Naptár

2009. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország: 105 pályamű közül Mark dala lett a legjobb FRISS videóval!

magyarzsuriTudósító: Klész Imre
Forrás: MTV Sajtóiroda

105 pályamű érkezett a Magyar Televízióhoz, a Fonogram gálán lesz a bemutató.

Többórás válogatás után megszületett a Magyar Televízió döntése: az idén Mark képviselheti Magyarországot a moszkvai Eurovíziós Dalversenyen. Az öttagú szakmai zsűrinek az elmúlt három hét alatt beérkezett százöt dalból kellett kiválasztania azt, amelyik várhatóan megállja a helyét a rangos megmérettetésen. A dalt a Fonogram gálán hallgathatják meg élőben az m1 nézői.

Még Nagy-Britanniából és Németországból is érkezett dal a Magyar Televízió január közepén meghirdetett felhívására, a beküldött százöt számból február 3-án, kedden elismert szakemberekből álló zsűri választotta ki az MTV versenydalát.

Szulák Andrea, a zsűri egyik tagja, aki elsőként képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalversenyen, elmondta: Mark Vigyen a szél című száma rendkívül dinamikus, fiatalos, az előadó fiatal kora ellenére elért eredményei pedig garantálják, hogy biztosan helyt tud állni a nemzetközi porondon is. A dal szerzője a svéd Figge Boström, akinek nevéhez olyan együttesek slágerei fűződnek, mint a Westlife, az Ace of Base, Emilia vagy épp az Alcazar.

Az egész napon át tartó zsűrizés folyamatáról Lengyel Zsolt rendező nyilatkozott: a válogatás során az volt a fő szempontunk, hogy a magyar versenydal megfeleljen a mai európai zenei ízlésnek és a speciális eurovíziós trendeknek, továbbá alkalmas legyen arra, hogy erős színpadi produkcióként jó helyezést érjen el Moszkvában.

Mark 1989-ben született Németországban. Operaénekesnő édesanyja kiskorától tanította énekelni Markot. Négy évig zongorázni, majd fuvolázni tanult. Mark 2004-ben költözött Magyarországra, és hamarosan be is robbant a hazai zenei életbe az S.O.S. Szerelem! című film betétdalával. Négy kislemeze mellett két nagylemeze jelent meg eddig, a 2007-es Ments meg szerelem! és a 2008-as Nem elég című album. 2007-ben a Viva Comet gálán ő lett az év új előadója, 2008-ban pedig a Fonogram gálán már mint az év felfedezettjét és az év hazai popalbumának előadóját ünnepelhették rajongói.

Lengyel Zsolt azt is elmondta, hogy az ő feladata lesz a magyar versenyző felkészítése a moszkvai fesztiválra, beleértve a dal megfelelő színpadi megjelenítését is. „Nagy munka áll még előttünk, hamarosan meg is kezdjük a felkészülést, hiszen már most látszik, hogy erős mezőny lesz” – tette hozzá az ismert televíziós szakember, aki már a február 11-i Fonogram gálán is közreműködik a produkció megvalósításában.

Több ország ugyanis már bejelentette indulóját: a britek magát Andrew Lloyd Webbert kérték fel a dal megírására, a franciák egyik legjobb előadójukat, Patricia Kaast küldik, a dánok pedig egy Ronan Keating-szerzeménnyel indulnak.

A zsűri tagjai:

Szulák Andrea, előadóművész, az MTV műsorvezetője:

1990-től a Neoton Família énekesnője, majd dolgozott a Rapülők zenekarral is. 1993-ban elsőként képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Árva reggel című dalával. Többször az Év énekesnőjének választották, musicalek és zenés darabok kedvelt színésznője. 2007-ben a Magyar Televízió Társulat című produkciójának zsűritagja volt, majd a Szulák és Más című műsorban invitált beszélgetésre egy-egy érdekes téma kapcsán népszerű előadókat, művészeket, ismert közéleti személyiségeket.

Lengyel Zsolt, rendező:

Televíziós főrendező. Húsz évet töltött a Magyar Televízióban, több grandiózus színpadi produkció fűződik a nevéhez. Közszolgálati és kereskedelmi tévéműsorok születésénél egyaránt bábáskodott, rendezőként illetve főrendezőként irányította a Stúdió ’80, a Legyen Ön is milliomos, vagy a Megasztár műsorokat. A kilencvenes években reklámfilmeket is készített, amelyeket rangos díjakkal ismert el a reklámszakma. Művészeti vezetőként ő irányította az MTV Híradó, A Szólás szabadsága és Az Este című műsorainak legutóbbi arculatváltását.

