Napi Eurovízió 2015: Dánia

dania_15Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Az Anti Social Media egy pop-rock együttes, hangzásvilágukra erősen hat a 60-as évek zenéje. Küldetésüknek tartják, hogy felélesszék azokat a vidám energiákat, amiket egykoron például a The Beatles is sugárzott, ezzel ötvözve a régi és a modern zenét.

Több mint kétmillió ember látta a pillanatot, amikor a srácok megnyerték a dán nemzeti válogatót. Győzelmüknek köszönhetően velük találkozhatunk Bécsben a dán zászló színei alatt.

A nézők egyik kedvenceként tartották számon a válogatót megelőzően az együttest, annak ellenére, hogy sok híresebb előadó és zeneszerző volt a mezőnyben. A banda annyira friss, hogy a dán válogató előtt három hónappal alakultak meg. Magukról különlegesnek tartják, hogy mindenki játszik valamilyen hangszeren, különböző a stílusuk a többiekétől és mindig vidáman adnak elő.

Daluk meglepő módon a szerelemről szól. Van egy lány, aki megmagyarázhatatlan módon eloszlatja a fiú minden félelmét, bearanyozza a napját. A fiú csak rá tud gondolni és vele szeretné tölteni minden idejét.

17 Comments

Nem értem, hogy miért utálják annyian ezt a dalt.
Nem egy nagy durranás, de jópofa, vidám, kellemes hallgatni.
Nálam döntős lenne /azért nem élmezőny 🙂 /, de ahogy a listákat látom, ennek kicsi a valószínűsége.

Hát, nem egy Suitcase, de azért annyira nem rossz, bár az énekes srác nagyon tenyérbemászó. Kicsit a 2008-as dalukra emlékezet.
Nálam: 11/16
Tippem: 8/16–> 15-27.hely között a döntőben

+1 😀 Pont gondolkodtam, hogy mit kellene írni és dettó ugyanez jutott eszembe, hogy nem egy Suitcase 😀 De nem rossz dal egyébként 🙂

Dánia:Tipikus dán dal,de nagyon tetszik,remélem nekik a legjobbakat.A listámon most 13. helyen vannak.Dánia dalait mindig is szerettem.2000 és 2015 között csak a 2007-es nem tetszett.

Szerintem ez egy kedves dal, én szeretem. Úgy látom, elég rosszul áll továbbjutásilag, de nem tudom elhinni, hogy beszorulna az elődöntőbe.

Mintha mi a Spoont küldtük volna.

Nem egy vilagmegvalto dal, de legalabb nem ballada. Eloszor azt gondoltam, hogy nem lesz nagy sikere, de miutan kialakult a 40-es mezony ugy gondolom ez a dal kitunhet a lassu dalok mellett es becsuszhat a dontobe. Vidam, aranyos kis dal, szimpatikus fiatal eloadokkal. 6 pont

Huh, ez a dal nagyon a számba akarja rágni, hogy minden happy. Jó tanács részemről, hogy a nyújtott hangokat kicsit visszább lehetne venni. Egyébként nem tudom elképzelni,hogy döntőzne.

Nálam 23. helyen áll, szívesen látnám a döntőben. A tízes skálán 3 pontra volt jó, de lehet, hogy túl szigorú voltam vele, ezennel megszavazok neki egy icike-picike kis 4 pontocskát, a helyezésén ez sem változtat. A bal oldalon lévő vokalista csaj olyan elképesztő mértékben hasonlít az egyik kolléganőmre, hogy simán lehetnének egypetéjű ikrek is. 🙂

Szerintem egy vidám dal. Nem értem miért nem tetszik sok mindenkinek. Amúgy én meglepődtem azon, hogy a listákon lent végzett. Igaz, elég sablonos és tucat.
22/40

Nem szoktam hallgatni, viszont ennél vannak sokkal-sokkal rosszabb dalok is, így nálam simán döntős, de szerintem a versenyen nem lesz az. Az énekes szörnyen tenyérbemászó, de szörnyen.
19/40, 9/16

Maga a dal tucat és copy, ráadásul legalább 3 ennél sokkal jobb dal volt a nemzetijükben. Nálam az 1. elődöntőben még így is a 13., bár nem szeretem. Nálam az első elődöntő inkább a gyengébb, csak a 10 továbbjutóm jó dalok, míg a másodikban ez a szám 12.

Comments are closed.