ESC 2009: Magyarország indul a versenyen, már csak a kiválasztás módszere a kérdés

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

Ismételten sok kétség közepette megszületett a döntés: az MTV megerősítette a hírt az oikotimes.com kérdésére, miszerint indulni fogunk a 2009-es moszkvai Eurovízión.

Arról viszont nincs döntés, hogy milyen módon lesz kiválasztva a versenydal. Az eddigi nemzetközi és hazai tapasztalat szerint vagy egy költségesebb nemzeti döntő lesz, vagy egy sokkal olcsóbb belső kiválasztás jöhet szóba, harmadik opcióként valamilyen verseny győztese (mint ahogyan 2007-ben a MAHASZ Fonogram díjátadón volt) indulhat Moszkvába. 2008-ban az MTV népszerű műsora, a Csináljuk a fesztivált! némileg módosított díszleteiben volt megrendezve a 15 résztvevős nemzeti döntő, ahonnan Csézy került ki győztesként.

Magyarország részvétele a versenyen pengeélen szokott táncolni, általában a lehető legkésőbbi időpontban szokta bejelenteni a köztelevízió részvételi szándékát. Az oikotimes.com emlékeztet arra, hogy decemberig büntetés nélkül vissza lehet lépni a versenytől. November 15-ig lehetett jelentkezni előzetesen a versenyre, a választ nem küldő országoknak hétfőn levelet küldött az EBU, amiben felteszik ezt a kérdést. Sok ország nem válaszolt még, így meglepetések várhatók.

29 Comments

De úgy el lehet indulni bármilyen régi dallal,ha “frissítik”,vagy ha egy több,mint 3 perc,akkor lerövidítik és kihoznak egy olyan verziót,hogy eurovíziós verzió?

mind1 én bízok benne :)sztem tök jó lenne az iei év. egy ilyen visszatérős év. 🙂 toppers, sakis, rúzsa magdi 😛

Istu! Nem, nem lehet frissíteni semmiféle dalt. Teljesen új dalnak kell lennie, amit okt. 1-je után publikálnak.

roxyrock ákos nemsoká visszavonul nem??? vagy már visza is vonult én úgy hallottam. de sztem ő ne. nem lenne esc győztes…. 🙁

Jajj de jó!!! Már annyira vártam, hogy mikor döntenek! mindennap jártam fel az oldalra!!! Mért kell mindig ilyen késő dönteni:S:S:S! Jó lenne ha mindig indulnánk!!!:D Szerintem is valami gyors szám kellen, ami itthon már elért valamekkora sikert!:)

Miért? A Hold On Be Strong az egyik legjobb dal volt 2008-ban. Bár nem tudom, hogy van-e öblös férfihangunk… Hirtelen a Nagy Edmond jutott eszembe, de őt inkább neeeee

HOBS messze az egyik legjobb (ha nem a legjobb) volt.
Talán az öblös tényleg kicsit erős (Edmondé már annyira az, hogy szinte már vödör), egy Király Viktor is megtenné. De a lényeg talán, hogy minnél kevésbé legyen “magyar” – értsd: Baby Gabi, Fiesta, Lola stb – az, amit és akit kiviszünk.

Hát nálam egyelőre Ádok Zoli a nyerő! Pőrgős a szám, megállná a helyét. És az angol szöveg is jó!!!! /Szerintem/

Nagyon jó, hogy ismét indulunk a versenyen! Most igazi “fesztivál zenével”kellene menni, mert az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az ilyesfajta zenék jó helyen zárják a versenyt!Fülbemászó dallam és jó megjelenés, mert ez is fontos egy ilyen versenyen.(és persze,szerencse is kell hogy a középdöntőbe Magyarország ideális vetélytársakkal lépjen fel, akik szavaznak ránk, mert sajnos nemcsak a tehetséget nézik az országok, hanem egyéb más versenyen kívüli dolgokat is.)Hajrá!

Comments are closed.