Naptár

2009. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország: Mark – Nem plágiumról van szó, hanem egy szabályról

hungaryTudósító: Klész Imre
Forrás: stop.hu

Az elmúlt napokban hatalmas botrányt kavart Mark dala, amivel indult volna az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az énekes azonban visszalépett, s elárulta a STOPnak, miért hozták meg ezt a döntést.

„Úgy tartottuk erkölcsösnek és etikusnak, ha visszalépek. Sajnos utólag derült ki, hogy 2008 október elseje előtt ez a dal már egyszer lement a svéd tévében. Nem plágiumról van szó, hanem egy szabályról.

Át lehetett volna írni a dalt, ami a külföldieket nem zavarta volna, de az itthoniakat igen” – kezdte Mark, aki mint mondta: már jó néhány éve dolgozik együtt svéd producerekkel, s az első lemezén is volt három dal, amit ők írtak.

„A második lemezre is kerestünk dalokat, küldtek néhány nótát, többek között a Vigyen a szél című számot is. Nekem nagyon megtetszett, ráraktuk a lemezre, elkezdtünk vele dolgozni és az Eurovízióra beneveztünk három dallal – ebből kettő svéd és egy saját szerzemény-, amelyek közül ez volt az, amit a zsűri végül kiválasztott. Ezek után rögtön hívtuk a srácokat, hogy megyünk a dalukkal az Eurovíziós Dalfesztiválra, s ekkor mondták, hogy 2006-ban ez már lement a svéd Big Brotherben, így későn értesültünk az egészről. A zsűri valószínűleg benne is lett volna, hogy más dallal menjünk, de akkor már nem akartuk, mert akkor már nem lehet elszámolni senki előtt, hiszen akkor már nem dal alapján választanak, hanem előadó alapján, és itt a dal számít, hiszen Dalfesztivál” – magyarázta a STOPnak Mark, aki ugyan sajnálja, hogy nem sikerült kijutniuk Moszkvába, de emiatt nem hagyja abba a munkát.

„A sors úgy látszik, nem akarja, hogy kimenjek az Eurovízióra, de ez van. Ha egy másik dallal maradok benn, akkor pedig felháborodna az egész ország, hogy akkor mégis csak előadó alapján választ a zsűri? Sajnálom, hogy így alakult, de megy tovább az élet, most forgattam le egy új videoklipet négy nappal ezelőtt angolul és magyarul és mennek tovább a dolgok: nincs idő ezen szomorkodni” – tette hozzá az énekes.

1 comment to Magyarország: Mark – Nem plágiumról van szó, hanem egy szabályról

  • Csengettyű

    Első komment öt hónappal később 😀
    Huhú, imádom a svédeket!!! Örök hálám nekik, hogy így mégsem Mark ment!! Igaz, így sem volt jó a magyar eredmény, de legalább nem kedvetlenül néztem a magyar dalt!