Naptár

2015. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2015: Lengyelország

poland_15Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Lengyelországot Monika Kuszyńska képviseli a 60. Eurovíziós Dalversenyen. Dalának üzenete: a tolerancia hídjának felépítése a szeretet nevében.

Monika 2001-ben kezdte karrierjét a Varius Manx együttes élén, közösen négy lemezük jelent meg.

2006-ban súlyos autóbalesetet szenvedett, részlegesen lebénult és kerekesszékbe kényszerült. Nem tudta énekesi karrierjét folytatni, de nem adta fel azt az álmát, hogy újra színpadon szerepelhessen.

Néhány évnyi intenzív rehabilitáció után visszatért az aktív élethez, de ami még fontosabb, visszatért az énekléshez. Első albuma, az Ocalona 2012-ben jelent meg. Azóta is aktív énekes, aki megpróbálja egyesíteni a művészetet a szociális tevékenységekkel.

2013 februárjában díjat kapott azokért a művészeti és jótékonysági tevékenységeiért amelyekkel, a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeit népszerűsítette.

Mindannyian éreztük már magunkat üresnek, elmélyültünk a szenvedésben, nem volt erőnk levegőt se venni. Monika is erről énekel, de megnyugtat minket, hiszen minden sokkal jobb lesz hamarosan. Főleg akkor, ha a félelmeken túl két szív közé hidat építünk a szeretet nevében.

22 hozzászólás Napi Eurovízió 2015: Lengyelország

  • gaboca701

    Az idei év legunalmasabb balladája.
    Nem kellene továbbjutnia, de az énekesnő körülményeire való tekintettel, a finnekhez hasonlóan valószínűleg mégis döntős lesz.
    Nálam 37/40, 16/17

  • Patrik_

    Hatásvadász..(tavaly ugyebár egy hatasvadasz nyert erre idén rogton ketto is indul) Bennem semmitsem mozgat meg, indit el. Én is unalmasnak tartom és nem szeretném a döntőben látni.
    Nálam 28/40

  • gaboca701

    Azért ne hasonlítsuk a tavalyihoz!
    Főleg egy év elteltével azért nyilvánvaló, hogy ott a dal is nagyon rendben volt.

  • Zolecs

    Azzal hogy kerekesszékes semmi bajom nincs, persze sajnálom meg minden, de pl a klipben sem kéne ennyire szembetűnően lenyomni a torkunkon hogy mennyire kell őt sajnálni. Számomra hiteltelen az egész, és mindemellett még az egyik legunalmasabb dal is idén.

  • Iza

    Számomra a legnagyobb visszaesés a tavalyhoz képest.
    Donatant és Cleot imádtam, a mai napig sok dalukat hallgatom, de ez konkrétan (nekem) a semmivel egyenlő. Tipikus statisztadal, amit ha nem az elődöntőe végére raktak volna, akkor mindenki elfelejtene. Nincs helye a döntőben, főleg nem úgy, hogy a -szerintem- sokkal jobb elődöntőben szerepel (a személyes top5-ös listámról négy a második ed-ben van, az ötödik meg automatikis döntős ország…), remélem nem fognak neki „bedőlni” az emberek…
    35/40, 15/17

  • BBalazs

    Szerintem nem rossz, kellemes és hallgatható dal, bár valóban nem emelkedik ki a sok ballada közül. A videó tényleg manipulatív és ez sajnálatos. Az énekesnőnek joga van indulni, hiszen a hangját nem érte baj, de nem kéne a szánalomra építeni.
    Ugyanakkor Conchita Wurst is hasonló együttérzés/ mellette való kiállás faktorra játszott tavaly sikerrel. Lehet ezért a véleményemért utálni, de szerintem, ha egy heteroszexuális nő vagy férfi énekli azt a számot, legfeljebb a 10-15. helyet érte volna el. Sikerének következménye a lengyel és finn próbálkozás.

  • Gergő

    Nem hinném, hogy döntős lesz, sőt ellenkezőleg… Az is lehet, hogy úgy jár, mint Csézy 2008-ban.
    Az a baj a dallal, hogy nehezen bontakozik ki, már ha a végére egyáltalán ki is bontakozik. Egy kicsit vérszegény az egész produkció. Élőben sem hiszem, hogy jó lesz.
    Nálam : 14/17 , 31/40
    Tippem : 16/17 , 36/40

  • Alex

    Az lehet, hogy a dal nem a legjobb, de fogyatékos, és ahogy az lenni szokott, ez előnyt jelent. SAJNOS. Nálam 25/40

  • force

    Statisztadal. Hasonló sorsra fog jutni, mint 2008-ban a magyar dal, talán csak az menti meg az utolsó helytől, hogy jó a rajtszáma és számíthat szimpátiaszavazatokra, főleg ha még a kerekesszéket is hangsúlyozzák a színpadon.

