Naptár

2015. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Lettország: Aminata – Love injected

latvia_15Szerző: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

A millennium évében debütált Lettország már 3. próbálkozásra nyerni tudtak, Marie N segítségével. Utoljára 2008-ban látták a döntőt, azóta sorra minden évben kiestek indulóik, esetek többségében a hátsó 5-ben végeztek. Idei indulójuk a mindössze 22 éves Aminata, aki egyedi hangjával és dalával vágott neki a lett nemzeti döntőnek, majd azt megnyerve megkapta a jogot országa képviseletére is. Az, hogy idén sikerül-e a döntőbe jutás májusban kiderül, addig is tudj meg többet országuk énekesnőjéről.

Az 1993-as születésű Aminata különböző etnikai és kulturális gyökerekkel rendelkezik. Afrikai-orosz származású, ami vegyítve az inspiráló lett kultúrával, egy igazán egyedi személyiséget hozott össze – ez hatalmas befolyással volt az énekes tehetségének kibontakozására.

A lány Lettországban nőtt fel, ahol mindenki énekel, de erős és egyedi hangja az ami megkülönbözteti a többi énekestől Három különböző kultúra összjátékának köszönhető ez: afrikai-orosz és európai. Több énekversenyen, zenei projektben is részt vett már. A lettek úgy gondolják, hogy ez az erőteljes, egyedi hang esélyessé teszi énekesnőjüket arra, hogy akár az Eurovízió végső győztesének titulálják.

Aminata maga írta és szerezte a dalát, ő játszott a furulyán is a dalban. Színpadra lépés előtt szeret összpontosítani a fellépésére, és általában nem beszél senkivel. Szeret népzenét hallgatni, ami segíti őt ráhangolódni a megfelelő hangulatra. Szívesen bújik el egy sötét sarokban, ahol senki sem zavarhatja meg őt, de az előadását követően nagyon közvetlen és barátságos.

Love injected (Befecskendezett szerelem)

A szerelmes dalban szerelme fényt hoz Aminata legsötétebb oldalára. Törődött vele, vigyázott rá. A szerelme felélesztette lelkét. A lány szerint a fiú szemei jó tükrök, hogy belásson a felszín mögé, a szerelem az, ami látható belül. Biztonságban van a karjaiban, a lány szeretne továbblépni kapcsolatukban, bővíteni határukat.

26 hozzászólás Lettország: Aminata – Love injected

 • Zolecs

  Számomra az év egyik legidegesítőbb dala. Nem áll másból csak óráknak tűnő sipákolásból.
  Még a tavalyi tortasütögetős brigád is jobb volt, mert azok legalább jópofák voltak. Itt viszont az énekesnő elég fapofa, semmi szimpátiát nem tudott kiváltani belőlem.

  Listámon egyedül a koledáló rokonainkat tudta megelőzni. 40/39

 • BBalazs

  Csatlakozom, azzal a különbséggel, hogy nekem a tortasütősök kifejezetten tetszettek. Ez viszont nálam még a finneket sem veri.

 • Léránt Lajos

  Számomra az idei dalok közül az amit egyszer meghallgattva esélyt adtam neki. Azóta youtubeos listán átugrom. Escradion hallva lehallkitom. Különben érvágás közeli állapotba lennék. 0 pont nálam.

 • schanc

  Hehe, akkor ma én leszek a „nemnormális”, de nekem az idei felhozatalból ez a kedvencem.
  A belga dalnál írtam, hogy idén két olyan dal van a mezőnyben, amely kilóg az átlag eurovíziós „ízlésből”, és a belga mellett ez a másik. Nekem ez bejön. Nem mondom, elsőre néztem én is, hogy hát ez meg mi a fene akar lenni, de kb. második hallgatásra tudatosult bennem, hogy a végén az o-o-o-zós részben mekkora energiák dolgoznak milyen egyszerű eszközökkel.
  Viszont ahhoz, hogy jól szerepeljenek, életbevágóan fontos lesz a tiszta éneklés.

