Naptár

2009. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország: a győztes borítékolva

zsuri1Tudósító: Klész Imre
Forrás: stop.hu – Napi Ász

„105 dalt kellett meghallgatni a zsűrinek, és 86 előadó jelentkezett. Van, aki több dallal nevezett” – mondta el Prónay-Zakar Gina, az MTV sajtómunkatársa. „Február 2-án 17 óráig lehetett jelentkezni, tehát a zsűrinek nagyon feszített munka volt az elbírálás. Szulák Andrea, Lengyel Zsolt rendező, Szűts László, a MAHASZ elnökségi tagja, Gundel Takács Gábor és Harsányi Levente bő hat órán át hallgatta a dalokat.”

„Egy producer ismerősöm közjegyzőnél borítékolta már tegnap, hogy ki fog ma bekerülni, bejött neki! A szakma már előre tudta, én is tudtam, csak nem akartam meghallani, hogy ki áll majd Moszkvában a színpadra. Katinkával tegnap beszéltem, már ő is tudta előre az eredményt” – mesélte Győzike.

Mark nem kívánt a roma showman vádjaira reagálni, helyette inkább a jövőbe tekint. „Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy hazánkat és a Magyar Televíziót képviselhetem ezen a rangos versenyen. Angolul éneklem majd a dalt, és Zoltán Erika táncosai lépnek velem színpadra” – mesélte az énekesfiú.

A teljes cikk itt:
http://stop.hu/articles/article.php?id=447637

36 hozzászólás Magyarország: a győztes borítékolva

  • Peti

    Plágium! (Könyörgöm, legyen igaz!)

  • rocknish

    Biztos, hogy plágium! Még a süket is hallja! Ha nem zárják ki, ez lesz a bundázások bundázása! Európa belezengne. Érdekelne, hogy ezt mikor mondta Győzike (persze egy nap alatt irreális szerintem is dönteni, de ha mondjuk ezt a pályázat meghírdetés után mondta egy-két nappal, akkor igen érdekes) Ja egyébként a tavalyi zsűri kiszórta a Markot a 30 dalból ugye? Nem hittem volna, hogy visszasírom egy kicsit őket.

  • remélem ebből botrány lesz, nagy botrány…tulajdonképpen már van. a nemzetközi ESC oldalonis van erről szó…és senkinek nem tetszik hogy a dal tulképpne lopott…én reménykedem abban hogy kizárnak minket..egyelőre ennek drukkolok…mert személy szerint nem akarom, hogy ott legyünk ilyen felhang alatt 🙂 😉

    És abban is bízom hogy ez igaz és mindneki kiáll a saját kijelentése mellett, de amúgy valóban egyértelmű a dolog..tisztára mint a Megasztár..ot is tudta mindeki hog yki fog nyerni..azt is lehett volna borítékolni…

  • Baba

    Nem csak a lopott dalról van szó. Ez megint egy előre lejátszott valami. Egy teljesen dilettáns zsűri ( akik
    5 óra alatt felelősen tudnak értékelni 105 dalt, a zenéhez pedig többségüknek vajmi kevés köze van), és egy gátlástalan menedzser, aki egy taknyos tinisztárt egy kamu dallal benyomkod ebbe az egészbe. Lehet hogy itthon lehet belőle sztárt csinálni, de kint a nagy pódiumon ismét sikerül majd porrá égetni ezt a szerencsétlen országot.
    Gratulálok hozzá!

  • Akos

    azt hiszem, most még volna lehetőség visszacsinálni ezt az egészet. Botrány!!! Mark egy hirtelen felfuttatott tinisztár, aki lehet hogy a hazai tinilányok között igen, a nemzetközi pódiumon viszont biztos hogy nem állná meg a helyét. A zsűrinek meg 1 év kényszermunka fejenként.

