Naptár

2008. november
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

JESC 2008: elkezdődtek a próbák

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

A múlt hétvégén elkezdődött a Junior Eurovízió hete, a nyitóbuli után pedig a próbák hosszú sora. Az oikotimes.com a helyszínről első kézből szolgáltatja a híreket. 15 versenyző fog a színpadra lépni és úgy tűnik, mindegyikük potenciális győztes. Lássuk, mit is nyújtottak valójában a próbán.

Románia kezdi a sort, az oikotimes.com Europrediction nevű játékán, ahol meg kell tippelni a verseny győztesét, több ezer szavazat beérkezése után jelenleg a 12. helyen van. Az ESC Hungary szavazói szerint Románia győzni fog. A Junior verseny kedvenc témája egy szebb jövő és jobb világ. A produkció jól koreografált, kedves a dallam, negatívum maga a dalszöveg és a kissé monoton hangzás.

Örményország az Europrediction második helyezettje. Az előadó többnek néz ki 13 évesnél, a hangja is jó, de a dal maga kevéssé zenei. Valószínű, hogy sok támogatója lesz az Eurofanok között a helyszínen, de ez kevés lesz a győzelemhez.

Harmadik fellépő a tavalyi győztes Fehéroroszország. A kétszeres győzelem után nem biztos hogy megint győzni tudnak, ráadásul zsinórban kétszer még senki sem nyert itt. Fülbemászó a dallam, a koreográfia is szép, ez eddig a legjobb műsor a napon.

Ezután a 2006-os győztes Oroszország következik. Az Europrediction utolsó helyén van ez a dal. A dal szép, az énekesnek jó hangja van, de a balladák újabban nem szerepelnek olyan jól aaz Eurovízión, legalábbis a Junior versenyen. A versenyben szereplő négy szomszédos országtól biztos fognak kapni zsíros pontokat.

Görögország tavaly nem szerepelt jól a versenyen, most itt a lehetőség a javításra. Az egyetlen negatívum, amit meg lehet említeni az az, hogy nem eléggé ütős az idei dal.

Grúzia újoncként nagyon hamar rájött arra, miről szól a Junior Eurovízió. A Bzz egy jó dal, különleges koncepcióval, jó előadással, megvan a dalnak a ‘cukiság faktora’, de egy perc után eléggé idegesítő tud lenni. Az Europredictionon harmadik jelenleg, valószínűsíthető a jó eredmény.

Belgium mindig erős nemzeti döntőt rendez, nagy reményekkel vágnak neki a nemzetközi versenynek, de sosem sikerült eddig jó eredményt elérniük. Most Oliver a versenyzőjük, jó az előadása, de az esélyei csekélyek a jó eredményre. Nagy meglepetés lenne, ha nem a lista alsó felén végezne a produkció, de a meglepetés mindig ott van minden versenyen.

Bulgária jó dallal indul, de ahogy Oroszországnál is említve volt, a lassú dal nem előnyös egy ilyen versenyre. Annak ellenére hogy az énekes szépen adja elő a dalt, elveszhet a többi versenyző árnyékában.

Szerbiát tavaly nagyon favorizálták, hogy hátha sikerül megnyerniük a Junior versenyt is, de nem jött össze. Most is, annak ellenére hogy szép a dal, nagyjából megjósolható, hogy szinte csak a keleti országok szavazataira számíthat.

Málta az Europrediction 8. helyéhez képest lehet hogy rosszabban fog szerepelni a versenyen. A dal nem rossz, de hiámnyérzete van a nézőnek, főleg a koreográfián kellene javítani. Külön kérdés, hogy egy angol nyelvű dal mennyire lesz előnyös.

Hollandia Belgiumhoz képest nagy felhajtást rendez saját nemzeti döntőjének, mégsincs eredménye. Idén valamivel jobb dallal indulnak, de az előszavazáson elért 10. helynél nem valószínű, hogy magasabban fog végezni szombat este.

Ukrajna tavaly közel került a győzelemhez, az Europrediction 4. helyet jósol. Meglehetősen fülbemászó, népzenei elemeket tartalmazó dallal állunk szemben. Sajnos a dal zavaros egy kicsit, a rap betét, ami a közönség feltüzelésére lenne jó, nem sül el jól. Ennek ellenére a versenyen egymáshoz hasonlítva a dalokat, akár győztes is lehet.

Litvánia a 11. helyen tanyázik az előszavazáson. A dal nem tartogat meglepetéseket. Nem lehet mondani rá hogy rossz dal, de azt sem hogy jó.

Ciprus, a műsor házigazdája jó dallal indul, dde ehhez nem párosul semmilyen különlegesség. Rendező országként nem ők lesznek az utolsók, de nem is lesznek nyertesek. Erős középmezőny.

Hozzászólások lezárva.