Magyarország: Mégsincs magyar induló – egyelőre

hungaryTudósító: Klész Imre
Forrás: zene.hu

Tudomásunkra jutott, hogy a Magyar Televízió szakmai zsűrije által kiválasztott szerzemény dallama egy svéd televíziós műsorban már hallható volt. – tájékoztatta lapunkat Mark sajtósa.

– Erről sem a lemezkiadó, sem Mark menedzsentje nem tudott, ezért adhattuk be a versenyre. Az Eurovizió szabályzata szerint a versenydalok korábban nem szerepelhettek nyilvánosan sem színpadon, sem televízióban. Figge Boström jegyzi szerzőként az eredeti felvételt, és Mark “If you wanna party” verzióját is, ezért plágiumról nem lehet szó. – folytatta a tájékoztatást.

– A kiadó vezetője, Joós István a menedzsmenttel, és az előadóval együtt felülvizsgálta az Eurovíziós dallal kapcsolatos felvetéseket, és a döntésünk értelmében Mark visszalép a jelöléstől! – olvasható a közleményben.

Comments

123 hozzászólás a(z) “Magyarország: Mégsincs magyar induló – egyelőre” bejegyzéshez

 1. samson avatar
  samson

  Kösz Besc. Igen, közben rájöttem, hogy a film decemberben került bemutatásra.
  Igy már nincsen gond. (Formailag)
  A nóta megfelelő, talán kissé lassúnak tűnik, de a múltban voltak már jó helyezést elért lassú dalok az EV-n. A zongora hang kicsit vérszegény, meg hosszabb is a szám a kelleténél, de nyilván új hangszereléssel és megfelelően átirva kerül majd ki!
  Drukkolok Kátyának, a nevével is lesz némi emocionális előnye Moszkvában.

 2. tkrisz avatar
  tkrisz

  „Csézy dalán is még toldozgattak a nemzeti döntő után.”
  Igen, azzal sikerült végleg elb…..altázni.
  Szuper dal! 12 pont!
  De nagyon aggódok, nehogy elrontsák, mint Csézyét.
  Más kérdés, hogy mit fog elérni, de én nagyon örülök, hogy ez a dal képviseli a magyar zenekultúrát és nem Márk. Sajnos nem vagyok túl jó véleménnyel az európai néptömegek zenei ízléséről.

 3. zaffarano avatar

  Érdekes dolog, hogy miért mondja azt a Warner, hogy plágiumról nem lehetett szó. A két dal egyforma, leszámítva a dalszöveget, vagy annak nyelvét, Ha ugyanaz a szerző próbálkozott egy 2 évvel ezelőtti dalát beadni egy olyan versenyre, amin csak 2008. október 1. után született dalok versenyezhetnek, akkor is hibát követtek el. Ha pedig különbözik a dalszerzők neve, akkor a mostaniak plagizálják a korábbit. Wikipedia: Plágiumnak vagy plagizálásnak nevezik azt a cselekedetet, ha valaki egy másik ember (az eredeti szerző) munkáját saját publikált munkájában hivatkozás, forrás megjelölés és/vagy szerzői engedély nélkül felhasználja, azt sajátjaként tünteti fel, és ezzel az eredeti szerző jogait sérti.