette Zentai Márk visszalépését.

Az öttagú zsűri eredetileg kedden arról döntött, hogy Zentai Márk „How we party” című száma induljon a moszkvai megmérettetésen, de a fiatal énekes szerdán visszalépett a versenytől, miután kiderült, hogy Márk dalának szerzője a svéd Figge Boström, akinek a műve már korábban 2006-ban megjelent a svéd Big Brother-ben.

A szabályok szerint azonban csak olyan dalok versenyezhetnek, amelyek 2008 októbere után jelentek meg.

A zsűri döntése értelmében a Magányos csónak című dalt, Pálvölgyi Géza szerzeményét jelöli a Magyar Televízió a 2009-es Eurovíziós Dalversenyre. A számot Tompos Kátya, a Nemzeti Színház színművésze adja elő.

Tompos Kátya 1983-ban született Budapesten. 2005-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Előbb a József Attila Színház, majd a Bárka Színház társulatának tagja, 2008 óta pedig a Nemzeti Színház művésze.

A Valami Amerika 2. előtt több filmben is szerepelt, így A gyertyák csonkig égnek (R: Iglódi István), a Régimódi történet (R: Bereményi Géza), és a Kire ütött ez a gyerek? (R: Alföldi Róbert) című alkotásokban. 2004-ben Edith Piaf Mylord című dalával megnyerte a színművészeti egyetem dalversenyét.

A hír bejelentése az MTV híradójában 2009.02.04. 19:30


309 hozzászólás Magyarország: Tompos Kátya – Magányos csónak

  • Patrik

    sztem te épp olyan hülye vagy mint a kormány. már bocs hgoy így beleszólok de hgoy a faszba kapcsolhatod az eurovízióhoz a politikát!!! ??? Te normális vagy???? 2 külön fogalom a 2 és nem 1 és ugyanaz!!! Majd meglátjuk hogy melyik ország ér el jobb helyezést, de azt is garantálni fogom hgoy románia nem lesz benne a Top10-be se (márha bekerül a döntőbe) XD mert sztem tőlünk és másoktól se várhat sok szavazatot. tőlem speciel 1et sem 🙁 ez van

  • Patrik

    ja bocs észrevettem hgoy te nem eurovíziót szoktál nézni hanem aurovíziót XD XD XD XD Ezt még ANGOL létedre is lekéne írni xD Honnan vesed hgoy mi nem tudunk angolul. képzeld spec. nekem nyelvizsgám is van belőle és jövőre vizsgázok olaszból is… Kétlem hogy te 3-4 nyelven beszélnél.

  • Sanya

    jaj zoli annyira átlátszó amit írsz.ha nem vagy román akkor mit vered a nyálad itt ezen a fórumon-oldalon.menj a román eurovíziós oldalra ott dicsért a szar Román számotokat.eddig is utáltam a románokat,ezek után mégjobban fogom,hogy mi a francnak lepitek el magyarországot,már ha itt járunk,amúgy meg abszolút nem fejletteb romanyeszku,ami ott van tanyavilág-nah ennyi.
    SZAR A ROMÁN érted?én befejeztem veletek.

  • Erzsi

    Kedves Zoli és Linda! Ha nektek a román dal jobban tetszik, ahhoz jogotok van. De miért kell ennyire primitívnek lenni? Hogy jobb-e vagy sem, nem hiszem, hogy itt bármelyikünk is el tudná dönteni, mindannyian laikusok (nem tudom ismeritek-e ezt a szót?) vagyunk, nem szakemberek. Nem a véleményetekkel van baj, hanem a hangnemmel. Ha végig olvasnátok a 270 hozzászólást, láthatnátok, hogy nem mindenkinek tetszett a magyar versenydal, de mindenki igyekezett a véleményét szalonképesen kifejteni. Már akinek van megfogalmazható véleménye. Az hogy „szar, szar, szar” nem vélemény. Hanyattvágódtunk az érvek súlya alatt. Egyébként szívből szurkolok Romániának, az utóbbi időben nagyon jó dalokat hoztak, akkor is, ha nem volt mind az ízlésem szerint való. És a tavalyi az egészen szenzációs volt. Méltatlan volt a tizenakárhányadik hely. Hajrá Románia! Ezen ne múljon!