Szűts László, a MAHASZ elnökségi tagja

Húsz éve dolgozik a magyar zeneiparban, jelenleg a Magyar Hanglemezkiadók szövetségének elnökségi tagja, a Pro Art Szövetség a Szerzői Jogokért szervezet elnöke. 2001 és 2005 között, a zeneipar szerzői jogi ügyek miatt leginkább kritikus időszakában elnökként vezette a MAHASZ-t. Megalapításától tíz évig irányította a Sony Music Hungary lemezkiadót, a teljesség igénye nélkül olyan előadókat köszönhetünk neki, mint a Crystal, Ganxta Zolee, Auth Csilla, de dolgozott Balázs Fecóval és Katona Klárival is.

Gundel Takács Gábor, műsorvezető, előadóművész

Magyarország egyik legkedveltebb tévés személyisége, már a 90-es évek elején az MTV-nél dolgozott.  A TeleSportban töltött évek, az ott tanultak adják az alapot a munkájához a mai napig. Sportriporterként számos világversenyről tudósított, majd hat éven át lehetett részese a Játék Határok Nélkül című EBU-műsorsorozatnak. Nyolc év kereskedelmi televíziózás után tért vissza az MTV-hez, épp az Eurovíziós Dalversennyel, ő tudósította a magyar nézőket Rúzsa Magdi sikeréről. Az Örökös és a Társulat műsorvezetője volt, illetve sportriporterként a Labdarúgó Eb-ről és a pekingi olimpiáról tudósított.

Harsányi Levente, műsorvezető

Az ország aszfaltbetyára, a kezdetektől a Csináljuk a fesztivált! állandó műsorvezetője. Végzett zenész és szövegíró, de volt már sajtószóvivő, popénekes, és szinkronizált filmet is. Az Aszfaltbetyár című tévés produkció után rádiós műsorvezetőként lett igazán ismert, a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán szerzett diplomát. Tavaly ő vezette Novodomszky Évával az Eurovíziós Dalverseny nemzeti döntőjét.

Háttér:

A Magyar Televízió 2009. január 14-én felhívást tett közzé, a pályázatra beérkezett, 2008. október 1-e után bemutatott dalok közül öttagú szakmai zsűri választotta ki azt a dalt, amelyet a Magyar Televízió benevez a moszkvai dalversenyre.

A versenyben résztvevő nemzeti tévétársaságok jelentős része az MTV-hez hasonlóan maga dönti el, ki képviselje őt a dalversenyen. Az idei Eurovíziós Dalversenyen résztvevő 43 ország előadói a tavalyihoz hasonlóan előbb két elődöntőben állnak színpadra. Magyarország előadója, Mark a január végi sorsolás alapján május 14-én, csütörtökön, a második elődöntőben lép fel.

A május 16-i döntőben a két elődöntőben legjobban szereplő húsz dal mellett a házigazda oroszok, és a „Négy Nagy”-nak is nevezett brit, német, spanyol és francia köztévék előadói szerepelnek majd. 2009-ben nemcsak a nézői telefonos voksoknak, hanem a szakmai zsűrinek is fontos szerep jut, hiszen a döntőben fele-fele arányban számítanak majd a nézői és a szakmai szavazatok.

Mark dala győzte meg a zsűrit. Hír az MTV híradóban. Vigyázat, nem azzal a dallal fog indulni, ami a hír végén szól.


Mark
Uploaded by emrefan

195 hozzászólás Magyarország: 105 pályamű közül Mark dala lett a legjobb FRISS videóval!

  • Bálint the 2nd

    Fürödni voltam. Visszaléptették azóta Markót? MUHAHA.

  • Sanya

    Szulák a 2008as döntőn már nem emlékszem pontosan de az angolokra v a franciákra dta voksát,hát van egy ízlése,ez Szakmai zsűriiiiiii,én rosszul vagyok h ez a fos fog képviselni minket.

  • ADAMS

    Jönnek az első hozzászólások a külföldiek részéről!!!

    Comment by Tyccon_SVK from Slovakia
    Published 3 February 2009 at 20:39
    good luck hungary!

    Danny Arakaki Santiago
    Comment by dannicito159 from Peru
    Published 3 February 2009 at 20:28

    Yeah!!!!!!!!!!!….I LOVE THIS SONG!!!!!!!!!!!…ITS SO CATCHY AND FUNNY!!!!!!!!!!…HE WILL BE ON THE TOP 10

  • zoom

    szerintem nem rossz a dal. persze nem egy samba de janeiro, de hallgathato. tenyleg hajaz a High school musicalre.

    amugy megjegyeznem, hogy nektek meg ha Sziporka Adorjant kuldtek volna, az sem lett volna jo, nemhogy nemhogy Mark, vagy a tobbi hiresseg. Az MTVnek joga volt ugy donteni ahogy dontott, csak egyesek jobban szeretnek zugolodni, mint belenyugodni valamibe, hiszen ez jobban fokozza az adrenalint. ki tudja hogy ha lett volna egy nyilvanos nemzeti donto, ki nyert volna. lasd csehorszag 2007: Kabat. akkor meg???