    Nálam: 15/17
    Tippem: 14/17

  • Pitbull

    Mint szinte mindig, megint az ellenzéket képviselem. Tegnap meghallgattam 2005-ig visszamenőleg az összes lengyel versenydalt, és ez alapján csak megerősíteni tudom a korábbi, lengyel dallal foglalkozó cikknél írt véleményemet, miszerint ez a legjobb lengyel ESC dal (számomra) az adott időszakban. Ezen kívül a 2006-os „Follow My Heart” az, amelyik valamit ér, a többi csak a futottak még kategóriát erősíti, vagy kifejezetten sz@r, véleményem szerint. Ez a dal első hallásra „átjött” nekem, és egyáltalán nem az énekesnő állapota miatt.
    A listámon 13., hat pontot adtam rá a tízből az értékelésnél.

  • Orsolya333

    Tudom, hogy már nem éppen aktuális a téma, de szerintem Conchitától a „Rise Like a Phoenix” messze a legjobb Eurovízió győztes dal, de ennek ellenére, azt én is meg Ő is elismerte hogy szakáll nélkül nem nyert volna.

    Az idei lengyel és a tavalyi osztrák dal üzenetében szerintem nem sok a közös, hiszen Monika az emberek sajnálatáért és együttérzéséért énekel, míg Conchita tavaly az elfogadásért küzdött, és azért, hogy ne a külső alapján ítéljünk, egyébként mindkét üzenet nagyon szép, és bár valószínűleg a dalokat idén is csak a verseny napján hallgatom meg először, tehát már nagyon kíváncsi vagyok, főként erre.

  • schanc

    A görög meg az ír balladáknál került elő többször, hogy unalmas, minek van. Nos, én ennél a dalnál érzem ezt.
    Viszont a toleranciapontokkal esélyes lehet a döntőbe jutásra.

  • Természetesen befolyásolva a Monika helyzetétől bűntudatom van, hiszen az együttérzés jegyében énekel, én mégis unalmasnak tartom a dalt, és szájbarágósnak az official video-t hozzá.

  • Tanti

    Lengyelország:Erős balladának tartom,nálam most 18.helyen van.Szerintem nem unalmas és a közepétől felgyorsul ami kifejezetten tetszik,remélem meglesz a döntő.

  • Mona Lisa 29

    Nekem mindig osszeszorul a torkom amikor ezt a videot nezem. Szerintem nagyon meghato az a resz, amikor nezegeti a kepeket es visszaemlekezik a balesete elotti evekre.
    Nagyon tetszik a dal uzenete: „a tolerancia hidjanak felepitese a szeretet neveben”. Bar a dal nem nagy kedvencem ennek ellenere sok sikert kivanok Monikanak es Lengyelorszagnak a versenyen.

  • Isti

    Nálam 6/17, illetve 7/40.
    Szerintem egyáltalán nem unalmas, én nagyon szeretem. Sokszor hallgatom. Azonban, mint írták úgy járhat, mint Csézy 2008-ban, de akár fel lehet hozni a 2011-es szlovák dalt is.
    A tavalyi dalukat például sokkal nehezebben szerettem meg, az akkor a 12/37 volt.

  • János

    Én nekem is tetszik, ám tényleg nem emelkedik ki a mezőnyből. ÉS nem hinném,hogy az emberek sajnálatáért énekelne. Számomra inkább egy üzenet arról,hogy a történtek ellenére mégis felülemelkedett a saját határain,és most egy Eurovízión énekelhet.

  • Magam

    A leányzó hangja tényleg szép, meg a dal is. Számomra ez volt az EGYETLEN olyan ballada, amit fel bírtam idézni a hallgatás után. A klip egy kicsit ellentmondásos. Elvileg ez egy szerelmes dal, de a klip mégis arról szól, hogy a hölgyemény nézi a felvételeket és nosztalgiázik, hogy milyen jók voltak azok a régi szép idők. (Jobb azt gondolni, hogy erről szól, minthogy arról, hogy azt nézi, hogyan tudott combvillantó rucikban táncolni meg énekelni, mikor még tudott járni.)
    32/40

  • Levi21

    Régen jobban tetszett ez a dal, Top 10 közelében volt, de mára már sokan megelőzték. Elődöntőjében kb. a 8. helyen áll nálam, szerintem rajtszámának köszönhetően biztos továbbjutó.

  • balazs1992

    Nekem ez a dal közepes nem rossz de nem is a legjobb.
    Nálam: 17/40 7/17
    Tippem: 10/17 25/27