  • Boti nem román gyurcsny utáló+ linda és zoli utáló

    Erzsi nem adok neked igazat lehet hogy ezt csak azért mondtad mert békét akarsz de én meg mondom neked hogy 2005-ben 2007-ben és 2008-ban is borzalmas volt az összes román szám és hogy még fokozzam akkor ez a balkan girls is borzalmas de ne higgyétek már el mi hülyék vagyunk ugyanis nem.
    leesett románok vagytok és nem mi szavaztuk meg gyurcsányt hanem a sok hiszékeny ember és az meg megint nem tetszik hogy:
    „a magyar ember bunko paraszt aki a foldet turja feljetlen”
    idézem a te szövegedből mi nekünk van történelmünk szeretjük erdélyt de a románokat nem mert ti szőrös talpu ingyen élő barmok vagytok!!!!
    Az euróvizió egyébkémt azért jött létre hogy csillapitsa az emberek között a POLITIKAI viszájt!!!
    Van egy olyan vicc is hogy:
    A BÍRÓ ELÖTT VAN EGY MAGYAR ROMÁN TÁRGYALÁS A MAGYAROK ÁLLNAK ELÍTÉLÉSRE AMIKOR MEGSZÓLAL EGY MAGYAR EMBER A ROMÁNOK ELLOPTÁK A LOVINKAT
    MIRE A ROMÁN MEGSZÓLAL EZ NEM IS ÍGY TÖRTÉNT HISZ MI AKKOR MÉG IT SE VOLTUNK!!
    Hajrá Magyarok és fúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúj Románok (szőrös talpuak kecske dugók szörnyek)!!!!!!!!!!!!

  • Boti nem román gyurcsny utáló+ linda és zoli utáló

    Ja és tényleg nem vélemény hogy „szar szar szar szar szar szar szar”
    Lehet hogy ennyit tudtok magyarul??????????

  • Gabesz

    Na jó ezen a szinten én befejeztem a vitát és mindenkinek ezt javaslom! Ne alacsonyodjuk le az ő szintjükre!!!!

  • Zsolti

    Én Szerbiából írok, és nagyon meglepődtem a kommenteken. Itt nálunk a Molitva és az Oro c. számok májusra már a csapból is folytak, mindenki szerette őket, és bíztatta. Itt meg mindenki leszarozza, mondogatja h utolsók leszünk, ne is vigyük ki Moszkvába. Hát kedves Magyarország! Ilyen pesszimizmussal és fikázással még csodálkoztok, h nem nyerőek a jelöltjeitek? Ha ti sem bíztatjátok a dalotokat, akkor ki fogja? Az osztrákok, vagy a románok? Egyébként hajrá! Bíztassátok továbbra is a Kátyát, mert „pozítív erőt” merít majd belőletek. Üdv

  • Nyee

    Nah sajnos nemtom megállni h ne tegyek ehhez én is hozzá.Zolit és Lindát nem méltatom,mert nem akarok újabb vitát elindítani,a többiek pontosan tudják a véleményemet(gondolom:D).Magyarul énekelni most nagyon fontos.Zoli ha vkit érdekel a mondanivalója az felmegy diggiloora és megnézi,ám a legtöbb ember nem ilyen.Ne felejtsük el,hogy(ahogy írtad is)rengeteg ember nem tud angolul.De nem csak itt.Fél Kelet-Európa ilyen helyzetben van és a legtöbb néző(sajnos) magasról tesz rá mi a szám mondanivalója.Ez a szám a ettől a nyelvvel együtt lesz karakteres és egyedi.
    A román dalokkal nemtom mi bajotok.2005-től minden évben a kedvenceim voltak,nagyon színvonalas dalokat küldenek.A mostani kicsit gyengébb hangilag,de sztem ez is jó.Gabesz fogalmazta meg jól,ne alacsonyodjunk le az ő szintjükre.
    Jah és még vmi.Zoli(megintcsak),ne dobálózz itt politikai hülyeségekkel.Egyrészt mert nem értessz hozzá és csak azt szajkózod amit a szádba adnak,másrészt azért mert ez nem egy pol-i oldal.Ha ilyenekkel szeretnél vagdalkozni menj a bors.hu-ra,szeretettel várnak.

  • Nyee

    Nem szánalmas h ezt Zsoltinak kellett beírni.Márknál én sem voltam pozitív mert 0 kapaszkodó volt,de ez ráadásul egy jó szám.Miért nem bíztatjuk közösen???
    rajtam nem múlik HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!!!!

  • Szeretnék kérni mindenkit, hogy a cikk címét és tartalmát illető, szalonképes hozzászólásokat írjon. Aki a román dalról szeretne írni, annak javaslom a róluk szóló cikk kommentjeihez való hozzászólásokat. A szalonképtelen és durván sértő kommentek törölve lesznek.