    Mark jol fog szerepelni. majus meg messze van, megszokja mindenki a dalt, s szepen fognak ra majd szavazni.

    Amugy masodszor is meghallgattam a dalt, s meg jobban tetszik 🙂

  • bazsa

    Gyerekek én azt mondom hogy ez a dal igenis jó egy eurovízióra..tavaly is ez volt hogy egy pörgős pop számot kell küldeni nem lírikusat..hát ez az és angolul sztem kifejezetten jó. Ha lázadunk annak csak az lesz a vége hogy 100% hogy jövőre nem indulunk az ESC-n, mert az MTV beint. Én azt mondom fogjuk fel optimistán, hirdessük és álljunk mellette 100%-osan mivel ő a MAGYAR induló. És én is kiemelném hogy a külföldi hozzászoládok nagy része pozitív! Pont azok akiket érdekel az ESC, azok álljanak ki mellette..és az egész hozzáállás kérdése…nem lehordom hanem keresem a pozitivumokat. Ez márt egy eldöntött dolog. Jó lesz ez egy jó szímpadi produkcióval!!! Sok Szerencsét Márk! Hajrá Magyarország! …az eredmény azon is múlik hogy MI hogyan állunk hozzá.

  • Patrik

    zoom belőled beszél az igazság. én is próbáltam volna magyarázni nekik de hiába… egyet értek veled!

  • Patrik

    bazsa végre te is! már 3an vagyunk akik optimisták!! 🙂 Írsz egy angol szöveget amivel hírdetni lehet magarországot. és akkor nekikezdem én is majd híresztelni reklámozni külföldi oldalakon 🙂

  • ADAMS

    Bazsaból mindig igazság szól !!!
    3+1(ÉN) a ráadás Hajrá Magyarország! Mi CSAK EGYÜTT GYŐZHETÜNK!!!

  • ADAMS

    Már az Ukránoknak is tetszik 🙂 Nincs ez elveszve Ne adjuk fel, hisz még el se kezdődött!

  • bazsa

    LEGYÜNK OPTIMISTÁK EZAZ!!! Ezt akarom látni..nem az elözö 100 kommentet 🙂 Irok én az eurovision.tv-re ott fennt voK és csinálok blogot! Meghát ADAMS is fennt van 🙂 Hajrá Magyarország!

  • Peti

    Csak úgy mellékesen mondom, én tavaly is optimista voltam… No comment

  • ADAMS

    YES, WE ARE WORKING TOGETHER!!! GO GO GO HUNGARY ! GYERÜNK, HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

  • ADAMS

    Tartsd meg ezt a jó szokásod Peti, Én születésem óta optimista vagyok 🙂 szerintem nem rossz annak lenni, van elég keserűség az életben, nem kell mi magunknak is annak lenni, take it smiley:)

  • Sziasztok!
    Itt van még egy zenekar, akik pályáztak, ők a Monyo Project, cold rock zenét játszanak, én hallottam a dalokat amit beküldtek, k.jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó

  • Megtaláltam Sziporka Adorjánt az iwiwen :DDDDDDDDDDDD

  • logika

    Optimistább lennék, ha nem egy „ad hoc” zsűri „választja” ki a dalokat. Jó lenne ismerni a többiek pályázatát is.Ez így előre eldöntött dolognak tünik, semmi verseny a többiek számára.
    Markot egyébként nem szeretem.Nem csak a tinilányok szavaznak, én is szeretem a jó számokat 40 évesen, de ez nem tetszik.

  • Zsolti

    „Szulák a 2008as döntőn már nem emlékszem pontosan de az angolokra v a franciákra dta voksát,hát van egy ízlése”
    Az angol dal tetszett neki, ami első hallásra valóban nem nagy durranás, de én azóta nagyon megszerettem.

  • zoom

    pedig ez a Sziporka Adorjan nem direkt volt 😀

  • kiskiraly

    A nemzetközi oldalakon oldalakon felvetődött már a plágiumgyanú.
    És tényleg:
    http://www.youtube.com/watch?v=jkWcVYru8RY

    2004-es svéd Big Brother nóta

  • Objektív

    Ha kihagyja a sha-la-la-la részeket, akkor egész OK. Van hangja, teljesen korrekt angol kiejtés, a színpadon is mutat. Amúgy meg sztem pont a High School Musical fanok fogják beszavazni a döntőbe. De ez a csendben kiválasztjuk, és a másik 104-ről semmit nem hallunk dolog számomra is sunyi.

