Naptár

2015. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2015: Ciprus

cyprus_15Tudósító: Sebők Judit
Forrás: eurovision.tv

Egy év kihagyás után Ciprus visszatér és megpróbálja meghódítani az Eurovízió közönségét. A helyi ByeAlex, John Karayiannis mindössze 20 éves, de már korábban is szerette volna képviselni hazáját egy nemzetközi versenyen, igaz akkor még csak a Junior Eurovízió színpadára vágyott.

A fiatal énekes szeptemberben Londonba költözik, hogy ott folytathassa zenei tanulmányait, melyeket 13 éves korában kezdett. Életében a zene mellett a videojátékok is fontos szerepet játszanak, sőt elmondása szerint jó játékos és kemény dió az ellenfelek számára. Saját bevallása szerint Ed Sheeran és John Mayer zenéje van rá a legnagyobb hatással, de tulajdonképpen stílustól függetlenül meghallgatja a jó zenéket. És hogy miért jelentős számára, hogy képviselheti Ciprust a versenyben? Nos, John 10 éve rajong az eurovízióért, így egy álma válik valóra azzal, hogy májusban a színpadon állhat.

Újabb ballada, újabb szerelmes dal. Romantika a köbön a szövegben pedig némi csavar, ami megható és kissé fájdalmas. Egy szépen induló szerelem, a fiú mindent megtesz, de van egy dolog, amit mégsem sikerült. A dal egésze egy párkapcsolatról szól a kezdettől a végig, és hogy miért lesz vége a szerelemnek? Mert a fiú akkor nem volt jelen, amikor szükség lett volna rá. Bár a fogadóirodák egyelőre nem sok sikert jósolnak Johnnak, lehet, hogy az érzelmes zsűri és a közönség a magasba repíti.

24 hozzászólás Napi Eurovízió 2015: Ciprus

 • Iza

  Nyilván ezzel a véleményemmel egyedül leszek, hiszen miért lenne ott annyi fórumozó véleményében Ciprus mögött a „Bocsi Iza”? 😀 Nem értem az utálkozást ezzel a dallal szemben. Mindenbe bele lehet magyarázni mindent, de szerintem semmivel sem unalmasabb mint a mi dalunk vagy az ír dal. (Utóbbit a wiwibloggson a 2.ed győztesének szavazták meg, wtf?!) Egyszerűen nem egy ted, nem egy giccs, tűzesővel, meg szélgéppel, de nem hinném, hogy ez levonna az értékéből. Egy letisztult, szép ballada, ami pont elfér a giccsek közt, biztos énekléssel, az előadóról nem írnék semmit, úgyis mindenki tudja, vagy sejti a véleményem 🙂 , nem tudom, mi olyan rossz benne… Bár az nf felhozatalból nem őt küldtem volna (Hovig dala még mindig sokkal sokkal sokkal jobb és vérzik a szívem érte), de tökmindegy, mert közel áll a szívemhez, a döntő kérdéses, sokkal erősebb a 2. ed, de én nagyon szurkolok neki.
  2/40, 2/17

  • Hádész

   Nem vagy egyedül 😉 még mindig tetszik a dal, ahogy első hallásra is tetszett az egyszerűsége és letisztultsága miatt. Szerintem nagyon szép kis dal, sokkal unalmasabbak is vannak a mezőnyben. Nem várom el, hogy döntőbe jusson, de nagyon örülnék neki 🙂

 • kecske14

  A legrosszabb az összes közül 40/40

 • gaboca701

  Szerintem az idei év legunalmasabb dala.
  Monoton, egysíkú, ugyanott fejeződik be, ahol elkezdődik.
  Ráadásul az énekes is elég jellegtelen.
  Az is érdekes / és elég ritka is /, hogy a ciprusi válogatón sem a zsűrinek, sem a közönségnek nem ez a dal tetszett legjobban, mégis itt van.
  A 38. helyet is valószínűleg csak Iza 10 pontjának köszönheti 🙂

  • force

   Igen, nem őt küldte volna se a zsűri, se a nézők és ez szerintem egyértelműen látszani is fog majd a végső EV-s helyezésen: nagy nehezen becsúszik a döntőbe, majd ott totálisan elfelejtik az emberek és az osztrák dallal együtt versenyezhetnek az utolsó helyért 😀

 • Gergő

  Olyan ez a dal, mintha összegyúrták volna a 2013-as holland és magyar dalt. Benne van egy kis keserűség, egy kis vidámság. Nem a szívem csücske a dal, de ettől függetlenül meghallgatom. 31/40, 11/17

 • Tamás

  Ezzel a dallal semmi baj. Szerintem szép, elmegy. Nem egy nyerő dal, de szép. Kicsit ByeAlexra emlékeztet a srác, habár tud énekelni.