  • Gabesz

    Zsolti teljesen egyetértek veled…de probáljunk pozitívak lenni csak néhány ember fikázza a dalt a többség biztatja (lássuk meg a jót is, magyar embernek sajna ez is nehezére esik)HAJRÁ MAGYARORSZÁG HAJRÁ KÁTYA

  • szú

    akkor is, milyen már, hogy itt nyomatunk mást? a románok is biztos jók kedves Linda, de basszus miért kell itt nyomatni őket? engem kvára nem érdekel, mennyire jók, és kezdem unni ezt a „mindenki jobb nálunk, mert nekünk semmi sem jó, nyiff-nyaff”
    e miatt vagyunk zeneileg is ott, ahol vagyunk. mindenben a szart látjuk, annak nem lehet jó oldala, uram bocsá’…

    hajrá Kátya!

  • szú

    Zsolti: most olvasom kábé pont ugyanezt fogalmaztad meg:) egyetértek veled, és nem értek egyet azzal, aki szerint ebben a dalban nem lát jövőt. én már a szövegétől kábé gyomorgörcsöt kaptam, mert annyi realitás van benne, és annyi egyszerű emberi érzés, amit mindenki szeret túlbonyolítani, pedig nem kellene. és megjegyzem a zenehallgató közönségnek nagyon is fontos a dallam mellett a szöveg is, ez a kettő pedig a Magányos csónakban abszolút jelen van. Lehet itt dobbantani nagyszabású számokkal, de nem üríti ki a fejeket, és nem hagy csendet maga után, mint ez a dal, és ez a hang.

    ennyi, lehet verni a nyálunkat és hisztizni, szánalmas.

    (mégegyszer hajrá Kátya!!!:)

  • tacom

    Akkor most már átmegyünk dedóba? Ne okozzatok csalódást! Én még mindig abban a tévhitben élek, hogy az Eurovízió rajongói azért is szeretik a dalfesztivált, mert nyitottak a többi nemzet kultúrája iránt. Érdekli őket, sőt szurkolnak nekik. De hogy mélyről jövő, fröcsögő utálattal találkozzak egy ilyen fórumon? Elszomorít. A politikát meg tényleg mellőzhetnénk, ez nem az a közösség.

    Az idei magyar dal mögé bátran fel lehet sorakozni, mint ahogyan Csézy, Magdi vagy a NOX mögé is. Ha netán valaki mégsem tud azonosulni mindezzel, legalább maradjon semleges, de semmiképp ne váljon ellendrukkerré!

    Személy szerint van jónéhány román kedves ESC dalom, de ugyanígy albán, vagy török vagy svéd. Ez a szépsége az egésznek. Aki ezt nem érzi, az mi örömet talál benne?

    A helyesírást senki nem róhatja fel a másiknak, mindannyian követtünk már el itt a fórumon is több-kevesebb elírást vagy hibát.

    U.i.: Ha valaki két nicknév alatt írosgat be, legalább a stíluson változtasson már picit, használja (másképp) az írásjeleket! Köszi!

  • szú

    jav: a fenti mondat befejezése: aki szerint ebben a dalban nincs dinamizmus…
    ez még oda tartozott.

  • szú

    tacom apropóján: nem szándékoztam ellenséges hangnemben írni más nemzetekkel, de én Kátyának szurkolok:)

  • Nyee

    Sajnos ha az embereket érdekelné a szöveg akkor nem lenne a görög 3. az örmény(pedig nagyon szeretem) a 4. és így tovább.

  • bullterrier

    Haragnak itt nincs helye,szíved jósággal legyen tele
    Szurkolj,hová tartozol,:Ember maradj mindenkor
    Szurkolj most Kátyának ne keress hibákat s mond el az egész világnak…

  • bazsa

    Ur isten…mi lett itt míg nem voltam egy napig? 🙁 Szomoru hogy a politikát is behozza egypár ember ( tudjátok kikre gondolok) és azt megmondom,hogy nagyon allergiás vagyok ha szidják az országom…mi sem tettük..ugy hogy jo lesz ha befejezitek, mert ugy gondolom ez mégis egy MAGYAR oldal..ha annyira utáljátok Magyarországot mért veszitek a szátokra a nyelvet? szánalmas.. Azt meg meg lehet nézni hol tart Magyarország meg Románia…ADATOK és nem kommentek igazolják…tudnék még irni de annak rossz vége lenne.
    Ja és nem csodálom hogy annyiszor átöltözik a román csaj a számban, mert élvezi hogy van sok ruhája XD…

  • bazsa

    Ja és persze az eredményt meglátjuk…HAJRÁ KÁTYA! Ezekután mégjobban bízunk benned..