  • Patrik

    lehet hogy meg se mutatják a többi pályázatot. ez tényleg köcsögség lenne. Nekm idén az volt a célom hgoy magyarorszg ismét ott legyen ez esc-n, bármilyen szarul is teljesítünk. És lám beneveztünk és számomra nem is olyan lassú produkcióval. sztem dötőbe ott leszünk. no mind1 ezért most lehet h sokan letámadnak. Ízlések és pofonok. Májusban már mindenki úgyis azt fogja irogatni hogy hajrá Magyarország yerünk Márk! Ennyit erről…. 🙂

  • andy

    Eloszor is hogyan lehetseges az , hogy 102 dalt a palyazat lezarasa utani napon nehany ora alatt elemeztek zsuriztek es vegighalgattak ???????????Valaki mondja meg hogyan csinaltak 102 dal 5ora alatt szakertok a javabol es egy ilyen hangot egy senkit sem kisugarzasa sem hangja nincs……Hat ebbol az orszagbol csak egy ut van kifele pont azert mnert itt nincs objektivitas hozzaertes sem ,csak mutyi es ez nam kozhely ez van szomoru es csak sirni tudok …..
    mi lett ebbol a csodas orszagbol
    God Bless Hungary …….

  • Patrik

    andy! Ha egy szám már a a szám közepén sem szól nagyot (mondjuk ez se akkorát! xD ) azt minek kéne végigunni?? sztem így lett kb 2,5 óra a kiválasztási idő! xD 🙁

  • Tibi

    ÉN JUDY-T KÜLDTEM VOLNA AZ EUROVÍZIÓS DALVERSENYRE…

  • Patrik

    de ő megmondta már régen hgoy többet nem nevez be!

  • atti

    http://www.mujahid.hu vagy youtube

    hat van kulonbseg ……

  • galiba91

    Sziasztok!
    Elég szégyen, hogy egy 2004-2006 svéd big brother számmal nevez az MTV, ennyire hülyének nézik a népet?
    A szám megtalálható ezen a néven a youtuben: We became friend

  • bullterrier

    Ha a legjobb indulattal és optimizmussal nézzük a dal akkor is középszerű marad:Egy elfogulatlan.

  • Huby

    Hehe, na, ez itt az igazi fricska és Én személy szerint örülök bármilyen oknak ami akadályozza a bundaszagú elóadók megjelenését bármilyen zenei fronton.

    Hogy miért? hétfőn du 5-kor lezárult a jelentkezés…105 dal 3 percben mérve 5 és 1/4 óra folyamatosan…+ wc-szünet, kaja, kv…elgondolkodtató nemigaz?? Illetve különben hogy afenébe képzelik, hogy a közönség teljes kizárásával eldönti 5 ember…50 ezer helyett hogy ki képviselje Magyarországot?

    Illetve..aki elolvassa a Svédeknek már megvolt című cikket, és meghallgatja a Svéd Big Brother dalát az hallhatja is hogy ugynaz a dal :D:D MEGAvicc Márk 😀 Abszolút ciki!

    És ami még szerintem fontos….nem a szakmai zsűri véleménye számít a nagy eurovízión sem, hanem a közönségé emberek!!!! Nincsen nemzeti dönrő???? Egyszerűen undorító és kész! Nem csak a könnyőzenei szakmai arcul csapása, hanem a közönségé is…

    1. Személy szerint nekem ne akarja senki megmondani, hogy ki képviseljen…

    2. Ez a dal nem megfelelő a felsztiválra…tingli tangli….fujj.

    Egyszóval ugyanmár… jaaaaa s kiderült hogy lopott is :D:D

  • Huby

    Hehe, na, ez itt az igazi fricska és Én személy szerint örülök bármilyen oknak ami akadályozza a bundaszagú elóadók megjelenését bármilyen zenei fronton.
    Hogy miért? hétfőn du 5-kor lezárult a jelentkezés…105 dal 3 percben mérve 5 és 1/4 óra folyamatosan…+ wc-szünet, kaja, kv…elgondolkodtató nemigaz?? Illetve különben hogy afenébe képzelik, hogy a közönség teljes kizárásával eldönti 5 ember…50 ezer helyett hogy ki képviselje Magyarországot? Illetve..aki elolvassa a Svédeknek már megvolt című cikket, és meghallgatja a Svéd Big Brother dalát az hallhatja is hogy ugynaz a dal :D:D MEGAvicc Márk 😀 Abszolút ciki!
    És ami még szerintem fontos….nem a szakmai zsűri véleménye számít a nagy eurovízión sem, hanem a közönségé emberek!!!! Nincsen nemzeti dönrő???? Egyszerűen undorító és kész! Nem csak a könnyőzenei szakmai arcul csapása, hanem a közönségé is…
    1. Személy szerint nekem ne akarja senki megmondani, hogy ki képviseljen…
    2. Ez a dal nem megfelelő a felsztiválra…tingli tangli….fujj.