  • 105 dal, az pontosan 315 perc…tehát 5 óra és 15 perc alatt csak a dalokat lehet meghallgatni…de közben értékelni szerintem nem…Vagy nem hallgatták végig a dalokat, vagy úgy, hogy közben beszélgettek…nemtom, de ha le van zsírozva, be van boritékolva és közben kiderül, hogy ez már volt 2 éve Svédországban, akkor hol a boriték és akkor ugye nem ez az a dal, ami Moszkvában ott lesz. De túl sok a kérdés és megint sikerült el.a.zni valamit. De nem kicsit. Oké megértettem egy egyszerű dalversenyt sem vagyunk képesek rendezni, de, hogy gyakorlatilag a zsűrinek a Szulákon kívül semmi köze a szakmához…na az már kicsit feldühitett. És nem az emberekkel van bajom, mert azok nem rosszak, de semmi közük a szakmához. És a borzasztó, hogy innentől bármit lehet mondani, nem hiszem el. Azt sem, hogy 105 dal volt, mert ha 105ből egy másoltat siekrült kiválasztani, akkor a többi egy marék s.ar. Tudtam én, hogy nem lesz ez jönnyű, dehogy képesek legyünk önmagunknak így megnnehzíteni, azt nem. A baj az, hogy nem tudjuk ezután mi fog következni. Új dal? Új előadó? Vagy felkérnek valakit…Márkkal túl sok az egybeesés…most lesz nagy koncertje az arénában” tök véletlenül” ésatöbbi…uh most úgy csinálok mint a rossz orvos a hálapénzzel- kérem a boritékot 🙂 🙂

  • Erzsi

    Nem biztos, hogy a többi egy „marék szar”. Honnan tudnák, ha végig sem hallgatták őket. Mark indítása előre eldöntött volt, elkávézgattak, beszélgettek néhány órát, aztán bejelentették a döntést. Remélem, a másik 104-t nem dobták ki, mondván úgysincs rájuk szükség. Tombol a dilettantizmus és a korrupció!

  • Kitty

    Mark visszalépett!
    http://www.storyonline.hu/hirek/mark_visszalepett/13670/

    Hát Magyarországnak pont ez a botrány hiányzott még! Én bízom benne,hogy ezek után tényleg kiválaszt egy színvonalas esc színpadára illő dalt.

  • Lalo

    Márk visszalépett!!!

  • Kénytelen volt 🙂 De most akkor mi lesz? mi lesz a másik 85 előadó 104 dalával? megint hasraütésszerűen kiválasztanak egyet, és a többiről nem tudunk majd semmit?

  • Ha visszalépett, ha nem ,msotmár ne menjünk mi sehová. maradjunk a seggünkön, idén ne menjen senki. Ne nevessenek már rajtunk….
    a nemzetközi oldalon is mindenki erről beszél.. :((

  • Kristoffer

    Nahh esctoday.com-nak azt nyilatkozta MTV, hogy a zsűri újra összeül, és vasárnapra (február 8adikán) kihirdetik az új választottat…

    Ha tényleg meghallgattak volna minden dalt, akkor nem kéne idő, hogy kiválasszanak második helyezettet.

  • Kristoferrel egyetértek. Ha végig hallgatták a dalokat, akkor van 2. és 3. helyezett, illetve pótinduló, hisz bármi más is történhetett volna. Szánalmas játékot játszunk. De asszem ezzel a kis intermezzoval felhívtuk magunkra a figyelmet. Biztos vagyok benne, hogy a mi dalunkat mindenki meg akarja hallgatni ezek után. HÁHÁ 🙂 🙂

  • Amúgy a tudottak mellett az egyik nevezett dal péld. http://www.davemusic.hu/

  • Zsolti

    Én eddig mindenben optimista voltam, de az ESC-láz ezek után kezd alábbhagyni bennem. Nagyon elszomorít ez az egész, és sokak helyében szégyellem magam. Mindent összegeznék 3 szóban:
    Magyarország újra bemutatkozott.
    :((((((((((((((((((((((((((((((

  • Sanya

    Markocska biztos megkapta az infókat hogy a rajongók nem akarják őt és csak szégyen lenne a magyarságra ha ő képviselne minket.
    A zsűri most napokig dönt-elég érdekes,ezek szerint meg sem hallgatták a dalokat,a zsűri helyébe elásnám magam és nem ülnék újra a zsűri székébe.Ennyit róluk:)

  • Kitty

    Ezek után örüljünk vagy inkább sírjunk?! Talán a botrány után a zsűri is jobban meggondolja,hogy kit küld ki Moszkvába. Egyébként,ha kiderül,hogy valamelyik országban plágium volt, akkor csak simán vissza lehet lépni és lehet új dalt vagy előadót választani? Nincs ilyenkor bírság vagy kizárás a versenyből?

