Naptár

2009. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország: Interjú az egyik dalbeküldővel – Arnóczky Noémi nyilatkozik

noemi1Szerző: Szücs Zoltán
Forrás: old.eschungary.hu

A 105 beérkezett dalt nem mutatja be az MTV, de egy-két jelentkező neve kiszivárgott. Így tudtuk meg, hogy Arnóczky Noémi is adott be dalt az Eurovíziós Dalfesztiválra.

SZZ: A hozzászólások között fölmerült, hogy adtál be dalt a magyar válogatóra. Igaz ez?
AN: Igen, igaz. Igazság szerint két dalt küldtem be a bírálatra.

SZZ: Mikor és hol hallhatjuk legközelebb ezeket?
AN: Nem tudom pontosan, mert így, hogy ezen a versenyen nem kaphattak publicitást, úgy döntöttem, hogy hamarosan tárgyalok egy Távol-keleti kiadóval, és talán ott angol nyelven sikerül népszerűsíteni a dalomat, dalaimat. Természetesen előbb-utóbb itthon Magyarországon is bemutatom majd, de kedvet kaptam nehány nemzetközi versenyhez is, melyeknek hasonló szabályai vannak, mint az Eurovíziónak, ezért még tartalékolok egy picit a dalokkal, talán eselyük van más országokban. Addig nem jelentetem meg őket sehol.

SZZ: Sok sikert hozzá! Mondanál nekünk pár szót a beadott dalaidról?
AN: Az egyik dalomat, amit én jobban favorizálok egy ilyen volumenű eseményre, a Te vagy a napfény cimű dal. Závodi Gábor a zeneszerző, a szöveget én magam írtam hozzá. Stílusat tekintve a pop-rock műfajba sorolható, mérsékelt tempójú dal. Felépítését és zenei mondanivalóját tekintve, szerintem egy nagyon megkomponált dal, aminek jól érzékelhető katarzispontja van. Dinamikája folyamatosan emelkedik, ami a hangszerelés kiszélesedésében is megmutatkozik. A szöveg egyszerű, és értelmezhető, tipikus magyar szöveg, a dal nem tartalmaz a mai divatos stílusirányzatokban túlzasba vitt hajlítasokat, azonban mégis modern… Azt hiszem ennyit mondanék szakmai elemzésként a dalról. Úgy érzem, mind zeneileg és szövegileg is hiteles. A dalban közreműködnek: Závodi Gábor – keyboard, vokál, Madarász Gábor – Gitár, Hoffer Péter – dob, Kovács Barna – basszusgitár.

SZZ: Szerintem valamennyi Eurovízió rajongó érdeklődését sikerült felkeltened – így az enyémet is, hát honlapodon kutatva rábukkantam a dal részletére. Itt megtalálhatjuk a másik dalt is? Annak mi a címe?
AN: Nem található meg egyik dal sem teljes egészében a honlapon jelenleg, talán a jövőben felkerül majd oda is. Természetesen a honlapon vannak dalok, amiket a kedves érdeklődők hallgathatnak most is, de a youtube.com oldalon is van néhány, és egy videóklip is hamarosan felkerül majd oda. A másik dalomnak címe: Légy önmagad! Ezt a dalt Szűcs Norbert szerezte, a szöveget szintén én irtam. A Légy Önmagad! cimű dal inkább blues-os hangvételű. Nagyon fegyelmezett tempót diktál, ám ennek ellenére igen szenvedélyes dal.

SZZ: Hallottad már az MTV által kiválasztott dalt?
AN: Igen, az első győztesnek vélt dalt is, és Kátya dalát is.