  Az ilyen „egysíkú, monoton” dalok gyanúsan olyanok, hogy rá kellene nézni a dalszövegre is. Én sem vagyok perfekt angol, nem is értem mindig elsőre a dalok szövegét, de megoldható. Ja, és vannak magyar fordítások is a daloknak – igaz, nem az összesnek (Hopp, egy ötlet, mi hiányzik erről az oldalról 😉 )

 • Pitbull

  Személyes listámon a 26., 3 ponttal a tízből. Nem nagy durranás, de azért a döntőt megérdemli szerintem. Egy erősebb mezőnyben valószínűleg nem így gondolnám, de idén (is) nagyon vacak a felhozatal dalok terén.

 • schanc

  Engem nem zavar a dal, de nem is hagy maradandó nyomot bennem.

 • Erzsi

  Én ezt nagyon szeretem. Egyszerű, letisztult, eszközmentes. Mint a „Me and my guitar”. És az is milyen jól működött szinpadon. Az őszinteségre többnyire vevő a közönség. És a fiú nagyon jól énekel.

  Sajnos nincsenek illúzióim, valószínűleg nem fog bejutni a döntőbe, pedig ott lenne a helye szerintem. Nekem mindenesetre a szívem szakadt meg miatta, mikor nem fért be a személyes top tizembe.

 • rocknish

  Egy jó nagy adag More Than Words, egy csipetnyi Beneath Your Beautiful, egy lehelletnyi Make You Feel my love és egy sornyi Roar. Döntőzhet, mert jó helyekről vették az inspirációt.

 • force

  Szerintem botrányosan unalmas dal. Ettől függetlenül szerintem utolsó helyen becsúszik a döntőbe.
  Nálam: 17/17
  Tippem: 10/17–> 20-27.hely között a döntőben

 • Lagymatag nagyon, arra a többség nem igazán tud építeni. Néha persze mintha próbálna alakítani, mégis nagyrészt jellegtelen marad, nálam ezért van az utolsók között.

 • StanB

  Rengeteget gondolkodtam, hogy mit írjak erről a dalról, mert annyira egy semmi, hogy az kifejezhetetlen. Totál klisé, kegyetlenül unalmas, még John sem mondható kiemelkedő énekesnek. Szerintem ez egy gagyi ByeAlex koppintás. Tuti kieső.
  Vajon mikor fog rájönni Ciprus, hogy nekik pop dalokkal kellene próbálkozni, mert azok a dalaik lettek a legjobbak (2012,2009,2005) ((Na jó 2011 és 2008 is jó volt)).

  39/40, csak mert Finnország alulmúlhatatlan…

 • Mona Lisa 29

  Nekem nagyon sokszor kellett meghallgatnom ezt a dalt, mire valamennyire megmaradt a fejemben. Nem josolok Ciprusnak dontot iden. 1 pont

 • Tanti

  Ciprus:Erősen alvás faktor,de kellemesen hangzik.Nem hiszem hogy döntőzik,folyamatosan változó listámon 31. de volt már előrébb is.

 • Levi21

  A többiekkel egyetértve nekem sem tetszik, de azért nem a legrosszabb. Nálam is 30-on kívül van, de hogy pontosan hol, azt még nem tudom.

 • Rettenetes unalmas ez a dal, ennyi jut róla eszembe, akár hányszor megpróbálom végig szenvedni. A finn dalt nem lehet alul múlni, de szorosan előttük van ciprus. 39/40

 • János

  Én is azok táborát erősítem, akik próbáltak azonosulni a dallal, ám nem jött össze. Úgy érzem,hogy nem jutok előrébb érzelmileg a 3 perc alatt. Ettől függetlenül egyszer még lehet,hogy betalál nekem is…ezért is érdemes zenéket hallgatni. 🙂

 • Magam

  Én szeretem a dalt. Kellemes és mosolyogtató. A srác hangja jó és jó hallgatni. Én amikor hallgatom kicsit melegséget érzek.
  14/40

 • Czigel

  33/40. Jön felfelé a listán, eleinte a finnek mögött volt, aztán néha-néha elkap a pillanat, és jólesik hallgatni, de semmi extra. 🙂

 • balazs1992

  Nekem ez a dal egyáltalán nem tetszik.
  Nálam: 33/40 14/17
  Tippem: 15/17

 • Levi21

  Ezzel a változattal nálam is továbbjutó lenne: https://www.youtube.com/watch?v=vAKL9-Ws5d0