  • Kristoffer

    Bizakodjunk, hogy most nem a korrupció fog választani….Milyen jó lenne, ha lehoznák a teljes ranglistát a beérkezett művekről, mint ahogy tavaly románok tették(meló van vele, de megéri: BECSÜLET)…ilyen nálunk sose lesz, nincs ekkora tisztaság/tisztesség….

  • Zsolti

    „Egyébként,ha kiderül,hogy valamelyik országban plágium volt” Egyelőre nem történt plágium, mert már az első tájékoztatón is elhangzott a svéd szerző neve.

  • Karika

    Nekem tudjátok,mi nem tetszik?
    Hétfő d.u. 5 óra volt a határidő. Ha vki beküldte a dalát már január végén mondjuk, akkor azt meghallgatták már akkor. Lehet, hogy többször is. Akié meg mondjuk hétfőn ért be, abba meg esetleg belehallgattak. De hogy végig nem, az 100%.
    Konkrétan én is küldtem be egy dalt, ami lehet, hogy tényleg egy kalap sz.r a nemzetközi trendek felől megközelítve, de attól a sallalától, amit Márk produkált, jobb. És nem az esik rosszul,hogy nekem annyit nem jeleztek vissza, hogy bocs, de nem ilyenre gondoltunk (mert ez benne van a pakliban), hanem az, hogy milyen számot akartak Moszkvába küldeni…

  • Sanya

    Becsület ugyan már.Igen jó lenne tudni hogy kik pályáztak és milyen művel.Mark táncosai a Zoltán Erika tanítványai lettek volna,egyik ismerősöm mondta hogy tavaly Lolának tervezték hogyha nyer akkor szintén Erika táncosai lesznek a háttértáncosok.Kérdezem én miért az ilyen tini nyeszlett előadóknak kellenek a táncosok?Szerintem nem az a lényeg ki táncol mögötte,hanem milyen dal van előtte.

  • Serinon

    Na kíváncsi leszek az új dalra, remélem az már egy kafa kis dal lesz 🙂 Azért sajn álom Márkot, egy csomó külföldinek tetszett (persze voltak, akiknek nem) de észrevették a svédek, hogy ez az ő daluk…… http://www.youtube.com/watch?v=jkWcVYru8RY teljesen ugyan az!!!!

  • Zsolti

    Hát a svédeknél elvágtuk magunkat, az biztos 🙁

  • ferrki

    ennél már csak az lenne jobb ha Mark helyett Lola menne

  • khiddy

    Borányos botrányos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Előre le volt osztva!!!! Borzalmas nem hiszem el ÉZ Magyarország ez valami borzalom…….Márk és vele együtt mi is megbuktunk!!!!!!

  • Rivgos

    Gratulálok az újabb magyar botrányhoz. Hűen tükrözi az ország állapotát. Javaslom, hogy Gáspár Győzike induljon – szakmai alapon.

  • Peti

    „khiddy
    Borányos botrányos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Előre le volt osztva!!!! Borzalmas nem hiszem el ÉZ Magyarország ez valami borzalom…….Márk és vele együtt mi is megbuktunk!!!!!!”

    Márk nem bukott meg, csak visszalépett, de tényleg borzalmas 😀

  • Serinon

    Miért buktunk volna meg? Ne írjuk már le ennyire magunkat…a svédek meg ne minket hibáztassanak, hanem a drága zeneszerzőjüket, akik tudatában volt annak, hogy korábban hallható volt a dal, mégis elküldte ide, Magyarországra…..Úgyhogy befoghatják!

    Amúgy sztem a botrány igazából nem létezik, mi fújjúk fel a dolgot és így lesz belőle botrány…Hány dalt zártak már ki az eurovízióból, mégsem tekintettek senkire se úgy, mint leírt országra!

  • bazsa

    Emberek…Most arrol hogy az a svéd dalszövegíró átirta azt a dalt a márknak ami a Big Brother dala volt ott…erről lehet hogy még ő maga sem tudott..itt egyedül a dalszövegírót lehet hibáztatni. Márk most szépen visszalépett (sajnálom) és reméljük hogy a következő dal jobb lesz…de ne szítsuk még mi is a hangulatot…ez bárkivel megtörténhetett volna 🙂 Az biztos hogy nem jó fényt vet hazánkra, de ha ez van akkor már mi ne hőbölögjünk rajta…:) Üdv.