 • gaboca701

  Szerintem is szuper produkció.
  9/40

 • Erzsi

  Hát, sejtettem, hogy nem fog osztatlan sikert aratni, pedig ez szerintem az egyik legfigyelemre méltóbb dal a mezőnyben. Nem adja meg magát azonnal, de első hallásra is érezhető, hogy ez nem valami tortasütögetős, jópofa jelentéktelenség, hanem igazi DAL.

  Érződik rajta a többféle zenei hatás, az afrikai hangzás, az elektonikus zene, a jazz. Változatos, jól összerakott, szépen variálja az alapdallamot a második felében – vagyis egyáltalán nem egysíkú, persze ennek észrevételéhez még egyszer meg kéne hallgatni, ami látom, többeknél eleve kizárt eset – jó a vokál. Egyszerre érzelmes, törékeny, esendő és erős, magával ragadó, drámai. Egységben van a szöveg és a zene, vagyis tökéletes dal.

  És tényleg fontos a tiszta éneklés. (De lehet, hogy mégsem, mert ennek az erőnek át kell jönnie akkor is, ha egy kicsit csúszkál, vagy elfogy a levegő.) Nagyon szurkolok neki!

  • schanc

   Erzsi, el se hiszem, hogy a nemtudomhanyadik napon érkezett egy olyan dal, amit mind a ketten szeretünk 🙂
   (A korábbi napokon vicces volt olvasni, hogy általában homlokegyenest ellenkező dolgokat gondolunk. Kivéve a fehéroroszokat.)

 • Gergő

  Nekem is tetszik a dal. Nálam : 5.-6./17 , 14.-15./27, Tippet nem tudok mondani,mert elég vegyes vélemények vannak a dalról…

 • Mettyú

  Szeretem ezt a dalt, már a kezdetektől. Én nálam abszolút döntőt érdemel, és szurkolok is a letteknek, hogy sikerüljön idén.

 • Isti

  A refrén elég jó, az egyetlen ami tetszik nekem ebben a dalban. Az vitathatatlan, hogy a legkülönlegesebb dal idén. Nálam a 29. a listámon, a tavalyi dalukat viszont nagyon szerettem, az akkor a 16. volt nálam. Szerintem nem sok esélye van annak, hogy döntőzni fog, de azért megérdemelnének már egy döntőt a folyamatos kiesés után, főleg, hogy nem is küldenek rossz dalokat máskor.

 • Tanti

  Lettország:Nálam a tetszik kategória.Most 19. helyen áll.Elég egyedi a dal,májusban kiderül Európa kész lesz-e bejuttatni a letteket a döntőbe.Egyébként az összes lett dalt szeretem(kivéve a legelsőt nem értem hogy micsoda ért rajta 3. helyezést)

 • Mona Lisa 29

  Szamomra ez az idei ev legeslegeslegeslegrosszabb dala, egyszeruen keptelen vagyok egynel tobbszor meghallgatni. Ugy, mint Lerant Lajos, en is atugrom a youtube-on, nem akarom az ereimet vagdosni miatta.
  1 pont (csak mert nem lehetett 0-t vagy minusz pontot adni)

 • Tamás

  Kiráz a hideg ettől a daltól – a lehető legrosszabb értelemben. A dalszöveg egész jó, viszont az előadás, pontosabban az ének kb. olyan, mintha egy macskát beleraktak volna a turmixgépbe…

  Pedig a lett számokat szoktam szeretni (Cake to bake, Beautiful song) még ha az esélytelenek nyugalmával is indultak!

 • Robek

  Nem tudom hol volt ez a dal idáig. Észre sem vettem. Most hallgattam meg először az elejétől a végéig! EZ GIGAFANTASZTIKUSAN JÓ DAL!
  Ma legalább 10 milliószor hallgattam meg reggel óta. Leszorította Észtországot a dobogó legfelső fokáról és rögtön a dobogó mindhárom helyét elfoglalta! 🙂 Imádom!