  • Patrik

    jajj mamám mi volt itt pár óra alatt… nem szeretnék különösebben hozzázólni a veszekedéshez csak annyit mondok hogy HAJRÁ KÁTYA!! 🙂

  • tyu az anyat itt buli van veszekedes..:D szerintem nem erdemes rajta veszekedni nem eri meg :Dja amugy nem azert h szitsam a tuzet katya dalam nem nagy dur en finlandnak szurkolok:)

  • hmm hat igen a finneknek is jo szamuk van meghalgattam:)

  • Tacom, teljesen egyetértek veled. Oké, attól függetlenül hogy valakinek egyik-másik dal jobban vagy kevésbé tetszik, nem kellene ölre menni egymással. Nincs senkinek sem abszolut jó ízlése, és mindenkinek tiszteletben kell tartani a másik véleményét, de nem olyan dedós módon, hogy „úgyis az enyém lesz az utolsó szó”. És így van, ez a másik ország kultúrája felé való nyitottságról is szól, ezt tessék figyelembe venni! Az Eurovízió egy óriási összeurópai buli, kívánom hogy mindenki átélje azt az érzést, amit mi, itteni rajongók 5-en átéltünk tavaly Belgrádban! Nagyon várom már, hogy élő színpadi produkcióban láthassam/hallhassam Kátya dalát! Remélem ma vagy holnap kiderül, mikor kerülhet erre sor.

  • tkrisz

    Visszalépett.

    Eurovíziós-kabaré! Tompos Kátya is visszalépett

    Váratlanul érte a Magyar Televíziót, hogy a Sony BMG lemezkiadó bejelentette, Tompos Kátya színésznő nem tud részt venni a százmilliós nézettségű Eurovíziós Dalversenyen.

    A Sony BMG lemezkiadó vállalat arról tájékoztatta a Magyar Televíziót, hogy Tompos Kátya színházi elfoglaltságai miatt nem tudja vállalni az Eurovíziós Dalversenyen való szereplést, illetve a felkészüléssel járó feladatokat.

    A bejelentés váratlanul érte a köztelevíziót, hiszen a pályázat kiírásával egyidőben az MTV közzétette a versenyt szervező EBU szigorú elvárásait, amelyeket a jelentkezők a pályázat benyújtásával automatikusan elfogadtak, illetve egyértelműen kifejezték szándékukat, hogy indulni kívánnak az Eurovíziós Dalversenyen. Az MTV sajnálja, hogy az előadó így döntött, de szerencsére több kiváló dal is van a beérkezett 105 pályázat között, amelyek érdemesek arra, hogy Magyarországot képviseljék az egész világ előtt.

    Később dönteneek a versenydalról

    A Magyar Televízió feladata, hogy a beérkezett pályázatok közül kiválassza azt a dalt, amely megállja a helyét a nemzetközi mezőnyben, és maradéktalanul megfelel a szigorú feltételeknek. Ebben a helyzetben az MTV-nek nincs más lehetősége, mint hogy tudomásul vegye Tompos Kátya döntését, és tovább keresse azt a zeneszámot, amely alkalmas arra, hogy Európa legnépszerűbb és legnagyobb hagyományokkal bíró dalversenyén képviselje Magyarországot.

    A dal és énekes kiválasztása a helyzetre való tekintettel később várható. Mint ismeretes, a Magyar Televízió – az Eurovíziós Dalversenyt szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által biztosított szuverén jelölési jog – alapján korábban úgy döntött, hogy az egyik nemzetközi eljárásrendet követve az idén szakmai zsűrit kér fel a versenyző kiválasztására. A grémium* a napokban ismét meghallgatja és értékeli a beküldött dalokat.

    – zene.hu –

    [2009.02.10.]

  • FENTE LEVENTE

    Most jöhet a tavalyi év női énekese?Tóth Lüszi.Hátha ő vállalja.Ja,hiszi a piszi aki elhiszi.MINDENKI MONDJON LE!Tiszta gagyi politika a mai versenynek a titka?

  • Dávid

    ez már komolyan szánalmas, amit művelnek…hozzák már nyilvánosságra a dalokat! 2 sikertelen dalválasztás után beláthatnák, hogy nem működik a kiválasztási rendszerük.

  • khiddy

    Te jó ég!
    Azért ez botrányos már…..remélem nem igaz….