SZZ: Mi a véleményed róluk? Melyik tetszik jobban?
AN: Igazság szerint most meg kellene hallgatnom őket még egyszer… A Mark daláról a véleményem, amikor meghallgattam hirtelen az volt, hogy egy jó, dinamikus dal, a mai trendeknek megfelelő, azonban nem érzem benne azt a zenei és tartalmi mélységet, amitől számomra alkalmas és jogosult egy dal egy országot képviselni egy nemzetközi versenyen. A rádiók számára kifogástalan, és az előadó fiatal tehetség. Kátya dala elején arra gondoltam, milyen klassz. Gondoltam, ha ez a dal a kétharmad részétől szépen nyit majd zeneileg, és énektechnikailag, akkor még a végén tényleg valami nagyszerűt hallgatok. Vártam, de nem törtent meg, amire vártam. Ezek a dalok – szerintem, és ebben nem kell egyetértenie velem senkinek sem – nagyon jó dalok a radiók slágerlistáira, filmek aláfestő zenéinek, roadshow-kon, de  szerintem egy nemzetközi versenyre, ahol komoly elvárások vannak minden szempontból, nem elegendőek.  Ez nem azt jelenti, hogy én alábecsülöm őket. Kitűnő énekesek, jó zeneszerzők munkáiról beszélünk most. De, ez most nem a piac, és a kereskedelmi csatornák kavalkádja, hanem egy nemzetközi verseny, ahol minket magyarokat képvisel majd valaki.

SZZ: A jövőben tervezed-e, hogy – ha lesz rá lehetőség – újra adsz be dalt a fesztiválra?
AN: Nem tudom, nem gondolkodtam ezen, talán, de nem biztos. Nem hinném, hogy azokat a dalokat, amelyeket neves, és nagytudású zeneszerzők írnak nekem, és az ország igen elismert zenészei játszanak fel, nem a most felkért emberekkel szeretném megzsűriztetni.

SZZ: Azért remélem, még viszont látunk a verseny színpadán. Kellemes szurkolást kívánok májusban, és a lehető legjobbakat karriereddel kapcsolatban. Az old.eschungary.hu nevében köszönöm az interjút!
AN: Természetesen én is figyelemmel fogom kísérni az Eurovízió nemzetközi döntőjét, és nagyon fogok drukkolni Tompos Kátyának, és bízunk benne, hogy sikeres lesz az általa bemutatott dal Moszkvában. Köszönöm az interjút, bízom benne, hogy a jövő évi verseny magyar fordulóját majd a televízióban is végigkövethetjük.

24 hozzászólás Magyarország: Interjú az egyik dalbeküldővel – Arnóczky Noémi nyilatkozik

  • totti86

    Hú, ez a Te vagy a napfény engem nagyon érdekel. Ilyen közreműködő gárdával csak jó lehet. És ne feledjük, ők mostanában a Rúzsa Magdi Band

  • ADAMS

    Én már meghalgattam!!! Hát, csak annyit mondhatok, hogy kár érte, de egy biztos tehetséges és gyönyörű hangú énekes remélem sokat hallunk még a jövőben róla!
    Ebben az egészben van valami vicces, ahogy elkeztem halgatni szép lassan jelent meg előttem a szinpadkép, pedig semmit se tudok róla még nem is láttam, de a hang és a dal nekem bejön és a legjobb, hogy télleg van benne vmi plusz is amit az ilyen lírikus dalokból elvárnak. Robban és szó szerint kinyílik ha hallod és azt csak tetézi ha még látod is !

    Kár érte, sikeres lett volna, de Kátya se semmi! Hajrá Kátya! Hajrá Magyarország!

  • totti86

    Meghallgattam, tényleg nem rossz, ZéGé keze vastagon tettenérhető benne 😀

    Én Kátya dalát is nagyon szeretem, szerintem jól fog szerepelni, és ez a dal is megállta volna a helyét.

    Ki tudja mi lett volna, ha van nemzeti döntő. Hiszen ott sem csak a dal számít hanem a közismertség, és menedzseri háttér.

  • totti86

    „zaffarano
    2009. február 8. ekkor: 0:04

    http://www.z2.hu/pages/album.aspx?albumid=17410&status=ok

    akkor mennyire is új ez a dal? vagy valamit nagyon félreértettem?

  • Meg akartam hallgatni, de ilyen furcsa dologba botlottam…

  • bullterrier

    Először is:ÉÉÉn nem az Arnóczkyról beszéltem BESC
    Egy másikról aki mindenkit üt…Higgyetek nekem!Nem bánjátok meg ha majd meghallgatjátok.Ő is valami fürtös csak asszem nem vörös.A fénykép amit láttam azon aranyos volt.A dal pedig….Hú
    Na… Róla szeretnék már hallani

  • bullterrier

    Ja…És pont Arnócky azért ne nyilatkozzon Kátyáról aki azért valljuk be nála sokkal jobb hangal és adottságokkal rendelkezik

  • mongoose

    Kedves Forumtarsak!

