Melodifestivalen 2009: az Alcazar és Emilia továbbjutott

melodifestivalen_logoTudósító: Klész Imre
Forrás: SVT

Idén a Melodifestivalen kiválasztási rendszere meglehetősen bonyolultra sikeredett. 8 dal versenyezett egymással, a végén 2 dal közvetlenül döntőbe jutott, kettő a második esély fordulóba került, egyet pedig egy zsűri választott ki.

döntőbe került:
Alcazar – “Stay the night”
Emilia – “You’re my world”

második esély fordulóba jutott (vígaszág):
Scotts – “Jag tror pa oss”
Caroline af Ugglas – “Snalla snalla”

belső zsűri választása:
Caroline af Ugglas – “Snalla snalla”

Minden elődöntőben a zsűri kiválaszt egy dalt, ami nem lett kiválasztva a döntőbe. A második esély fordulója után a 11. dal a zsűri által kiválasztott, összesen 4 dal közül kerül kiválasztásra. Ha 1 vagy 2 dal már bejutott a döntőbe (a vígaszágasok közül), akkor a még eldöntetlen sorsú dalok versenyeznek a zsűri döntőbe szóló jegyéért. Így az a helyzet is előfordulhat, hogy csak 2 zsűris dal fog versengeni a fináléba jutásért.

6 Comments

A Stay the night viszont simán megnyerheti az egész versenyt…mondjuk én már nem mondok semmit, tavaly akkora volt a remény a Eurobandben is, aztán…

hát…tavaly én is az eurobandnek drukkoltam,de az alcazar európa szerte híres,úgyhogy elég nagy esélyük van a nyerésre.de előtte persze nyerjék meg az NF-t 😀

Remélem az Alcazar nyeri a döntőt is, ezzel a számmal esélyesek lennének egy moszkvai győzelemre is. Illetve nem is a dal a legjobb, mert ennél van nekik sokkal jobb, de az előadás és a vokál nagyon jó volt. Emilia továbbjutásának is örülök. Akit viszont nagyon sajnálok, az Marie Serneholt…ő volt a 2dik legjobb tegnap este!

Az Alcazar daluk nagyon jó csak egy a bajom h annyira hasonlít a többi dalukra.Mans Zelmerlow számára nagyon kiváncsi leszek,a következő selejtezőbe az ő továbbjutásába bízok,remélem erős dallal lép fel idén.

Comments are closed.