Naptár

2008. október
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Andorra nemzeti döntő rendezésére készül

Tudósító: Klész Imre
Forrás: RTVA, esctoday.com

Az Andorrai Hercegség nemzeti közszolgálati televíziója, az RTVA elkezdte gyűjteni a pályaműveket a 2009-es nemzeti döntőre. A televízió részt vesz a „Fira de Andorra La Vella” nevű, minden évben megrendezésre kerülő vásáron, ahol az arra járó nézők megismerkedhetnek a csatorna jövőbeli munkáival és tervével, köztük az Eurovízióra való felkészüléssel is.

Az RTVA zeneszerzőket és énekeseket egyaránt bátorít a jelentkezésre. Az énekeseknek demóanyagot kell beküldeniük, énekesenként maximum 3 dallal lehet pályázni, ezek közül legalább egynek katalán nyelven kell megszólalnia. A zeneszerzők számára nincs maximalizálva a beküldhető anyagok mennyisége, csupán az alapvető szabályokat kell betartani, vagyis 3 percnél nem lehet hosszabb, és korábban nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba.
Az énekeseknek és zeneszerzőknek bemutatkozó levelet kell önéletrajzzal csatolni a pályázathoz audio és videoanyaggal, amit október 24-től január 31-ig várnak a szervezők.
Szakértő zsűri fogja kiválasztani az előadókat a három legjobb dallal, ami bekerül a nemzeti döntőbe. Onnantól kezdve televoting fogja eldönteni, ki legyen a győztes. Andorrának egyelőre nem sikerült még továbbjutnia a nemzetközi versenyben az elődöntőből a döntőbe. Legutóbb Gisela a 16. helyen végzett Casanova című dalával, és elnyerte a rajongóktól a legrosszabbul öltözött énekesnek járó Barbara Dex díjat, amit minden évben kiosztanak az Eurovízió aktuális versenyzői közül valakinek.

Hozzászólások lezárva.