    A Te vagy a napfeny dalt a http://www.youtube.com oldalon megtalaljatok. Keressetek ra az enekesno nevere.

    http://www.youtube.com/watch?v=A5avNa1Ml18

  • mongoose

    Sziasztok! A Te vagy a napfeny cimu dalt itt megtalaljatok. Kellemes zebehallgatast kivanok mindenkinek!

    http://www.youtube.com/watch?v=A5avNa1Ml18

  • bullterrier, először is besc nem is írt ide, ne beszélgess magaddal, mert ez így elég idétlen. Másodszor, már sztem mindenki unja hogy te tudsz valamit. Ez már nálad lassan üldözési mánia lesz, kérlek higgadj le 😉

  • FENTE LEVENTE

    Szörnyű.Mindenhol ugyanazok a nyomulós,gurulós szerzők.Závodiék már Rúzsa Magdit is lenyúlták.Persze náluk van jobb és ha nem ők nyernek megsértődnek.Mint a maffia fia nyüzsögnek.Tücsöknek sem lehet könnyű ha elhúzza a nótájukat.Ott tán lyukat látunk s átlátunk rajta miközben zenés tájukat figyeljük,ahogyan rágcsálják repedezett szájukat?-Se füle se farka:Ingem az meg tarka.

  • bullterrier

    Zaffarano.Én nem mondtam ilyet hogy többet tudok mint te,de ha te így gondolod…

  • tilla77

    Nekem ez nem tetsz, kicsit gaggy kategória

  • Bull azért szólít, mert megígértem neki, hogy majd külön nyilatkozom az általa alig beharangozott dalról 🙂 Bull, tényleg vigyázz, mert van egy ilyen bumeráng-elv: túlistenítesz valamit, így felnagyítod az elvárásokat, ezzel sokkal kisebb élményt vált ki a reklám tárgya a befogadóban, mint neked, aki még nem éltél ilyen elvárásokkal, amikor meghallgattad a dalt.

    Fentebb felmerült a kérdés, mintha 2005-ben jelent volna meg az Arnóczky száma. Hogy van ez?

  • FENTE LEVENTE

    Hú,de jó a kislány,de faros:
    Körülötte minden viharos.
    Ránézek és látom,hogy gyönyörű…
    Hegyezem a nyelvem,csiszolja a köszörű!Hű!!

  • FENTE LEVENTE

    Én Noéminek is megmondtam:(hogy minek?)Az első perc olyan amolyan amatőr,és ettől nagyon hegyes a tőr?Igy van ez ha valaki viharként,önként előretör.ISTÁLLÓBA VíZ HELYETT A CSŐ TÖR BE,DE MENNYI ERŐ,FESZÜLTSÉG A CSŐDÖRBE?

  • bullterrier

    „A hozzászólások között fölmerült”_re reagálva szerettem volna csak hangsúlyozni hogy ez nem az a csaj.
    Besc kösz a tanácsod.Igaz.

  • SzZ94

    Nem, őt Serinon mondta…

  • bazsa

    A zene jó lenne, csak a hang nagyon nem illik hozzá..olyan rikácsolós 😀

  • Arnóczky évek óta próbálkozik lemez kiadással de eddig egy sikerült neki, azt is a pasija fizette, mert másképpen nem ment volna:D osztom bazsa véleményét, tényleg rikácsolos a csaj és, magamutogató ….

  • manó

    hmmm..rikácsolós???
    bocsánat,igen lehet,hogy magamutogató
    ebben valóban egyet kell hogy értsek!
    És nem nagyon mennek a dolgai..tény

    de a hangja….az nagyon rendben van
    jól képzett,erős torok
    azt én nem kritozálnám senki helyében

    majd ha ti jobban…tudjátok

    egyébiránt meg azért ne vicceljünk
    már nézzétek meg milyen nők most akik
    énekesnek vallják magukat magyarországon

    na neee,dundika stb nevetséges

  • Nekem nagyon tetszik, szép szám. Egyszer gyorsabb, máskor lassú. Ha már a Magna cum Laudénak nem volt esélye akkor inkább ezt kellett volna választani. Szerintem.

  • Robek

    csak 2005-ben jelent meg, az volt még a gond 🙁