Napi Eurovízió 2015: Dánia

dania_15Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Az Anti Social Media egy pop-rock együttes, hangzásvilágukra erősen hat a 60-as évek zenéje. Küldetésüknek tartják, hogy felélesszék azokat a vidám energiákat, amiket egykoron például a The Beatles is sugárzott, ezzel ötvözve a régi és a modern zenét.

Több mint kétmillió ember látta a pillanatot, amikor a srácok megnyerték a dán nemzeti válogatót. Győzelmüknek köszönhetően velük találkozhatunk Bécsben a dán zászló színei alatt.

A nézők egyik kedvenceként tartották számon a válogatót megelőzően az együttest, annak ellenére, hogy sok híresebb előadó és zeneszerző volt a mezőnyben. A banda annyira friss, hogy a dán válogató előtt három hónappal alakultak meg. Magukról különlegesnek tartják, hogy mindenki játszik valamilyen hangszeren, különböző a stílusuk a többiekétől és mindig vidáman adnak elő.

Daluk meglepő módon a szerelemről szól. Van egy lány, aki megmagyarázhatatlan módon eloszlatja a fiú minden félelmét, bearanyozza a napját. A fiú csak rá tud gondolni és vele szeretné tölteni minden idejét.

Comments

17 hozzászólás a(z) “Napi Eurovízió 2015: Dánia” bejegyzéshez

 1. gaboca701 avatar
  gaboca701

  Nem értem, hogy miért utálják annyian ezt a dalt.
  Nem egy nagy durranás, de jópofa, vidám, kellemes hallgatni.
  Nálam döntős lenne /azért nem élmezőny 🙂 /, de ahogy a listákat látom, ennek kicsi a valószínűsége.

 2. force avatar
  force

  Hát, nem egy Suitcase, de azért annyira nem rossz, bár az énekes srác nagyon tenyérbemászó. Kicsit a 2008-as dalukra emlékezet.
  Nálam: 11/16
  Tippem: 8/16–> 15-27.hely között a döntőben

  1. StanB avatar
   StanB

   +1 😀 Pont gondolkodtam, hogy mit kellene írni és dettó ugyanez jutott eszembe, hogy nem egy Suitcase 😀 De nem rossz dal egyébként 🙂

 3. Tanti avatar
  Tanti

  Dánia:Tipikus dán dal,de nagyon tetszik,remélem nekik a legjobbakat.A listámon most 13. helyen vannak.Dánia dalait mindig is szerettem.2000 és 2015 között csak a 2007-es nem tetszett.

 4. schanc avatar
  schanc

  Ez olyan szinten semmilyen és fantáziátlan, hogy jaj.

 5. Erzsi avatar
  Erzsi

  Szerintem ez egy kedves dal, én szeretem. Úgy látom, elég rosszul áll továbbjutásilag, de nem tudom elhinni, hogy beszorulna az elődöntőbe.

  Mintha mi a Spoont küldtük volna.

 6. force avatar
  force

  OFF: http://oikotimes.com/2015/04/15/five-backing-singers-and-dancers-for-mans-in-vienna/
  a lehető legrosszabb irányba mennek el, de nem baj, tovább nő az esélye annak, h nem fognak nyerni

 7. Caitlin E. Alexander avatar

  Vidám dalcoska, nem túl meggyőző döntőzés szempontjából, de tényleg hozza a cikkben leírt színvonalat.

 8. Mona Lisa 29 avatar
  Mona Lisa 29

  Nem egy vilagmegvalto dal, de legalabb nem ballada. Eloszor azt gondoltam, hogy nem lesz nagy sikere, de miutan kialakult a 40-es mezony ugy gondolom ez a dal kitunhet a lassu dalok mellett es becsuszhat a dontobe. Vidam, aranyos kis dal, szimpatikus fiatal eloadokkal. 6 pont

 9. Isti avatar
  Isti

  A 12. a listámon. Én szeretem, nagyon hangulatos dal…mindig jobb kedevem lesz tőle. Döntőben a helye! 🙂

 10. János avatar
  János

  Huh, ez a dal nagyon a számba akarja rágni, hogy minden happy. Jó tanács részemről, hogy a nyújtott hangokat kicsit visszább lehetne venni. Egyébként nem tudom elképzelni,hogy döntőzne.

 11. Pitbull avatar
  Pitbull

  Nálam 23. helyen áll, szívesen látnám a döntőben. A tízes skálán 3 pontra volt jó, de lehet, hogy túl szigorú voltam vele, ezennel megszavazok neki egy icike-picike kis 4 pontocskát, a helyezésén ez sem változtat. A bal oldalon lévő vokalista csaj olyan elképesztő mértékben hasonlít az egyik kolléganőmre, hogy simán lehetnének egypetéjű ikrek is. 🙂

 12. Gergő avatar
  Gergő

  30+ -os kategória, nők nyelvén : uncsi, nem ragad meg semmi a dalból, felejtős számomra…

 13. Magam avatar
  Magam

  Szerintem egy vidám dal. Nem értem miért nem tetszik sok mindenkinek. Amúgy én meglepődtem azon, hogy a listákon lent végzett. Igaz, elég sablonos és tucat.
  22/40

 14. Iza avatar
  Iza

  Nem szoktam hallgatni, viszont ennél vannak sokkal-sokkal rosszabb dalok is, így nálam simán döntős, de szerintem a versenyen nem lesz az. Az énekes szörnyen tenyérbemászó, de szörnyen.
  19/40, 9/16

 15. Levi21 avatar
  Levi21

  Maga a dal tucat és copy, ráadásul legalább 3 ennél sokkal jobb dal volt a nemzetijükben. Nálam az 1. elődöntőben még így is a 13., bár nem szeretem. Nálam az első elődöntő inkább a gyengébb, csak a 10 továbbjutóm jó dalok, míg a másodikban ez a szám 12.

 16. balazs1992 avatar
  balazs1992

  Nekem ez a dal olyan közepes nem a legjobb de nem rossz.
  Nálam: 11/40 4/16
  Tippem: 6/16 11/27