 • János

  Ez a dal sokaknak kedvenc lehet,sokak kifejezetten utálhatják, de szerintem abban mindannyian egyet érthetünk,hogy különleges a maga módján. Néha nekem is kedvem lenne csak úgy kikiáltani magamból a világ összes fájdalmát és örömét.
  Ám kissé kevesebb hamissággal kell énekelni. Igaz az erő valameddig tényleg képes ellensúlyozni ezt,de remélem,hogy Bécsre sokat készül. Kíváncsian várom a végeredményt. 🙂

 • Pitbull

  Néhány korábbi cikknél már leírtam, hogy hogyan viszonyulok ehhez a dalhoz. Most legyen elég annyi, hogy mérsékelten tettem magamévá a beinjektált szerelem által indukált érzést.
  Tökutolsó, 39. helyen áll a listámon, 1 ponttal a tízből.
  További kommentár nem szükséges…

 • Patrik_

  Hát érdekes a helyzet nálam. Ha csak a dalt nézem szeretem , tetszik, dontot neki!! De ha eneklessel egyutt nezem akkor mar nagyon kevesnek tartom a dontore. Egy masik előadóval jobb helyezest erne el ez a dal.

 • Bakancs

  Erzsi kitűnően összefoglalta azokat a gondolatokat, amelyeket én is megfogalmaztam magamban a dal hangszerelésével kapcsolatban.

  A zenei világ különlegessége mellett továbbá szeretném hozzátenni, hogy maga a dal tökéletesen reprezentálja a szerelem érzetét – és erre a szerelmes dalok többsége és egyoldalú megvilágítása (azaz a szerelem vagy vidám, vagy szomorú, köztes megoldás a dalok alapján nincs) képtelen.
  A Love Injected dallamában érződik a szerelmi kapcsolatok rapszódiája is: egyszerre csendes, kedves, visszafogott és meghitt (mint ahogyan a verzék) és fájdalmas, gyötrő, kínkeserves (mint a refrén).

  Szerintem ez az idei mezőny legérdekesebb és legértékesebb műve – lehet, hogy én vagyok az, aki túlgondolja a helyzetet (mint ahogyan valószínűleg többet látok az ír dalban is, mint kellene), de véleményem szerint amelyik dal már a süket hallgatáson kívül gondolkodásra is stimulálja az embert, az már mindenképpen megérdemli a neki szentelt figyelmet.

  Szóval hajrá, Aminata, ne légy hamis élőben, és jó lesz ez!

 • force

  Talán 2002 óta ez a legjobb lett dal, ha ezzel nem jutnak döntőbe, akkor Lettországot is elveszíthetjük jövőre érzésem szerint, idén végre egyszer komolyan vettek a versenyt és nem valami hihetetlen béna, gagyi sz*rt küldenek, mint az elmúlt években (sportot űztek abból, h a létező legrosszabb dalt válasszák ki.)
  Nálam: 4/17; 8/27
  Tippem: 7/17; 22/27

 • StanB

  Imádom ! Ennyi 😀

 • Darabos, szaggatott, nyökögős, mintha két fulladás között pár szót kinyomna Amimata. A refrén tetszik, de minden más lenyelhetetlen.

 • gaboca701

  Azt hiszem, azért az egyértelmű, hogy ez a dal osztotta meg legjobban a társaságot.
  Azért ez is valami 🙂

 • Iza

  Kezdetben nem szerettem ezt a dalt (idegesített, meg haragudtam Markus miatt a lettekre), de pár hallgatás után a szívembe zártam. Aminata fantasztikusan énekel, árad az erő a hangjából és az egész dalból. Nem hittem, hogy valaha lett dalért fogok szurkolni, de remélem sikerül döntőbe jutnia, nagyon megérdemlné.
  7/40, 4/17

 • Magam

  Én nagyon nem bírom (hmmm jó kis kezdés). A verzék (vagy mifenék) jók, csak a refrén rontja el az egészet. Lettország tavaly nekem top 10-es volt (bezony). Kérem vissza az Aarzemniekit!
  38/40

 • Levi21

  Nálam kezdetek óta az egyik legjobb dal, elődöntőjében az 5., összességében pedig a 8. helyet foglalja el a listámon.